שלום לכל משתתפי הפורום!!

shanty.G

New member
../images/Emo41.gifשרשור שאלות לאדלה, ספיי ישראל

ביום רביעי יתקיים אירוח בפורום, בשעה 19:00 תהיה כאן אדלה גרטנר מעמותת ספיי ישראל להשיב על שאלותיכם בנוגע לעיקור וסירוס כלבים וחתולים. אתם יכולים לשרשר לכאן את שאלותיכם כבר מעכשיו. את הלינק לעמוד הפרומו היפה שתפוז הכינו עבורינו, אתם מוזמנים להפיץ לחברים ומכרים המגדלים או חושבים על אימוץ בעלי חיים
. תודה
shanty

כן, לעקר תמיד מומלץ

נקבות מעקרים בגלל כמה סיבות: א. מניעת התרבות (מבחינת רווחת בעלי חיים סיבה זו חשובה במיוחד בגלל שזה ימנע הוספה של בעלי חיים נוספים לאוכלוסייה המפוצצת גם כך של כלבים וחתולים חסרי בית) ב. סיבות בריאותיות: 1. עיקור נקבה בגיל 8 ימנע דלקת רחם וסרטן רחם, שבגיל כזה יש להם סיכויים גבוהים מאוד, במיוחד אם היא מקבלת זריקות למניעת ייחום) 2. כל ייחום מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן עטינים, ובגיל כזה לא תוכל להמנע כבר המחלה הזו, ולכן עדיף לעקר בגיל מוקדם, לפני ייחום ראשון זכרים: א. סירוס מונע בעיות כמו סרטן אשכים וערמונית מוגדלת ב. זכר עדיף לסרס בגיל הנמוך משנה לפני שהוא מתחיל לקבע בעיות התנהגותיות (למשל זכרים שמסמנים בבית, ואגרסיביות כלפי כלבים אחרים).גם סירוס בגיל מאוחר ירגיע את הכלב, למרות שבמידה פחותה בהשוואה לסירוס בגיל מוקדם, וזאת שוב, כיוון שהכלב כבר למד את ההתנהגויות הללו בגיל כזה וגם אם יסורס לא יעלמו לחלוטין.

shadowlord

New member
אולי גם אותך!?

למה שלא נעקר גם אותך?! זה בטח יעשה לך רק טוב... (בלי סרטן, בלי בעיות התנהגות...)

למי?

אם השאלה היא לגבי החיה, העיקור הוא ניתוח הדורש, גם אצל חתולות וגם אצל כלבות, פתיחה של הבטן. הסירוס לעומת זאת, הוא ניתוח יחסית "חיצוני". כל הניתוחים מבוצעים תחת הרדמה, ואם החיה בריאה לא צריכים להיות סיבוכים. החיה בד"כ מתאוששת תוך 24 שעות.

לילךLilach

New member
ברור עובדות על עיקור וסירוס

לאדלה שלום רב , ראשית הרשי לי לעודד את ספיי ישראל ולחזק את ידכם בקמפיין למען עיקור וסירוס ,אני אישית מקווה שהרבה עיריות ורשויות יתחילו לקיים מבצעי עיקור וסירוס באופן מאסיבי. הייתי רוצה שתבהירי לכולנו את הנקודות הבאות ואם אפשר לתת את התשובות האמיתיות על כמה מיתוסים נפוצים: 1. באיזה גילאים מומלץ : לעקר : כלבה , חתולה , לסרס: כלב ,חתול. 2. האם זה נכון שסירוס ,עיקור בגיל צעיר מידי גורם לפגיעות גופניות - למשל במערכת בשתן (אני נתקלתי בזמנו בווטרינר שטען שסירוס חתול לפני גיל תשעה חודשים ,עשוי לגרום בעיות במערכת השתן. 3. מה משך ההבראה הממוצע מניתוח עיקור של: כלבה ,חתולה ,סירוס: כלב ,חתול. 4. מה הסיבה (או אולי זה מיתוס?) לכך שבעל חיים מעוקר/מסרוס משמין ואם יש בזה משהו ,כיצד ניתן למנוע את ההשמנה. 5. ישנם הטוענים שיש לתת לחתולה/כלבה להמליט לפחות פעם אחת ,מה דעתך?

feline9

New member
חברים - אתם שואלים את אדלה ...

אולי שאלות מענינות אבל חלקן צריכות להיות מופנות לוטרינר שאתם סומכים עליו, כי אדלה לא וטרינרית, ותשובות שהיא תתן הן מניסיון בלבד.

ללילך

שאלותייך מצוינות. 1. ספיי ישראל נוהגת לפי הנהוג בארה"ב: לעקר ולסרס בגיל 4 חודשים. היום כבר מתחילים לעקר בארה"ב אפילו מוקדם יותר, בגיל שישה שבועות, ויש רופאים ששכללו את הניתוח טוענים שהניתוח פשוט יותר והחיה מתאוששת מהר מאוד (אפילו לאחר חצי שעה). מי שרוצה אימיילים של וטרינרים בארה"ב שמבצעים זאת, אוכל לתת. 2. יש מחקרים שטוענים שסירוס בגיל מוקדם עוזר לבעל החיים להיות גדול יותר פיזית. בקשר למערכת השתן: זהו מידע משנות ה-60 וה-70 ומאז היו מחקרים שהראו שבעיות שתן והצטברות קריסטלים בשתן קשורות לתזונה, ולתזונה בלבד. 3. על פי ניסיוני האישי, כולם (זוויג + מין) חוזרים לעצמם תוך 24 שעות. זאת כמובן כאשר מדובר בחיה בריאה. ככל שבעל החיים צעיר יותר, משך ההחלמה קצר יותר. 4. יותר מדי מזון ופחות מדי פעילות גורמים להשמנה. כלב/חתול שעברו עיקור/סירוס, רמת חילוף החומרים שלהם יורדת, וכתוצאה מכך אם יתנו להם עוד הם יאכלו עוד, ולכן בעל החיה צריך להיות אחראי ולא להגדיל את כמות המזון. מבחינת חתולי רחוב, זוהי תופעה חיובית. ברחוב, כל הנושא של ייחומים וחיזור מגביר מאוד את המתח של החתולים, ולאחר העיקור, מתפנה אנרגיה שהייתה מיועדת לרבייה, והולכת לטובת שיפור מצבו הגופני. 5. זהו אכן מיתוס נפוץ. כל המחקרים טוענים להיפך הגמור. מבחינה בריאותית עדיף לעקר עוד לפני הייחום הראשון, כדי להפחית עד כמה שאפשר סיכוי לדלקת הרחם וסרטן הרחם. המלטה לא תורמת להתבגרות המנטלית של החיה. רבייה אצל רוב בעלי החיים היא עניין של אינסטינקט. מבחינת רווחת בעלי חיים, כל המלטה לוקח אותנו צעד נוסף אחורה. על כל גור שמוצא בית, אחד ימות בבית מחסה או ברחוב, כשהוא מחכה לבית.

נונוש

New member
עיקור לחתולה לפני יחום ראשון

שאלתי כאן לפני מס´ ימים על הנושא אבל למרות כל העצות עדיין לא קיבלתי תשובה מקצועית. יש לי שתי חתולות אחת בת שנה וחצי מעוקרת מגיל 5 חודשים והשניה בת חודשיים וחצי. לאחרונה עברנו דירה לכן לחיסונים לקחתי אותן לוטרינר אחר בשכונה (ולא זה שעשה את העיקור הראשון). אז הוטרינר הנוכחי אמר לי שאת החתולה הקטנה כדאי לעקר אחרי היחום הראשון מכיוון שיכולות להווצר בעיות גדילה ובחריחת שתן עם עושים את זה לפני היחום. הוא אמר שהוא לא עושה לפני וגם אם החתולה כבר בהריון זה לא נורא ואפשר להביא אותה מיד אחרי היחום והוא יעקר אותה. עכשיו יש לי התלבטות ואני לא יודעת אם לקחת אותה לטרינר הקודם לעיקור לפני היחום הראשון או לעקר אחריו. הייתי רוצה לדעת האם יש אמת בדבריו של הוטרינר על הבעיות של הגדילה ובריחת השתן. ברצוני לציין שיש לנו גינה והחתולה הגדולה מצאה לה דרך לצאת מהגינה והיא יוצא לטיול לילי בשכונה כל לילה,הקטנה עדיין לא יכולה לטפס כל כך גבוה אבל אני מפחדת שתוך כמה חודשים גם היא תתחיל לצאת ואם היא תהיה ביחום יש סכנה שהיא לא תחזור מהר אלא רק אחרי שהיא כבר תהיה בהריון מתקדם או כבר עם גורים. בתודה מראש

לנונוש

אנא הסתכלי בתשובה לשאלה של לילך בנושא הגדילה והשתן. גם בנושא זמן העיקור הסתכלי בתשובות ללילך. ההמלצה היא בכל מקרה לא לטפל אצל הוטרינר הזה, לחזור לראשון או לחפש וטרינר אחר.

h e l i m

New member
בנוגע לסירוס...

מחר הכלב שלי הולך לעבור סירוס בעודו בתול, רציתי לדעת האם יש לכך השלכות שליליות??? בברכה, ח.

מזל טוב קודם כל!

אחרי חיסונים, עיקור/סירוס הוא הדבר השני החשוב על מנת לשפר את איכות חייו של בעל החיים.

fency

New member
שלום אדלה

מה עושים עם חתולה בת שנה שעושה את צרכיה בכל הבית ולא בארגז שלה? יש לה עוד שני חתולים בבית האם יש קשר לזה? ליאנה

לפנסי-

כמה ארגזים יש לך בבית? אם רק אחד, אז לשלושה חתולים צריך לפחות שני ארגזי חול. האם את מחליפה את החול בתדירות גבוהה? זה גם מאוד חשוב יכולות להיות עוד סיבות, עדיף לדבר עם וטרינר.

shanty.G

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo13.gif

תודה שבאת, אני מקווה שיהיה לנו דיון פורה
shanty

שרית(^_^)

New member
אדלה שלום

קודם כל, המון תודה שהגעת לביקור והמון תודה על הפעילות המבורכת של אגודתכם.
אז ככה, אני משתתפת בפורום ה"שכן" בתפוז - פורום חיות מחמד של לילך. רוב חברי הפורום הקבועים (ובינהם אני, כמובן) מבינים את החשיבות העצומה של עיקורים וסירוסים ואת הבעיה הכואבת של התפוצצות האוכלוסין של כלבים וחתולים נטושים וזה גם הקו המנחה של לילך ושל הפורום בכלל. הבעיה: לעתים קרובות מגיעים אלינו לפורום אורחים תמימים שמבקשים, למשל, למצוא "חתן" או "כלה" לכלביהם למטרת זיווג. מן הסתם, ברור לי שאנשים שמגדלים בעצמם חיות מחמד בבית, וטורחים להכנס לפורום חיות מחמד, הם אנשים שאוהבים חיות מחמד ודואגים להם. הבעיה היא, שבאופן אינסטינקטיבי, כל חברי הפורום שתומכים בעיקורים וסירוסים ומתנגדים להרבייה לא מבוקרת של כלבים וחתולים (ואני בינהם), "מתנפלים" על השואל התמים ומתחילים להטיף לו מוסר. בהתחלה זה בד"כ נעשה בנימוס ובצורה רגועה, עם כל ההסברים (שאנחנו כבר מדקלמים בע"פ בעיניים עצומות
), כולל קישורים למאמרים בנושא (כמו גם לעלון של עמותת ספיי ישראל). אבל כשהאורח מתחיל לגלות "סימני התנגדות" (בתגובות כמו: "עיקור זה דבר אכזרי!", "באיזו רשות אתם מתערבים בטבע", "אתם לא באמת אוהבי חיות", "מה אתם מתערבים ?! זו זכותי, זה הכלב שלי, זו אחריות שלי!" וכו´), מתחיל ויכוח סוער ולפעמים התוצאה היא שהשואל התמים נבהל ונפרד מהפורום עם אנטי עוד יותר גדול משהיה לו בהתחלה. לנו, הנימוקים בעד נראים כ"כ טריוויאלים וכ"כ משכנעים, ולכן אי קבלת הדברים מעוררות אצלנו פרצי רגשות ותגובות קצת תוקפניות לפעמים. השאלה שלי אלייך היא איך בכל זאת מצליחים לשכנע אנשים שדוקא כן אוהבים חיות מחמד וכן אכפת להם מהם, ובכל זאת מגלים בורות עצומה בנושא העיקורים והסירוסים ומביעים התנגדות כ"כ נחרצת לנושא, גם אחרי כל ההסברים שלנו וההפניות למאמרים (שלא בטוח שהם אפילו טורחים לקרוא, ומיד פוסלים אותם על הסף) ?

למעלה