אני בטוחה שהבנות יבואו להסביר
אבל ממה שהבנתי- מניעה לגיוס על ידי הצבא ההגנה לישראל, (עם דגש על הגנה) הוא חוסר הרצון להשתייך לגוף הזה באופן כללי. אני באופן אישי, יכולה להביא מהיכן מגיעה אותה ההחלטה. פשוט עומס יתר באגודות השירות הלאומי. אם מסתכלים על אלו שמגיעות לשירות לאומי (דת, בריאות פיזית, או פזיפזם) קל להשמיץ ביותר את הקבוצה האחורנה על מנת "להפטר"; לצמצם את מספר המבקשות. במיוחד אם אחוז גדול מהעליה בביקוש המקומות בשירות לאומי, נובע מעלייה מאלו שמוציאים פטור על בסיס הפציפיזם. החיים לא פיירים ואנשים מחפשים לעיתים קרובות את הפתרונות הקלים ביותר. תוספת לקארין. את נוקטת עמדה תקיפה כלפיי אלו שלא עושות צבא כי הם מספיק חזקות בשביל לעמוד על דעותיהן. אבל עצוב לי לראות שאת כזו חלשת אופי ואמונה שנשים "לקרבי יותר מזה לא" יגיעו. די מחליא בעיניי. כיוון שנשים נלחמו ועדיין נלחמות לשנות דברים רבים. הרי רק היום קראתי כתבה על שתי בנות- חברות קרובות (ודתיות) שמשרתות ביחידה קרבית לכל דבר. בתור אחת, שהגיעה ממסגרת דתית, אני יכולה להגיד לך שמרבית הבנות שהגיעו לצבא מהכיתה שלי- משרתות רחוק מהבית בקרבי. אני לקרבי אומנם לא אגיע (לא רק משום שזו איננה השאיפה שלי, אלא משום שהפרופיל שלי נמוך מידי), אבל ישנם לא מעט בנות שנלחמו ומגיעות לקרבי יותר ויותר בכל מחזור. אם נשים (ולא בנות, כי הם אלו שהרוויחו את זכותם להיות באמת נשים, לעומת ילדו קטנות שכמותך) אלו היו מוותרת בתואנה שיותר קרבי ממכ'ית בנים בטירונות, אז בטח היית מוצאת את עצמך נשואה בגיל 20 עם ילד ועוד אחד בדרך, כשאת מחכה לבעלך כל יום עם ארוחה חמה. ולא אצפה, שאם חשיבה כזו זה יהיה אחרת. (אלא אם כן את מאלו שאוהבות לקחת מאמונה גורפת, רק את האנקדוטות המתאימות ביותר שלך. דהיינו- מגיע לי זכויות, אבל למה לעזאזל שאני אהיה מטורפת מספיק בשביל לעשות אותם חובות כשם הבנים?) בכל מקרה, למרות שאני אישית לא מסכימה עם השתמטות מהצבא, אני מברכת על היוזמה להתגייס לשורותיהם של בנות השירות הלאומי, על כוח להודות בכך במדינה שלא תמיד זה הדבר ה"פופלרי" לעשות, ומקווה שתלחמו חזק על זכותכם לתרום למדינה בדרך שבה אתן רואות לנכון. (שירות צבאי, לעומת שירות לאומי. לא בהכרח תרומה לעם הפלשטינאים.)