שלום לכולם

שלום לכולם

אממם... אין לי כל-כך מה לכתוב אבל כפי שראיתי בפורומים אחרים: חדשים צריכים להציג את עצמם ולהגיד שלום אז: אני השה"ם האפל או בקיצור DDM: (Dark Dangon Master) מתעניין מאוד בנושא הפורום וקורא מושבט של רומח הדרקון (משחק גם משחקי תפקידים וכל מה שמיסביב) אז: שלום לכולם השה"ם האפל

חוצפה מיצידי

ששככתי להגיד לכולם: חג שמח שירו איתי!!: ...שבכל הלילות אנו אוכלים
ו
.
ו
הלילה הזה הלילה הזה כולו
...
( אני סתם אוהב את ה"סמיילים והסימנים" )

preacher

New member
פס אפור למעלה רואה?

את המילים "הודעת המנהלת" משמאל ומתחת לשם הפורום זיהית? עכשיו תלחץ ותתחיל לקרוא. ברוך הבא, ואל תשכח להצטייד בקסדה ושכפ"ץ, כי עוד מעט יעופו פה ריקושטים.

תודה על העצה

אבל לא אמרת איפה אפשר לקנות "קסדה ושכפ"ץ" אז אם מישהו יודע
שיודיע ושוב
שלום לכולם

Rogue 7

New member
א כל:

רומח הדרקון זה ספר למתחילים בלבד. העלילה יותר מדי שבלונית (קרובה מדי לD&D- וכן, אני יודע שהסדרה מבוססת על משחקים שהמחברים שיחקו בינם לבין עצמם) וב כל. הצעה ידידותית תשתמש בפחות אייקונים בהודעות שלך ותעבור עליהן לפני שליחה (מושבט-מושבע שככתי-שכחתי ולא כל חיריק הוא עם י´).

רגע רגע רגע

"למתחילים" לא מגיע להתחיל עם משהו טוב? מה זה ה*יוני מוח בקשר לזה שדרגוןלאנס זה למתחילים? זה ספר גרוע שהוא לא מומלץ לאף אחד. בטח שלא ל"מתחילים." שיתחילו עם פנטזיה טובה ויתרגלו אל הסטנדרט הגבוה, לא עם הזבל.

La Gamba

New member
דרגונלנס?

אוקי, למישהו שכותב בהיבריש, אני לא מופתע שאתה לא אוהב רומח הדרקון, אוקי אולי קראת את התרגום הנוראי הראשוני (שהיה דרך אגב יותר טוב מזה של שר הטבעות, ואני עוד ארחיב) ואולי כי התחלת מהאמצע אבל תאמין לי זה בהחלט שווה את זה, 12 מיליון קוראים לא טועים. ותאמין לי אם יצאו 104+ ספרים אשר מנסים להשתלב בסדרה (אבל כמובן לא מגיעים לרמה), ויש מימון לכל כך הרבה ספרים, אז הסדרה הזאת היא למתקדמים. (בפנטזיה כמובן). אבל מכת המוות היא כמובן בהוצאה החדשה של הספרים תחת הוצאת פינגווין בקטגוריה של (penguin classics) שמראה שיש לזה עניין רציני. אני בהחלט מסכים שיש כמה ספרים של הסדרה שנכתבו ע"י סופרים משניים שבהחלט שווים גניזה. אם כבר ספרים למתחילים אז אני ממליץ בחום על הסדרה של הבלגריאד והמלוריאן של אדינגס, כולל נספחיו. הספר פשוט מאוד להבנה הכתיבה ברמה די טובה, קליל, העולם פשוט מאוד, והקסם גם כן מאוד בסיסי. שמעתי שמישהו כאן בעצם אוהב את שר הטבעות? כן אני מסכים שהספר הזה הוא ספר טוב, והעלילה ברמה די גבוהה, והספר היה יכול להיות ספר מצויין. אבל צורת הכתיבה של טולקין פשוט מזעזעת אותי כל פעם מחדש! איך אפשר לדבר בצורה כל כך גבוהה, מליצית, פיוטית, שייקספרית ומשעממת? הוא אומר בפסקה מה שאומרים במילה! הסיבה היחידה אני יכול להסביר לתפוצתו הנרחבת היא בגלל שאנשים רגילים לא יכולים להיכנס לרמה של פנטזיה מורכבת, ולכן העלילה כל כך פשטנית, והספר מתאים למתחילים בקריאה של פנטזיה ולקוראים כלליים בלבד (כלומר ברמה גבוהה של קריאה אבל בלי רצון להתעמק בפן הפנטסטי). ובזאת אני קורא לקוראי רומח הדרקון לגבות את דברי ולתמוך בסדרה, שכל כך יורדים עליה בפורום הזה! (יאללה למלא את הפורום)

Ergil

New member
מישהו אמר "אדינגס"?

אם קראת אחד מספרי דיויד ולי אדינגס קודם תתרחק מהאחרים בכל מחיר. אם לא, אני מניח שזה לא כל כך נורא. אבל בלי ספק אפילו לא מתקרב ל"טוב". מלחמה, מלחמה, מלחמה. אכן, יש כאן כמה אנשים שאוהבים את ההוביט, שר הטבעות ואפילו את הסילמרליון. אני מבין שיש אנשים שכשזה מגיע לספרי פנטסיה אוצר המילים שלהם מצטמצם ל"חרב", "קסם" ו"מלחמה" אבל אני לא חושב שזה תורם הרבה לאיכות הספרים. טולקין בנה *עולם*. טולקין גם לא בנה את העולם בשביל כסף, בניגוד לסופרים כמו אדינגס. מה שמדהים אותי הוא שגם עם פסקאות שאומרות מה שסופרים אחרים אומרים במילה אחת(תיאור ארוך ומקיף של מקומות מסויימים לעומת המילה "יפה", למשל) שר הטבעות הוא עדיין ספר אחד, 1000 עמודים, ואני לא חושב שמישהו הצליח לספור את העמודים של כל ספרי רומח הדרקון. לסיכום: אנשים שהמקצוע שלהם הוא "סופר" לא כותבים ספרים שיזכרו עוד חמישים שנה.

elad2040

New member
אני מת על אדינגס.

ולא בגלל שהוא מקורי או מבריק במיוחד. הוא פשוט מקסים ומבדר והומריסטי. כשאני קורא אותו זה בשביל ההנאה הפשוטה של סיפור שמסופר ביד אומן. כמובן שהכל עניין של טעם, אבל אני חושד שהרוב המוחץ של האנשים שיקראו את הבלגריאד למשל יהנו מאד, גם אם לא יחכימו יותר מדי.

La Gamba

New member
טולקין.......

אין לי מושג איך הגעתם לכך שאדינגס זה רק מלחמה, כי זה הרבה יותר, למרות שבמרכז הסיפור עומד עימות. אבל אם זה תתוכחו עם מישהו שבאמת איכפת לו מאדינס. עכשיו הכתיבה של טולקין היא באמת פרטנית, ולפי דעתי היא יותר מתאימה למשחק מוד"מ. תאור נוף יכול להעשות במילה אחת, או אפשר לכתוב כך: "מהמם, מרשים, מדהים, לא יאומן..." ובקיצור רצף של מילים נרדפות. וחוץ מזה , רק במוד"מ מישהו ידבר כמו טולקין, כי אף אחד נורמלי לא היה מדבר ככה. ורק במוד"מ מישהו יצטרך כזה פירוט על כל דבר קטן. (בגלל זה דווקא אהבתי את הסרט, הוא הוציא את כל השפה הגבוהה והלא מתאימה). וכן יש ספרים רבים שזוכרים אותם לחמישים שנה, בודדים מהם הייתי מחשיב כפנטזיה. ורומח הדרקון מתפתח אחרי עשרים שנה, ולא הושאר כפי שהוא. ואני קורא בזאת לכל מי שאוהב את שר הטבעות שיעבוד קשה כדי לתרגם את זה מחדש, כי התרגום העכשווי פשוט גרוע!

Ergil

New member
כמה צפוי

בסדר, נעזוב את אדינגס. בקשר לתיאורי נוף - דוגמא הייתה מתקבלת בברכה. ובכל מקרה יש דברים שפשוט "יפה" לא מתאר אותם. אני לא יודע אם סיפרו לך, אבל שפה "שייקספירית" הייתה השפה שבה דיברו בתקופתו של שייקספיר! כן כן, אני יודע שזה זעזוע, אבל אנשים אכן דיברו/מדברים כך! וסיננו את כל זה מהסרט במיוחד בשביל אנשים כמוך. יכול להיות שאני פותח עולם חדש בשבילך גם פה, אבל בסרט בו ממש רואים את העמק אין צורך בתיאור שלו. אבל האם מישהו יזכור את רומח הדרקון חמישים שנה אחרי הספר האחרון, אם אחי פעם יהיה כזה כי אחרי הכל כסף כסף ועוד כסף הוא המניע של מרבית הסופרים בימינו? מכיוון שהכנסתי מחשבה שבילגנה הכל לאמצע השאלה, אני אחזור עליה. האם מישהו יזכור את רומח הדרקון חמישים שנה אחרי צאת הספר האחרון, בהנחה שיהיה כזה? בשביל מה לתרגם? שום תרגום לא מתקרב למקור ממילא.

arifell

New member
נראה לי שאני אזכור

ועוד רבים אחרים... כשטולקין כתב את ההוביט, הוא היה הנחשון של סופרי הפנטסיה הרציניים. הוא העביר את הפנטזיה מהמחוזות שבהם הוא נמצא, קרי, בשליטת הדת, וכנחלתם של עמים פגניים קדומים, והביא אותם אל הקורא המצוי (פחות או יותר) ובגללו, ובגלל אנשים כמו ז´ול ורן, הפורום הזה קיים... ´יפה´ בהחלט לא מספיק תיאורי... בנוגע לשפה, הבעייה של la gamba היא, שהוא קרא את הספרים בתרגום העברי, ולצערי, אני לא נתקל הרבה בתרגומים מתעדכנים (לדוגמה האודיסיאה והאיליאדה של הומרוס, שתורגמו לעברית פעם אחרונה ע"י טשרנחובסקי, וכעת זה לא ניתן לקריאה שוטפת לקורא המצוי בעברית). אני לא מסכים איתו שהתיאורים הם ציוריים מדי, משום שמטרתם היא לצייר את הנוף. אבל הודעה כמו שלך היא מתנשאת לחלוטין. אני קורא ספרים, והרבה מהם, כי אני נהנה מהתחושות המועברות דרך הכתיבה, בגלל זה אני נהנה מחלק מהספרים של רומח-הדרקון, ואת חלקם אני לא אוהב כי הם לא כתובים טוב, וזאת הצרה עם סאגת ספרים שנכתבת ע"י עשרות סופרים (וזאת לא הגזמה). אני לא חושב שרומח הדרקון נכתב מסביב למטרה של כסף בלבד... אני חושב שכל הרעיון מאחורי פנטסיה, הוא ליצור עולם חדש (היה ספר שהסביר את זה יפה מאד, מאת טרי פרטצ´ט, אבל אני לא זוכר את שמו כרגע) שמבוסס על חוקים אחרים, לא רק חוקי הפיסיקה שאותם אנו חיים ומנסים לפענח. ברומח הדרקון הם הצליחו לבנות עולם שכזה ולהישאר עקביים במידה סבירה (כי, שוב, יש הרבה מאד סופרים לרומח הדרקון), ועדיין לא להיתקע כל פעם עם אותו סיפור. יש כאלה שנהנים בעיקר מפנטסיה יש כאלה שאוהבים מד"ב אני אוהב את שניהם, מטולקין דרך אדינגס ועד לרוברט ג´ורדן (ואולי גם הלאה...) ומז´ול ורן דרך אסימוב והיינלין ועד לג´ק ציוקר (והיד עוד נטוייה...)

הרשה לי לתקן אותך

אם כבר מגיעה למישהו תודה על קיום הפורום אז זה לטים ברנדס, מפריע לי שישנה אפליה של האינטלקטואלים. וחוץ מזה הפורום הזה קיים בשביל זאנר המדב היותר איכותי מבין השניים,שאל לדבר על ששכחת את הסופרים הגדולים באמת הפנטזיה סוויפט ולואיס קרול שאוכלים את 10 כמו טולקין לארוחת בוקר

Boojie

New member
ואם יותר *לי* לתקן אותך,

קודם כל, אם מגיעה למישהו תודה על קיום הפורום זה (בסדר הזה) ליוזרים, להייזל ולתפוז. שנית, הפורום הזה קיים בשביל מד"ב ופנטזיה, כפי שמרמז (מרמז? מוריד בנבוט על הראש!) שמו של הפורום. שלישית, אין דבר כזה ז´אנר איכותי. יש רק ספרים איכותיים. מד"ב זבל יש, בלי עין הרע, כמו זבל. רביעית, אולי די כבר עם הויכוחים המפגרים האלה מי אוכל את מי לארוחת הבוקר ובמי יש יותר סיבים תזונתיים או כולסטרול? סוויפט זה יופי, קרול זה יופי, טולקין זה יופי (טוב, נו, אני לא אוהבת אותו, אבל זה עוד לא אומר כלום) - מה התחרויות הדביליות האלה? אה, ודבר אחרון: לאור העובדה שבפעם האחרונה ששמעתי, אין לך דיבור עם אלוהים והוא לא נגלה לך בסנה בוער, יהיה נחמד מאד אם תטרח מדי פעם להשתמש במילה "לדעתי", כי כמו שנשמעות ההודעות שלך כרגע, זה נשמע כאילו אלוהים מסר לך את האמת הנצחית על הר סיני. ואם אכן אלוהים מסר לך את האמת הנצחית על הר סיני, אני בספק שהוא התכוון שתביא אותה לידיעת העם בפורום הזה, דווקא.

בפורום יכול להיות קצת הומור?

אני חושב שאם בספרות המדב השתמשו בהומור(עע אדאמס) אז למה פה אי אפשר? אני לא אשתמש במילה ל"דעתי" כי כפי שנאמר בעשרות אלפי הודעות אחרות אנשים צריכים לדעת שאני מתכון לדעה שלי ואני לא אגיד כל שניה "לדעתי טולקין לא טוב" "לדעתי מדב יותר טוב מפנטזיה" "לדעתי צריך לואיס לאכול 10 טולקין לארוחת בוקר" זה קצת הורס את ההודעה .ושימי לב שגם א-ת לא השתמשת ב"לדעתי" חוצ מפעם אחת בה המלצת לי להשתמש בה כי זה רק "לדעתך" לא נגלה לי, אלוהים רק "לדעתך" הוא לא רוצה שאביא את האמת לפה .כאשר את תתחילי להשתמש רק אז אני אשקול את השימוש

arifell

New member
אדאמס מעולה

אבל אני מסרב לכלול את ספריו כ"מד"ב" משום שהם לא מכילים מדע. אני מגדיר אותו כפנטזיה.

לא מדע?

אז האם אתה מודע לכך שעד יומו האחרון אדאמס עבד על הפרויקט הסודי שנקרא, "מדריך לטרמפיסט בגלקסיה" כלומר על אותו מכשיר שמחזיק פורד פרפקט ברשותו ומספר לו על כל הדברים הזניחים ופחות חשובים ביקומנו וביכולתו להתקשר עם כל מכשיר חשמלי שקיים נראה לי שדבר זה בלבד מספק כדי לסווג אותו כמדעי

La Gamba

New member
מה עם טרי פראצ´ט

בפנטזיה כמובן. ואם כבר אדאמס,מישהו יודע מה השאלה הנצחית?

למעלה