שלומי שבן ב
אנשים

אני חושבת שבתהיות האלה שלך

די ענית לעצמך על השאלות מההתחלה, כי אחרי הכל לא משנה כמה תחפשי לפני את הבנזוג המושלם - אנשים משתנים. סוד ההצלחה הוא באמת מתוך כוונות אמיתיות לנסות להתאים את עצמינו אחד אל השני כל הזמן. ואני רואה את זה כל הזמן סביבי אם זה ההורים שלי שאמנם חרדים אבל זו הדוגמא הכי טובה כי אנשים שמתחתנים בשידוך מתוך כוונות טהורות שזה לתמיד צריך להיות ממש מוכשר בשביל שזה ייכשל!!! אנלא יודעת עד כמה את מעורה באיך זה הולך במגזר החרדי אבל בשידוך בוחרים בצורה הכי שטחית שיש את הבנזוג המיועד וזה כן מצליח אם באמת יש רצון.

ס22ית

New member
לא בקיאה, אבל מכירה..

ולדעתי אצל החרדים זה לא מצליח כי יש רצון, זה יותר מצליח כי מפחדים להתגרש בגלל הקהילה הביקורתית. אצל החרדים מטאטאים המון מתחת לשטיח..אבל יש שם בגידות ואלימות...וכל מה שאפשר לעשות בחדרי חדרים.. ברגע שזה נוגע לדברים שהם יותר כלפיי חוץ כמו גירושין או יציאה מהארון אז כבר יש פחד ממה שיגידו בקהילה ואנשים מעדיפים "לבלוע" את זה ולהמשיך בחיים כמו שהם.

לדעתי פיספסת את הנקודה

אני בני ברקית ויותר מזה גם בהליכי גירושין מבעל חרדי, אני באמת חושבת שאין יותר אובייקטיבי מזה אז כן! אני חושבת שאם זוג מתחתן תוך כוונות אמיתיות וטהורות זה כן יצליח בגלל הרצון הזה והעובדות מדברות בעד עצמן. במידה וזה לא מצליח מסיבות כאלה או אחרות אז צודקת עושים את הכל בחדרי חדרים אבל את לא יכולה לבוא ולהכליל על סמך זה והעובדה הזאת שהקהילה ביקורתית.... ד"א כי אני חייבת! צרם לי ששמת את הגירושין ביחד עם יציאה מהארון שכן הומוסקסואליות זה איסור מהתורה שכל מה שרשמת בנושא די מוצדק בעניין הספציפי הזה

y e t i

New member
שאבין רק על מה מדברת ..

אם את בתחילת שנות ה 20 שלך וכבר בהליכי גירושין ובאיזה גיל התחתנת 16-18 ? לא הבנתי מאיפה את מביאה את כל עניין האהבה וההשתדלות ושל "אם רוצים" , הרי הניסיון שלך מסתכם רובו ככולו במערכת יחסים פרמיטיבית שרובה הכמעט מוחלט מושתת על אישה שסגורה בבית כמו בבית סוהר כמשרתת של הבעל .

כן, בגיל 18

מאיפה אני מביאה? מהסביבה שלי. אני רואה את הורים שלי שיותר משלושים שנה ביחד, סבא וסבתא שלי שיותר מחמישים שנה ביחד, חברות, אחים, קורבי משפחה ועוד ועוד.... מוזמן לבני ברק, אני אראה לך בשמחה כמה משפחות לדוגמא שוואלה.... לא מושתתים על אישה שסגורה בבית כמו בית סוהר, תתפלא...

אויש נו באמת .. בני ברקית ..רק עכשיו

ראיתי:) אז גם כאן יש לי ניסיון עם בני ברק דווקא החברה בבני ברק היא החברה הכי הכי נדבקת לנשמה שיש.. כל אחד גר בתחת של השני וכל אחד יודע מה קורה .. החרדים בבני ברק רכלנים.. וכמובן, שם אחד מסתיר מהשני ..(בהכללה כמובן)

ועוד משהו ..

חרדית ואינטרנט?? גוועלד!!!!
זה עוד קטע מהבני בקריות.. לכולם יש מחשב אבל חלילה, אף אחד לא יודע מזה כדי שלא ינדו את הילדים ...תרשי לי להקיא.. בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע |חיפשושית שתוך כדי לומדת למבחן בקיאות ביהדות שב"ה |דוס| תעבור אותו מחר!!!!!)

בואי נתחיל מזה

שאני לא חרדית.... צאי מהטרנס שנכנס אליו ד"א - מעצבנת אחת!!! לא רק שמכלילה, גם עושה את זה במודע! מה את רוצה שאענה על זה אם כבר קבעת שלכולם יש מחשב בבית?? אז בואי אגיד לך משהו- בבית הורי אין מחשב, גם לא בבית שגרתי עם בעלי עכשיו יש לי כי זה של השותפה שלי שהיא רחוקה מלהיות חרדית מה שכן- את צודקת.... יש הרבה שיש להם מחשב ולרוב (תלמדי לא להכליל!) זה לצורכי עבודה ואני לא רואה שום דבר רע בזה, אם יש רבנים שמתירים, קטונתי בהצלחה במבחן!

את לא חרדית והתחתנת עם חרדי???

יש הרבה שיש להם מחשב ו.. מדברים על זה ? או שמסתירים? זאת הנק'.. רבנים מתירים?? לא ידוע לי.. ותודה

את אמרת....חח

ושכחתי - לגבי הרבנים מתירים אז כן, לא יודעת אם שמעת על "רימון" ודומיו אבל זה סוג של "אינטרנט כשר" שכבר מחברת האינטרנט זה חוסם את כל האתרי תועבה למינהם אם זה פורנו, אייסיקיו, צ'אטים, בקיצור משאיר רק מה שצריך!

האישה לא סגורה בבית כי מוטלת עליה

מצוות פירנוס (יש מילה כזו?
) הבית והזכות לתת לבעלה לשבת לחמם את הכיסא עם כל הכבוד (ויש!
)
. אני מכלילה וזה בכוונה. ברור שיש כאלה שלומדים+עובדים <לראיה, במכללה שלי
> אבל בגדול... קשה להחזיק משפחה עם 4 ילדים כשהבעל מרויח 2000 ש"ח..

חחח נראה לך שהבעל מרוויח 2000 ש"ח

ומצליחים לגדל 4 ילדים מזה?? הם חיים על חשבון המדינה ומרוויחים (קצת) יותר מ2000 ש"ח..אם זה בכולל או כל מיני דברים אחרים שכאלה

בגדול, גם התשלום בכולל הוא עפ"י

מצב משפחתי.. נשוי+8 מקבל יותר מאשר נשוי+3.. לא נכון להגיד שהם חיים על חשבון המשינה.. הם מקבלים קצבאות. נכון, כמו כל אדם שמקבל קצבה על ילדים.. רק שלהם יש ה-מ-ו-ן- ילדים...
עוד משהו- אצל החרדים יש את הקטע של מעשרות וגמ"חים אז זה עוד משהו שעוזר להם להעביר את החודש..

y e t i

New member
הם לא מקבלים קצבאות אלא הרבה קצבאות .

נעזוב את זה שמדובר רק על הילדים בסכומים של אלפי שקלים , בנוסף יש להם הבטחת הכנסה שזה עוד כמה אלפים בודדים לבן אדם וכמה אלפים נוספים לזוג ,ונכניס גם את כל האגודות מחו"ל שזורקות עוד כמה מאות או אלפים וכל זה בלי לעבוד ולהזיע דקה . ואחרי כל זה הם עדיין נמצאים בראש טבלת העוני במדינה ,מה הם עושים הכסף שלהם רק השד יודע .

לא נכנסתי לקישור כי הוא

בכלל לא רלוונטי לדיון. יש להם X ילדים. על כל ילד מקבלים X ש"ח. זה החישוב. בלי קשר לחרדי/חילוני.

y e t i

New member
העיקר שלעצמך את מאמינה .

בכל אופן לגופו של עניין "הנסיון" שלך בענייני יחסים לדעתי לפחות פסול .

למעלה