שלום
אני יוצא עכשיו

magenta73

New member
והנה תגלית-

כמו שהביציות של האישה הופכות לבעיתיות, כך גם הזרע של הגבר. זה לא שאישה לא יכולה להיכנס להריון בגיל מאוחר, היא יכולה. זה פשוט שיש יותר סיכון לפגמים. אבל כך גם עם זרע של גבר בגיל 35 פלוס. ונ.ב. גבר לא יכול להוליד ילדים גם בגיל 10. גם בגיל 20. גם בגיל 30 וגם בגיל ואט אוור. גבר לא מוליד ילדים נקודה.

Ancestral

New member
כן, ידעתי את זה

אבל המציאות הכללית היא כפי שציינתי. הנה משהו מאתר FDA http://www.fda.gov/womens/getthefacts/infertility.html
At what age does it get harder to get pregnant? • It is harder to get pregnant for women who are age 30 or older. A woman's chance of getting pregnant takes a big drop around age 40. You may not want to wait a whole year to see a doctor if you are over 30. You may want to get tested sooner. Do men lose their fertility at the same age as women? • Men don't make as much sperm after age 25 as younger men do. Some men keep making lots of sperm into their 60s and 70s.​

אמת! ואמת שאני מבינה בה.

מאוד, אז לפני שאתה קובע עובדות לך להרצאות אנטומיה,פיזיולוגיה ופטולוגיה של גוף האדם, תשכיל מהפרופסורים והכתובים.מאמת שלא יזיק אף פעם לדעת יותר. ככה חוסכים תשובות מביכות המבוססות על 0 אינפורמציה.

Ancestral

New member
אשה בת 60 לא יכולה להוליד

גבר בן 60 כן. תביאי פרופסור שיסתור את זה? "השיער העבה מעל לשפה העליונה של הגבר משפיעה על כך שהוא אינו סובל מקמטוטים וחריצים שכן השיער העבה ממצק את העור; שרירי הפנים של הגבר עבים וחזקים פי שלוש מאשר אצל הנשים ולכן מהירות והתארכות השרירים ונפילת העור והפנים עם הגיל אצל הגברים איטית יותר; פרופורציות הפנים שאצל הגברים נשמרות למשך זמן ארוך יותר משפיעות על אופי הטיפול הקוסמטי והאסתטי." מתוך מגזין יופי http://www.yofi.info/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=367671

פטרהV

New member
אולי כמו שאתה חושב

שלבחור בן 18 אין מה להציע לבחורה בת 18..אולי אתה מרגיש שלך אין מה להציע לבחורה בגילך ואם זה נכון, אז אולי בחורות קטנות יותר זה באמת מה שמתאים לך. אם זה מה שמתאים לה..זו כבר שאלה אחרת... היה מאד מעניין אם היה אפשר לצרף גם אותה לדיון !

aviavram

New member
אני לא יודע למה אבל נראה לי

שדרכתה על יבלות של כמה בנות כאן מלווה אותי כבר כמה ימים תחזיק מעמד גבר תהנה מכל רגע שגם היא נהנית ממנו כי היום כבר נשרף ולא יחזור מחר

Ancestral

New member
תודה../images/Emo70.gif ספר לי על זה..

אני בעל כרחי נזכר במשפט של חיים רמון, ובהמוני מאמרים שתקפו אותו, וכשכל אחד מהם לא שכח לציין לפחות שלוש פעמים "והוא מבוגר ממנה ב38 שנה" כנימוק לכך שזו עבירה פלילית. מה לעשות, הפמיניסטיות עמלו כל כך קשה להשיג את זכות האישה על חייה, רק כדי לגלות שהזכות הזו , רחמנא לצלן, עלולה לכלול את זכות האישה לעשות פה ושם דברים שלא מוצאים חן בעיני כמה פמיניסטיות אדוקות. ולא שאני מחסידי חיים רמון, ואני לא משפטן, אבל בהחלט לא מקובל עלי שבמערכת משפטית מודרנית מעשה מסויים יהיה מותר בגיל 23 ואסור בגיל 58. אם להפוך על פיה את את האימרה הרומית הנאה: Quod licet bovi non licet Jovi

Old Girl

New member
קראתי את פס"ד רמון

ומסקנות בית המשפט לא הסתמכו בכלל על הפרשי הגיל ביניהם. אתה יכול לקרוא אותו גם, הוא פורסם. מי שדן בהפרשי הגיל היו העיתונאים. אם אנחנו מניחים שעצם הדיון הציבורי בפרשה הוא לגיטימי - אז אין שום דבר פסול בהעלאת תהיות כאלה ואחרות. כמו למשל "כמה זה סביר שחיילת בת 23 אכן תימשך למישהו בן 58", ואני חושבת שרוב האנשים (לא כולל גברים מבוגרים בחרדות הזדקנות) יסכימו שאמנם יש סיכוי כלשהו שזה יקרה, אבל הוא די מזערי. זו עיתונות, לא בית משפט.

Ancestral

New member
המשפט שלו נערך בכלי התקשורת

לא פחות מאשר באולם המשפט. כמה סביר שמישהי תימשך לאדם מבוגר ממנה בהרבה? לא יודע. מה שברור הוא שהיא פלירטטה עם אדם מבוגר ממנה, הציעה טיול משותף לאדם מבוגר ממנה, הצטלמה עם אדם מבוגר ממנה וחיבקה אדם מבוגר ממנה. עד כאן עובדות. אני מצטט מה שכתבה אורית קמיר, משפטנית בכירה העוסקת בהטרדות למיניהן, בעיתון החשוב בארץ, "הארץ": " ניוותר עם אשה צעירה הקמה מכיסאה ומציעה אותו לאדם מבוגר ממנה ב-35 שנה ובכיר ממנה בדרגות רבות" "דומה מדבריו, כי הפרופסור לספרות חי, כמו רמון, בעולם שבו גברים בני 56 אינם חושבים שקיים פער תהומי, מבחינת הגיל והמעמד, בינם לבין בחורות בנות 21. " (אחרי גיל 50 נא לסגור את הגברים בבית טובי העיר, ולא לתת להם לצאת בלי אישור בכתב מקמיר. תודה). ולא נחה דעתה של קמיר עד שכתבה: "לשיטתו של הפרופסור לספרות, יחסי פלירט, נשיקות וחדירות בין גברים בני 56 לבחורות בנות 21 הם עניינים שבשגרה, המתרחשים בכל מקום ובכל זמן. גברים מנוסים כמו רמון חווים אותם ללא הרף, והם בבחינת מוסכמה חברתית מובנת מאליה שאין בלתה ואין עליה עוררין. רק שופטות מאובנות, מוסרניות, בורות בספרות, חסרות חוש הומור ומנותקות מן המציאות, עושות ממנה עניין. אם כך, על מה ולמה התרגשותו הגדולה של הגבר המנוסה בן ה-56, שגם למחרת האירוע השגרתי עדיין מתפאר באוזני ראש לשכתו שחיילת התחילה אתו? " הויכוח הוא בין קמיר לבין פרי, ומהפסקה האחרונה עולה שנורא מוזר לגברת קמיר שיש "חדירות", כלשונה בין בני 56 לבין בנות 21 . ובהמשך היא כל הזשמן חוזרת על הפרשי הגיל , כאילו הם עיקר הפשע. וברור כשמש מדבריה, שאילו היה מתנשק שם במקום רמון בחור בן גילה של המתלוננת, או אולי אפילו כותב שורות אלו, עבדך הלא כל כך נאמן, הוא לא היה מורשע. חד וחלק. זה ברור לכל אחד גם בלי קמיר, אבל ייאמר לזכותה שהיא לפחות מספיק חסרת בושה כדי לומר זאת בגלוי. וכפי שאמרתי, לא מקובל עלי שאדם מורשע בשל גילו, או מורשע בעבירה שאדם בגיר אחר לא היה מורשע בגינה, משיקולי גזע/ גיל / מין / דת וכן הלאה. אם זו עבירה פלילית לנסות ולנשק מישהי שחיבקה אותך, זו עבירה פלילית לכולם. ואם לא, אז לא לאף אחד.

Old Girl

New member
בוא נסכם ש -

1. לבית המשפט, אסור להרשיע אדם במעשה מגונה רק על סמך פערי הגיל בינו למתלוננת (עד היום זה לא קרה טפו טפו). 2. מותר לכל אחד, במרחב פרטי או במרחב ציבורי כלשהו להביע את דעתו, אוהדת/ שלילית ככל שתהיה, על פערי הגילאים והמשמעות שלהם.

Ancestral

New member
לא חותם על זה. בכלל לא.

אילו במקום רמון אני הייתי שם, והיתה בחורה מתחבקת איתי ומציעה לי לנסוע לדרום אמריקה, ואומרת לי "אני לא עומדת בפניך" - מישהו פה חושב שהיית מורשע אילו הייתי מנסה לצרפת אותה? לגבי 2. בוודאי שמותר להביע עמדה, ופתחתי את השרשור כדי לשמוע, אך גם כדי לבקר את הדעות ולראות האם הן עומדות בפני ביקורת רציונלית. לטעמי הדעות השוללות קשר עם פער גילאים כזה, קורסות לנוכח בדיקה הגיונית. קחו למשל את אלי פפושדו, שהוא בן למעלה משבעים ויוצא עם בנות עשרים. או אפילו בפערים יותר מתונים. הרי ברור שלזה אין עתיד כקשר ארוך טווח. היכן הם יהיו בעוד 15 שנה? אבל במקרה שלי, נניח שנמשיך בקשר, הרי בן זוג בן 46 לאשה בת 35 זה לא משהו מוזר במיוחד. בשרשור השני שהיה כאן, זו תהיה תאורטית בעייה יותר רצינית - כשהיא תהיה בת 40 בן הזוג יהיה בן 60.

כיוון שלא היית נוכח במשפט ולא שמעת

את העדויות אני מפקפק מאוד במה שאתה כן או לא יודע, בימ'ש קרי השופטים ששפטו במשפט רמון פסקו רמון אשם! שום דבר מהאירועים שסיפרת אין הוכחה לקיומו והכללים שחלים על נבחרי ציבור לא זהים לאלו שחלים על האדם הפשוט ברחוב הם מקבלים אינספור הטבות שילמדו לקבל עם זה גם את קיום החוק

Ancestral

New member
תראה, אורית קמיר היתה

מהדמויות החשובות שפעלו לניסוח החוקים למניעת הטרדה מינית. קרא את הציטוטים שהבאתי ממנה, או את המאמר עצמו, ותראה כמה משקל היא נותנת לזה ש"הוא מבוגר ממנה". לא. אין שתי מערכות חקיקה, אחת לנבחרים ואחת להמוני העם הנבערים.

Old Girl

New member
דווקא לי יש תחושה

שבכל פעם כשמישהו אומר לבחורה בפורום "הוא מבוגר מדי בשבילך" או לבחור "היא צעירה מדי בשבילך" - אתה זה שכועס. ידידי, אפשר להסכים שלא כולם מחזיקים בעמדה דומה כלפי פערי הגילאים. אני הייתי בכל מיני מצבים בחיים שלי: כבת זוגו בת 18 של בחור בן 27, כבת זוגו בת 30 של בחור בן 21, וכבת זוג לחיים של בן זוגי האהוב, בן 35 כמוני. פערים העולים על 9 שנים לא נרשמו אצלי ברזומה, אבל גם פער של 9 שנים הוא משמעותי בגילאים שציינתי. כשאני קוראת על קשר לא מאוזן מהסוג הזה - לא מדובר ב"יבלת". זה לא שנאלצתי להסתפק בבן זוג זקן, זה לא שנכשלתי בניסיון להשיג בן זוג צעיר (באמת שאני מסתדרת עם מה שיש לי). אבל אכן יש לי רתיעה גדולה מהקשרים שיש בהם פערי גילאים לא בגלל עצם פער הגילאים - אלא כי בחלק גדול מהמקרים הקשר הלא מאוזן הוא אמצעי לפתרון בעיות אחרות. למשל, הצד המבוגר בקשר יכול לנסות לפתור בדרך זו את חרדות ההזדקנות שלו, לשפר את הדימוי העצמי שלו ("הנה אני עוד לא חטיאר גמור"), או לחלופין להבטיח שליטה בקשר (ואני יודעת איך זה עם בחור בן 21, מ"מרומי" גיל 30 הוא די שקוף). גם הצד הצעיר יכול לחפש בקשר עם הצד המבוגר יותר מאשר סתם קשר. אז אני די מעקמת פרצוף לנוכח קשרים כאלה. ברור לי שלא בהכרח מדובר במשהו קלוקל מהיסוד, אבל בחלק גדול מהמקרים, כאשר לפער הגילאים נלוות משמעויות חברתיות שונות - זה קצת מסריח לי, סורי - וכאמור, הייתי שם.

Ancestral

New member
אני ממש לא כועס

אני מנסה להבין, למען עצמי, מה קורה איתי. רק שימי לב שיש פה איזו הנחה שקשר צריך להיות "מאוזן" - לטעמי קשר עקרונית יכול להיות טוב ומאושר גם אם איננו מאוזן. לכן אני עושה מאמץ לא להיות סוג של "שוגר דדי" למרות שאני זה שמשלם. ואני מודה שאני אכן חש לעיתים חרדה מאפשרות של קשר עם מישהי מבוגרת ממני אפילו במעט. היה לי סטוץ , מתוך חברות והערכה הדדית, עם מישהי בת 30 לפני חצי שנה. ומבחינתי היא היתה "ליידי" אירופאית שירדה אלי ממרומים. בפועל לא היה שום סיכוי להמשך רציני, מסיבות רבות, אבל עקרונית היה מאד מאיים מבחינתי להמשיך עם אחת כזו. אולי דווקא קשר שבו אני לא מאויים ומשתחרר מ"חרדת התבגרות" (אני לומד באוניברסיטה) ואילו הצד השני נהנה ממני גם כ"מנטור אינטלקטואלי" יכול להיות טוב לשנינו.

aviavram

New member
במקרה כזה בני אדם יפסיקו אותו לבד

ולא הם לא בני אדם טוב מוצה נכון עכשיו ספרי קצת מה את רואה דרך החלון אפשר תמונה ? אחלה מקום

Ancestral

New member
אולי אני מרגיש כלפי בחורות

רבות בגילי שאני לא מצליח למצוא נקודת חיבור איתן. בהחלט ייתכן. אולי אני מפחד מהתבגרות ומ"התברגנות". חבר מאד טוב שלי נשוי+ לאשה מבוגרת ממנו בכמה שנים , ומקסימה לחלוטין, ועלי הזוגיות הזו מטילה אימה מסויימת. סוף שלב ההתבגרות / סטודנטיאליות איך שתקראו לזה. אם זה מה שמתאים לה? אני לא יודע. היא לא תצטרף לדיון, אבל היא בהחלט תחליט על כך, בעצמה.

aviavram

New member
תגיד יש מצב שאמרנו את המילה האחרונה

כנראה שזה מה שקורה לגבר שסוחב אחריו נערה בת 18 הדמיה בלבד

למעלה