שלום לכולם

כאן נמחקה הודעה של רבי נחום

כפי שכתבתי הפורום הוא פורום חברתי. ביטויים בסגנון "כסיל" ומבחנים לחברי הפורום אינן מקובלות כאן.

אלישיר

New member
אלישיר תמים ומרובע: לא הבנתי כלום.

בעזי"ת בענין היתר רבני ושאר ירקות. אי אפשר להחליף רב לפי בקשתך ורצונך "קולות" (להקלות). אם בחרת להחליף רב, תצטרך לשמוע לו לטוב ולרע. אין אפשרות פתאם בענין כלשהו להחליט שפסיקת הרב שלי לא נראת לי, ולהזמין "חוות דעת רבנית נוספת". אם אתה מחליף רב, זה לכל אורך הדרך. יש רבנים גדולי עולם שראו את השימוש באמצעים מודרניים על מנת להגדיל ולהאדיר תורה, בעיו יפה (דוגמת הרבי מליובאוויטש זי"ע), ויש ששללו מכל וכל (כמו גאוני הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים), ולא ניתן להביא ראיה מאחד כלפי הציבור שהולכים לפי פסיקת השני, באותה מידה שאי אפשר לזגזג. אין מקום לקבוע שיש אפשרות להעדפת רב לפי יצרים, גחמות או אופנה. לא לפי דת משה וישראל. בענין "עשה לך רב". "עשה לך רב" זו מימרא והוראה של היהדות המסורתית, אותו רגע שתצא מגבולות המסורת, המימרא מאבדת את עצמה לדעת. אם אתה עושה לך רב שלא נחשב ככזה על שוני ההלכה הזו, הרי שלא עשית לך רב. תפנה מצידי ל'מתקדמת', תשיג רב שיתיר את כל מה שתשלם לו כדי שיתיר, אבל מה אתה רוצה מהיהדות? מה ראיה לכאן? בא נתרכז בדת משה וישראל, ולא בדת אוגוסט ו-ווילהלם. על שהיה בפורום לצרכי עבודה. ההיתר הוא לא על אתרים לגלישה לצורך עבודה. ההיתר הוא על להתחבר לנט. מי שמחובר לנט בהיתר, יכול להיכנס לאתרים שאין בהם פריצות, ללא קשר עם צרכי עבודתו. ועל האמת כואבת. בטוחני שיש דרכים מילוליות שבהן ניתן להציג את האמת, מבלי להשתמש בה כשוט עלבונות. אשמח אם תנסה, כי אמת חפצתי.

לביא4

New member
האמת לא כזאת ולא כואבת לאיש!

אתה צריך קצת יותר לדייק ולא לחפש להתעמת, הכוונה למי שתורתו אומנותו בוודאי שהוא לא אמור להגיע לכאן, (וכן שאר אלו שלומדים ולא מחפשים עגילים באוזניים ג'ינסים קרועים ותסרוקות של קופים עם סכינים בכיסים ואלכוהול במסיבות סופ"ש) אני חרדי, ועובד כאיש מחשבים, אני חייב את האינטרנט ככלי עבודה, ויש עוד הרבה חרדים כמוני שעובדים בתחום, וזאת כוונה הפסק - כמטרה למנוע מלהגיע למקומות שלפתח חטאת רובץ.

לביא4

New member
ובנוסף -

כמו שאמר קודמי נכון - יש צורות נכונות יותר להתבטא, במקום לחפש מה עושים כאן או לא אפשר לראות את הבדלי צורות ההתבטאות והלשון הנקיה בין סוגי האוכלוסיות - ולא יזיק גם ללמוד איך מתבטאים.

nachumadler

New member
הייתי עונה לך את האמת

אבל מנסיוני, ימחקו את זה. אנסה בכל אופן לכתוב מעט, ההיתר של הרבנים לאנשים עובדים בעבודה הוא לצורך העבודה. אין שום הבדל בין חרדי העובד וכרגע פוסק מעבודתו וגולש בדברים שאינם צורך העבודה, לבין חרדי העושה זאת מביתו, כשם שהאחרון אסור כך הראשון. זאת מלבד העובדה שיתכן וכבודו אכן כותב ממקום העבודה, אולם קצת תמוה לי השעות הקטנות של הלילה שהחרדים 'עובדים' (הפורום מלא גם בלילה). אשמח אם תשיב עניינית.

אתה מתקשה להבין ?

אחד הסיבות כדי לענות לאנשים , כמוך לדוגמה , ששואלים שאלות . ומה לעשות שהלילה זה הזמן הפנוי שיש לאנשים . עוד לא הבנת ? .

nachumadler

New member
ברצינות?

תקרא את המאמרים קודם. בנוסף, לא קראתי את ההיתר הזה במכתב הרבנים. הסיבה שהרבנים אוסרים זה לא רק בגלל ביטול תורה, אלא בגלל חשש 'שמא ימשך' לדברים אסורים. לאור זאת ורק לאור זאת הם נתנו (חלקם) פתח היתר במקום העבודה לצורך העבודה ובאופן שיצומצם ככל היותר האופן להגיע לאיסור. נתינת תשובות הלכתיות הוא דבר יפה, אולם כשזה נעשה דרך האינטרנט זה נאסר. בקיצור, קבלת שני תשובות בוא נראה אותך עונה להם.

יש לך בעייה ....

בהבנת הנקרא ? ועכשיו גם נהיית רב !?!? . שיהיה לך יום טוב , ביי .

לביא4

New member
כל התשובות ניתנו לך מקודם -

ושוב - תפסיק לנגן עם הפזמון שיש איסור לגלוש, כל האיסור הוא לא להגיע למקומות האסורים, אמרו שאסור לקרוא בעיתון, אז אם מישהו מחפש עבודה במודעות "דרושים" או מכונית או דירה אז אסור לו לתפוס עיתון? ציינתי באחד ההודעות שלי המון דברים שהם חומר למחשבה לכולם, לא רק חרדים אלא גם לא חרדים, המקומות ה"אסורים" לא אסורים רק לחרדים אלא גם לחילונים, מה שאתה עושה, אתה לא מנסה ללמוד או לברר אלא מתאמץ להשמיץ ולהתנגח, הייתי שמח אם היית מלמד את החברים והחברות שלך בשאר אתרי ההכרויות למיניהם באתרים, להישאר נאמן לבני זוגם ולחנך את הדור הצעיר בצורה אנושית יותר, ומתורבתת במקום לחפש מה קורה אצל חרדים, לא שמענו שאצל חרדים ירביצו לראש ישיבה עד אובדן הכרה, לא שמענו שהם יסתובבו עם סכינים בכיסים וידקרו חופשי אחד את השני עד כדי רצח, או כת השטן ששם ישחטו חתולים וישתו את הדם שלהם ויטפחו רצח חפים מפשע, ישתו טקילות במסיבות וינהגו חזרה שיכורים או הסמים שמשתוללים כמו שהעידה בלשית המשטרה - בכל בית ספר! אני אדם חרדי, אני עובד במגזר ציבורי ואני רואה יפה מאד מה הולך. אז "לחזור ללמוד" כולנו צריכים, ואחת הסיבות שאנחנו בגלות כל השנים זה בגלל חוסר אחדות חברתית כמו הדוגמא שאתה מראה בהצלחה רבה.

nachumadler

New member
איש לא דיבר על המגזר החילוני

קיבלתי ממך תשובות לגבי המגזר החרדי המתיימר לפסוק על פי רבניו בשעה שהוא יושב וגולש לו באינטרנט בלי שום הוראת היתר, אלא על סמך סברות שאינו יכול להביא אישור על נכונותם משום רב בר סמכא!

לביא4

New member
חבל על הויכוח.

אין שום היתר ללכת ברחוב ולהסתכל על אישה, כמו שכתוב בגמרא - שאסור אפילו להסתכל על היד שלה או כשהיא תולה כביסה אז אנחנו לא הולכים ברחוב ועוצמים את העיניים כל הזמן, דיברנו על הכוונה של הרבנים לגבי האינטרנט זה לא דבר כמו איסור לאכול חלב נוכרי או פירות שמיטה ושביעית וכו', אף אחד לא צריך הוראת היתר לגלוש באינטרנט, אפשר לחשוב יותר בהיגיון ואולי כדאי שנסגור את הויכוח המיותר הזה. נעבור לנושאים יותר מעניינים.

nachumadler

New member
זה מה שאתה אומר

אולי גם תגיד לי שלא צריך הוראת היתר ללכת לחוף מעורב? מי שמחליט מה צריך הוראת היתר זה הרבנים, לא כבודו.

לביא4

New member
בדיוק כך -

לא יתירו ללכת לחוף מעורב כמו שלא יתירו לך לגלוש במקום אסור!

נחום יקירי

אם לאורך יממה, חלפת ביני וביני, ומחשבתך היתה דבוקה בפורום, באנשים שכתבו לך, איך אגיב עכשיו? ומה הם יענו?.... ועוד ידך נטויה...ואתה כל כך רוצה לנצח... נכון נחום! יש אמת בדבריך. אבל מה מונח מאחרי צעקתך? אתה רוצה לאמר שאם פשה הנגע בלבנה אחת יש לסתור את הבית כולו? או שסתם אתה רוצה לנקות את מצפונך, ע"י העברת האשמה ממך והלאה?... אמור לעצמך אמת נחום! גם אם כל ה"חרדים" כולם לשיטתך יהיו חוטאים, יש בזה להתיר לך לחטוא? ונאמר שהשבת חכמים אחור, ולאף אחד לא יהא מענה לאימרותיך, המטובלות בטעם של שנה ופרש, בזה תרצה את פרצופך המביט אליך כל יום מבעד למראה? זכור נחום, גם אם אלפי עינים של "חרדים" ישדפו חצרות מגועלות בסחי ומיאוס, את הדין על שראו עיניך, תתן רק אתה!... שתהא לך שנה טובה נחום, אני אוהב אותך בתור בן עמי המיוחד במינו, ואמתין לך עד שתתפקח.

nachumadler הנכבד

שלחתי לך מסר. תפנים בבקשה את הדברים לפני כתיבת ההודעה הבאה שלך בפורום.

למעלה