שלום לכולם

אהבתי את הת.ז. בייחוד את הידיעה

על סופו של המין האנושי
 
אולי כדאי שאתה תקרא את ההודעה שוב

המספרים של הספרים (200 מול 15) התייחסו לא לגבי כמות הדרגוןלאנסים אלא לחלוקת אנשים לחובבי מד"ב ופנטזיה "מתחילים" ו"מתקדמים". לקרוא את דרגוןלאנס מההתחלה עד הסוף? התכוונתי לרשומות בלבד, שהם, ממה שקראתי עד עכשיו, המיטב של דרגוןלאנס. שר הטבעות הוא רק חלק מהעולם שיצר טולקין, שמשתרע על 17 ספרים. זה עולם הרבה יותר עשיר מהעולם של דרגוןלאנס, כבר מהעובדה שהוא לא עוקב אחרי העלילות של שש דמויות והצאצאים שלהם. (אפילו הלג´נדס עוסקים בהם. אין עוד גיבורים שם?) על התרבויות שמופיעות בשר הטבעות יש פירוט רב בספרים אחרים של טולקין שמספרים על הארץ התיכונה. שר הטבעות הוא בפירוש לא כל העבודה שלו, שהתמקדה ברובה בעידן הראשון.
 

arifell

New member
אני חוזר על הטענה

של הגמבה, לדעתי קראת רק את המתורגמים. מי שקרא אחרים (דוגמאות למטה) יודע שיש הרבה יותר, וחלקם טובים מאד... (the legend of Huma Kaz the Minotaur the Irda Fistandantilus reborn etc...) אולי שר הטבעות היא לא העבודה שלו, אבל בו נזכור לרגע, שהוא היה בלשן שניסה ליצור מיתולוגיה בריטית. העבודה שלו, בסך הכל, לא רחוקה מזו של האחים גרים (ואני מתכוון לזה במובן בטוב ביותר, הם היו אנשים שמלבד איסוף סיפורי עם, כתבו מאמרים רבים שתרמו לחקר הספרות בגרמניה ובעולם כולו...) הוא ביצע עבודת חקר על כל מיני מיתולוגיות מהסביבה, עיבד אותם מעט וזו הייתה העבודה העיקרית שלו. מי שמכיר את המיתולוגיות הגרמניות יודע שההוביט, למשל, לא הייתה יצירה מקורית (אני חושב שפרטצ´ט, בספרו the fifth elephant, גם הוא התייחס לאותו מקור, האופרה שאשתו של ויימס שרה היא זו שבמקורה הוותה את המקור של ההוביט) רשומות רומח הדרקון היו מקוריים בזה שקבוצה של אנשים ששיחקו AD&D ביחד, ישבו וכתבו את קורות דמויותיהם, אח"כ, בנו מסביב לזה עולם שלם... אצל טולקין, הדבר הפוך, קודם הוא בנה עולם, אח"כ הוא סיפר לילדיו סיפורי אגדות מהעולם שהוא יצר, ואח"כ כתב סיפור.
 

strahd

New member
מי יותר טוב?

אני חושב שבשאלה מי יותר טוב זה עניין אישי ביותר. אני מכיר את לה גמבה מהיותינו אחוקים בפורום רומח הדרקון בו הוא מפגין ידע נכבד בעולם קרין ובארגונו, זה שהוא לא אוהב את טולקין זוהי זכותו המלאה, זה כמו להגיד שהוא לא אוהב חצילים ואתה פשוט לא מבין את זה. טולקין עצמו כתב במשך כל ימי חייו לא הרבה ספרים, רוב הספרים שנכתבו על הארץ התיכונה היו על ידי בנו כריסטופר טולקין, אשר אביו היה מספר לו לפני השינה את הסיפורים של המיתולוגיה שהוא המציא. אך עדיין, אלו שני עולמות אחרים לחלוטין. רומח הדרקון נבנה על ידי מספר אנשים, שבתוכם היו גם מרגרט וייס וטרייסי היקמן והמון עבודה הושקעה בכל העולם וגם הספרים, אבל עליך לזכור עוד דבר אחר. זה שהספר מבוסס על מבוכים ודרקונים זה לא אומר שהוא בהכרח רע. לא שיחקת בחיים DND? יש ספר עלום שיצא לפני כחמש עשרה שנה של סופר נוראי בשם אד גרינווד, שיצר את העולם שנקרא "ממלכות נשכחות", והוא נקרא "לחש-אש". זהו ספר נוראי שבאמת כל מה שקורה שם זה אנשים הולכים והורגים דמויות אחרות, זה באמת המהות הנוראה של משחקי תפקידים. יש לזכור שיש המון מגבלות בפנטזיה, ושאנשים כבר כמעט כתבו את כל מה שאפשר היה לחדש בתחום, עם כמובן יוצאים מן הכלל כמו ג´ורג´ מרטין (I am not worthy!!), ודיוויד אדינגס, כמו כולם, התחיל לכתוב סדרה אחת, שהייתה חמודה (לא יותר!!) ואחר כך כתב סדרה שניה, שהיא אותו הדבר כמו הסדרה הראשונה ולא לשכוח את הריוון קודקס הנוראי (פולסא דנורא על כותבו). לסיכום, לא לשפוט אדם על מה שהוא קורא ולהגיד פיחסה, אלא לבדוק היטב את הנושא ולחקור אותו מכל פינותיו.
 

Nalliss

New member
טובים השניים מן האחד

קראתי את האגדות במהדורה של האספן. התרגומים הם גרסה עלובה למקור. הצטערתי על שקראתי בעברית את האחרים... בכל מקרה, בכל הנוגע לממלכות נשכחות אתה צודק ורייבנלופט היה קצת (הרבה) דפוק בתרגום גם הוא אבל העלילות מקסימות. הרומח- בכל טרילוגית פנטזיה טובה יש עולם שהושקעו בו עבודה רבה ומחשבה, גם ברומח. והגדולה שלו התבטאה יותר בכתיבה (למרות הביטויים החוזרים) ובדמויות, לדעתי, לאו דווקא בסטייל המוכר של לחימה-אהבה. לדעתי כתיבה של שני סופרים משתפרת על כתיבתו של 1. קחו לדוגמא את בשורות טובות של גיימן ופראצ´ט. פראצ´ט נרגע קצת עם הטירוף החמוד וגיימן השתחרר מעט מהרצינות שלו, והתוצאה הייתה מה שהייתה. הקמיע של קינג ושטראוב היא דוגמא פחות טובה למי שלא קורא קינג אבל רואים שם ירידה בזוועה ונטייה להתמקדות שהעלו את הספר לרמה שונה. (לא מומלץ לחולי לב, ריאה, מעיים קיבה...) יום בננה לכם, נאליס.
 

Nalliss

New member
רצינותו של גיימן

מעולם לא התבטאה על פני השטח אם כי בדבקותו בתיאורים מסויימים. אין לי דוגמאות. נצטרך ללכת על אמונה. בלב שלם, וראש כואב, נאליס.
 

arifell

New member
הבעייה היא לא שאת חלק מספרי

רומח-הדרקון כותבים ביחד יותר מסופר אחד, אלא העובדה שיש הרבה סופרים שכותבים ספרים נפרדים של רומח הדרקון.
 

arifell

New member
וכמו שאמר אדם חכם

ההבדל בין מד"ב לפנטזיה, לבין ספרות "רגילה", היא שמד"ב ופנטזיה צריכים להיות עקביים. 1: התגובה נועדה לי, אני לא חושב ששפטתי מישהו על מה שהוא קרא (אלא אם כן זה היה משהו מתוצרת ידיו של R.L.Stein או של יורם-מרק-רייך, וגם אז אני לא שופט את הבן-אדם, אלא מציג אותו במשהו איכותי יותר, לטעמי)? 2: אני מכיר את הגמבה קצת יותר טוב ממך, ורוב הידע שלו בעולם של קרין הוא בזכותי (אני מצטער, אבל בעניין הזה הוא בן-חסותי, כמו גם אחי הקטן, וקשה לי לא להפגין קצת גאווה). 3: אני מת על רומח הדרקון, ואני חושב שיש צורך נואש לתרגם עוד ועוד מהספרים שלהם
 

Nalliss

New member
על זכויותיך על הגמבה

אין לי ויכוחים (זה היה מופנה אלי? או מילא, נענה גם על זה).גאוותך בחיקך נותרת. אבל שמורה אני בדעתי כי כל תרגום נוסף של הרומח אינו בר ביצוע כשל המקור. והכריכות החדשות זוועה (חוץ מעת התאומים). מרגישה פואטית היום, נאליס.
 

La Gamba

New member
זכויות עלי???

סליחה ארי-פל, אבל אתה רק הפנית אותי לסדרה והשתתפת בדיונים, וסירבת להרוס לי ספרים. אבל אני (ולא אתה) טסתי לחו"ל וקניתי 9 ספרים (אז מה אם אתה קראת אותם לפני?), ואני השגתי את האינצקלופדיה של רומח הדרקון הלא היא TALE OF THE LANCE על המחשב. ואתה לא רוצה להדפיס את זה בב"יס שלך! חוצפה. על איזה מן זכויות אתה מדבר? מתי אתה מגיע לאיזור השרון? (תקף ליום אחד בלבד)
 

preacher

New member
מתקן לך שתי טעויות

"שר הטבעות הוא בפירוש לא כל העבודה שלו, שהתמקדה ברובה בעידן הראשון" פירוש רש"י - שר הטבעות הוא לא כל העבודה של טולקין, ויתר העבודה התמקדה בעידן הראשון. מובן? וכותבים "קחי".
 

Boojie

New member
אתה מציע לשהם קסדה ושכפץ???

בושה. תנסה שריון מכושף וקובע עם לחשי מגן. ולשהם: ברוך הבא לפורום, נשמח לשמוע קצת יותר פירוט עליך ועל הדברים שאתה אוהב לקרוא, ובעתיד תשתדל לפרסם הודעות בעלות תוכן משמעותי.
(תמיד טוב להפתיע את חברי הפורום. זה מונע אותם מלהרדם.)
 
למעלה