שלום לכולם

למה אז היא היתה נכונה והיום לא?

אז אם היית אזרח גרמני (לא יהודי) שמסרב להתגייס לצבא סביר להניח שהיית מוצאת להורג בככר הומה אדם כדי להרתיע אחרים מסירוב ועריקות. ושלא תחשבי שלגרמניה לא היו אויבים בהפצצות מהאוויר של בעלות הברית רוב ההרוגים היו אזרחים שלא היה להם קשר ללחימה.

victoria777

New member
אתה מבולבל לגמרי

האוייבים לא היו היהודים.הם נלחמו נגד אלו שלא עש להם שם נזק.

אז בתור אזרח גרמני

בגרמניה הנאצית היתה לי לגיטימציה לסרב? ד"א הגרמנים נלחמו גם במערכה צבאית נגד צבאות בנות הברית, לא רק ביצעו רציחות פנימיות. ורק כדי לשים דברים בפרופורציה, סטאלין בבריה"מ ביצע הרבה יותר רציחות פנימיות מאשר היטלר גם אם סופרים את היהודים וגם אם משווים פרופורציונלית את מספר הרציחות מול כלל האוכלוסיה.

victoria777

New member
גם את סטאלין אף אחד לא מצדיק

וההשוואות האלה לא לגיטימיות בכלל.

בערך רבע

מכמות ההרוגים בתאונות דרכים באותו זמן.. וזה כולל את כל ההרוגים גם מעבר לקו הירוק וגם מכוחות הבטחון (שהם לא על תקן אזרחים חפים מפשע). אבל מה זה משנה.. העובדה שנהרגים אזרחים חפים מפשע נותנת לצהל בשמנו את הזכות להרוג אזרחים חפים מפשע בערים הפלסטיניות?

victoria777

New member
הם לא אזרחים חפים מפשע

פשוט לא.חפים מפשע לא מעודדים את הילדים שלהם לבצע מעשי טרור.

victoria777

New member
לא כולם אבל חלק מאוד גדול מהם

תראה אני לא רוצה להכליל אף אחד אבל לצערי הרב זאת המציאות.

victoria777

New member
בסדר...

אתה מרחם על האוייבים שלך ולא על האזרחים במדינה שבה אתה חי.אבל איתך אין טעם להתווכח.

וכאן נמצאת הטעות שלך.

מרוב שאת רגילה לקרוא להם אויבים, שכחת בדרך שהם בני אדם בדיוק כמונו.

victoria777

New member
מן הסתם אני יודעת שהם בני אדם

אבל יש בני אדם מכל מיני סוגים.הם בני אדם מהסוג שהורגים בני אדם אחרים

victoria777

New member
לא האשמתי את כולם ברצח

אבל אם תדליק חדשות מידי פעם יהיה נחמד...

epitaph

New member
בקשר לסביבה בה הוא מתפתח

מסכים איתך בקטע הזה. כנראה שאתה גדלת בבועה כי אתה די עיוור למה שקורה כאן. מצד שני רבים מהפלסטינאים גדלים בסביבה אנטי ישראלית כבר מילדותם ולא רק בגלל הכיבוש הישראלי, הרבה לפני שהיתה מדינה בכלל כבר היו פרעות ורציחות של אלפי יהודים על ידי ערבים (או שהערבים כבר אז ידעו על הכיבוש ההולך לבוא?). כשילדים פלסטינאים מבלים בחופשים בקיטנות שבהם הם לומדים להשתמש בנשק ועוברים שטיפות מוח ממושכות נגד ישראל (מעניין אותי אם זה נחשב בעיניך כהגנה עצמית כאחרי זה הם באים להתפוצץ בארץ). וכן, תאמין או לא המטרה של הצבא זה להגן על אזרחיו, כמו שכבר אמרתי מקודם, ראשי המחבלים הם לא אלה שהולכים להתפוצץ אלה שולחים ילדים מבולבלים שיתפוצצו בשבילם (ואל תזיין את השכל שזה בגלל הכיבוש, כבר היו מצבים שבהם ילדים עשו את זה בשביל 100 שקל וקצת כבוד כי כול הילדים בבית ספר צחקו אליהם שהם נמוכים). ראשי הטרור מנצלים את החולשה של בני עמם בשביל המטרות שלהם, ניצול ציני, הילדים המתים, עשרות אם לא מאות מהם מתו כי המחבלים השתמשו בהם כמגן אנושי כנגד צה"ל. אלה לא אנשי מדינה ולוחמי חופש, אלה טרוריסטים שחיי אדם משני הצדדים הם האחרון שבדאגות שלהם. ובין היתר גם חייך שלך, אם תסכים עם דעתם ובין אם לאו.

למעלה