שלום לכל משתתפי הפורום!!

שרית(^_^)

New member
דוגמא

לשירשור כזה מהיום. אני מתארת לעצמי שכרגע לא תספיקי לקרוא את כולו, אבל עיון קצר בהודעה הראשית ובכמה מהתגובות שלנו ושל השואל, ידגימו כמה זה מתסכל לנסות לשכנע אנשים ששבויים במיתוסים ובבורות עצומה לגבי חשיבות העיקורים והסירוסים...

שרית...

טיעונים לדוגמא: א. האם אתם בטוחים שיהיה כ"כ קל למצוא בית טוב ואחראי לגורים? ב. הייתי אומרת, אם אתם חושבים שזה אכן קל, אנא עזרו לנו למצוא בית חם לגורים שיש לנו (לא בצחוק אלא ברצינות עמוקה), אפילו בית אחד? ג. ללכת לבקר תחנות הסגר ולראות כמה גורים גזעיים יש שם, וכל הכלבים הללו הם כמה ימים לפני מותם, בגלל שאין להם סיכוי למצוא בית. כל בעלי חיות המחמד, בישראל במיוחד, צריכים להתחיל לקחת אחריות על הבעיה העצומה שנוצרה פה. הבעיה מתחילה בנו, ובנו בלבד, והפתרון תלוי אך ורק בנו. אלה שלעולם לא ילמדו תמיד קיימים, ורק תוך כדי ניסיון, בין אם זה סרטן בנקבה בת 6 או זכר אגרסיבי מאוד, הם ילמדו לפעם הבאה.

SaraS

New member
ברוכה הבאה אדלה. עזרה...

אנו משפחה המתגוררת בנצרת עלית, אוהבים מאד בעלי חיים ומטפחים אותם. בביתנו 2 חתולים (פיצי בת 10 ובוני בן שנה) ותוכי (14 שנה אצלנו) המקבלים את מיטב הטיפול והאהבה. לפני כשנתיים מצאנו בחצר ביתנו שני גורי חתולים ומתוך אהבתנו לבעלי חים ורחמים טיפלנו בהם, ומאז הם כמובן מתרבים בקצב רב בחצר הבית. הדבר החל להוות מטרד לשכנים ואנו חוששים ביותר מפני התעללות של הסובבים. אין ידינו משגת לבצע עיקורים ואנו מבקשים לבדוק אם ניתן להסתייע בנושא זה. כעת מדובר ב-3 נקבות, 2 זכרים, 4 גורים ואחת החתולות המצויינות מתוך ה-3 כעת בהריון. השאלה היא, ממי ניתן לקבל סיוע בעיקור וסירוס של מספר חתולים. תודה על כל סיוע.

מור ד

New member
אני מאכיל חתולי חצר חצר

אחת התקשרה אליי מאד, ואני נותן לה יחד מיוחד (היא היחידה שרגילה לני אדם), היא המליטה וכעת היא במחסן (היא מעוקרת), בקשר לגורות שהומלטו, האם אני באופן מוסרי יכול לעקר שתי חתולות שאין לי שום קשר אליהן (הן רואות בי כאבא שלהן), ואני יכול להגיד לך שבשכונה נווה נוי בבאר שבע יש חצרות קרקע והמון אנשים שמאכילים חתולים, ולשאלה- האם בשכונה מאד כפרית עליי לעקר בכל זאת שתי גורות

Archie

New member
שלום רב אדלה, האם אתם

האם אתם (כארגון) ממליצים על הסרה של שחלות בלבד, או שחלות ורחם? (הגישה החדשנית לעומת השמרנית)...הן לגבי חתולות והן לגבי כלבות...או שזה נתון לשיקולו של הוטרינר הספציפי? תודה רבה ארצ´

שרית(^_^)

New member
לא הבנתי מה בכלל

יכול להיות השיקול להוציא רק את השחלות ולהשאיר את הרחם ? אם מוציאים את השחלות, אז ממילא הכלבה\חתולה לא תוכל להכנס להריון, אז מה הטעם להשאיר את הרחם ? מה גם שהרחם הוא מקור לדלקות ולסרטן, ואחת ממטרות העיקור הוא מניעה שלהם (אם כי אני יודעת שההורמונים המופרשים מהשחלות הם בעצם אלה ש"תורמים" להתפתחות סרטן).

אנו בעמותה ממליצים...

על עיקור הכולל הסרה של כל איברי הרבייה, דהיינו, רחם ושחלות גם יחד. אם משאירים את השחלות, החיה תמשיך להתייחם וזה כולל את כל הבעיות ההתנהגותיות והבריאותיות שבאות כתוצאה. אני מקווה שעניתי לשאלה.

למור

אם אתה רוצה לשפר את איכות חייהן אז כן, תעקר אותם. בכל מקרה, מישהו צריך לקחת אחריות עליהם בלי שום קשר (אוכל, מים, טיפול רפואי).

tsameretarusi

New member
האם נכונות השמועות?

קראתי בכתבה בטבע הדברים לא מזמן על כך שעיקורים וסרוסים המוניים גורמים לריבוי חתולי רחוב. מאוחר יותר שמעתי עוד מישהו שאומר את זה. האם יש בזה מן האמת? ועד כמה אפשר להסתמך על מחקרים וסטטיסטיקות שנעשים בנושא הזה?

צמרת...

נעשו בספרות שני סוגים של מחקרים. הראשון שבדק עיקור באוכלוסיות "סגורות", כלומר שאין אליהן גישה, בגלל כביש סואן למשל או בית חולים מבודד. במחקרים אלה נראתה ירידה במספר החתולים. בחלק מהמחקרים שנעשו באיזורים עירוניים, הייתה עלייה במספר החתולים בתוך הקבוצה. סיבות לעלייה יכולות להיות בין השאר: א. נטישה של חתולים על ידי בני אדם ב. הגירה פנימה של חתולים שלא עוקרו - ואלה יתרבו בתוך הקבוצה ג. פיצוי רבייתי על ידי נקבות שלא עוקרו ויעלו את גודל השגר. הפיתרון לבעיה הזו טמון באסטרטגייה: עיקור של חתולי הקבוצה אבל גם עיקור של החתולים הנמצאים בפריפריה, כדי שאם יכסו חתולים לקבוצה הם יהיו מעוקרים ולא יוכלו להתרבות. עד היום לא התבצעו מחקרים כאלה.

דובי123

New member
חתול עם בעית זנב - מכירים?

חתול בית-רחוב בן שנה+ להערכתי קצה זנבו נהפך להיות כמו פתיל של נר השערות נעלמות ונחשף הבסיס זנב וזה לאט לאט מתארך - כלומר נחשף יותר ויותר הזנב עצמו לא נחתך יש מושג למה ומה ניתן לעשות?

לדובי

האם אתה יכול ללכוד את החתול? אם כן, כדאי לקחת אותו לוטרינר כדי שיראה מה זה. אם אתה לוקח אותו, כדאי לסרס אותו כי זה גם עוזר לבריאות.

דובי123

New member
אני יכול לכוד אבל לא להביא לוטרינר

מכירים בעיה כזו? וסליחה על הטענה כי נמחקה הודעה לא ראיתי שעברה לשרשור כאן

שלום אדלה, הבעייה שלי נוגעת למתרחש

בישוב בו אני גרה. זהו ישוב קהילתי. אין כאן כל מודעות לעיקור ולסירוס. חתולים מתרבים כאן בצורה מדהימה וטורפים חיות בר קטנות. כמ"כ חודרים לחצרות ולבתים ועושים את צרכיהם במקומות שלא מיועדים לכך כמו אזורים חשופים בגינות ובגומות עצים. יש המון חתולים משוטטים ושפע כלבים שמסתובבים ברחובות ללא בעלים, עושים צרכים ומזדווגים. אני ממש מיואשת. בקשר להאכלה: אנשים משאירים שאריות אוכל ומים לחיות המשוטטות הללו, וזה הופך למטרד בריאותי היות והמים והמזון מושכים חולדות, שועלים, כלבים משוטטים מכפרים בסביבה ועוד צרות. בקיצור - מכה. פניות למועצה לא עוזרות. הם חסרי אונים. מה עוד אפשר לעשות?

לאורין...

אם כל תושב יתרום אפילו שקל, תוכלי לפתור את הבעיה.תנסי לארגן התרמה הפתרון צריך להיות שינוי במאה שמונים מעלות. דבר ראשון חייבים לעקר ולסרס. אולי כדאי לסדר את ההאכלה, כך שיאכילו בשעה מסוימת ואח"כ יעבור המאכיל ויאסוף שאריות. דבר נוסף הוא שצריך לעשות הסברה בישוב לגבי הנושא של אחזקה אחראית של בעלי חיים. אם תצליחי לאסוף כסף, תוכלי להזמין אולי את העמותה למען החתול (זה רק בשביל חתולים) והלוכדת שלהם תבוא ותלכוד את החתולים. הטלפון שלהם: 09-8912094. אל תוותרי למרות שהם עמוסים. לגבי הסברה: אם את מעונינת לארגן הרצאה בישוב, צלצלי לטלפון של ספיי ישראל 03-5774007. מקווה שקצת עזרתי.

למעלה