שלום!

אתם יכולים לחלוק עלי..אבל

לדעתי כל ההתעסקות הזאת באמונה שמכתיבה לבן אדם איך להתנהג היא דיי פרימיטיבית. בין אם את מאמינה בשטן כלשהו שמכתיב לך דרך חיים ואפילו שדרך החיים הזאת היא הגונה נכונה והומנית זה עדיין נראה לי תלותי מידי. בן אדם צריך להתנהג בצורה רציונאלית והגונה בלי קשר לאם הוא מאמין בשטן או באלוהים או בבודהה. פשוט אנשים שמבצעים מעשים טובים לפעמים נוהגים לזקוף את זה ל מי שנותן להם השראה. כי אם תלכי ברחוב ותראי זקנה שנמרחה על הכביש את תעזרי לה בגלל שזה הדבר הנכון לעשות ולא בגלל שהשטן אמר שצריך לעזור לעולם או כי כתוב בתנ"ך שצריך לעזור לזקנות וכו.. תודה.

Lu Tze

New member
אני חושב שיש לי מספיק מידע כדי

לענות על זה. מצד שני, ייתכן שאני טועה. בשטניזם יש יותר יותר "חופש מוסרי" וזה אחד ההבדלים הגדולים בינו לבין הדתות המערביות (ע"ע יהדות נצרות ואיסלאם). בעוד שבדתות רגילות המאמין מקבל סט חוקים שמכתיב לו את כל הכללים המוסריים והדוגמטיים שאותם הוא צריך למלא ואז הוא יזכה בתמורה, בשטניזם אין תמורה או עונש על סעיפים מסויימים וההתנהגות המוסרית של האדם מוכתבת על ידי האדם עצמו.

DuStOfAnGeLs

New member
אתה צודק.

אני חושבת שזוהי דת שנותנת יותר חופש. היא לא גורמת להרגיש כאילו ש"זה מותר, זה לא, תעשה כך, אל תעשה כך". יש לך יותר חופש בחירה. תסכימו איתי, שזה חשוב.

לבחורה שהעלתה את השרשור....

תראי את מדברת הרבה שטויות...ומלא דברים לא לעניין את מצדיקה התעללות בתמימים וטיפשים??..מי את בכלל שתקבעי מי טיפש או תמים ומי לא??...מה יש לך פרמטרים לקביעה כזאת???...לפי מה שאני רואה את לא הבחורה החכמה ביותר בעולם..וחוץ מזה מי אמר שטיפשים או תמימים לא מועילים לעולם??...למה את ממש תורמת לעולם ולפיתוח שלו??...את בסך הכל ילדה בת 16 שלא ראתה חרא בחיים שלה ואת יוצאת לך בהצהרות. ואיך את בדיוק משווה חיות לבני אדם??...מאיפה הקביעה הטיפשית הזאת?? ואז את עוד באה וסותרת את עצמך ואומרת שתמימים לא מועילים לעולם ואפשר להתעלל בהם...תגידי לי מי יותר תמים מחתול או כלב?...את יכולה למצוא משו יותר תמים מחיות מחמד??...אז עם ההצהרות הבומבסטיות צאי לך עם סכין מטבח ולכי לחתוך חתולי רחוב וכלבים..הם הרי תמימים...למה שלא תתעללי בהם??!! צאי מהסוטול שלך ותתחילי להסתכל על העולם בצורה רצינית... עצבנת אותי בטירוף...

סיטרא

New member
אתה עצבנת אותי !

היא לא אמרה שצריך להתעלל בטיפשים, היא אמרה כך: היות והם נטל על החברה היא שונאת אותם, הדרך משנאה עד להתעללות רחוקה מאוד. מקסימום זה יגרום להתעלמות מוחלטת. ההשוואה בין חיות לבין אדם נכונה לחלוטין. גם חיות וגם בני אדם הם יונקים או - אם תרצה להשתמש במילים אחרות - יצורים תודעתיים שתופסים נפח. רק מה? האדם יותר אינטלגנט מהחיות, החיות הן לא נטל על החברה, החיות הן חלק אינטגראלי מהחברה. הם תורמים יותר לחברה מאשר טפשים וכו' ( לגבי השנאה לטיפשים אני לא מסכים עם דבריה, אבל אני רואה בזה הגיון מסויים). ואומר לך דבר אחד: אני לא מכיר את הדת הזו בכלל, מעולם לא שמעתי עליה, אבל לפי מה שהנערה תארה כאן, הדת ראציונלית בהחלט, יותר מהרבה דתות שראינו, יותר מדתות שאנחנו מכירים (יהדות, למשל) שהן בדרך כלל סדיסטיות, שוביניסטיות, פרימיטביות, סוטות, מפלות ושאר חלאים רעים. תאמין לי! הלוואי כל הדתות היו עם כזו מוסריות כמו הדת שהבחורה תארה כאן. ואם אכלת חרא בחיים, בבקשה, אל תקיא אותו כאן.

למבדה

New member
היא לא רק אמרה שהיא שונאת אותם

היא גם אמרה שהיא מתאכזרת אליהם, ועוד לא הבהירה את כוונתה. דת ראציונלית? כל דת היא אי- ראציונלית, דת ואמונה בכלל לא אמורות להתבסס על ההגיון, הרי. זה שהיא אמרה שהיא אוהבת בע"ח עוד לא הופך את האמונה שלה לנעלה מהאמונה בדת היהודית, הנוצרית או וואטאבר. לפי דבריך הדתות "שאנחנו מכירים" הן דתות (בד"כ) "סדידטיות, שובינסטיות, פרימיטביות, סוטות, מפלות..." האם אמונה שדוגלת בשטן (שמוכר לכולנו כהתגלמות הרוע, אני מזכירה) ובוחרת להתאכזר (מלותיה המדוייקות!) לטיפשים ותמימים, היא אמונה מתקדמת, אוהבת-אדם, שיוויונית? *כמובן שכל הנאמר הוא אך ורק על סמך מה שהיא תארה עד כה.

לסנגור החוכמולוג...כנס

ציטוט: "אני אכזרית אליהם ואין לי סיבה שלא להיות..." אמרת משו?!?! תפסיק להיות סנגור ולעוות את הדברים שלה. תראה, אני גם אוהב חיות וגם מגדל חיות. אבל מכאן ועד לצאת בהצהרה שהחיות ובני האדם שווים היא טיפשית ומטומטמת להחריד. זה שמבחינה ביולוגית גם אדם וגם חלק מהחיות הם יונקים לא הופך אותם לשווים. ועוד אתה אומר שהחיות תורמות יותר מטיפשים...רגע רגע, לא אמרת שאם חיות ובני אדם הם יונקים אז הם שווים?? אבל גם טיפשים הם יונקים!!! ושוב אתה מעוות את דברי, אמרתי שכל בן אדם צריך לנהוג בצורה רציונאלית בלי קשר לשום דת לא קבעתי שהיהדות רצינאלית. ופעם הבא שיהיה לי קצת חרא לפזר אני אבוא ואחרבן לך אותו ישר לתוך הפה שלך שתלמד לסתום ת'פה ולא לעוות או לסנגר על התחת של אחרים.

Lu Tze

New member
ניסיון שלי לשחק בתור הסנגור החכמלוג

היא לא אמרה שהיא הורגת טיפשים, היא אמרה שהיא מתאכזרת אליהם. יש הבדל. עד כמה שאתה יודע, בזה היא מתכוונת לכך שאם ניגש אליה מישהו שהיא מגדירה כטיפש היאמ אומרת לו להתחפף וזהו ואין לך סיבה להניח אחרת. אומנם יכלת לשאול אות, אבל במקום זה קפצת למסקנות והחלטת לתקוף במקום לברר את הנכונות שלהן. עוד משהו, היא אמרה שחיות ובני אדם הם שווים. לא דומים. יש הבדל. למשל, אני לא חושב שיש פגם מוסרי בכך שחיה הורגת חיה אחרת, עם זאת, יש (לרוב) פגם מוסרי בכך שאדם הורג אדם אחר. היא התכוונה לכך שלאדם אין זכויות מיותרת בגלל היותו היצור השולט על כדור הארץ (אגב, השליטה הזאת היא די רעועה). היא לא התכוונה לזה שאדם צריך להתנהג אל אדם אחר כמו ש-נניח-אריה מתנהג לאריה אחר. אגב, לא כל החיות יונקים. ועוד אגב, אני מבקש ממך להתנצל על המשפט האחרון שלך.

אויי נו באמת...

ואתה חושב שמותר להתאכזר לטיפשים???...זה שהם טיפשים מוריד מערך החיים שלהם ומהזכויות שלהם??? ומה לגבי אנשים "מפגרים" גם אליהם מותר להתאכזר??? הרי גם אם יגש אליה "מפגר" ויתחיל לבלבל לה בשכל היא גם תתאכזר אליו...?! חצי מהחיות בעולם לא היו יכולות להתקיים ללא בני האדם..יש זנים מיוחדים של חיות שהאדם במשך הדורות פיתח. הפרה שאתה אוכל לצהריים או לא אוכל היא בכלל לא אותה פרה שהיתה לפני אלפי שנים. אז איך אפשר להשוות חיות לבני אדם?? רוב החיות חיות לפי אינסטינקטים ולא לפי הגיון. איך אתה יכול להשוות חזיר שכל היום שוכב בחרא של עצמו בלי לזוז לבן אדם? ובקשר להתנצלות...אני לא מתכוון להתנצל. לא אני התחלתי בכל מיני הצעות לאן ולאיפה לפלות את החרא שלי. אני מוכן לבקש סליחה מכל חברי הפורום אם מכל סיבה שהיא הם נפגעו מ המושג "חרא".. אבל אני לא מוכן להתנצל בפני הבחור!

Lu Tze

New member
תראה, הכל תלוי במשמעות של

"להתאכזר" ובמשמעות של "טיפשים". לדעתי האישית (שהיא, אגב לא נושא הוויכוח פה), אם אתה ממש לא מחבב מישהו, אז זה בסדר להתאכזר אליו בצורה מסויימת. אני לא מדבר על להרוג ת'חיית מחמד שלו, אני מדבר על נניח, אם נופל לו שטר של 50 מהכיס לקחת את השטר ולא להעיר לו על כך, או להתייחס אליו ברשעות כשהוא פונה אליך. והיא ספציפית אמרה "טיפשים" ולא "מפגרים". שוב, תנסה לא לקפוץ למסקנות. אני מניח (ואני מדגיש, אין לי יותר ידע על שטניזם מאשר כל אדם אחר שקרא את השירשור) שב"טיפשים" היא התכוונה לאנשים שיכולים לשלוט בזה או לפחות להתחמק ממנה. בנוגע ל"חצי מהחיות...". חיה זה מין של חיות. מין מוגדר כך: אם יצור מסוג א' יכול להוליד צאצאים עם חיה מוסג ב', שניהם הם מאותו מין. מה שאומר בני אדם לא "יצרו" אף מין חדש. עם זאת, אנחנו כן הכחדנו מספר לא קטן של מינים. ושוב, אתה מתבלבל בין "דומים" ל"שווים". אף אחד לא אומר שחזיר דומה לבנאדם, אבל יש כאלה (לא אני, אבל יש כאלה) שיגידו שחזיר שווה (או כמעט שווה) לבנאדם מבחינת הזכות שלו לחיות.

Lu Tze

New member
עוד משהו,

האדם הוא אוכל-כל, ז"א, הוא יכול (ומכמה בחינות, גם צריך) לאכול מזון גם מהצומח וגם מהחי. לכן אם מסתכלים מנקודת מבט "טבעית", אין פגם מוסרי בלאכול חיות, אבל כן יש פגם מוסרי בלהרוג חיות למען שעשוע, למשל, קרבות שוורים או קרבות תרנגולים. עם זאת, אני לא חושב שכדאי לשפוט כל דבר בהתבסס על השאלה, האם זה טבעי לאדם או לא.

L7

New member
השטניסטית החביבה מבטאה

באכזריות של לא מועטים מבני גילה ופחות- מרד והערצה לכוח. איין ראנד כתבה ספריה בדיוק לקהל מסוג זה. לי זה נראה שלב קוצני בהתבגרות.

למבדה

New member
איין ראנד

לא כתבה את ספריה ל'קהל מסוג זה' ("בני גילה ופחות"). כמו כן, היא מעולם לא הטיפה לאכזריות כלפי 'טיפשים' או 'תמימים' ולא קראה להערצת כוח (להערצת מצוינות, אם כבר) או למרד. אוי, אני נשמעת כאילו אני מגנה עליה או מאמינה בתורתה בעצמי

DuStOfAnGeLs

New member
:) אודה אם תקראו לי בשמי...

שהוא- זויה. ZOYA, ככה מבטאים. אולי זה שלב של גיל, אבל אני חייבת לציין שאני מתייחסת לזה מאוד ברצינות (כפי שראית בתשובתי לבחור שקרא לי "בחורה" והוסיף שאני מצהירה הצהרות...) אכזריות שלי- לא מתבטאת ב"הרג-רצח-אלימות" וכל השאר. אני פשוט מתעלמת מהם. אם צריך- אז אני מעמידה אותם במקום. ניתקלתי לא במעט טיפשים בחיים שלי, ואף פעם לא העזתי אפילו לקרוא להם בשם גנאי. אני פשוט שונאת אנשים קלי דעת שלא מבדילים בין החוכמה והטיפשות. מנסיון חייכם, אתם בוודאי נתקלתם באנשים כאלו. אתם בוודאי יודעים עד כמה זה מעצבן להיות בחברה עם מישהו שפשוט משתדל להראות את טימטומו. זה מוציא אותי מדעתי. כשאנשים, למשל מהשכבה שלי באים אלי בהצהרות מטומטמות ואומרים דברים שנמצאים בין טמטום לטיפשות- כגון "את יודעת שעיפרון שחור מקטין את העין?" אז מצטערת, שלדעתי בחורה בת 16 לא צריכה לנהוג בטמטום כזה ולא להתייחס לאישיות של אנשים אלא רק למראה החיצוני שלה. למשל "נפרדתי ממנו כי הוא היה מכוער!". זאת רק דוגמה לטיפשות. רק דוגמה אחת מתוך רבים. לא נראה לי שזה מוסיף משהו טוב לחברה שלנו. אודה אם תגידו לי את דעתכם.

DuStOfAnGeLs

New member
לבחור שענה לי ולכולם בצורה לא

מכובדת ולא ראויה ביותר. אני בדרך כלל לא עונה לאנשים שמגיבים ככה. תלמד לשלוט במילותייך הכתובות, ועוד- תלמד להתנהג לאנשים בצורה מכובדת. ממה שהספקתי להכיר פה אנשים- אני לא חושבת שהם צריכים לקרוא דברים כאלה שיוצאים מהפה שלך. זה ממש לא מכובד. אם אתה חולק על דעתי- תגיד ככה. אולי אני בת 16 בלבד, אבל גם אני אכלתי לא קצת "חרא" בחיים. אני לא אתחיל לפרט אותו, אבל רק אגיד- ההלוויה הראשונה בחיים שלי היתה לפני כ-5 שנים. של חבר טוב מאוד מת כי הוא התאבד. אז אולי אני לא בגילך, אבל אתה לא רואה אותי עונה בצורה כזו. ודרך אגב, לא הגיל חשוב. יש דבר כזה שהוא הגיל של החשיבה שלך. בקשר לחיות- אני לא אגיב. זוהי דעתי ואת זה אני לא רוצה להסביר לך. אני לא יוצאת בהצהרות. באתי לפורום ואני עונה לפי ראייתי בלבד. ואני לא בסוטול- אף פעם לא השתמשתי בסמים. אולי אם תלמד להשתמש בשפה העברית כפי שראוי להשתמש בה אני אענה לך על יתר השאלות. ורק דבר אחדף אני חושבת שטיפשים הם גם אנשים שלא מסוגלים להרחיב את ראיית עולמם. תשיג מזה את מסקנותייך, בקשר ליחסי אלייך.

אני את שלי אמרתי...

תראי, זויה אל תלמדי אותי על כבוד ועל שליטה זה דבר ראשון. תראי אין לי אישית נגדך שום דבר כי אני לא מכיר אותך...לדעתי פשוט נסחפת עם האדיולוגיה שלך (ואני לא אגיד שההיא נראת לי מטומטמם ביותר כי זכותו של כל אדם להאמין במה שבא לו, גם אם זה להאמין שצריך להשתין נגד כיוון הרוח כל יום בשעה 3 בצהריים וזה יביא את הגאולה לעולם.) מצטער לאכזב אותך אבל הגיל כן חשוב...זה אולי יישמע לך בנאלי ביותר ומעצבן עוד יותר אבל מן הסתם הדעות שלך ישתנו עם הזמן בלה בלה בלה...גמני שמעתי את זה...זה נכון הגישה שלך לחיות היא חולנית לכן את לא מתייחסת למה שכתבתי.(תקני אותי אם...) אני שמח שלא השתמשת בסמים-המשיכי כך... ולגבי ההערה הצינית-חובבנית -ילדותית...בואי אל תלמדי אותי על השקפת עולם... NAHUIA BEZ HUIA KAGDA S HUIAM DA HUIA

למעלה