שלום!

אם ניסו

להכניס לך את זה לראש, אז דחייתך מובנת. ויהדות אף פעם לא ניסו להכניס לך לראש? אולי הם יותר נטפלים לגברים? מעמידים דוכנים, קוראים להניח תפילין. שלא לדבר על הכפייה הדתית.

DuStOfAnGeLs

New member
לא שזה היה כ"כ נורא

זה לא "טראומת ילדות" או משהו... פשוט יש לי משהו נגד הדת הנוצרית. יהדות- שלא נדע מצרות... איפה לא ניסו להכניס לראש- החברים, המורים, ההורים. בעצם כל בן אדם שני בחיים שלי מנסה להגיד לי כמה היהדות נפלאה. אולי היא נפלאה כ"כ אבל אין לי עניין בה, ואני לא מתחברת אליה. שלא תבינו לא נכון, פעם נחשבתי יהודית. אבל זה היה רק מבחינת המשפחה, שכן כבר בכיתה ב' בערך הפסקתי לבטוח באלוהים. לדוגמה, 8 הכוכביות בתעודת זהות. כל עולה מברית המועצות רואה בהן פגע. אני דווקא רואה בהן פלוס. כי הלאום שלי לא יהודי. כי אני לא רואה עצמי חיה במדינה היהודית המובטחת כשאני אגיע לגיל מספיק גבוה בשביל להחליט. בקשר ליהדות והן ולנצרות- אני מוצאת בהן פגמים רבים מידי. אני לא מבינה איך אנשים קמים ב-4 לפנות בוקר לקרוא שחרית. אני לא מבינה למה צריך לשים כיסוי ראש ולהיות צנועה אם הם אומרים שאלוהים ברא אותנו. אז אם הוא ברא, למה לא להראות? ובנצרות- אני לא מבינה את ישו, לא מבינה את ההטבלה. פשוט לא מובנות לי הסיבות שהם עושים את זה. לא מובנות שלי הסיבות שהם נאחזים בישו המסכן הזה במשך הרבה יותר מידי זמן. ביהדות, כל שבוע מחדש: המשיח מגיע. הגאולה פה. איפה הוא המשיח איפה היא הגאולה כשנהרגים כ"כ הרבה אנשים בארץ הזו? מה שיותר מעצבן אותי, היא, כך אני אוהבת לקרוא לזה "הפוליטיקה היהודית". היהודים כ"כ מפחדים מכל דבר. מאגיה- אבוי! מהשטן. ושלא נדע על שטניזם- אסור לפי החוק להכניס כל דבר שקשור אליה לארץ. אסור למכור. בגלל זה, אי אפשר למצוא באף חנות את הספר של לה-וואי. אבל הם כן תומכים בכל מיני דוכנים, כמו שאמרת, ובכל הרבים האלה, שלפחות חצי מהם סוטים ומקבלים הרבה יותר מידי "תענוגות"... אז בעצם זו כן כפיה דתית. כי זה או שאתה יהודי- או שמצדם תחיה על הגבול, אבל אתה חייב להתגייר. כל תלמידי הישיבות האלו- אולי אם הם לא היו יושבים כ"כ הרבה זמן, הם היו עוזרים לנו במלחמה נגד האויב. זה מה שהיהדות מייצגת מבחינתי. בטח שאני לא רוצה לקחת בזה חלק.

בקיצור, אפשר לומר שאת פחות או יותר

אתאיסטית. השטן שלך אינו אלא סמל. כמו זה של בולגקוב ("האמן ומרגריטה"). לידיעתך, כדי שזה לא יבוא אליך בהפתעה, אני "שמאלני קיצוני", ואם אכן יש לך קשר כלשהו להתנחלות אריאל, אז מבחינתי זה לא בדיוק "במדינת היהודים", אלא בחו"ל. ולא רק אני אלא גם רבים מאוד בארץ ישמחו להיפטר מההתנחלות הזאת ורבות אחרות - תמורת שלום, למרות שישנם ויכוחים אם זה אפשרי. על כל פנים, כנראה, בגילך, אינך יכולה לבחור מקום מגורים, ואני רק מציין שהתחושה הפנימית של תושבי ישראל היא די שונה מהתחושה המשיחית של המתנחלים בשטחים. כמובן, ישנם המתנחלים "הבלתי אידאולוגיים", אלה שלא הבינו לאן הם נתקעים כשהשתקעו בשטחים הכבושים. רובם כמובן מזוהים עם הימין, אפילו הקיצוני, כי קשה לאדם להודות בכך שעצם מגוריו במקום, בעידוד הממשלה, אינם חוקיים. תמיד נעים יותר לאדם להרגיש עצמו "צודק".

Lu Tze

New member
אגב, אהבתי את

"אני קוראת לזה הכחשה. הם קוראים לזה דת."

למבדה

New member
אוף,

אותי אף אחד לא קיבל בכזו קבלת פנים יפה
ולעיקר: מה ההבדל בין כת השטן לשטניסטית? איך מתבטאת האמונה הזו? איך הגעת לאמונה הזו? ובתור קטינה כמוך, מה ההורים אומרים?

DuStOfAnGeLs

New member
תשובות (בתוספת תודה)

אז קודם כל, תודה רבה על הקבלת פנים יפה הזו. שתיים, ההבדל בין כת השטן לשטניסטים הוא שכת השטן הם בעצם עובדי אלילים. הם עושים טקסים רבים (מידי) והם משלבים בהם הרבה אלימות וסמים. לדוגמה, הם רוצחים חתולים בגלל שהם חושבים שאם הם ישתו את הדם שלהם זה ימלא בהם אנרגיה של השטן, כי מבחינתם חתולים הם מיצר השטן. לעומת זאת, השטניסטים, אסור להם לפגוע בחיות, אלא אם כן הן התקיפו אותם או למאכל. אני אפילו צמחונית! האמונה מתבטאת אצל כל אחד אחרת. אני למשל, לומדת מאגיה, אבל יש אנשים שזכו כבר בתואר "מג" (יותר גדול ממכשף) לעומת אנשים שלא מתעסקים בזה בכלל. אני מאמינה בשטן ולא באלוהים, זאת אומרת- כל תפילותי אליו. הדרך שבה הגעתי לזה זה אחרי פיגוע אחד שבו חברים שלי מתו. ואז, כבר חשבתי- עד כאן, נמאס לי, אין סיכוי שאלוהים כ"כ אוהב את בני האדם!!! מפה לשם הכרתי את האמונה הזאת, ואפילו בהתחלה פיקפקתי. אבל אז משהו קרה. ועובדה- כבר שנתיים אני לא "אוהבת" את אלוהים. רצוי לומר שזה לא שאני לא מאמינה שהוא קיים, אני פשוט לא סומכת עליו יותר, מה שנקרא. ההורים שלי, נו... אבא שלי לא יודע, ועד לפחות גיל 18 זה ישאר ככה, כי הוא מאוד צר אופקים. אמא שלי יודעת את זה, ומקבלת את זה. פשוט כי היא צודקת בזה שהיא חושבת שאין שום טעם בלא להרשות לי להאמין במשהו! אני אפילו מספרת לה דברים על זה.

למבדה

New member
במה האמונה שלך מתבטאת?

האם בסממנים חיצוניים, טקסים כלשהם? לרוב (אוקיי, תמיד) השטן נתפס כדמות מרושעת, אז למה דווקא הוא נבחר כאחד שאליו מופנות התפילות וכו'? כלומר, כשמבטלים את האמונה באלוהים ברירת המחדל איננה להאמין בשטן, אלא פשוט לא להאמין...

DuStOfAnGeLs

New member
תשובות:

לא בסממנים חיצוניים, בשום אופן! אחרת יתחילו להשוות אותי לאיזה ילידי כת השטן ואני לא רוצה לייצג את עצמי ככה. טקסים... על זה אני מעדיפה לא לדבר. זה קצת "טאצ'י". השטן נתפס ככה, אבל מצד שני הבלונדיניות נתפסות כמטומטמות, היהודים כנוכלים, הכושים כגנבים. זה הכל רק סטיגמה. חוץ מזה- בשבילי השטן מייצג משהו אחר לגמרי (כתבתי למעלה).

למבדה

New member
עוד שאלות..

כן, אבל אני יוצאת מהנחה שכל מה שאת יודעת על השטן (או אותו אדם שכתב את הספר שהזכרת מקודם) מתבסס על התיאור הראשוני המרושע שלו. או במילים אחרות: אם השטן רק נתפס ככה והוא לא ככה, אז מה הוא כן? אני מתכוונת, האם תוכלי יותר להבהיר מה הוא מייצג במה הוא מתבטא? חוץ מזה, לא ענית לי לגבי השאלה על הבחירה באמונה בשטן דווקא. למה הוא ולא אתאיזם (או בודהא או זאוס)?

DuStOfAnGeLs

New member
עוד תשובות... (יש לכם הרבה שאלות,

מה לעשות? :) ) לפי הספר, ולפי האמונה שלי, השטן מבטא לאו דווקא רשע, אלא אולי יותר אינטליגנטיות, קרירות רוח, אכזריות לתמימים ולטיפשים, חוכמה, פרקטיות, וראליסטיות. אני יודעת יותר מאשר התיאור הרשע שלו. אחרת- לא הייתי מאמינה בו. ובקשר לשאלה של למה הוא, הרשי לי לשאול בחזרה- למה יש אנשים שהוריהם אתאיסטים אבל הם דוגלים בדת היהודית? זה לא מוסבר. אף אחד לא יכול להסביר "למה". אני פשוט דוגלת באמונה זו, וזה עושה לי רק טוב. הרי כל אחד צריך אמונה, נכון? אפילו האמונה שאתה בא הביתה ותחכה לך שם ארוחה חמה. משהו מחזיק אותנו בחיים מבחינה רגשית, אצלי זו האמונה הזו.

למבדה

New member
תהייה

רק דבר אחד מטריד אותי ממה שאמרת: השטן לא מבטא רשע, אבל הוא מתאכזר לתמימים ולטיפשים. האם את גם דוגלת ביחס שכזה לתמימים ולטיפשים (וכאמור, לא מדובר על התעלמות אלא על אכזריות), ואם כן, אז למה?

DuStOfAnGeLs

New member
אל תתהה, תשאל.

כן. בגלל שטיפשים ותמימים לא תורמים כלום לחברה. הם רק מקשים על קיומה. תגיד לי שזה לא נכון, למשל- אנשים שכל החיים שלהם על סמים, מה הם תורמים? רק עוד שם באנשים הנזקקים. למה הם התחילו עם זה? 1 מהשניים: או טיפשים, או תמימים. ואני אכזרית אליהם, כי אין לי שום סיבה שלא להיות. לאדם ניתנה זכות המחשבה- זה שהם לא משתמשים בה הופך אותי אוטומטית לנגדם. מבחינתי- הם הדבר הכי רע שיש. ומי יודע, אולי יהיה להם ניסיון שלא להתקרב לאנשים שחושבים אותו הדבר.

אני מלשין

על למבדה: גם היא ילדה. אכזריות זה בכל אופן לא טוב. לאיזה סוג של אכזריות התכוונת?

למבדה

New member
טוב!

אז כמו שטלמון ציין, אני מאותו מין כמוך.. המממ. באופן אובייקטיבי אני יכולה לתת שמות של אנשים על סמים שתורמים\תרמו לחברה (ג'ניס ג'ופלין, אלוויס, ג'ים מוריסון ועוד אלילי רוק שונים). אבל אני מצטרפת לשאלה של מהי אכזריות לגבייך. ועוד שתיים: מה ההגדרה שלך לטפשות? ומה רע בתמימות?

DuStOfAnGeLs

New member
טוב! :)

מה שרע בתמימות זה שאתה סומך על אנשים יותר מידי. זה בדרך כלל מוביל או לאכזבה או לכישלון. במקרה הגרוע- לשניהם. טיפשות- הגדרתי כבר. בקשר לכ אותם אנשים שתרמו לחברה- אני לא מסכימה איתך, אז אני אשתוק... אני מעדיפה לא להגיב.

למבדה

New member
טוב כפול שתיים?

קיימות דרכים שונות ומשונות, וכולן יכולות להוביל לאכזבה או כשלון. ייחוס הכשלונות לתמימים או לטיפשים מטעה ומביא לאי לקיחת אחריות.

DuStOfAnGeLs

New member
אפשר אפילו כפול ארבע

שטניזם דוגל בחברה מושלמת. לא מבחינת יופי וכאלה- מבחינת אישיות וחוכמה.

למעלה