שלומית מוקיעה מתוכה סרבניות המצפון

Y e d i d

New member
אולי כי הפציפיזם הישראלי

תומך במיליטריזם הפלשתינאי? אולי כי הסרבנות הפוליטית היא סוג של הזניה של הסרבנות. הגיע הזמן שהחברה הישראלית תקיא את הסרבנים הפוליטיים מתוכה. על סרבני המצפון האמיתיים, לצאת חוצץ נגד הסרבנות הפוליטית שכן הסרבנים הפוליטיים, מכתימים את מושג הסרבנות וגורמים לפגיעה בסרבני המצפון האמיתיים.

Mיקי_

New member
סליחה, פציפיזם לעולם לא יתמוך

במליטריזם, זה סוג של אוקסימורון מה שכתבת, גם אם הוא ישראלי וגם אם הוא סעודי פציפיזם לעולם לא יכול לתמוך באלימות ובמליטריזם.

Y e d i d

New member
תיאורטית את צודקת

אבל, מעשית את יודעת שזו המציאות של הפציפיזם הפוליטי.

Mיקי_

New member
אי אפשר לנתק מציאות מאמונה ודיעות

של בן אדם, מה לעשות שאנו חיים בארץ אלימה, שמובלת בדרכים פוליטיות אל אותה אלימות. אני לא מסכימה איתך שזה "פציפיזם פוליטי" אני חושבת שדעות פוליטיות יכולות להוביל אל פציפיזם, אבל הן לא חלק ממנו או עיקרו, אלא חופפת אליו.

אimר

New member
סכסכן

אתה מערבב מושגים. פציפיזם מתנגד לכל סוג של אלימות, כולל למרבה ההפתעה של פלסטינאים. מהצד שלי אני מתנגד לכל האלימויות באזור אבל גם עושה הבחנה בין האלימות המתפרצת של הפלסיטנאים החלשים לאלימות השוחקת והדורסת של הישראלים, ובעיקר מכך שיש פה מצב של שולט ונשלט כלומר שמאזן הכוחות רחוק מלהיות מאוזן. זה שהפלסטינאים חלשים לא פוטר אותם מאחריות לאלימות שלהם, אבל הפרספקטיבה היא בכל זאת אחרת. רוב הישראלים לא מוכנים או שאין להם את הכלים לעשות הבחנות, הם מקבלים את הראייה הפשטנית של ישראל טוב ערבי רע ואז כל ניתוח שמכניס מורכבות שעולה ממנה באיזושהי צורה שאולי ערבי הוא לא לחלוטין הרע בסיפור מיד מתויגת כבגידה, כעיוורון לכך שלמעשה הערבים רעים באופן אבסולוטי וזהו. כל מי שמציע מבט מורכב מעט יותר הוא תומך בפלסטינאים "אוהב פלסטינאים" ותומך בכל מעשיהם האכזריים ביותר ללא הבחנה. לגבי "סרבנים פוליטיים" זאת הבחנה שהמדינה הפשיסטית שלנו עושה כדי ליצור הפרדה מלאכותית בין מצפון לגיטימי למצפון לא לגיטימי כביכול, אז למה שאני אשתף פעולה עם החלוקה הזו? גם אם יש חילוקי דעות ותפיסות בין סרבנים שונים זה לא שני מחנות יריבים ואתה כמובן רק בא לסכסך פה, סכסכן.

Y e d i d

New member
אי חוכמה אף פעם אינה משכנעת

גם לא כאשר אתה קורא לאנשים בשמות. העובדה שאתה "כהניסט" של השמאל, לא הופכת אותך לעדיף על "כהניסט" של הימין. אפרופו פשיזם, אם המצב כאן כל כך רע, איך אתה מסביר שערביי המשולש הקטן וואדי ערה לא מוכנים לשמוע על אפשרות של סיפוחם לפלשתין, כולל הערים והאדמות? היתכן כי בפלשתין המדינה שאתה מזדהה איתה, הפשיזם גרוע יותר? אבל למה להפריע לך עם העובדות? הלוא אתה מה שקוראים בלעז: Mister know all - כלומר מרוב שאתה "יודע" אין לך מושג ירוק.

pazro

New member
אז סרבנות פוליטית לא קימת?

תגיד איפו אתה חי?! ועוד משהוא כדי שתפתח מילון תבדוק מה משמעות המילה פשיזים. יש לי הרגשה שאתה לא ממש יודע, אבל אוהב להשתמש במילים גדולות.

MoonLady

New member
אני חייבת לומר

שזה ממש עלוב מצידם. תראו את האבסורד - הן, הבנות שמראות גדלות נפש, שרוצות לעזור למרות שדבר לא מחייב אותן, בצורת התנדבות גרידא, דווקא להן שמים רגליים. ומי המפריע? - האגודה שנוצרה בשביל לתמוך בהן. זוהי ממש תקיעת סכין בגב. ובשביל מה? מוניטין?.. אני תוהה איזו סיבה מוצדקת יכולה להיות לאפלייה מובהקת, חוקית ו"לגיטימית" שכזו. הרי זה לא שאין להם ברירה אחרת - אם מדובר במקרה הפרטי שהוזכר, העמותה יכולה לבחור שלא לשבץ את הבנות בארגון שתומך בפלסטינים, לא? אוף. זה פשוט מייאש, האופן שבו דואגים לסכל כל כוונות טובות.

אimר

New member
אלא ש

כאמור, הסיבה כנראה היא שהם לא רוצים להראות כתומכים בסרבנות, אז מה אם בדרך פוגעים באוכלוסיה שלמה.

nunit the best

New member
מגיע להן שישבו בבית הזבל האלה

מי הן חושבת שהן?.....גם לא מתגייסות גם רוצות לעזור לערבים.....שישבו בית וישתו תה עם נענע ....גועל נפש......יאאלה יאאלה פלברות לא אצלנו "חמודות"....לכו להתפלל למוחמד......והלוואי שיפול עליכן הר....

חצופה

נתחיל מהעובדה שאני קוראת את דברייך ומתביישת- בשבילך, על זה שאת באמת מרגישה שאת תורמת, ונמשיך עם העובדה שאת מספיק חצופה להתלונן על העובדה שהשרות הופסק לסרבניות המצפון. לא שאני מבינה את הבנים שמשתמטים מהצבא אבל זה עוד הגיוני יחסית למעשה הבל יעבור שאתן בחרתן לעשות. עם כל הכבוד לערכים הפציפיסטים שלך, והדעות הבוגדניות (ואין לי שום מילה אחרת לתאר אותן), מה את בתור בחורה כבר יכולה לעשות בצבא שכ"כ נוגד את עקרונותייך המקודשים? להפעיל מחשב? לענות לטלפונים? או אפילו אסחף ואומר- להיות מ"כית טירונים? הרי לקרבי יותר מזה לא תגיעי. ועם כל הכבוד את יכולה להיות תומכת לחימה לבנים שלנו שקורעים את התחת ולא רואים בית בשביל שאת תוכלי לישון בשקט בלילה ולקום בבוקר לעשות את ה"התנדבות" שלך, ולצאת ידי חובה. אני מתביישת להגיד שאנחנו בנות לאותה מדינה.

newKiticat

New member
אני בטוחה שהבנות יבואו להסביר

אבל ממה שהבנתי- מניעה לגיוס על ידי הצבא ההגנה לישראל, (עם דגש על הגנה) הוא חוסר הרצון להשתייך לגוף הזה באופן כללי. אני באופן אישי, יכולה להביא מהיכן מגיעה אותה ההחלטה. פשוט עומס יתר באגודות השירות הלאומי. אם מסתכלים על אלו שמגיעות לשירות לאומי (דת, בריאות פיזית, או פזיפזם) קל להשמיץ ביותר את הקבוצה האחורנה על מנת "להפטר"; לצמצם את מספר המבקשות. במיוחד אם אחוז גדול מהעליה בביקוש המקומות בשירות לאומי, נובע מעלייה מאלו שמוציאים פטור על בסיס הפציפיזם. החיים לא פיירים ואנשים מחפשים לעיתים קרובות את הפתרונות הקלים ביותר. תוספת לקארין. את נוקטת עמדה תקיפה כלפיי אלו שלא עושות צבא כי הם מספיק חזקות בשביל לעמוד על דעותיהן. אבל עצוב לי לראות שאת כזו חלשת אופי ואמונה שנשים "לקרבי יותר מזה לא" יגיעו. די מחליא בעיניי. כיוון שנשים נלחמו ועדיין נלחמות לשנות דברים רבים. הרי רק היום קראתי כתבה על שתי בנות- חברות קרובות (ודתיות) שמשרתות ביחידה קרבית לכל דבר. בתור אחת, שהגיעה ממסגרת דתית, אני יכולה להגיד לך שמרבית הבנות שהגיעו לצבא מהכיתה שלי- משרתות רחוק מהבית בקרבי. אני לקרבי אומנם לא אגיע (לא רק משום שזו איננה השאיפה שלי, אלא משום שהפרופיל שלי נמוך מידי), אבל ישנם לא מעט בנות שנלחמו ומגיעות לקרבי יותר ויותר בכל מחזור. אם נשים (ולא בנות, כי הם אלו שהרוויחו את זכותם להיות באמת נשים, לעומת ילדו קטנות שכמותך) אלו היו מוותרת בתואנה שיותר קרבי ממכ'ית בנים בטירונות, אז בטח היית מוצאת את עצמך נשואה בגיל 20 עם ילד ועוד אחד בדרך, כשאת מחכה לבעלך כל יום עם ארוחה חמה. ולא אצפה, שאם חשיבה כזו זה יהיה אחרת. (אלא אם כן את מאלו שאוהבות לקחת מאמונה גורפת, רק את האנקדוטות המתאימות ביותר שלך. דהיינו- מגיע לי זכויות, אבל למה לעזאזל שאני אהיה מטורפת מספיק בשביל לעשות אותם חובות כשם הבנים?) בכל מקרה, למרות שאני אישית לא מסכימה עם השתמטות מהצבא, אני מברכת על היוזמה להתגייס לשורותיהם של בנות השירות הלאומי, על כוח להודות בכך במדינה שלא תמיד זה הדבר ה"פופלרי" לעשות, ומקווה שתלחמו חזק על זכותכם לתרום למדינה בדרך שבה אתן רואות לנכון. (שירות צבאי, לעומת שירות לאומי. לא בהכרח תרומה לעם הפלשטינאים.)

Mיקי_

New member
א. השירות לסרבנוית לא הופסק

אני מסיימת שירות בעוד חודש ממחר, ואף אחד לא הפסיק או יפסיק לי את השירות באמצע, מדובר על גיוס מצפוניות חדשות. ב.זכותך לחשוב מה שאת רוצה, את כנראה לאא מבינה את הדעות שלי, ולא ממש נראה לי שאת מעוניינת גם לשמוע אותן, אבל כן, גם להרים טלפון אחד כשאני לובשת מדים נוגד לעקרונות שלי, נוגד לעקרונות שלי להשתייך לאירגון אלים ומליטריסטי. אבל בואי נסכים שלא להסכים... ג. רק בריאות...

Rown19

New member
ריהa ...

תקשיב אני כל כך כועס בגלל השרשור ...ככה שאין לי מה להגיד אני קורא את מה שאתה רושם ובוכה...חושב עוד כמה אנשים יש כמוך...ופשוט דואג ....בלה .....................

Mיקי_

New member
לומר שפציפיסטים זקוקים לתמיכה נפשית

בשל עמדותיהם זה לא ממש הסטייל של הפורום...

ריהa

New member
וזה לאיש הבוכה.........

הפרופסר מנחם אלון שופט בית המשפט העליון בוכה שיש אנשים כמוך (ער"ן כבר אמרנו) הנושא של סרבנות גיוס מטעמי מצפון נדון רבות על-ידי משפטנים ופילוסופים, והוא עבר התפתחויות רבות ושלבים שונים. מבחינה משפטית, התשובה לשאלה זו במערכת המשפט הישראלית היא ברורה. לא מצויה זכות לפטור מטעמים שבמצפון, אך נראה, כי טעמים שבמצפון יכול שישמשו כאחד הנימוקים, המאפשרים לגורמים המוסמכים להתחשב בהם, לפי שיקול-דעתם, לפטור מחובת השירות הצבאי (סעיף 28 לחוק שירות הביטחון [נוסח משולב]: "שר הביטחון רשאי בצו, אם ראה לנכון לעשות כן מטעמים הקשורים בהיקף הכוחות הסדירים או כוחות המילואים של צבא-הגנה לישראל, או מטעמים הקשורים בצרכי החינוך, ההתיישבות הביטחונית או המשק הלאומי, או מטעמי משפחה או מטעמים אחרים - (1) לפטור יוצא-צבא מחובת שרות סדיר... (2) לפטור יוצא-צבא מחובת שירות מילואים...", כשטעמים שבמצפון לא הוזכרו במפורש אלא יכול שיהיו כלולים ב"טעמים אחרים"; ואכן אירעו, ככל הנראה, מקרים בודדים, שמחויבי גיוס בעלי השקפה פאציפיסטית ביקשו - וקיבלו - שחרור באופן אינדיווידואלי, לאחר פנייה אישית לשר הביטחון

מיקי..

מיקי : המילה מילטנט נובעת מהמילה "מיליטרי" שפירושה..... תנחשי??? כן צבא... ברור שהצבא שלנו מיליטנטי הרי זה כל יעודו להיות "מיליטרי" אלים?? איפה את חיה ילדה? בס"הכ הבנים שלנו מתגייסים לצבא כדי להגן על המדינה שלנו..זה היה יכול להיות הרבה יותר יפה אם לא היה חובת גיוס,אבל לצערינו ובגלל המצב ששורר כאן זה לא ייתכן. וזה לא קשור בכלל לעמדה פוליטית.על כל פציפיסט שמסרב להתגייס מטעמי "מצפון",וסתם שתדעי לך שכל הפחדנים תופסים עלייכם טרמפ ,ולא מתגייסים.. נהרג חייל של צה"ל,שאתם כל כך שונאים ושרק התגייס כדי להגן עלינו. עוד חודש אני מתגייס.ועד עכשיו לא היו לי ספקות שאני יתגייס ליחידה הכי קרבית שאני יוכל להגיע,בזמן האחרון שאני שומע אנשים כמוכם מדברים כל המוטיבציה שלי יורדת,כאילו, פאק? שאני יגן על אנשים שלא אכפת להם מהמדינה שלי? והתופעה רק גוברת והולכת. תכלס אין לי כל כך מה להגיד לך."איש באמונתי יחיה",אבל כשתופעת הסרבנות תהיה כל כך גדולה,והערבים ינצלו את זה ויתקיפו.ותאמיי לי שהם ינצלו את זה.דברי איתי אז,ונראה מה יש לך להגיד..

למעלה