שלום!

למבדה

New member
גם אני אישית חושבת! צירוף מקרים!../images/Emo13.gif

אני חושבת שאת טועה. זה נחמד שאת אומרת ש"את לא סומכת על שום דבר", אבל את כן. אני אתן לך את הדוגמא הכי קלה: האם כשאת נכנסת לבניין את בודקת את היסודות שלו? כמה הם יציבים? נכון שלא? עכשיו, תשאלי את האורחים באולמי וורסאי מה המסקנה שלהם לגבי הרגלים ובניינים בטוחים, נרהא מה הם יענו לך. את חייבת לסמוך על משהו, כי מכלול הידיעות שלך (ושל המין) לעולם לא יהיה מספק (מספק למה? לחיים נורמאליים שמסתמכים לחלוטין על ידיעה ולא על אמונה.)

DuStOfAnGeLs

New member
אני משתדלת שלא

לסמוך על כלום. הדברים שאת מתארת- לא מסתמכים על אמונה. אני לא סומכת על אנשים. האמת, אם היתה לי אפשרות- הייתי בודקת כל דבר. אבל זה כבר גובל בחשדנות. יש גבול.

למבדה

New member
יש גבול?

כל עוד אין לך ידיעה לגבי דבר מסויים, ובכל זאת את מניחה לגביו דברים- את מאמינה. כל הדברים שאמרתי כן מתבססים על אמונה, אלא אם אכן תוכיחי לי שאת יודעת שהתקרה בביתך לא תיפול, שאת לא תשאבי לתוך כדוה"א ושאין עולם שמאוכלס בהוביטים.

00000000000

New member
ועוד שאלה:

כיצד את מתארת את השטן, כברואו של אלוהים או כמשהו אחר?

DuStOfAnGeLs

New member
לא ככה...

אני פשוט אומרת שהוא קיים. זהו. בעקרון אני חושבת שצריך להיות שיוויון בינו לבין אלוהים, ויחיה איש איש באמונתו. לדעתי- הוא די כמו אח תאום שלו, אבל תאומים אף פעם לא דומים לגמרי. כמו להסתכל במראה- זה זה, אבל בדיוק ההפך.

00000000000

New member
תיאור

מה לפי אמונתך הם ההבדלים בין השטן לבין אלוהים (חוץ ממה שכבר הסברת על הגישה השונה שלהם), טוב/רוע, מטרות, וכדומה? האם אמונתך בקיום השטן מתבססת על כתבי קודש או מסורות כלשהם, או שאינה מתבססת על מקורות?

DuStOfAnGeLs

New member
בבקשה:

לדעתי,קודם כל השטן הוא נתפס כ"רע" כשבעצם הוא יותר ריאלי- כי אין לו שום דבר כמו "תאמינו, לכו לבית כנסת, חיבשו כיסוי ראש" ההפך- הוא אומר לעשות מה שרוצים. הכל מותר. חוץ מ11 חוקי הארץ, שבהם יש תיאור מפורט. לעומת אלוהים, השטן נחשב לרע כי הוא מרשה יותר. אבל כשחושבים על זה, ככל שלא מרשים לך יותר, ככה אתה רוצה את זה. מטרות: מה היא המטרה של אלוהים? שכולנו נהיה חסודים וצנועים במשך שארית חיינו? :) המטרה של השטן- תחיו, תעשו כל מה שאתם רוצים, אבל בחוכמה. זה כמו שאלוהים הוא האמא של ילד בן 4, והשטן הוא האמא של אותו הילד בגיל 18. כתבי קודש כבסיס? איזה כתבי קודש? מכל אותם ספרים שתומכים בהרג חיות למען קורבנות? לא. אני מתבססת בעיקר על מאגיה ועל הספר הזה. כמו כן- על עצמי, ועל אנשים אחרים שאני מכירה שדגוגלים באותה אמונה כמו שלי.

00000000000

New member
האם את מודעת לכך

שהחיית את הפורום?
(זאת לא באמת אחת השאלות) לענינינו: *מהיכן לדעתך היה לאנטון לאווי את הידיעה על מהות השטן כשהוא כתב את ספרו? (את הספר וחומר נוסף אפשר להוריד מהאתר שלי) *מדוע לאלוהים להתנהג כמו אמא לילד בן 4? (מה לדעתך המהות או המטרות שלו)?

DuStOfAnGeLs

New member
אני שמחה שהחייתי אותו... הוא היה מת

??? אני רואה שאתה כבר יודע את התשובה לשאלה הראשונה. בקשר לשאלה השניה- אני תופסת כך את האמונה באלוהים. לדעתי, כך הוא מתנהג. אני חושבת שזה נובע מתוך זה שהוא לא סומך מספיק על האנשים, ושהוא לא נותן להם מספיק מרחב מחייה.

DuStOfAnGeLs

New member
דרך אגב...

נרשמתי שם לפורום. הם נראים לי אנשים נחמדים, אולי אני אשאר שם. בינתיים אני שם לתגובת ניסיון.

תום30

New member
ה"ככה" שלך לא ברור..

האמונה שה"שטן קיים"...למה היא מחייבת אותך? או במילים אחרות...כיצד האמונה הזו באה לידי מעשה בחיים הפרקטיים?

DuStOfAnGeLs

New member
בחיים הפרקטיים?

אפשר להגיד שאני יותר קרירה לאנשים מאחרים. ויש כאלה שפשוט מקבלים רק שנאה ממני. אפשר גם להגיד שאני לא אוהבת את המין האנושי... אבל כל זאת אפשר להגיד. בעצם- אני לא מתלהבת מכל דבר שזז, ואני חושבת שהמין האנושי הוא סתם "הפריע" לכל שאר המינים. אני פחות סלחנית מאחרים, אני יותר אכזרית לאנשים שתמימים מידי בשבילי, ואני... אפשר להגיד יותר אכזרית, וישירה. לא ממש איכפת לי מה אומרים, ואני די עושה הכל להפך ממה שרוב בני הנוער בגיל 16 עושים. האמונה מחייבת אותי להיות יותר זהירה בדברי, ויש אנשים שאני צריכה להתרחק מהם, כי אני יודעת שהם רק ישפיעו עליי לרעה.

תום30

New member
עוד שאלות...

1. האם ההתנהגות הזו היא פועל יוצא של האמונה שלך? ז"א...האם האמונה הזו מחייבת אותך לנהוג כפי הזכרת? 2. האם עפ"י האמונה הזו יש "שכר" (כזה או אחר..) למי שמתנהג כך ? אם כן- מהו? 3. מה זה או מיהו ה"שטן" עפ"י האמונה הזו?

DuStOfAnGeLs

New member
עוד תשובות...

1. ההתנהגות הזאת חלקה מצויה בי מגיל קטן, וחלקה מהאמונה הזו. היא לא מחייבת אותי לנהוג ככה, אבל אני מפרשת את זה ככה, ולכן- אני כזו. 2. שכר? מה פתאום? אתה יכול להתנהג איך שאתה רוצה, אף אחד לא יגיד לך כלום. 3. ע"פ האמונה השטניסטית השטן מייצג דברים. אף פעם הוא לא "יפה, חכם" וכאלה, מה שמיוחס לבני אדם.

תום30

New member
אוקיי.אשאל אחרת

מהם החיובים\ציווים\איסורים עפ"י האמונה הזו? האם מובטח שכר כלשהו לנוהג עפ"י הנ"ל?

DuStOfAnGeLs

New member
אמרתי...

תן לי כמה ימים כדי שאוכל להסביר לך את זה כראוי! *אם עושים משהו, עושים אותו עד הסוף, וכמו שצריך.*

DuStOfAnGeLs

New member
בבקשה,

לא שכחתי אותך! תכנס לפה, זה האתר השטניסטי. בנוסף, לאחד מהאנשים פה יש אתר שיש בתוכו את הסטניק ביבל. גם שם זה טוב.

DuStOfAnGeLs

New member
אל תשים לב ללינק השני...

הוא סתם נדחף. *יש לי בעיה עם לינקים...*

תום30

New member
תודה, אבל..

השאלות שלי התייחסו לגבייך באופן אישי...למה האמונה הזו מחייבת אותך (גם מעשית וגם רעיונית..)? האם לדעתך יש שכר למי שהולך בדרך הזו? ואם כן..מהו? וכו'. אבל.. תודה בכל מקרה.

למעלה