משחק ADND אחד גדול
מה הקשר בין לקרוא לזה דרגוןלאנס ואהבה לספרים? לא מהאמצע. מההתחלה לסוף, שלוש פעמים, שתי שפות. ועוד כמה ספרים אחרים מהסדרה. ולא. פשוט לא. זו לא פנטזיה טובה, זה לא מעניין, הספרים חוזרים על עצמם, המפגשים הם בכלל אסון וכתובים כמו תמליל של משחק ADND. כל הסדרה היא משחק ADND אחד גדול, חוץ מאולי soulforge שנותן קצת חומר אקספוזיציוני לרשומות ובאמת מעניק מבט על החיים של רייסטלין, לא רק על השוטטויות שלו מקרב לקרב, למרות שהוא כתוב זוועתית. פנטזיה, כפי שציינו כאן, זה הרבה יתר מחרבות וכשפים. אורסולה לה גווין כתובת פנטזיה משובחת, שלא מתמקדת רק בקרבות עם יצורים מוזרים והליכה של יבשות שלמות ברגל אלא גם בונה עולם. היא לא תמליל של משחק ADND בניגוד גמור לדרגוןלאנס, ולא נותנת תחושה שיהיו בהמשך קרבות של חרבות במסווה של סיפור על עלילה גרועה (ע"ע שוליית הקוסם). "הספר פשוט מאוד להבנה הכתיבה ברמה די טובה, קליל, העולם פשוט מאוד, והקסם גם כן מאוד בסיסי" אנחנו רוצים ספרים שלא מתייסים לקורא כמו אל אידיוט גמור אלא משקיעים בבניית העולם ולא נותנים תירוץ עלוב לעלילה שמסתכמת בללכת ולהרוג דברים. את טולקין קוראים בשביל , בין השאר, להנות מהשפה. שר הטבעות הוא ספר מדהים, והוא מדהים עוד יותר כשקוראים אותו באנגלית כי העברית קשה שפה והתרגום לא משתווה למקור. התיאורים, השירים, הכתיבה פשוט מדהימה ביופיה. מתענגים על הכתיבה והעלילה. "בלי רצון להתעמק בפן הפנטסטי"? תרבויות שלמות של אלפים וטרולים, הוביטים ומכשפים, מלחמות שמסעירות עולם שלם וטבעת אחת שיש בה כ"כ הרבה כוח ואתה מדבר על חוסר באלמנטים פנטסטים? אלמנטים פנטסטים זה לא רק פיירבול ומג´יק מיססיל. אני רוצה להבהיר שלדעתי אין כזה דבר "מתקדמים" ו"מתחילים". אני לא אוהבת את ההגדרות האלה, זה לא מועדון טניס ברמות שונות אלא אנשים שקוראים פנטזיה. אים שום סיבה לקגלט אותם וכל אחד בכל "רמה" צריך להיות מסוגל לקרוא ולהבין כל ספר, כולל ספרים שנמצאים באמצע סדרות (קראתי מספיק סדרות מהאמצע בלי לפגום בהנאה או בהבנה). אין פנטזיה למתקדמים בלבד, ומה שמחשיבים כ"פנטזיה למתחילים" זה בד"כ ADND גרוע במסווה של עלילה. אם אתה מודד אנשים לפי הכמויות שהם קראו אז כן - אפשר בהחלט לחלק אותם לפי "רמות" אבל יכול להיות וסביר להניח שההוא שקרא 10 ספרי פנטזיה השקיע להם הרבה יותר תשומת לב ואהבה מאשר ההוא שקרא 200 באותה תקופת זמן. לא הכמות אלא האיכות. למה בספרות רגילה אין לך רמות שונות? יש סיפרי ילדים ונוער וסיפרי מבוגרים, כי הם מכוונים לאנשים עם ברמות קריאה שונות ותחומי עניין שונים, אבל עוד לא זכור לי שראיתי בסטימצקי מדף עם "רבי מכר למתקדמים". את הרמות וההפרדה של מתחילים ומקדמים תשמור לטניס. אלה ספרים.