שלום לכם בריטופילים למיניהם

OzzzzzY

New member
...

הסברת את עצמך וטוב מאוד , רק חבל שטעית בכל פעם שהעלת השערה למה הרוק הבריטי טוב יותר מהאמריקאי... ואם את אומרת שאין לך מספיק ידע בעניין , אז חבל סתם לזרוק ככה השערות מטופשות (לפחות לדעתי)... בכל אופן תיכנסי ללינק שנתתי בהודעה הקודמת , ותקראי קצת מהמאמרים זה לא יזיק...

ketty the sheep

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo41.gif בבקשה,

אני שמחה לראות שאתם דנים ברצינות ובעניין כזה, גם אני הייתי תורמת לדיון אילו היה לי הזמן כרגע, אך אני מבקשת ממך, יש דרך לומר דברים מסוימים. גם אם אינך מסכים עם מה שהיא אמרה ולדעתך היא טעתה, אתה לא חייב לפנות אליה בכזה זלזול. זכותך להביע את דעתך בפורום ולהגיד את כל מה שברצונך, אבל בבקשה השתדל לעשות זאת בדרך שלא תפגע באדם אליו הנך פונה או אל משתמשי הפורום באופן כללי. אני נגד מחיקת הודעות בפורומים כי אני מאמינה שזה שולל את חופש הביטוי, אבל הודעות העלולות לפגוע בזולת (או כאלו אשר מכילות תוכן אסור עפ"י תקנון תפוז) עתידן להעלם בחלל הוירטואלי לנצח. אז בבקשה, לשמור על תרבות הדיון. ערב טוב שיהיה לכולכם

נורית כפרה ^^

אמ.. יכול להיות שזה מזג האוויר העכור זה עושה אנשים עגמומיים יותר (וגם קטי
נתנה לי אתמול נימוק מדעי מוכח לזה) (וזה לא חדש שהקהילה הבריטית ידועה כחבורת דגים מתים מהלכים
hanging on in quiet desperation is the English way
האהא עכשיו אני אשמע משכילה בשבילך) וכידוע הדיכאון מוליד כל מיני צורות של אומנות.. אז שם פשוט יש מסות יותר גדולות של זה. אהה וכך גם כל להקה חדשה היא די מועשרת מהקודמות לה וכו' וגם הסכמתי עם הרבה מהדברים ששרה אמרה.

yo t a m

New member
וויליאם נשמה ../images/Emo3.gif

הם דגים מתים *ו*צ'יפס מהלכים ^^;; בכל אופן, יכול להיות שזה באמת מזג האוויר העכור
אבל אני משוכנע שיש להם סיבות אחרות להיות מדוכאים. בכל מקרה זה באמת מעניין ששירים בריטיים רבים הם דכאוניים למדי >_< (שזה טוב) (מה המצב איתך, מה המצב יא גבר. נאמ. עכשיו אני אשמע לא משכיל ^^;;) אבל לגבי העניין של ה"מועשרת מקודמותיה", גם להקות אמריקאיות יכולות היו לשמוע את המוזיקה של הלהקות הבריטיות וללמוד ממנה (אי ג'י- הביץ' בויז והביטלס).

Nimst

New member
הביץ' בויז והביטלס?!

דוגמא למה זה היה אמור להיות? הביטלס היו (ועודם) בריטים, והביץ' בויז (אאל"ט) אמריקאים. אתה מנסה להגיד שהביץ' בויז למדו מהביטלס?..

OzzzzzY

New member
נכון...

הביץ' בויז למדו מהביטלס , והביטלס למדו מהביץ' בויז... אפשר לקרוא על זה פה...

stevie1

New member
מעניין

למה אתם חושבים שכולם דכאוניים? זה כזה סטריאוטיפ מעוות ולא נכון. קצת מצחיק לחשוב שזה בא מ"מומחים" שהיו בלונדון פעמיים. רק בגלל ששיר הוא שקט ונוגה לא אומר שהוא דכאוני, כנראה שאתם לא מבינים אנגלית מספיק טוב

yo t a m

New member
היהי.

יקירי, אם תשים לב טוב להודעתי, היה כתוב בה ש"שירים *רבים* הם דכאוניים", וכן, אני חושב ששירים (שאגב, חלקם לא שקטים כלל וכלל) מסויימים ראויים להיקרא *דכאוניים* ולא *נוגים*. ואין קשר בין מספר ביקורים בלונדון ובין החשבת חלק מהשירים לדכאוניים- אחרי הכל- חנויות דיסקים יש גם בארץ

תעשה לעצמך טובה...

ותוציא את הדגים והצ'יפס מהתחת, בנאדם. אחרי שתרגע קצת, קח אויר ותשב לקרוא. מי יודע? אולי אפילו תלמד משהו... תקרא כאן ונסה כאן ולקינוח ואם ממש בא לך - יש עוד קישורים למטה, שילמדו אותך עוד קצת על שלוש להקות אמריקאיות של ממש!

stevie1

New member
העלת נשכחות

CANNED HEAT ON THE ROAD AGAIN...יש לנו את זה בתקליט

yo t a m

New member
יקירי,

אני אתקשה לומר שאתה אובייקטיבי בנושא :) אני מניח שגם אתה תתקשה לומר שאני אובייקטיבי בנושא, אבל זה לפחות יתאזן. בכל אופן, קראתי את שלושת מאמריך. אני חייב לציין שבקטלוגיה של הפרוג אינני מכיר את כל הלהקות, ובכל זאת עליי לציין, שאפילו מבלי לחשוב על כך מבחינה איכותית, מבחינה כמותית להקות הפרוג שאנשיהן יצאו מרחם אם אנגליה רבות יותר. לא מצאתי אף להקה אמריקאית שהיוותה חלק מראשית המטאל כמו דיפ פרפל/לד זפלין/בלק סבת'/אוריה היפ ושות'. וכמובן, אין כמו מילותיך לתיאור הרוק הבריטי :)

DARLING, מי צריך אובייקטיביות?

ובכלל, מה ענין שמיטה להר סיני? ודאי שאם אני מחבב סגנון מוזיקלי מסוים - איני יכול להיחשב כ"אובייקטיבי", אבל האפשרות היחידה לנהל דיון "אובייקטיבי" שכזה - היא לנהלו בין שני אנשים שלא שמעו מוזיקה מעולם (ואת מי זה יעניין, רבאק?) או בין שניים שאוהבים את שני הצדדים של האטלנטי במידה שווה (לא מכיר כאלה טרחנים, השבח לאל). באשר לרוק המתקדם - נו, טוב - הבעתי את דעתי בנושא פעמים רבות בעבר. איני חש צורך לשוב ולהמטיר את שלל אבחנותיי על ראשך. נגיד רק זאת - כל הרוק המתקדם הבריטי כולו לא הכיל (לעניות דעתי, כמובן) ולו עשירית מכשרונו של פרנצ'סקו זאפה הגדול או אף מכשרונו של קרי ליוונגרן (מנהיג להקת קנזאס). אני גם כופר בחשיבות היתר שמקנים לרוק המתקדם במחוזותינו, אבל זה נושא לדיון אחר לחלוטין. באשר למטאל/הארד רוק ושורשיו, יש משהו בדבריך - מצד שני - הטיעון הזה אינו יכול לעמוד בפני עצמו לעולם. אני תמיד יכול לטעון בבדיחותא (או ברצינות תהומית) שהבריטים כלל לא בלטו בסצנת מוזיקת הקאנטרי, הרוק הדרומי או אף הג'אז-רוק, שלא לדבר על מוזיקת הנשמה. אתה תוכל לטעון שלא זכית לראות בתחיית להקות בריטיות בז'אנר של מוזיקת קרנטברי. ומה בכך?! לסיכום, איש באמונתו יחיה. לפחות אהבתי הרבה יותר את הטון בהודעה האחרונה שלך מאשר בהודעת הפתיחה, שהקרינה רושם של חוסר רצינות וניסיון ללגלג על האמריקאים מתוך עמדה של בורות, בעיקר. הרושם הזה לפחות תוקן. חזק ואמץ מבחר מהגיגיי המטופשים בנושא ממש כאן (מומלץ לא לקרוא, אם בכל זאת נכנסת - מומלץ לקרוא את כל השרשור כדי להבין את ההקשר בו נכתבו הדברים)

yo t a m

New member
המ, כן,

אבל במקרה כזה זה יהיה דיון בלתי אפשרי להכרעה... לא שדיון חייב להיות מוכרע, אבל תמיד נחמד אם אפשר לסכם את הדיון במילים "הרוק הבריטי יותר טוב" או משהו כזה :) הממ... לגבי הרוק הפרוגרסיבי, אמנם אני לא מכיר את כל כולו של זאפה או עשירית מכל כולו, ו... הממ, לגבי קרי ליוונגרן לא אטעה אם אגיד שלא יצא לי לשמוע אותו מעולם, אבל מהצד השני של המשוואה, אני אתקשה מאד להאמין שלהקות הפרוג הבריטיות (ועוד כולן *ביחד*) מתגמדות לעומת אדם אחד או שניים. המ. ישנם נימוקים כלשהם לכפירה בחשיבות שנותנים לרוק המתקדם? הממ, זה מדוייק למדי שהבריטים לא בלטו בסצינת מוזיקת הקאנטרי, הרוק הדרומי או הג'אז-רוק, אבל מצד שני האמריקאים לא בולטים במיוחד במוזיקת העם האירית, ולא הם אלה ששרים את דני בוי :) ככה שזה מתקזז, אני חושב... אבל, אני מאמין שיש הבדל בין רוק כבד לסוגי המוזיקה שהזכרת... כלומר, לא זכור לי שיש להקה משום מדינה שהיא לא ארצות הברית שיש בה רוק דרומי, ולעומת זאת המטאל התפשט לכל רחבי העולם, ויש להקות מטאל מכל מדינה על הגלובוס (נו, כמעט). הממ, עם כל הכבוד לחוסר הערכתי בכמה תחומים לאמריקאים, לא הודעתי הראשונה היא שתייצג זאת :) כל שניסיתי הוא לפתח דיון בעניין דיעה אמיתית שלי, שמשום מה (לפחות לטעמי) הרוק הבריטי טוב הרבה יותר, ללא שום נסיון ללגלג על האמריקאים, או ההודים או המאוריטנים :)

חבל, חבל, חבל

לא קראת את כל מה שצרפתי? הרושם שלי הוא שלא, ואם כן - אזי בחרת להתעלם, וחבל שכך כי על רוב טענותיך כבר השבתי שם למפרע... אומר רק זאת: - טענותיי לא מתייחסות רק לז'אנרים מקומיים (דוגמת הקאנטרי מול למשל סצנת קרנטברי, ודומני שפספסת את הנימה הצינית שהתלוותה לטענה שם). גם בתחומים נרחבים יותר - כמו ז'אנר ה-SINGER SONWRITERS, הפסיכדליה, בתחום הנשים יוצרות, גאראג', מוזיקת האינדי, גראנג' ואחרים האמריקאים מפרקים לבריטים את הצורה. - גם על דור המטאל של שנות ה-80 כתבתי באחד הקישורים (ראה מטאליקה וחברותיה). הסכמתי איתך באשר למה שמוגדר כקונצנזוס של דור מייסדי המטאל. מה עוד תבקשי מאיתנו מכורה??? - רוק מתקדם הוא ז'אנר שנופח מעל לכל פרוםפורציה בידי אוהביו הדעתניים-הפלצניים להחריד. הדגמתי בפורום שבו אני רגיל לכתוב (אגדות רוק) מספר רב של פעמים - עד כמה בזמן אמת לא היו הלהקות המובילות של הז'אנר הנ"ל נמכרות, מושמעות או משפיעות. בכלל, זה נושא שקצתי בו - אם בא לך תחפש בפורום - יותר לא אוסיף מילה. ובאשר לטענתך כי: "אבל תמיד נחמד אם אפשר לסכם את הדיון במילים 'הרוק הבריטי יותר טוב' או משהו כזה"... הרי שנכון שלא ניתן לסכם בכך את הדיון (מפאת שיקריותו של המשפט). תוכל להתנחם בעובדה שתמיד ניתן לסכם את הדיון בטענה הנכונה כי: "הרוק האמריקאי טוב יותר!"

stevie1

New member
התעלמות מעובדות

ופיספוס ציניות הוא מוטיב שחוזר על עצמו הרבה בשרשור הטרחני הזה...

yo t a m

New member
*הם מוטיב*ים* שחוזר*ים* על עצמ*ם*

את הבגרות שלך כבר עשית :)

מישמש1

New member
צודק

שמים לב שעשיתי אותה מזמן? (ככה זה כשלא משתמשים בשפה ביומיום)

למעלה