שלום...

demoloc

New member
אתה הצגת שאלה

וקיבלת תשובה! מה זה משנה מי כתב אותה!? למה ? אי לא ראוי בשבילך!?

Honey Bunny

New member
לא אמרתי שאני מאמינה שיום אחד נגלה

שיש איזשהו אל, ממש לא. אני לא מאמינה שיש דמות ששולטת בעולם, זה רעיון דמיוני מדי. אמרתי שאולי יום אחד נגלה משהו שקשה להבין אותו, זה לא חייב לערב כוחות על טבעיים, אבל אולי יערב איזשהי חוקיות בעולם, או שזה יהיה משהו מדעי לגמרי שירחיב את גבול המדע. בהודעה הראשונה התכוונתי שאם אתה מסוגל להאמין במשהו שעוד לא הוכח, משהו הרבה יותר מסובך מאבולוציה, אז איך קשה לך לקבל את האבולוציה? זה שיש מוטציות, זאת עובדה, זה שהחזק בטבע (לא משנה מאיזו בחינה) שורד זאת גם עובדה, מה שדרווין עשה זה רצף הגיוני של סיבה ותוצאה, אם מסתכלים על הצד הפשוט של האבולוציה. ואין שום סתירה בדברי. מה שהתכוונתי הוא שאתה והרבה כמוך מאמינים בקיום של אותו "אלוהים" מהתנ"ך, שכבר ייחסו לו סיפורים בתנך וקבעו לו אופי. מילא להאמין שיש כוח עליון, אבל עוד ליצור ממנו ממש דמות כאילו אתה מכיר את אותו כוח עליון? זה ממש נראה לי הגזמה. ובקשר לאבולוציה, דיברתי על התורה בכללי, לא ההתייחסות דווקא להתפתחות האדם. וכמובן שיש מיליוני יצורים שונים ששורדים עד היום, מה אתה חושב שאנחנו והקוף לבד בכדור הארץ? אין פה עניין של "להאמין שהדברים המדעיים היו תמיד", זאת בסך הכל דרך להסביר את התופעות בעולם בצורה מעשית. אף אחד לא יודע מאיפה נוצר כל זה, אבל לדעתי להגיד שיש כוח עליון שיצר את העולם זאת עצלנות.... אם אתה רוצה להתווכח על הדברים האלה בצורה נורמלית, סבבה, אבל בהודעה הראשונה שלך זה נראה כאילו אתה חושב שאתה יודע הכל ובאת לפה רק כדי לשלול כל דבר שיגידו לך בלי להתעמק בו.

CHEZKI16

New member
לא יודעת ואף אחד...

לא יודע למה להכליל?אלוקים יצר את הדברים האלה ותחליטי את מאמינה בתורת דרווין או לא כי את אומרת שאין אלוקים והגאון שלך אמר שיש אך גם יש נכון אבולוציה! אני למשל מאמין בכל התורה ולא בחלקה אז תחליטי לאן את שיכת ובכלל התחלת עכשיו לתפוס תחת כולה מה,אמרתי שצדקת שתהיי מבסוטה!מי ברא את הכל אם לא אלוקים?!

Honey Bunny

New member
יודע מה

קודם כל תלמד איך לדבר לאנשים, אחר כך נדבר על אבולוציה.

CHEZKI16

New member
בסדר...

הבנתי אין לך מה לענות אז את מתחילה להטיף לי מוסר!שיטה נהדרת!

CHEZKI16

New member
בסדר...

הבנתי אין לך מה לענות אז את מתחילה להטיף לי מוסר!שיטה נהדרת!

qet1

New member
פה בדיוק ההבדל בין דתיים לחילונים

אתם שומעים ואומרים "אמן", אנחנו חושבים. זה שבן-אדם מסויים הוא חכם, הייתה לו הברקה, והוא גילה משהו שאף אחד לא הבין לפניו, זה ממש לא אומר שכל מה שהוא אומר בהכרח נכון. כל תאוריה, אמירה או רעיון צריך לבדוק במבחן המציאות. אתן דוגמא פשוטה כדי להקל על ההבנה: יוסי אמר שהרכבת תגיע ב 4 ושמוכרים שתייה על הרכבת. לאחר זמן מה התברר שהרכבת באמת הגיעה ב 4 ואני עליתי עליה. האם זה אומר בהכרח שמוכרים שתייה על הרכבת? לא
יוסי אומנם צדק בקביעתו כי הרכבת תגיע ב 4, אך אין זה אומר שכל מה שיוסי אומר נכון, לאחר שעליתי על הרכבת יש באפשרותי לבדוק האם באמת מוכרים עליה שתיה או לא...וגם אם יוסי צדק שוב ובאמת מוכרים עליה שתיה, האם זה אומר שיוסי צודק תמיד? לא
ייתכן מאוד שהדבר הבא שיאמר יוסי יהיה שטות גמורה, אני חייב לבדוק כל דבר שיוסי אומר לגופו. מקווה שהדוגמא והרעיון ברורים. במקרה בו אנו דנים דרווין טען: 1.שיש אבולוציה. 2.שיש אלוהים. לאחר שבדקנו את העניין לעומק, מסתבר שדרווין צדק בקביעתו הראשונה, ואכן יש אבולוציה. עכשיו, לאחר שהעניין נבדק והוכח באופן חד משמעי, האם זה אומר בהרכח שגם קביעתו השנייה של דרווין נכונה? לא
ייתכן מאוד שדרווין טועה בקביעתו השניה, יש לבדוק כל קביעה לגופה - כדי לדעת האם דרווין צדק גם בקביעתו השניה יש להוכיח שיש אלוהים, דבר שלא הצליחו לעשות עד היום (אולי יום אחד יצליחו,מי יודע...). ולשאלתך: אף אחד לא ברא את הכל.

CHEZKI16

New member
לא יודעת ואף אחד...

לא יודע למה להכליל?אלוקים יצר את הדברים האלה ותחליטי את מאמינה בתורת דרווין או לא כי את אומרת שאין אלוקים והגאון שלך אמר שיש אך גם יש נכון אבולוציה! אני למשל מאמין בכל התורה ולא בחלקה אז תחליטי לאן את שיכת ובכלל התחלת עכשיו לתפוס תחת כולה מה,אמרתי שצדקת שתהיי מבסוטה!מי ברא את הכל אם לא אלוקים?!

Luckybob

New member
אלוהים....?

(שלום ד"א, אני חדש, הפורום הזה נראה לי מרתק והנושא שאתם מדברים במיוחד, אז הייתי חייב להגיב) איך אתה בדיוק מסביר את הגנים? למה אלוהים צריך גנים בשביל ליצור אותנו? הרי בתורה הכל מובן מאליו, כל מה קיים, קיים כי האל יצר אותו ככה. אז למה בעצם אנחנו מתוכנתים לפי קוד מסוים? ואיך אתה מסביר את האבולוציה במיקרואורניזמים כפי שהוזכר כאן קודם? אני מקווה שאתה מודע לעובדה שהרבה סיפורים מן התורה דומים לקוחים בעצם מסיפורי בריאה של עמים אחרים במזרח הקדום כמו למשל "אנומה אליש" של הבבלים, והרי מבחינתך כל מה שכתוב שם זה בטח קובץ של שטויות, אז למה להאמין בעצם בתורה? מה שונה בה משאר האמונות שהיו קיימות במזרח התיכון לפני אלפי שנים? התורה בנויה כולה על יסודות אטיולוגיים, בתורה מנסים להסביר תופעות שאז לא יכלו להסביר, אך כיום זה ניתן! למשל מדוע אנחנו אוכלים בעלי חיים ולא רק צמחים? לא בגלל שאלוהים החליט שאחרי המבול נאכל גם בשר, אלא אחת הסיבות היא שישנם חומרים החיוניים לקיום האדם בבעלי חיים אשר לא קיימים בצמחים, זאת היא רק דוגמה קטנה. אלוהים בעצם זה הדבר שבעזרתו מנסה התורה להסביר למה אנחנו כאן, למה אנחנו קיימים בכלל. ואם תשאל אותי, אין ערך לאלוהים ללא בני האדם.

Luckybob

New member
כי מי יתפעל ממעשיו? אלא אם כן הוא..

רוצה לשעשע את עצמו.

TheFinalCut

New member
תיקון קטן

אין "חומרים חיוניים" הקיימים בבעלי חיים, אך חסרים במזון מן הצומח. יש חומר ספציפי שמיוצר ע"י חיידקים, קובלאמין (או ויטמין B12), שנכנס למערכות של בע"ח הניזונים ממזון המזוהם בחיידקים אלו. לעיתים קרובות, מושבה יציבה של חיידקים מסוג זה מצליחה להתקיים במעיים של בע"ח, כולל בני-אדם (זה נפוץ במיוחד בהודו, עקב תנאי הסניטציה הנמוכים וחוסר השימוש באנטיביוטיקה). אדם קדום היפוטתי יכל לקבל B12 מתזונה צמחית לגמרי, כמו בע"ח צמחוניים רבים - ולכן אין קשר בין "חומרים חיוניים" לסיבה שבני-אדם קדומים החלו להיזון מבע"ח (קובלאמין הוא החומר היחיד שלא קיים בצמחים עצמם, וכן ניתן להשיג מבע"ח). ישנן תאוריות רבות על הסיבות שהובילו את בני-האדם הקדומים לציד, ורבים הם הויכוחים עקב מיעוט הראיות. התאוריה הנפוצה (לפי מיטב ידיעתי) היא שהאדם החל בציד עקב העושר היחסי של מזון מן החי בקלוריות. ישנם ויכוחים על מה יצר את הצורך במזון עתיר בקלוריות, ואחת מהטענות היא שזה סייע לאדם הקדום לתחזק את מוחו בזבזן האנרגיה. היום, אגב, מזון עתיר קלוריות זה כבר חיסרון (מוביל להשמנה המקושרת לסוכרת מסוג 2 ולשלל מחלות אחרות ולהצטברות פלאקים, שמובילים למחלות לב - גורם המוות הגדול והעיקרי בעולם המערבי).

Levos

New member
לדעתי סוברים שאכילת בשר

החלה מאכילת נבלות או אם לדייק מאכילת מוח עצם אשר רוב אוכלי הנבלות לא מסוגלים להשיג.

Luckybob

New member
מצטער :/

זה מה שקורה כשלא מכינים ש.ב... בכל מקרה, אני נהנה לאכול בשר, זה מה שחשוב, לא?

Levos

New member
מה האמונה שלה קשורה?

תתיחס לטיעונים. אם לא אלוהים ברא הכל אז מי? אולי אללה, אולי רוח הקודש, אולי דמות על טבעית אחרת שאין לנו שום מידע עליו. אולי היקום היה קיים תמיד, והחיים התפתחו לפי תאוריית האבולוציה. בכל אופן, מה זה בכלל אלוהים? כיצד המילה הזאת טובה יותר ממילה מקבילה בכל דת אחרת?

אולי אפשר לשלב?

יתכן ואפשר לשלב בין השניים? אני מתכוונת שאולי האבולוציה של האדם התפתחה מהקוף, אבל רק עד השלב הסופי של הקוף (לא כולל את האדם), ואז אלוהים יצר את האדם? מה דעתכם בעניין?

אולי אפשר לשלב?

יתכן ואפשר לשלב בין השניים? אני מתכוונת שאולי האבולוציה של האדם התפתחה מהקוף, אבל רק עד השלב הסופי של הקוף (לא כולל את האדם), ואז אלוהים יצר את האדם? מה דעתכם בעניין?

רק כך אפשר לשלב בין השניים...

אני חושבת שהאדם הוא מין בפני עצמו, למרות שהוא נמנה על קופי האדם, וזאת משום (אתם ודאי תסכימו איתי בעיניין) שהוא נראה שונה- הוא חסר פרווה, גולגולת שונה וכ"ו, וגם יש לו איי.קיו גבוה בהרבה. (אני לא חושבת שהאדם הוא מוטציה של הקוף...) אלוהים יצר את האדם בנפרד, אחרי שיצר את שאר בעלי החיים.

למעלה