שלום לכל משתתפי הפורום!!

MissShRoOm

New member
טוב, תראו-

אני, אישית, מסכימה עם התומכים בהחלטת בני אדם אם כן או לא לסרס/לעקר בע"ח. אני מתנדבת בקליניקה ווטרינרית כבר מעל שנתיים, ואני יכולה בוודאות לתת עובדות מוצקות. כן- זה כן יכול בסופו של דבר לגרום לסרטן, פגיעה באיברים הפנימיים של הבע"ח וכו´... כן- אלפי בע"ח בשנה כן מגיעים לרחובות בגלל שהבע"ח של בע"ח מסויים לא חשב שזה מוסרי לעקר/לסרס אותו. לאן הם מגיעים בסופו של דבר? אם הם בכלל מצליחים להגיע- זה או לכביש הראשי- שם הם נדרסים (מקרה אישי, של הכלב הקודם שלי
) או למכלאות, שם הם מתבשלים בחום, מתים מרעב ומחלות, ואל תשלו את עצמכם שאין שם רעב- שמאכילים אותם הרבה וכו וכו... בעמותות כן נותנים להם לאכול ומטפלים בהם טוב, אבל במכלאות עירוניות לא. ולסיכום- הם ממשיכים להתרבות ברחובות, בלי בית חם ואוהב. מי היה רוצה לגדול בלי בית חם ואוהב?

אתם מאוד צודקים, אבל נחבאת כאן הנחה

שיש לאדם זכות בכלל להתערב בחייהם של בע"ח. להמית, לעקר וכדומה. תאמינו לי שזה רק לטובת הסינים אם נעקר אותם... אז נעקר אותם !? ובעלי מחלות גנטיות חמורות? כמה סבל נוצר בעולם בגלל שאיננו מעקרים אותם...

shadowlord

New member
אני ממש מסכים עם הסטודנט...

(אולי חוץ מהחלק של הסינים שלא ממש הבנתי)

shunracat

New member
לגבי מחלות גנטיות...

מאחר שאמא שלי עובדת במכון שמאבחן דברים כאלה עוד כשהחולה העתידי הוא עובר, אז כן, צריך להפיל עוברים שסובלים ממחלות גנטיות חמורות. אחרי שנולד ילד פגוע קשה כבר אי אפשר לעשות את זה. וכך גדל ילד אומלל שסובל כל חייו, ושגם כל משפחתו סובלת - זה בהנחה שהוא גדל בכלל ולא מת מהמחלה בתוך כמה חודשים. נורא קל להיות מוסריים כל עוד לא צריך להתמודד עם התוצאות של המוסריות הזו. ואנשים שכבר סובלים ממחלות גנטיות חמורות, לא כדאי שיביאו ילדים אם יש סיכוי של 100% להעברת המחלה. זה ממש לא אחראי מצידם. ואם יש סיכוי שהמחלה לא תעבור לדור הבא, אז שיעשו בדיקות גנטיות בתחילת ההריון כדי לוודא את זה. ואין מקום בכלל להשוואה עם בעלי חיים. בני אדם יכולים להבין, לשקול לקחת אחריות על מעשיהם (רובם לפחות). אתה יכול לשכנע אותם לחשוב על טובת הילדים. אתה חושב שיכולתי לבוא לחתול שלי כשהוא היה מיוחם ולהסביר לו שאם ידפוק איזו חתולה אז יוולדו גורים שימותו מרעב או מהתעללות או מפגיעת מכונית? אתה חושב שיכולתי לבקש ממנו להרגע ולהכנס לאמבטיה קרה? הריח של החתולה המיוחמת עורר הורמונים בגוף שלו - וזהו, אין שליטה. אין לי זכות להתערב בחייו? אז מה אתה כן מציע לעשות? לתת לו לסבול בגלל הייחום? לתת לו לצאת ולדפוק חתולה ולהיות אחראית לגורים מסכנים שימותו מהר? לטפל בכל הגורים האלה ובגורים שלהם ובגורים של הגורים שלהם? בתוך שנה המספר יגיע לכמה עשרות ושנה אחרי זה לכמה מאות. אתה חושב שיש למישהו זכות להתחשב בזכויות של החתול במקרה הזה? אה, לא, הייתי צריכה לגרש אותו מהבית ולתת לו להתפגר ברחוב. (את החתול הזה היצלנו מהרחוב, כי הוא היה מתקרב לבני אדם כדי לבקש אוכל, והיה ברור שבסופו של דבר הוא יגיע לידיים של מתעללים).

d u d

New member
לידיעתך:

ל95% מהסיניות יש התקן תוך ריחמי [לאחר לידה ראשונה] הגורם להם לסבל רב מאוד [יותר מעיקור] מבחינה בריאותית [דלקות, הפרשות, סרטן], דבר שני: מי אתה חושב יטפל בכל הגורים שיוולדו? אני אתן לך רמז: לא אתה, לא אני... בקיצור אף אחד, לפחות לא בכמות הגדולה הזו!

shunracat

New member
תראה, לאמא שלי היה התקן תוך רחמי

במשך שנים וזה לא עשה לה שום דבר. היא בכלל לא הרגישה את זה. אז אם לסיניות זה עושה בעיות, אז אולי ההתקן שלהן לא טוב. וחוץ מזה, מה הקשר לדיון? כאן מדברים על השאלה אם זה מוסרי לעקר בעל חיים שאי אפשר לשאול אותו לרצונו בעניין. לסיניות יש מגוון דרכים לא להכנס להריון שהן יכולות לבחור מביניהן.

shadowlord

New member
אולי פשוט היית צריכה לדאוג לו?!

אולי להיות בעלים של כלב זה יותר מסתם לסרס אותו?! אולי צריך גם קצת לדאוג לו?! סך הכל, באשמתך הוא נדרס...

shadowlord

New member
את לא יודעת

מאיפה לך שזה עשה לה טוב?! עיקור זה לא חובה, החתולה לא מתה בגלל שאין לה את זה... אני בטוח שהיא היתה מעדיפה להביא ילדים לעולם או לפחות להיות בעלת היכולת... סך הכל, לבעלי החיים (ולבני האדם) יש רצון/צורך/דחף (אין לי מושג מה) להתרבות!

danistar

New member
רק עכשיו שמתי לב שאחרתי לאירוח

"מיצי כבר לא גרה כאן יותר". ל "מיצי" שלי בטוח לא תהיה את הבעיה הזו !! אני בחיים לא אזרוק אותה לרחוב . דני

נונוש

New member
יש לי התלבטות בנושא סירוס../images/Emo5.gif

יש לי חתול רחוב שגר ליד הבניין שלנו ואני מטפלת בו התכוונתי לקחת אותו לסירוס ולחיסונים כמו שממליצים כל הארגונים למען החתולים לעשות. הבעיה היא ששאלתי שני וטרינרים לגבי הסרוס ושניהם אמרו לי שזה מסוכן לסרס חתול רחוב כי הוא מאבד את היתרון שלו כגבר נגד חתולי הרחוב האחרים ורוב הסיכויים שחתולים אחרים יהרגו אותו. האם שמעתם על זה משהו מה אתם מציעים לי לעשות.

Tinke®Bell

New member
שאלה..

ראיתי את ההודעה על האירוח בפורום אחר,אז באתי כדי לשאול.. למה באמת כדאי להשאיר קערת מים בחוץ במשך הקיץ? אני משערת את התשובה.. אבל רוצה להיות בטוחה.

Tinke®Bell

New member
אבל זה לא יגרום להם לחזור?

אין דרך אחרת לתת להם את זה? הדבר האחרון שההורים שלי רוצים זה בית שורץ חתולים.. חתול אחד הספיק להם
ראיתי שאדלה הלכה,אז מי שיודע מוזמן לענות..

טוליפ.

New member
חתולים רבים צרים על ביתי מסביב..

בית עם חצר גדולה,גינה ופרחים.במרבית שעות היום,וגם בלילה,מסתובבים סביב הבית חתולים רבים,המנסים לחדור דרך כל חלון,או דלת שנפתחה באקראי.שני הכלבים הקטנים בבית,פקינזית ופודל..נובחים,אבל זה לא משפיע על החתולים. התוצאה אי אפשר לפתוח דלת,או מעט את החלון..ואם נלכד במקרה בבית חתול, הוא נרדף על ידי הכלבים ועלול גם להתקיף אותם.מה אפשר לעשות??

האם אתם מאכילים או מישהו אחר?

אם כן, אז זו בוודאי הסיבה. אפשר לשים רשת על החלונות או לגרש את החתולים עם אקדח מים אם אין ברירה אחרת.

Flames

New member
תאכילו אותם במקום ../images/Emo26.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo127.gif

שאינו סמוך לבית שלכם. ככה גם תעשו מצווה ותאכילו חיות רחוב מסכנות, והם גם ילמדן שכדאי להם לביות קרובות למקום ההאכלה.

m_shy

New member
שתי שאלות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שלום אדלה, שתי שאלות לי אליך: 1. כמי שמצויה בפרטים, האם תוכלי לספר קצת על רמת ההצלחה של מבצעי עיקור/סירוס לטווח ארוך, אולי אפילו לספר על עיר או ישוב בארץ או בעולם שהוכיחו עצמן כמודל מוצלח? ברור לכולנו שמבין שתי הברירות העומדות בפני הרשויות ל"טיפול" בפיצוץ האוכלוסין של בעלי חיים משוטטים, סירוס/עיקור היא הבחירה ההומנית וההגיונית. ובכל זאת, בבואי ליחצ"ן את הרעיון, יעזרו לי פרטים על מודל טוב שמומש לרעיון, מודל ספציפי, שהצליח באופן מובהק... 2. ראיתי בכמה אתרים העוסקים בעיקור וסירוס, ברשימה של ה"מיתוסים" את ההתנגדות לטענה שאין טעם לסירוסם של זכרים. זה נחשב כ"מיתוס" אבל למען האמת לא הצלחתי להבין למה... שכן: ברור שכל נקבה מעוקרת, היא שגר אחד פחות כל חצי שנה. אבל לגבי זכרים - אני לא מבין כל כך את היעילות של השיטה כמהלך להגבלת אוכלוסייה: הרי אף פעם לא מצליחים לתפוס ולעקר/לסרס 100% מהחתולים. עבור נקבות - אפשר להסתפק בפתרון של פחות מ-100% כי כאמור - כל נקבה מעוקרת היא רווח ישיר, אבל עבור זכרים..? אפילו זכר אחד שנשאר לא מסורס בשכונה מסויימת יכול להרביע את כל הנקבות הלא מעוקרות באיזור לא? אז כל פתרון של פחות מ-100% עבור זכרים הוא בעצם לא יעיל, לא? למיטב הבנתי סירוס זכרים הוא מהלך יעיל כדי להקטין את כמות המריבות והמלחמות, ואת כמות הזכרים שמסתערים על נקבה מסויימת, אבל כאמצעי לדילול אוכלוסיה - הוא לא נראה לי יעיל כל כך.. האם אני טועה? תודה! שי

למעלה