שלום לכל משתתפי הפורום!!

לסיכום:

היה לי מאוד נעים לענות לכל השאלות שלכם, ואני מקווה שחשיבות נושא העיקור והסירוס נעשתה קצת יותר ברורה לכם. כמו שאמרתי, אנו תמיד זקוקים למתנדבים בכל נושא שהוא ואם יש לכם שאלות נוספות תוכלו ליצור קשר דרך האתר: www.spayisrael.org.il או בטלפון 5774007-03 תודה מקרב לב, אדלה גרטנר

shanty.G

New member
אדלה, הרבה תודה../images/Emo140.gif

בשמי ובשם משתתפי הפורום, רציתי להודות לך מכל הלב על הזמן שהקדשת לנו בדיון המיוחד והחשוב, ועל העשייה הנפלאה שלך למען חתולים וכלבים בישראל. ישר כוח, והרבה הצלחה לך ולעמותה בהמשך הדרך!
shanty

חתןל בבעיה!!!!!!!!!!!!!!!!

לפני כמה זמן טילתי עם עם הכלבה שלי וראיתי חתול עם פה פתוח בצורה מוזרה החתול היה רזה מאד כולו עצמות. אחרי כמה ימים עברתי ליד חנות בע"ח וראיתי את אותו חתול יושב ליד קטלי שבעל החנות שם לחתולי רחוב אבל הוא לא אכל!!! בסוף הבנתי את הבעיה שלו: יש לו לסת שבורה הוא לא יכול לסגור אותה. רצתי הביתה והוצאתי לו שמנת מרחתי לו אותה בתוך שקית וסמתי לו אותה. הוא ליקק את כולה בתאבון. לא ראיתי את החתול כבר זמן-מה אבל מה אוכל לעשות למענו?????

enbalush

New member
תתקשרי לעמותות למען החתול.בטלפונים:

097400302 או 098912094 פתרון מאוד יצירתי עם השמנת, כל הכבוד. אולי תשאלי את בעל החנות על החתול הוא בטח שם לב, תעדכני אותנו מה קרה לו.

drn

New member
שאלה לאדלה

האם נתת דעתך להיבט המוסרי שבלקיחת החלטה ע"י אדם בנוגע ליכולת הרבייה של בע"ח אחר? מי שם אותנו להחליט על כך? האין זה דומה להחלטה על המתת חסד למשל? (כמו שכבר ראינו ש"אוהבי חיות" עושים לבע"ח אך לא יעלו על הדעת לבצע בבנ"א).

feline9

New member
אני אנסה לענות לך...

השאלות שלך תמיד מאוד יפות ומלאות פאתוס. השאלה היא לא המוסריות שבעיקור אלא המוסריות של אי-נטילת אחריות על פשע קדמון של האדם, שעכשיו רוצים לנסות לפתור אותו (הרשויות) על ידי הרדמות המוניות. האם זה יותר מוסרי? מי קבע? אולי אתה לא רואה את זה אבל מצבם של הרבה מהחתולים ברחוב בינוני-גרוע. האם לא "מוסרי יותר" לחשוב על להתחיל לקחת אחריות, להתחיל לעקר את החיות שיש לנו בבית כדי שלא "נאלץ" אח"כ "למסור" אותם לרחוב, לזרוק אותם בפחי אשפה וארגזים למיניהם? זה יותר מוסרי? על כל דבר מוסרי צריך להסתכל בבחינת האפשרויות האחרות שעומדות בפנינו. אם הייתה אפשרות של לא לעשות כלום אולי זה היה הכי טוב, אבל הבעיה היא שתמיד אנשים עושים משהו: מתעללים, נוטשים, הורגים בדרכים מגוונות, ואין כזה דבר בעצם לא לעשות כלום. השאלות הגדולות מקומן טוב בכתלי המחלקות השונות לפילוסופיה. ברחוב הדף נראה קצת אחרת....

drn

New member
מי שמקבל על עצמו לעקר את זולתו

כדאי שישאל את עצמו שאלות גדולות. מקומן האחרון הוא בפקולטה לפילוסופיה.

vegan

New member
יש הרבה מן הצדק בדבריך

יש בעיה מוסרית רצינית בהטלת מום ביצור חי. יש גם בעייה מוסרית רצינית עם עוולות רבות אחרות שגרמנו (בני האדם) וממשיכים לגרום לבעלי חיים. מיעוט של בני אדם נחלץ להגן על בעלי החיים. אותם בני אדם נאלצים להעמיד עצמם בפני דילמות מוסריות לא קלות. הדוגמא שנתת היא רק אחת מהן ואני משאיר לאחרים להתייחס אליה (אני מודה, לא קל לי עם דילמות כאלה שאין להם פתרון שכולו טוב). במקרים אחרים צריכים להחליט עם להקדיש את הזמן למען תרנגולות, אווזים בפיטום או בעלי חיים המנוצלים בניסויים, כשבכל פעילות למען נושא אחד, מוזנחים במקביל מליוני בעלי חיים אחרים. דילמה אחרת היא האם לנסות לצמצם את מספר החיות הסובלות או לצמצם את היקף הסבל מאלה שסובלות. ישנן עוד הרבה דילמות שכרגע נופלות על אותם אלה שפועלים. לא תמיד קיים פתרון החלטי לשאלה, אבל חשוב שהשיקול המנחה בתשובה יהיה טובתם של בעלי החיים. בהחלט יש מקום נכבד לשאלות אלה בפקולטה לפילוסופיה. האקדמיה נועדה כדי לצבור ידע ולהשתמש בו למען הכלל וכשיש שאלה אתית קשה, הגיוני מאד לבקש את תרומתה של האקדמיה. כמובן שזה לא בה על חשבון תרומה נכבדת שניתן לקבל מהרבה אנשים חכמים שאינם באקדמיה. השאלה אינה בין דיון באקדמיה, ברחוב או כל איש לעצמו - צריך להיות חיבור ושיתוף בין כולם. בין השאר הפורום קיים למטרה זו - כדי ללבן שאלות שייעזרו לנו להחליט כיצד ניתן לעזור לבעלי החיים באופן הטוב ביותר. כל דיעה שבסיסה במטרה זו ברוכה ומועילה. מקווה לראות אותך בפעילויותינו גם מחוץ לפורום.

shadowlord

New member
בלה בלה בלה

אני ממש לא חושב שלקחת ולעקר חתולה זה מוסרי!!! ומה בכלל ההבדל בין זה ללעשות ניסויים?! בלה, לא משנה... במקום לקחת ולעקר, אפשר כמובן פשוט לאמץ או לתת לאימוץ...

shadowlord

New member
וסתם שתדעו...

לי יש כלבה כבר 8 שנים והיא נכנסה להריון רק פעמיים ("כשרצינו"). זה לא כזו בעיה לשמור על זה ואפילו אם כן, זו לא סיבה לסרס!

feline9

New member
"רק פעמיים"

על כל גור שלא יודעת מה עשיתם איתו, מקווה שלא זרקתם לרחוב, הורדם גור אחר ברחוב או בעמותה או במתקן הסגר וחיכה לבית ולא קיבל בגלל "שרציתם". צריך להתחיל לקחת אחריות חברים.

מי שם אותך בתפקיד הקב"ה?

אולי גם נעקר בני אדם שאיננו חפצים בהתרבותם?? (אני לא אתפלא אם התומכים במעבר לניסויים בבנ"א יתמכו גם בזה...)

shadowlord

New member
באמת?!

זה ממש מרגיז... את נוצרת על ידי ההורים שלך, אולי ננסה לשכנע אותם לעקר גם אותך... הם "נוצרו" על ידינו, אבל רק נוצרו לא יותר מזה... אין לנו רשות לעשות בהם מה שאנחנו רוצים... הם לא רכוש... ואני רוצה להוסיף, את ממש עצבנת אותי! בלעעעע...

shunracat

New member
חתולה יכולה להביא בימי חייה

עד 5000 גורים. מה אתה רוצה לעשות עם כולם? כשהחתול שלנו התייחם הוא מאוד סבל. הוא כל הזמן התרוצץ בבית בחוסר שקט, צרח בלילות (מה שגרם גם לנו לסבול), וניסה לקפוץ מהחלון בכל הזדמנות. ממאמרים שקראתי הבנתי שגם אם ניתן לו לצאת ו"לפרוק את יצרו" הוא עדיין ישאר מתוסכל, יחטוף מכות משאר החתולים (מה שיכול להגמר באיבוד עין או פציעה אחרת) ובהמשך גם יתחיל להשתין ברחבי הדירה כדי לסמן טריטוריה. כשדיברתי עם הווטרינר, שאלתי אותו אילו חלופות יש לסירוס, כי חשבתי כמוך. הוא אמר שיש לחתולים כדורים מיוחדים שאפשר לתת שמפסיקים את הייחום. ואז הוא אמר שלעתים קרובות הם גורמים לסוכרת. אז עשינו את החשבון, והגענו למסקנה שעדיף חתול מסורס, רגוע ומאושר מאשר חתול חולה סוכרת ואומלל. ונניח שכן היינו נותנים לו לצאת ולהכניס חתולה להריון. חתולה יכולה להביא בחייה עד 5000 גורים. כמעט כולם ימותו בייסורים. אין שום אפשרות מעשית לתת לחתולים להתרבות בלי שליטה. עדיף לסרס ולעקר מאשר לראות את הקטנטנים המתוקים מעוכים מתחת לגלגלי מכונית או מורדמים ברשויות המקומיות. לפעמים עודף מוסריות גורם לעוול גדול יותר.

לילךLilach

New member
drn- תקרא את התשובות של אדלה

בשירשור הגדול: אני בטוחה שאם תקרא את כולם תקבל תשובות לשאלות ששאלתה פה. אולי בעולם אידיאלי עם איזון אקולוגי ,שבו הכלבים והחתולים היו חיים בטבע,היית מחוייב לא להתערב ,אבל.... אנחנו חיים בעולם שבו מזה מאות ואלפי שנים האדם ביית אץ הכלבים והחתולים. זה גורם למצב שבו בסביבה של בני אדם חיים כלבים וחתולים. מה שקורה במדינתנו הקטנטוטנת אלה מספר דברים: 1. אנשים נוטשים ונוטשים ונוטשים כלבים וחתולים בהמוניהם ברחובות. 2. לכלבים ולחתולים אין אוייב טבעי בסביבת האדם. 3. הכלבים והחתולים לא יכולים להתקיים כמו בטבע משום שאין להם תנאים טבעיים לשם כך בסביבה אנושית. לכן כאשר מסתכלים על ההתרבות הבלתי מבוקרת שלהם ,התנאים בהם הם חיים ברחובות ,מספיק ללכת לימי אימוץ של עמותות ולראות כמה בעלי חיים אנשים נוטשים וזורקים ,מספיק לשמוע על הכמויות העצומות של בעלי חיים (המון המון המון גורים) שמגיעים כל יום לעמותות ולמכלאות. מספיק לשמוע על אנשים סדיסטים שמתעללים בחיות הרחוב ומפתחים כלפיהם שינאה ,למשל בגלל שהם מתרבות במקום מסויים ובגלל שאין להם מספיק מזון הם מיללים וכן הן מחפשים נואשות אכל בפחי זבל וכל מקום אפשרי (כי לא בכל מקום דואגים לבעלי החיים שחיים ברחוב). מספיק לשמוע על גורים אומללים שנאלצים להמיתם כי אין להם סיכוי לשרוד,מספיק לשמוע על בעלי חיים שנמסרים לניסויים ,כי מישהו תפס אותם ברחוב. כדי להבין שיש פתרון אחד ויחיד לבעיה ,שיכול למנוע את המקרים העצובים האלה ואת ההרדמות,ההרעלות ומסירות לניסויים וזה אך ורק: מדיניות מסודרת של העיריות והרשויות של עיקור וסירוס. ואנא מכם: כלבים וחתולים זה לא בני אדם מבחינת היחס לחיי מין ,זווגים ,המלטות ואמהות ,הם פועלים בעיקר לפי אינסטינקט (ייחום==פעילות הורמונלית לא רגשית ,משיכה לנקבה מיוחמת==פעילות הורמונלית לא רגשית). אז תפסיקו לבצע בהם האנשה מיותרת שלא לצורך וללא בסיס . אל תשוו את מה שאתם הייתם מרגישים לו סורסתם או עוקרתם למה שכלבים וחתולים מרגישים ,העובדה שתוחלת החיים שלהם עולה ,עובדה שאלפי ומאות אלפי כלבי וחתולים מסורסים חיים באושר ושמחה (ניתן לראות את זה לפי שפת הגוף שלהם ,הפרווה המבריקה ומצב הרוח) ולא מטריד אותם כהוא זה הניתוח שעברו. כשאני בודקת מצב מסויים וחושבת לעצמי א הוא טב או רע ,אם הוא מוצדק או לא ,אני תמיד מנסה להשוות שני מצבים: אני משתדלת לבחור במצב שהוא פחות רע מבין השניים. אני בטוחה שלא תחלוק עלי על כך ש: מניעת המלטות עדיפה על המתות !!!!!!

אני רוצה להוסיף הערה :

אימצתי גור-חתולה מהרחוב לפני 5 שנים, והיא מזמן כבר בעלת הבית אצלנו. היא מנועה מלצאת, בית קומות והמרפסת מרושתת. בבדיקה הראשונה אצל וטרינר, הוסבר לנו, כי ייחום תמידי ( כל כ-40 יום ) ללא המלטות עלול לגרום לה לסרטן בשיחלות או באופן כללי בעברי המין. זו הסיבה היחידה שהסכמנו לעיקור. הניתוח עבר לה תוך שבועיים, ומאז כמובן היא שכחה מכל הפרשה. לא רצינו לגדל עוד גורים בבית, וגם זאת היתה סיבה לא לאפשר לה יציאות החוצה, בנוסף לסיכונים הבריאותיים הרגילים ( היא מקבלת זריקות חיסון מסודרות כל שנה ). לפי המראה שלה והתנהגותה כיום, היא מרגישה מצויין ואפילו יותר מאושרת מאיתנו. מקבלת מזון, אהבה וחום מכל הסובבים, פיכחית וחכמה שאין כמוה. וגם מחזירה חום, יחס ואהבה. מה שרציתי להדיש כאן - במקרים כאלה אין כל פסול בעיקור, ובאופן כללי זה עשה לה רק טוב. אם כל משפחה בישראל היתה מאמצת רק חיית בית אחת ודואגת לכל מחסורה, ולא מתעסקת עם איגואנות, נחשים, אימוץ חיות בר וכו´ - מצבם של חיות הבית בארץ היה טוב בהרבה.

למעלה