שלום לכולם

נשמה ....

יש המון סוגי רבנים , אבל כולם נתונים למרותו של השו"ע . מי משחורג מזה אינו רב .

< 2 > נשמה ...

באופן כללי אין רב שיתיר רשמית גלישה סתם. ההיתר הינו לגופו של אדם ,דבר , או עניין . ובזה לא יעזור לך החלפת או בחירת רב לאיך שנוח לך .

nachumadler

New member
נו

איזה רב התיר לך לגלוש כאן בפורום, האם זה לצרכי פרנסתך (אתה מקבל מהנהלת הפורום לפי שעות גלישה או לפי אותיות שהקלדת?, אם לפי שעות האם הנך מקבל על שעות היום כמו שעות הלילה והאם הנך מקבל על חלקי שעות, אם לפי אותיות האם הנך מקבל גם על רווחים? - אני שואל כי אני מעונין גם לעבוד פה...). נחום

אני רואה

שקשה לך להפנים את הדברים. לצערי בפעם הבאה אני אאלץ לחסום אותך וחבל.

nachumadler

New member
למה לחסום

אני רוצה להבין נקודה פשוטה. ליהודי מותר לאכול ביום כיפור כדי שיהיה לו כוח לשיר את השירים שאחרי התפילה בלילה? לא! אז מדוע מותר לעבור על איסור חמור של כניסה לאינטרנט בשביל לתת תשובות הלכה לאחרים או להתפלסף על איזה מוזיקה חרדית? אתה יכול לענות לי, או רק לחסום אותי? אני שואל שאלה הנראית לי רצינית ושלא למטרת קינטור ואני רוצה לקבל תשובה, למה לחסום אותי?

שתדע שהמנהלים של...

פה עושים את הכל בהתנדבות . ובקשר לחלק השני של השאלה , אם הינך אינטלגנט אתה בטח מבין לבד את התשובה .

א77

New member
חושבני שבאמת זה לא תכליתי

במעקב אחרי הודעותיו בענייני מילה בעד ונגד לדוגמא, הואמפגין נחישות מבלי מקורות. כאן לגוף העניין הוא מדבר בשם משה רבינו ובשם משמרת הצניעות ובשם עוד איני יודע מי. והוא 'מגלה' לי בכל אופן שיש גם דברים פסולים באינטרנט. צר לי שאני 'כסיל' כפי שהוא כבר הגדירני. אני כסיל כי איני מכיר את כל רחובות ושדרות האינטרנט כמוהו. האמת שאיני יכול לחשוף את סיפורי האמיתי מדוע אני כאן. אני פשוט חושש שהוא ירוץ למנהלת הסמינר/ראש הישיבה שלי. גם מנהלת הפורום הנ"ל הוכיחה אותו על דעותיו ה'מבוססות' וה'מוצקות' כשהמקורות שלו הינן הוא בעצמו ותו לא. צר לי. הוא חדש כנראה. ויגדל בעזר השי"ת ויגמל.

לביא4

New member
תשובות לחוכמולוג

כמו שרואים מכל ההודעות שלך שמתפרסמות כאן המטרה שלך היא רק אחת - עימות ולהתווכח, ופחות לשוחח בנושאים המאחדים את הפורום, אז ראשית - לא מסובך להבין שמטרת ההמלצה לא להגיע לכאן לא הכוונה לא לגלוש, אלא לא להגיע לאיפוא שלא צריך וזה לא רק האתרים האסורים אלא גם האתרים שהחברים המכובדים שלך (בפרט באתרי הכרויות כאן) ששם לא בדיוק מלמדים אותם איך להישאר נאמן למשפחה. וחלקה השני של השאלה - לפי רמת התוכן והניסוח, היו שמחים לקבל אותך לעבודה, וכבר חשבנו שאתה משלם לו את שעות הגלישה.

nachumadler

New member
אתה מוכן לתת לי מכתב

מהבד"ץ כדבריך? לגבי החלק השני לא הבנתי את קישור הסיפא לרישא, אני מקווה שבגמרא אתה קצת יותר מבריק.

z non

New member
נו אתה לא יודע איזה רב נתן לו היתר?

הרב נוח כמובן

וגם לך שלחתי מסר על הודעותיך בפורום

וגם לך אומר: נא להפנים את המסר לפני כתיבת ההודעה הבאה בפורום חרדים. תודה.

z non

New member
למה אתה שואל קלוץ קאשעס

מה איכפת לך מי נכנס לאן. מה זה עסק של אמא שלך? אתה שליח מטעם הרבנות? ומה אתה עושה כאן בכלל?

nachumadler

New member
ובכן, אני גאה להציג את עצמי

אני חילוני גאה (תרתי משמע) המעונין להרחיב אופקים וללמוד קצת על החרדים. קצת מוזר לי הקטע הזה שאתם נכנסים לכאן ושואלים שאלות הלכתיות כשהכניסה אסורה שבעתיים (לדוגמא, אדם האוכל ביום כיפור כדי שיהיה לו כוח לשיר את השירים שאחרי התפילה בלילה). אני מוכרח לציין שאף אחד ממכם לא עונה לי בכלל, במקרה הטוב מתפתלים ובמקרה הגרוע אתם מוחקים את ההודעה. אתם רציניים?

z non

New member
אני מוכן לענות לך על כל שאלה שתשאל

בלי כחל וסרק העיקר שתהיה הגונה

nachumadler

New member
תיישר מבט

ותסביר לי מה לא הגון בשאלה שלי. אני שואל ברצינות, אני שואל אתכם שאלה, וכולכם מתנפלים עלי כאילו אני שואל שאלות לא הגונות, אולי תסביר לי מה לא הגון בשאלה שלי? זה שאין לכם תשובה עליה?

זה שאין ....

אינטלגנציה להבין איך ומה שואלים , בפרט שאתה לא מבין סביר להניח כלום ביהדות .

nachumadler

New member
לא טענתי

שאני מבין ביהדות. אדרבה אני לא מבין, מצבי הוא כשל 'תינוק שנשבה' ואין לי שום בעיה עם זה. טענתי שאתה חמור ממני, אתה כן מבין ביהדות ומבצע פשעים נגד ההלכה. נהנתי מהרעיון שאדם שאין לו תשובה לשאלה טוען שהשואל חסר אינטלגנציה, זה מתאים רק לחרדים.

לביא4

New member
הוא לא מבצע שום פשע נגד הלכה

הסברנו לך את ההלכה הזאת כמה פעמים, ובקשר לסיפא ורישא - מישהו נראה לך מקבל רווחים על אותיות או הקלדות, מה השטויות האלו, ולגבי הלצתך על לימוד גמרא - אדרבא, תנסה אתה ללמוד ותראה כמה שזה מעניין ומחדד את הראש לא פחות ממה שלומדים באוניברסיטה או מיכללות אחרות. ישנם כאן רבנים באינטרנט שעונים על שאלות הלכתיות ששואלים אותם אז הרבנים האלה גם מבצעים "פשעים נגד ההלכה"? ישנם כאן אתרים יהדותיים שנותנים שירותי דת ויהדות ולימוד תורה לכל גווני הקשת, אז גם הם מבצעים "פשעים" נגד ההלכה? באמת, תפסיק עם השטויות האלה ותפתח שירשור יותר מעניין, אתה לא בא ללמוד או לשאול, אתה פשוט בא להתנגח. שים לב גם לצורות ההתבטאות שלך, "תחזור ללמוד" "אתה יודע גמרא יותר טוב" לפחות גם תלמד להתבטא בצורה מינימלית. ואולי כדאי להפסיק עם שנאת החינם הזאת לא רק אצלך אלא בכל המדינה.

nachumadler

New member
לגבי הסגנון

אתה צודק, אבל זה הטבע שלי. אם נפגעת אני באמת מתנצל. לעצם הענין, אתה מתפלסף וטוען סברות נורא מענינות, שאלתי היא האם הנך יכול להביא לי מכתב מרב רציני (ראש ישיבה או פוסק ידוע לא איזה אחד שמחר אקרא עליו בעיתון שהוא פוסק בהלכות טהרת המשפחה בתנאי שהוא הראשון) שמותר לשוטט בפורום חרדים בשעות הלילה. כן או לא?

למעלה