שלום לכולם

תולי 1

New member
גאיה - ברוך בואך לפורום.../images/Emo42.gif

דברייך מרגשים ביותר. אני מאמינה לך, אני מזדהה אתך. אני מודה לך על רגשותייך. יש פה המון אנשים שיודעים מה את עוברת, ומרגישים כמוך, למרות שאין להם את המחלה הספציפית שלך. המון. אל תקחי ללב מה שלא יוצא מהלב.

gaia20

New member
תולי- תודה...../images/Emo140.gif

תודה רבה. אני לא נעלבת, בטוח שלא ממילים שיוצאים מהמקלדת של רוניקו... שלך,

ronico2

New member
טוב מאד, כי אני לא מתכוון להעליב

גם כשאני תוקף משהו על עמדה שאינה מוסרית בעיני..

psa

New member
תולי אהבתי מאוד את דבריך ../images/Emo23.gif

אל תקחי ללב מה שלא יוצא מהלב. אאמץ זאת ב
י... בברכה

psa

New member
תולי , מותר לאמץ את המשפט?

כמובן שכל הזכויות שמורות לך. בברכה

ronico2

New member
PSA

האם גם את חושבת שאנשים התומכים בניסויים בחיות הם חסרי לב?

AmitKar

New member
המשפט שעשה לי את היום...

"אל תקחו ללב את מה שלא יוצא מהלב" תולי, אחד המשפטים הכי יפים ששמעתי מה דעתכם שנעשה פינה כזאת גם בתפוז? עמית

morality

New member
זהירות עם המשפט הזה../images/Emo8.gif

מסתובב כאן בפורום ויויסקטור מתוסכל, נטול מוסר וחמלה, שמרוב חמתו וגחמתו עוד עלול להחליט לבצע ניסוי כזה בכלבים, חזירים וקופים. כלומר, הוא יקח לב מחזיר וישתיל אותו בקוף ואת הלב של הקוף ישתיל בכלב - רק בשביל להוכיח לנו שכל מה שאנחנו אומרים זה שקר והסתה...

shanty.G

New member
גאיה, אני מסירה בפנייך את הכובע

בד"כ בלהט הויכוחים עולה השאלה- "ואם אתה היית חולה..." או "ואם הבן/האמא/קרוב אחר היה זקוק..." ובד"כ התשובה עומדת בעינה, התנגדות נחרצת אם מטעמי מוסר, אם מטעמי קידום הולם יותר של הרפואה. את, וגם אייל הם ההוכחה לכך שלא נאמרים דברים באויר. שיש עדיין אידאולוגיה, ערכי מוסר וחמלה גם כאשר נמצאים במצבים קשים.
תודה מעומק הלב על השיתוף. shanty

ronico2

New member
הם לא הוכחה לכלום

הם אנשים סובלים שאינם מודעים לכך שהדעות שהם מחזיקים בהם יגרמו סבל דומה לשלהם לעוד אנשים.

gaia20

New member
שנטי

אני חייבת להודות שלפני תקופה מסויימת היתי בהתלבטות ענקית לגבי עמדתי בנושא. ידעתי מה החולים מרגישים כי אני אחת מהם ובכל זאת לא יכולתי לעמוד מהצד בכל זאת הגעתי להחלטה- מחלתי היא לא באשמת בעלי החיים ואין זה צודק שהם יסבלו עבורי.

ronico2

New member
ומה בשביל שאר החולים?

אם היית מפסיקה את הניסויים בבעלי חיים אז שאר החולים היו סובלים בשבילך.

gaia20

New member
רוניקו

בעלי חיים שסובלים הם על אותו משקל שבני אדם סובלים (לדעתי). ושוב אחזור על עצמי (בכל זאת יש משהו שאנחנו דומים בו...
) בעלי החיים לא אשמים ולא מגיע להם לסבול על מחלותינו.

ronico2

New member
שאלה

האם היית מפסיקה את המחקר הרפואי בחיות בנושא הלופוס?

gaia20

New member
כן,

היתי מפסיקה,כל מה שקשור למחקר בבעלי חיים. כמובן שמחקר ללא בעלי חיים, אין לי בעיה עם זה. ועכשיו תשאל- האם הית מוכנה להתנדב לניסוי כזה במקום בעלי החיים? ואני עונה- כן.

ronico2

New member
לא זה מה שהתכוונתי לשאול אלא

זה: אם לא היו מתנדבים חוץ ממך (אחד כידוע לא מספיק) האם היית מכריחה חולים אחרים להשתתף בניסויים או שפשוט היית עוצרת את המחקר?

gaia20

New member
אתה מתאר מצב שלא יכול להיות קיים

כי לא יתכן שאין עוד אחד שחושב כמוני. לא יתכן שרק אני מחזיקה בדעה הזאת. למען האמת יש מישהי בפורום שלי שאבא שלה, לקח תרופות ניסיוניות לפרקינסון שזו גם מחלה אוטואמונית. גם אם מישהו יתנדב לקחת חלק במחקר לסוכרת(ויש מישהו כזה בפורום סוכרת) זה גם יעזור לנו, סוכרת זה גם מחלה אוטואמונית יש כבר התנדבות בקרב חולים ולכן לא יתכן שאני אהיה היחידה. כל מחקר שיעשה על מנת להבין את המערכת החיסונית שפעילה יותר מידי, יעזור לנו ולכן לא צריך אנשים שיסכימו להיות חלק ממחקר ללופוס, אלא צריך שיהיו אנשים שיסכימו להיות חלק ממחקר לחקר מחלות אוטואמוניות. ברגע שנמצא פתרון למערכת החיסון הפעילה יותר מידי, זה יהיה המפתח הראשוני למחלות האוטואמוניות, לכולן! וכמו שאמרתי, יש כבר מתנדבים.

ronico2

New member
כך החולים מהסוג שציינת לוקחים חלק

במחקר באופן קבוע. וגם הרבה מתנדבים בריאים. הבעיה היא שרוב הניסויים הם כאלה שאי אפשר לעשות על רוב האנשים (וגם לא עלייך ) כי החולים ימותו בסופם או שיסבלו מאד. וגם כי זה לא חוקי בדיוק מאותן סיבות. ומשום מה אין מתנדבים שיסכימו שידביקו אותם בסרטן... בבקשה תשאלי את הרופאים שלך אם מה שאמרת הגיוני או מעשי. הבאתי כאן דוגמא שהראת כיצד מצאו את הג_ו_ר_ם לסוכרת. פגעו כל פעם באיבר שונה אצל כלבים עד שגילו מה האיבר האחראי למחלה. אי אפשר היה לעשות זאת בחולים כי אצלהם היו הרבה איברים פגועים- האם היית מציעה לעשות זאת לאנשים בריאים? מכירה כמה מאות או אלפים שהיו מתנדבים? אני לא.

למעלה