אבל למה לשלב?
למה לשלב? מה עניין אבולוציה לאלוהים? למה לכל מקום צריך לדחוף אותו בכוח? אני אתאיסט, ואת יהודיה מאמינה, ויש נוצרים מאמינים ופגאנים למיניהם, ויש גם מוסלמים וכו'. מה זה קשור? האבולוציה היא תיאוריה מדעית, והמדע הוא חקר העולם האמיתי. אנחנו צריכים לקבל את האבולוציה בגלל כמות הראיות המכריעה לטובתה, ולא בגלל שהיא נחמדה, או מה שאנחנו רוצים שיהיה. האבולוציה היא קונצזוס בעולם המדעי של היום. לערער עליה זה פשוט טיפשי. זה כמו לערער על הגרוויטציה. אלא שאף אחד לא מערער על הגרוויטציה, כי אין לאף אחד את המשקעים האמוציונאליים בקשר אליה שיש לאנשים בקשר לאבולוציה. האבולוציה לא אומרת שאין אלוהים. היא אומרת שהחיים על כדור הארץ התפתחו בצורה מסויימת, שאלוהים הוא לא פקטור בה. אני לא מאמין שיש אלוהים. אם את רוצה תאמיני שיש. אבל צריך לדעת להפריד בין מה שאנחנו "מאמינים" בו, לבין מה שמבוסס מדעית. אני לא יכול להוכיח שאין אלוהים. אני לא יכול להוכיח שלא נבראתי לפני חמש דקות עם הזכרונות שלי כלולים. אבל יש מחקר ויש הגיון, וזה אומר שהחיים על פני כדור הארץ התפתחו באבולוציה בדרך ברירה טבעית, ואלוהים לא צריך להיות מוכנס למקום הזה. הוא פשוט לא שייך שם. אם את רוצה תשמרי אותו לעצמך בתור אמונה שלך, אבל אין לזה מקום בתיאוריה מדעית.