שלום!

תשובות, אבל ממש בקיצור, כי אנחנו

שוב סוטים מנושא אתאיזם ודת. 1. אם לא ניחשתי, אז מה כן? מה התשובה לפשט של השאלה (להתייחסות לדבריהם של אותם שמאלנים המנסים ללמד אותך). 2. אינני חי ב"א"י" אלא במדינת ישראל. מהסיבה הפרימיטיבית שנולדתי כאן. אינני מבין בכלל איזה קשר יש לחברון למדינת ישראל (חוץ מזה שהיא כבושה ע"י הצבא)? ת"א זה בישראל, כנ"ל אילת, מטולה, טבריה, ב"ש, כמובן ר"ג, אום אל פחם, טייבה. זה בישראל וזה ישראל. חברון זה חו"ל. אם לא ידוע לך, גרים שם מאה אלף איש שאינם אזרחי ישראל, שנמצאים שם תחת שלטון צבאי שאינם רוצים בו, ותקועים שם 100 בריונים יהודים שהתנהגותם תועדה לא אחת. אני צריך אותם?! אולי את צריכה אותם? "עיר האבות"? או כף היד הבנוייה לתפוס ככל יכולתך? מי ירה לעצמו ברגל, מתי ואיך? חידה היא לי. אולי בדיחה? אני מתייחס ברצינות לטענות הימין. הם איימו לרצוח את ראש הממשלה הנבחר, ואכן עשו זאת. איך אפשר לא להתייחס לכך ברצינות? אה, לא כולם רצחו את ראש הממשלה! עשבים שוטים בלבד. אני כמובן כלל אינני מצפה שהם יתייחסו לדברי ברצינות. זה בלתי אפשרי. זה נונסנס להתווכח על אינסטינקט כף היד, על "זכות אבות", על "מתחשק לי", על "אפשר להאמין" או "אי אפשר להאמין". כל עוד אני שייך למיעוט קטן הימין יכול פשוט להתעלם ממני, להמשיך לשחק בדמוקרטיה, לשמחתו של פריצ'ר. עדיין אין להם כל צורך להכניס אותי למחנה ריכוז. ונקווה שלא נגיע לכך. גם לא למשהו שיחתור לאותה מטרה אם כי ייראה יותר הומני. כי אם וכאשר זה יקרה, פריצ'ר לא יספיק להביא לי משלוחים זמן רב, כי אחרי יגיע גם תורו. בעניין הכללות: א. עליך, סליחה על הבוטות, קצת, ממש קצת, להשתפר בהבנת הנקרא. כתבתי בפירוש על התופעה הטוטלית של הרג ללא הבחנה, הריסת בתים, פגיעה כלכלית ישירה בפלסטינים כאשר פשוט מונעים מהם לעבד את שדותיהם ולמסוק את זיתיהם, ונכתב על כך רבות. איפה כתבתי שכל החיילים וכל המתנחלים עושים זאת? וכתבתי זאת בהקשר של ראיית המצב מהצד השני. חקלאי פלסטיני אינו יכול לצאת לשדה שלו בגלל איומי המתנחלים, עובדה גלוייה. עכשיו את מנסה להסביר לו ולי, שלא כל המתנחלים כאלה, ומייד נעשה לו ולי יותר קל על הנשמה. ידוע גם שאנשים רבים עברו לגור "5 דקות מכפר סבא" מהסיבה הפשוטה שלא הבינו מה הם עושים, שעצם ההתנחלות בשטחים הכבושים מהווה הפרה בוטה של אמנת ז'נבה, שהם משתתפים בגזל מרחב המחייה של עם כבוש, או שהעדיפו לעצום עין ולא לדעת את כל זה. והיו גם משפחות, בעיקר עולם חדשים, שבאמת לא ידעו את ההבדל בין חברון ובין ת"א, ומאמינים בתמימותם שהפלסטינים מתנכלים למתנחלים מתוך שנאה ביולוגית עיוורת, והעיקר: זו היתה אפשרותם היחידה לרכוש דיור בהתאם ליכולותיהם הכלכליות! נכון, שרובם מזוהים עם הימין הקיצוני, אבל הם מהווים קורבן בלבד של המדיניות הימנית הרת האסון, ושל הממשלות - כל הממשלות - שהכניסו אותם לשם.

למבדה

New member
זה קיצור,זה? ../images/Emo13.gif

1. אהה. עכשיו סבכת אותי. אתה הנחת שאני מתנגדת לגישה המתנשאת של השמאלנים בגלל סיבה מסויימת, ואמרתי לך שההנחה שלך לא נכונה. אם תואיל לנסח שוב את השאלה, אני אענה. 2. האו"ם החליט לחלק את א"י לשתי מדינות לשני עמים. פרצה מלחמת העצמאות וכל עניין החלוקה די נהרס. השאלה שלי היא למה השטחים שכבשנו אז לגיטימיים מבחינת הישיבה בהם, ולמה השטחים שכבשנו 20 שנה אחרי- לא? כמו כן, שוב: היהודים התיישבו בארץ ישראל (ולא באוגנדה, לדוגמא) בגלל אותו קשר הסטורי מלפני 2000 שנה, שמתבסס על התנ"ך. אז שוב, אני שואלת: למה השתכנות בגדרה זה לגיטימי בעוד שבחברון לא? הרי שניהם מבוססים על הקשר של העם היהודי לאותם מקומות, קשר שיסודו בתנ"ך. 3. אני לא חושבת שאני צריכה להשתפר בהבנת הנקרא בכל הקשור למה שכתבת. יופי. אז הצד השני רואה בחיילי צה"ל כצבא הרוע, צבא כיבוש אכזרי ובמתנחלים גונבי-אדמות שמתעללים בהם... למרו שלא כולם כאלה. זה באמת נחמד, אבל הדברים מהצד 'שלנו' גם לא נראים כ"כ טוב. מבחינתנו אנחנו מאויימים באופן יומיומי, מפחדים לצאת החוצה מפחד שמא הפלסתינאים הרעים יבואו ויפוצצו אותנו בעודנו נוסעים לעבודה. או יושבים במסעדה. או נמצאים במועדון. או נוהגים במכונית. עכשיו תנסה להסבחר לישראלים שלא כל הפלסתינאים כאלו, ומיד יעשה להם ולי קל יותר על הנשמה.

תשובות

1. ציטטה: " ושמאלנים (טוב, השמאלנים שמלמדים אותי) כן רואים עצמכם כמופת של נאורות ותבונה... סטייל אדם עליון". שָאלתי: בסדר, הסטייל שלהם לא בסדר. ומה בקשר לתוכן הדברים שהם אומרים? 2. להזכירך, אני חילוני ואתאיסט. אבנים עתיקות יכולות לרגש אותי מבחינת ידע מדעי או תרבותי, למרות שאינני מומחה בתחומים הללו, אך בשום פנים ואופן לא מבחינה מסטית. את סיפורי מערת המכפלה ספרו למישהו אחר. אני פחות מבטוח שבכלל היה "אברהם אבינו", ושאם הוא היה אז מערת המכפלה אכן נמצאת באותו מסגד בחברון. אני אוהב אגדות, אבל, לצערי, לא כל כך מאמין בהן. ועוד פחות מזה ברלוונטיות שלהן לגבי פוליטיקה כיום. האו"ם הכיר בזכותם של שני העמים למדינה משלהם, מהסיבה הפשוטה שבאותה שעה כבר היו קיימים, פיסית, שני עמים בשטח פלסטיין המנדטורית. בלי שום קשר ל"זכות אבות". איש לא ביטל גם את זכותם של הפלסטינים, שלא התממשה באשמתם, למדינה משלהם. איש גם לא ביטל את העם הפלסטיני. איש לא החליט שהוא אמור לחיות תחת כיבוש. איש לא הכיר בריבונות ישראלית על השטחים הכבושים. ישראל הכריזה באורח חד-צדדי, שאינו מוכר בעולם, על סיפוח חלק מהשטחים הכבושים, בעוד שעל שאר השטח הכבוש, רשמית, אפילו לא הוחל החוק הישראלי, ובכל אופן מיליוני הפלסטינים בשטחים הכבושים אינם מקבלים אזרחות ישראלית. תראי. אם עד עכשיו לא התלוצצת (כבר אינני יודע מתי את מתלוצצת ומתי לא), ואכן רואה בחברון(?!) משהו ששייך לך, שבכלל מקשר אותך לשם, אז לא כל כך נראה לי שיש בכלל טעם להמשיך. 3. בנוגע לשיפור זעיר של הבנת הנקרא, תנסי בכל זאת לחזור אחורנית ולעבור על השרשור, אחת לאחת, ואז אולי תביני איזה הכללות אני עושה ואלו הכללות אינני עושה. בינתיים אספק לך דוגמה נוספת של הכללה שאני כן עושה: אני מתייחס בשאט נפש לכל מי שרוצח\שודד\אונס\גונב. זה נקרא "לעשות הכללות"? ועוד בעניין הבנת הנקרא. מה דעתך על זכותם של האינדיאנים על אמריקה? האם הלבנים אינם פולשים זרים שגזלו את אדמתם? תשאלי: אך מה לזה ולענייננו? ותהיה צודקת. קוראים לזה "לקפוץ מנושא לנושא". דיברנו על אלו מתנחלים מונעים מהפלסטינים להשתמש בקניינם הפרטי - שדותיהם וכרמי זיתיהם, ואת עוברת לטרור ולפיצוצים. אלה דברים שונים. ומה רצית לומר בזה, סליחה על הבוטות? שהטרור הפלסטיני מצדיק פגיעה במחייתם של פלסטינים אחרים? והערה נוספת בעניין "קל על הנשמה". האם קל לנו על הנשמה, כאשר אנחנו פשוט מתעלמים מזוועות הכיבוש, כאילו אינן קיימות? אם כך, אני משתדל לעשות לאחי הישראלים פחות קל על הנשמה, להזכיר את הסיבה לטרור וכל הפגעים - את הכיבוש. "הסתדרתם" יפה! ממשיכים בכיבוש ובדיכוי ובגזילת האדמות ומרחב המחייה, ומגלגלים עיניים צדיקות: או כמה אנחנו צודקים! כבשים תמימות! מדוע הם כל כך שונאים אותנו!

למבדה

New member
ועוד ועוד

1.לתוכן הדברים אני לעיתים מסכימה ולעיתים לא, אני משתדלת שלא להגביל עצמי לשום עמדה. 2. הצהרת בלפור והספר הלבן הראשון שניהם מדברים על הזכות ההסטורית של היהודים על א"י. בגלל זה אנחנו פה. נכון, העליות החלו עוד לפני פרסום הצהרת בלפור, אבל הן החלו -שוב- רק מתוקף הזכות שלנו על א"י. אתה כותב: ". אם עד עכשיו לא התלוצצת (כבר אינני יודע מתי את מתלוצצת ומתי לא), ואכן רואה בחברון(?!) משהו ששייך לך, שבכלל מקשר אותך לשם, אז לא כל כך נראה לי שיש בכלל טעם להמשיך" אתה צודק, אין טעם להמשיך, כי שוב אתה אוטם עצמך בעמדתך. אני רק שאלתי למה השמאל רוהא עצמו כה נאור, ותראה לאן הגענו... אין טעם להמשיך בדיון, כי אני מציגה עמדה השונה משלך. 3. ובכל זאת, אני אמשיך בדיון: *מה אתה מנסה לומר כשאתה מציין שחלק מהמתנחלים פוגעים באדמות החקלאית הפלסתינים? שהפגיעה בחקלאות מצדיקה פגיעה בחיי אנשים? שים לב, אתה מתעקש לראות את זה באופן חד צדדי, ואני מראה לך את החד צדדיות של הצד השני. מה ההבדל ביניכם? שני הצדדים מציגים עמדות חד צדדיות, אטומות! אבל, אתה מוכן להקריב אדמות ולכן 'נאור' והם נלחמים על אדמותיהם ולכן 'פרימיטיביים'? לחוש שאט נפש מפושעים זו איננה הכללה, כי אינך מדביק להם שום תכונות, אתה לא מכליל לגביהם דבר. לעומת זאת, כשזה בהחלט מתפרש מדבריך (אולי לא לכך התכונת, אבל בהחלט כך מובן מדבריך) שכל המתנחלים\חיילים רעים, זו הכללה.

אנסה לסכם בקיצור - את עמדתי.

אני לא מוכן "להקריב אדמות" שלי. אני לא מוכן לגזול אדמות שאינן שלי. חברון היא לא שלי. "הגרעין הקשה" של המתנחלים, המכונים "אידאולוגים" הם בעיני פושעים בדיוק כמו רוצחים וגנבים אחרים. הם נלחמים לא על "אדמותיהם", אלא על אדמות גזולות. פשוט פלשנו לביתו של השכן ותפסנו אותו. זה המצב, בלי התחכמויות ו"זכות אבות". אינני מצדיק בשום פנים ואופן את הטרוריסטים הפלסטינים. ובגדול, בכלל לא מעניין אותי אם הפלסטינים רעים או טובים, צדיקים או מנוולים. המצב הוא פשוט כזה, שהם חיים תחת כיבוש שלנו. מה שצריך לעשות ריאלית זה לצאת לאלתר מהשטחים הכבושים, הזרים לחלוטין לרוב המכריע של הישראלים, לאפשר לפלסטינים להקים שם את מדינתם. הם שם - אנחנו כאן. הפלסטינים יסתפקו במדינה בגדה המערבית וברצועת עזה בלבד. בכל זאת הם יהיו סוף סוף עצמאיים, ולא תהיה להם מוטיבציה לתקוף אותנו, מהסיבה הפשוטה שיהיה להם מה להפסיד. ואם "בכל זאת"? הצבא שלנו מרוכז כאן. הוא מספיק חזק להגן על גבולותינו מפני מעצמה צבאית אדירה כמו מדינת פלסטין. גם לפני 67 הוא הגן בהצלחה על גבולותינו, למרות שהיינו במצב מלחמה עם כל שכנותינו. עכשיו יהיו לנו חוזי שלום עם כולן. אם יש לך רגש דתי\משיחי לשטחים הזרים הכבושים, ואת מעדיפה למען המשך השליטה בהם את ההרג ההדדי הנוכחי, אז סיימנו. אין לנו על מה לדבר. תירוצים וטיעונים בנידון (בזכות המשך הכיבוש כמטרה לכשעצמה) פשוט אינם מעניינים אותי, בדיוק באותה מידה כמו שאינם מעניינים אותי טיעוניהם של רוצחים ושודדים וגנבים. הערות קטנות. בנוגע להבנת הנקרא - לא הבנת כנראה את מה שכתבתי על סוגים שונים של מתנחלים. אבל יותר לא אפרט. ידיעת עובדות. נוצר אצלי חשד, שאת לא כל כך מכירה את העובדות. בעניין מסיק הזיתים, למשל. כלומר פשוט לא הבנת על מה אני מדבר, אחרת קשה להבין את זלזולך בנושא. ואם את כן מכירה את העובדות בנידון, ובכל זאת הן אינן עושות עליך רושם מיוחד, אז כנראה משהו מפוספס כאן, ולהרבה זמן...

גאיוס

New member
סאונד. הגזמת. הנציזם היה מחלת נפש

קולקטיבית . מטיפוח הגוף שאתה מדבר עליו נראה שהיטלר היה ניהל רשת SPA גופם של כ- מליונים רבים מאוד לא טופח כלל בתקופת הנאצים.

למבדה

New member
מחלת נפש?

70,000,000 גמרנים לא (היו) חולים במחלת נפש הנאציזם הייתה סוג של שטיפת מוח? - מתקבל הנאציזם היה סוג של דת? - מתקבל אבל מחלת נפש?

L7

New member
החברה פחות חשובה מהתמימים.

אנחנו לא נמלים . השטן מייצג רוע- שבד"כ חוזר כבומרנג. יש נטיה לפשע. יש נטיה לעבודת השטן. ושניהם נובעים מאותו מקום. אטימות לסבל ידועה לכל אורך תולדות האנושות - בד"כ נבעה מצירוף של רשעות התנשאות וטיפשות. החוזק הוא אשליה. החברות האנושיות החזקות והקשוחות ביותר השיגו פחות. דווקא החברות האנושיות הרכות והדמוקרטיות השיגו יותר- בכל תחום.

למה???

New member
הא?!?!??!

א. לא מבינה, מה זה אומר לתרום לחברה?! אם הגעתי למסקנה שאני בכל מקרה עומדת לעוף מפה (מהעולם) עוד כמה זמן, ואין לי שום סיבה לתרום שום דבר לאף אחד! אז...? אני צריכה למות כי אני "סתם עוד שם"?! כולם "סתם עוד שם" <<<וזה לא משנה עם ברשימת הנזקקים או לא, תשמעי, הם נזקקים לכסף, ויש מי שיביא להם אותו <המדינה לדוגמא>, זה לא שאם יהיה פחות מהם אז לכל האנשים ה"לא נזקקים" יהיה יותר כסף...>>>. לכל דבר יש (לפחות) 2 צדדים, כל נושא שתעלי- יהיו אנשים שיתלהבו ממנו לטובה ויש אנשים שימחו נגדו! יש אנשים שיגידו שהוא תורם ויש אנשים שיגידו שהוא עושה רק רע! אז מזתאמרת לתרום לחברה? בקשר לסמים, אני מכירה יותר מדי אנשים שלוקחים סמים רק כדי להפסיק את המחשבות ואת הדכאונות שלהם, בלי סמים הם לא מתפקדים ולעומת זאת עם סמים הם מתפקדים רוב הזמן כמו אנשים נורמאלים! הרעיון הוא, שאנשים שלוקחים סמים לא עושים זאת דווקא בגלל טיפשות/תמימות!! וזה שאת באה ומחליטה החלטות- טיפשי מצידך! כל בנאדם שאת מחליטה אם הוא טיפש או לא, את בעצם משווה אותו לדברים שכבר קיימים אצלך בראש, יש לך מושג מהו חכם עבורך ומושג מהו טיפש עבורך. לפעמים אנשים "חכמים" (ההגדרה שלך לחכמה היא השתמשות בכוח המחשבה?!) מעדיפים להראות טיפשים (למשל- סוג של תחמון, מתוסכלים וכיו"ב) ולפעמים "טיפשים" מתנהגים בצורה נורא חכמה (אנשים שכל החיים שלהם לומדים אבל האנטלגנציה שלהם שואפת ל-0 , אנשים שכל מה שהם עושים זה לחקות צורות התנהגות של אנשים אחרים וכיו"ב). עד שלא תכירי בנאדם באמת את לא יכולה (בטח שיכולה, אבל לא נכון לעשות את זה) לבוא ולהגיד (לדוגמא:) "הוא עושה סמים כי הוא לא חושב כי הוא מטומטם".

DuStOfAnGeLs

New member
רק שתי הערות קטנות:

1. חוכמה היא לא מה שאתה יודע, היא איך אתה משתמש בזה וכמה. 2. כמו שאמרתי- שטניזם תומך בחברה מושלמת. לא מבחינת יופי, אלא מבחינת שכל/ חוכמה/ אינטליגנציה. 3. לא אמרתי שאתם צריכים להסכים איתי. אף פעם אני גם לא אגיד את זה. למען האמת- אני דווקא מאוד נהנית מהוויכוח הזה. :)

למה???

New member
אבל...

אין מצב שכולם יהיו אנטליגנטים כי תמיד יהיו כאלה שיהיו קצת יותר/פחות ואז תמיד יהיו "טיפשים" גם אם הם לעומת החברה של היום יהיו נורא אנטלגנטים, בחברה היותר חכמה הם יהיו טיפשים. אם כולם יהיו אנטלגנטים וישתמשו במח שלהם זה יהיה רעעעע... יהיו כאלה מלחמות... כשאנשים מתחילים להשתמש בשכל שלהם הם לפעמים מגיעים למקומות לא רצויים מבחינת עצמם ומבחינת החברה (וכנראה הדרך של הטבע להפטר מהם היא לגרום להם להתאבד...).

DuStOfAnGeLs

New member
ואז מצד שני אתה רואה

שסלחו לי, הפוליטקאים של ארצנו הקטנטונת מטומטמים. איך אתה קורה למה שקורה עכשיו? אני- מלחמה. כמובן שיש את הסיכוי שיהיו מלחמות, אבל גם יכול להיות שהאנשים יהיו חכמים מספיק בשביל להבין- שצריך להפסיק מלחמות. ואם כך יהיה, אז נכון, יהיה קצת משעמם, אבל יהיה הרבה יותר בטוח.

למה???

New member
למה?

למה הפוליטיקאים של ארצינו הקטנטונת "מטומטמים"? הם נראים בעיניך מטומטמים כי הם לא עושים את העובדה שלהם כמו שצריך ולא מגיעים למטרה הכללית. אבל בעצם הם דואגים יפה מאד לתחת שלהם ומבחינתם, טוב להם איפה שהם נמצאים... הם דואגים בחוכמה למצב של עצמם. הם פועלים בדרך המחשבה ולכן אפשר לקרוא להם "חכמים" (את אמרת שטיפשים זה אנשים שלא חושבים אז הסקתי שחכמים זה אנשים שחושבים ועושים עם החשיבה הזאת משהו). החברה תיהיה יותר טובה ברגע שיהיה מוסר לא חכמה. חכמה יכולה להביא לאגואיסטיות מוחלטת, מה שמוסר מנסה למנוע. חכמה ואנטילגנציה בקלות יכולים לגרום להחרבה של האנושות והעולם כולו. מה שאת אומרת- "כמובן שיש את הסיכוי שיהיו מלחמות, אבל גם יכול להיות שהאנשים יהיו חכמים מספיק בשביל להבין- שצריך להפסיק מלחמות." מה שאמרת עכשיו לא נובע מאנטלגנציה הוא נובע ממוסר מסוים. אדם סופר אנטלגנטי לא בהכרח יחשוב שצריך לאסור מלחמות, וראינו במהלך ההסטוריב שקרה דווקא ההיפך. המוסר הוא זה שיכול לאסור על מלחמות, והוא זה שמוביל אותך לחשוב שעולם ללא מלחמות הוא עולם "טוב" ו"נכון" יותר. אגב, אני נקבה... אלכס

Justin Angel

New member
ואולי האדם

הוא התמים אך רק במצבים שונים של תמימות? התמים שעד מדברת עליו מאמין בכל שנגיד לו. את מאמינה במה שאת אומרת ובדרך חייו. לה-וויי האמין בדבריו. תמימות פירושה להאמין בבטחון, ולפי דברייך משתמע שהינך בטוחה באמונתך, אז בסופו של היום מי התמים? רק אדם שאינו בוטח ואינו מאמין יכול להיות תמים, ומכיוון שאמונה בקיומו של שום דבר בבטחון היא אמונה, אז קיומו של אדם שכזה אינו אפשרית. אדם שחושב הוא אדם שמאמין בבטחון במשהו, וגם את הרי חושבת. נראה שהתיאולוגיה ודרך החיים שלך צריכים לחזור לעוד 100 שנה לשולחן השרטוט. "והפעם נבנה אותה יותר טוב. נשקם את האדמה. גם אם זה ייקח לנו עוד 1,000 שנים." - ראשון לסיירי האדמה. ברכות זוהרות עימך ושבטך

DuStOfAnGeLs

New member
האדם התמים הוא זה שמאמין ש

מחר בבוקר הוא בטוח יקום! אבל אני לא מאמינה בזה. לא שאני אומרת שאנחנו צריכים לחיות בפחד מתמיד, אבל לקחת דברים כמובן מאליו? זה טיפשי. בנוסף, אם לקחת את המושג תמימות להרחיב אותו- בבקשה: איך את מגדירה אנשים שמאמינים לכ דבר? שקונים כל הצעה, כל דבר שכל אדם אומר להם. אלה מבחינתי התמימים. אני מאמינה אך ורק בעצמי. אני לא מאמינה שהשטן יתפוס אותי אם אפול, אני מאמינה שאני אבסס את קומי על חוקיו שלו. זה בעצם ההבדל בין יהדות לאמונה שלי. אני לא רוצה לסמוך על אנשים- אז אינני סומכת. אף אחד לא נתן לי סיבה לזה אף פעם, וכן, אני מעדיפה לעשות דברים בעצמי. לא לחכות ל"משיח".

למבדה

New member
כולם לוקחים דברים כמובנים מאליהם,

כולנו מאמינים שמחר נקום שהשמש תזרח שנהיה אנחנו שנמות בסוף שהתקרה לא תפול עלינו שלא נשאב למרכז כדהו"א שאין יותר דנוזאורים שאמאבא יאהבו אותנו לעד האם כולנו טיפשים?

DuStOfAnGeLs

New member
אני אישית חושבת

שזה משהו פשוט שכולנו התרגלנו. אחר כך מה שקורה זה- יום אחד קמים בבוקר, יש גשם, אנחנו הופכים לערפדים, התקרה נפלה בגלל רעידת אדמה, מישהו השתלט על העולם ואנחנו נספגים בעזרת שואב אבק לתוך פנים הארץ, פוגשים שם דינוזאורים ואז רבים עם אמאבא בגלל שהם לא לקחו אותנו לפגוש את הדינוזאור הרביעי. זה אולי מצחיק, אבל אני אישית לא סומכת על שום דבר- רק על עצמי. ככה אני בטוחה שאם אני אריב עם אמאבא יהיה לי מקום ללכת אליו, שאם לא תהיה שמש אז יהיה לי משהו חם ללבוש, וכו'. אני מאמינה שאל לי לבטוח בדברים שלא בשליטתי. ואני לא חושבת שאתם טיפשים. פשוט כי הוכחתם לי שאתם לא.

למעלה