שלומי שבן ב
אנשים

איזה קטע.... דעתך לא חשובה! חחח....

אתה יודע אומרים תלמד מטעויות של אחרים כי לא תחיה מספיק זמן כדי לעשות את כולן.... אצלי זה הפוך אבל הבנת את העיקרון(אני מקווה)

y e t i

New member
על מה את מדברת ..

על להיות פראזיט ? יקירתי , אני מחזיק עליי נשק מגיל 18 ברגע שאבין שזה מה שנגזר עליי אגמור את חיי ברגע . לך אני מניח שצריך לומר מזל וברוך בואך לחיים האמיתים אחרי הכל אמרת שאת בדרך החוצה . לכי לטייל ותראי קצת עולם .

בגלל זה אתה לא שם!

אין "זה מה שנגזר עליי"! אנשים גוזרים את זה על עצמם שנוי במחלוקת אבל תודה!

ואואוה.. נגעת בנקודה רגישה חחח

מה קשור רצון לאהבה? אפשר להסתדר ולגור יחד כמו זוג שותפים אבל כשמתחתנים זה אמור להיות מעבר לשותפים.. ולאהוב, אני מתארת לעצמי שרוב הזוגות בסופו של דבר כן אוהבים ומסתדרים כי כשגרים כל כך הרבה שנים יחד ויש ילדים ואינטימיות היסטוריה ועבר-הווה-עתיד משותף אז כן נוצרים רגשות אבל השאלה היא מה קורה לכל הזוגות שלא מצליחים ליצור את הרגשות האלה? והתשובה: נתקעים שנים(!!!!!) יחד, נבולים ומסכנים כי לא נהוג להתגרש ואם כבר יתגרשו מי יקח אישה עם 6-7 ילדים .. אולי רק חוזר בתשובה בתחילת דרכו או מישהו מהמעמד המאוד נמוך..(נכה,מבוגר מאוד, גרוש וכו').

תרצי או לא תרצי

ברגע שתגורי עם מישהו בסוג של שותפות כזאת(בעל ואישה) אז כן! מבטיחה לך שבאיזשהו שלב את תאהבי אותו וזאת תהיה אהבה הרבה יותר עמוקה מכל בחור שאת פוגשת במועדון, פאב או וואטאבר נדלקת עליו, וחושבת שהתאהבת בו..... אני מזכירה לך שמדובר בחרדים שאין להם עבר כזה לפני ומי שבאמת הולך להתחתן אז זאת המטרה, בדר"כ גם משיגים אותה וד"א גם לך! אני לא מאמינה ששמת גרוש ביחד עם נכה ומבוגר מאוד! כאילו שזה מום!! חחחח יאוווווו!!! תהרגו אותי.....

y e t i

New member
בוודאי שמשיגים אותה

הרי זה הכי קל , לא להיות חייב למדינה כלום , לא לשלם מיסים ולא ללכת לצבא אלא לשבת וללמוד תורה לשכפל ילדים ולגמור את קופת המדינה עם הקצבאות הילדים . ומה התסביך הזה עם סימני הקריאה ?

איזו סטיה עצבנית מהנושא

תוך הכללה גורפת. היית חייב להכניס את העניין הזה של ה"לחיות על חשבון המדינה" ודחפת את זה בהזדמנות הראשונה שנקרתה בדרכך "בוודאי שמשיגים הרי זה הכי קל לא להיות חייב למדינה כלום....." הרשה לי לגחך!
הקשר פה הוא?? אני באמת לא מבינה מה קשורה מחט לתחת...... הכי קל אתה חושב? לך על זה! בהצלחה!

y e t i

New member
זאת האמת , את מוזמנת לבדוק .

את פשוט סגורה בתוך בועה של אמונה עצמית בעצמך , אני אומר לך שמי שישמע אותך בחוץ פשוט יזלזל בך ובדיעות שלך . המגזר שלך עולה מילראדים למדינה ובלי שום תמורה , חלק גדול המגזר בכלל לא מאמין בחוקים ובמוסדות החוק ולא מחזיר למדינה כלום תמורת אותו כסף , ובני ברק היא בין הערים העניות ביותר במדינה ,מניח שאת צרת אופקים ושכל ישר ואף פעם לא שאלת את עצמך אף פעם למה . הקשר הוא פשוט , שכל הרעיון מבוסס על שיכפול ילדים ותורה , אין דאגה מדברים אחרים שמטרידים את דעתם של אנשים נורמלים, אז לוקחים אישה כחפץ כשהיא בת 16 לכל היותר , מביאים אותה הבייתה , סוגרים אותה בתוכו , מוציאים ממנה באופן ממוצע 8-10 ילדים וכל מה שקשור מעבר נגמר , הולכים ללמוד תורה ובזה זה מסתכם .

y e t i

New member
אני לא מאמין אני יודע

וכך גם כל אזרח בעל השכלה ונסיון במדינה הזאת . כמו שאמרתי , אדם שמגיע ממקום מקובע שהקו המנחה שלו היא תורה ואמונה אין שום סיבה שיביט סביבו ויבין מה קורה. וכמה עליתם לנו תמורת האמונה שלכם והראייה הכוללת שלכם לחיים - כאן .

הגישה שלך מוטעית מיסודה

אתה חושב שתורה ואמונה לא הולך ביחד עם השכלה וניסיון.... זו בורות! לא מאשימה אותך כי אתה לא באמת יודע איך הדברים נראים על פני השטח

y e t i

New member
את מדברת על השכלה וניסיון

של ילדה שמתחתנת מתוך כפייה בגיל 18 ,זה שאת טוענת שבכלל קיים דבר כזה בגיל כזה זאת הבורות והטיפשות האמיתית . בגיל כזה הולכים לצבא או לשירות לאומי ומחזירים את חובך למדינה . על פני השטח ישנה אדמה , ועל אדמה אמורים להיות בני אדם עומדים על שתי רגליים כך זה היה תמיד . שמעת על ישראל סג"ל ? דוגמא לאדם שהוציא את כל הזוהמה החוצה , איש מעורך מאוד שהגיע מהמגזר שלכם , את מוזמנת לקרוא עליו קצת ולקבל פרסבקטיבה מסויימת ,פירסם עשרות מאמרים בעניין דת ומדינה חלקם מלומדים ברמה אקדמאית .

עכשיו הכל ברור.... כל הדעה שלך

על חרדים היא על סמך כתבות של אידיוט קשקשן שיצא מהמגזר בטריקת דלת, חכם מצידך

מכירה את הסיפור של סגל ככה

בגדול, לא נכנסתי לכתבות שלו אבל למה הוא אידיוט קשקשן? למה ? כי הוא עזב את אורח החיים החרדי? כל חוזר בשאלה הוא אידיוט וקשקשן ?

אני סוג של יוצאת בשאלה להזכירך

אז מן הסתם לא בגלל הסיבות שהזכרת פשוט לא מסכימה עם הדרך המוחצנת שהוא עשה את זה גם את וגם יטי רואים את החרדים כגוף אחד - כולם אותו דבר, אם זה יצא בתשובה/יצא מהארון וישבו עליו שבעה אז כל החרדים אותו דבר וזה ממש לא ככה, יש כ"כ הרבה סוגים, קהילות, מגזרים ושכבות בתוך שלגבש דעה על סמך מישהו אחד זה מטומטם

ברור שיש הרבה זרמים וכו'

אבל בגדול, לכולם יש אותה דרך חיים- קודם כל, לימוד תורה(אני מדברת רק על החרדים. הלאומיים גם עובדים
)

ברור? לא ברור לך כלום!

"אני מדברת רק על החרדים. הלאומיים גם עובדים" מה קשור לאומיים עכשיו?? מי דיבר עליהם? דתיים לאומיים לא נכללים בתוך ההגדרה "חרדים".... אמרתי שבתוך החרדים(!!!) יש מלא מגזרים, קהילות וכו' ותתפלאי - יש כאלה שגם עובדים, לומדים ומתגייסים לצבא!

בלי עצבים ..

אני יודעת שיש מעטים מהחרדים שמתגייסים ..(הנחל החרדי וכזה ..) אבל בגדול, בתור אוכלוסיה- רוב רובם לא עובדים. זו עובדה. וגם מי שעובד זה למספר מועט של שעות כי רוב היום לומדים תורה...

למעלה