שליטת האשה בגופה?

karnity

New member
שליטת האשה בגופה?

אמש השתתפתי בהרצאה/דיון על מרכז סיוע ייעודי לנפגעות תקיפה מינית בבי"ח "בני ציון" בחיפה. במסגרת הדיון נגענו בנושא הפלות והמנחה הסבירה על הועדה להפסקת הריון. לא שהנושא היה חדש לי... אבל אני כל כך התרגזתי!!! הגילוי המחודש של העובדה שמדינת ישראל שולטת על רחמי זעזעה אותי! ובפי נשארה השאלה הפתוחה - מה אם בטעות נכנסתי להריון, מה בדיוק אני אמורה לעשות כדי להפסיק את ההריון? לדחוף מסרגה??

marish

New member
את נשואה ובגירה

אז הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה ללכת לועדה להפסקת הריון ולהגיד שזה לא מבעלך. אחד התנאים לאישור הפסקת הריון זה שהילד הוא לא מנישואים.

XUXA141

New member
כמה מחשבות על הנושא..

הבעיה מתחילה מזה שיש שליטה רבה של הדת על המדינה, ולכן הוועדה כל כך מוגבלת. לכן גם ביטלו סעיף שם שאיפשר הפלה על רקע כלכלי. בפועל הוועדה הזו היא חותמת גומי, הם מאשרים לכל מי שרוצה, מאמינים לכל מילה ("כן , זה מהמאהב השחור שלי") ומאשרים הכל, כי הם יודעים שמי שלא רוצה את התינוק, תעשה הכל לפתור את זה, כולל ברפואה שחורה ומסוכנת. נכון, זה יוצר שתי בעיות - קודם כל זה לא הוגן שאישה מבוססת יכולה חופשי ללכת לרופא ולפתור את הבעיה, ואישה לא מבוססת צריכה לשקר לוועדה או ללכת לאיזה קצב פיראטי. שנית, אם מצהירים שזה ממאהב, גם אם זה שקר ובידיעת הבעל, עדיין במקרה של גרושין הבעל יכול לנפנף בעובדה שיש אישור חתום שהאישה בגדה בו, והרי זה מה שהיא הודתה בוועדה... דבר שלישי, תופעה מכוערת מאד - לפעמים "מודלפים" מהוועדה שמות הנשים המבקשות הפלה, ואז הן מתחילות לקבל טלפונים מארגונים כמו "אפרת" שמפעילים עליהן לחץ עצום לא להפיל, תוך הפחדות ואיומים. לסיכום, רק הפרדת הדת מהמדינה, בכל התחומים, יכולה לסייע. בנתיים, רצוי שלכל אישה יהיה סכום קטן בצד, לכל מקרה..

marish

New member
במקרה של הפלה

זה לא רק הדת והמדינה. יצא לי לקרוא את הדיונים בכנסת על התיקונים בחוק, לגבי קביעת הסיבות ה"מותרות" להפסקת הריון. זה לא רק עניין של דתיים וחילוניים, ויותר עניין של רצון המדינה בילדים, שכבר נדון כאן פעמים רבות. וגם איזון בין העובר (שיש חילוניים רבים שרואים בו אדם, לא רק דתיים) וזכותו לחיים, וזכות האשה על גופה, שזו סוגיה פילוסופית ופוליטית לא פשוטה. במדינות רבות בעולם יש הגבלות על הפלות, וכל הזמן יש עימותים בנושא, גם במדינות שהפרידו את הדת מהמדינה, אז זו לא רק הצרה שלנו. אפרופו הפעילות של "אפרת" - לאחרונה יש הרבה מודעות בעיתונים, שקוראות לרופאים/עו"ס לתת לנשים שרוצות להפסיק הריון מסיבות כלכליות את הטלפון של אפרת, והאגודה כבר תדאג להן.

XUXA141

New member
לגבי "אפרת".

לפחות הפרסומים שלהם עכשיו הוגנים. עד עכשיו היו להם מודעות "את בהריון בלתי רצוי? פני אלינו" וזו היתה ממש הטעיה כי אפשר היה להבין שזו מרפאה שעוזרת להפטר מההריון ולא מרפאה שתפחיד אותך שאת רוצחת ואולי לא תלדי יותר בחיים. כשהייתי בתיכון ( תיכון דתי) נתנו להם להכנס ולהקרין את הסרטים הזוועתיים והדמגוגיים שלהם על תינוק בבטן אימו, שניה לפני לידה, שמנסים להפיל אותו.. מה שהם "שכחו" זה שהפלה בדרך כלל נערכת כשתינוק הוא רק אוסף תאים קטנטן...

efroch99

New member
זאת מבחינתי עוד סיבה מצוינת

לא להתחתן. מניסיון. בתור לא נשואה אין לך בעייה לקבל אישור.

karnity

New member
"לא להתחתן"... מאוחר מידי

לא התכוונתי באופן מעשי... ברור לי שישנן דברים לעקוף את הועדה, כגון: לשקר לועדה, לעשות את זה באופן פרטי, וכדומה.... אבל בדיוק פה הנקודה! אני לא רוצה לשקר או להונות או לעשות משהו שאינו חוקי או לשלם אלפי שקלים לרופא פרטי... אני מדברת על העניין העקרוני - שאם אני מעוניינת לבצע פעולה רפואית כלשהי בגופי, ולצורך העניין, הפלה - אני זקוקה לאישור של המדינה???!!! למה שהמדינה תקבע שאם אני בת 32 נשואה ובריאה בנפשי ובגופי - אני לא יכולה לבצע הפלה ??? אני לא עומדת בקריטריונים של הפלה.. פועל יוצא מכך הוא שאני אאלץ להעמיד פנים שאני "פסיכית" (ולהביא לכך הוכחות) ואו-אז הועדה תאשר לי הפלה. העניין המכעיס נעוץ בעובדה ש"אי-רצון" בילדים אינו סיבה מספקת... בעצם, הקריטריונים של הועדה (הפועלת עפ"י חוק) קובעים, שאם נכנסתי להריון- עלי להביא את ילד לעולם! המסר שאני מקבלת הוא שלמדינה לא ממש אכפת מה יעלה בגורלו של ילד, שלאימו לא אושרה הפלה...

karnity

New member
ועוד משהו...

אשה שמעוניינת להיות בהריון, קופות החולים יסייעו לה בטיפולי פוריות ללא היסוס וללא ועדה...

זה מתקשר למשהו אחר שדובר בו רבות

פה בפורום: אין צורך בשום אישור כדי להביא ילדים לעולם אבל יש צורך באישור המדינה כדי למנוע הבאת ילד לעולם !! אכן עולם עקום

waterfly

New member
בו נוסיף ...

שאם אין באפשרותך להביא ילדים, אתה גם צריך אישור.

Arfilit

New member
לא מדוייק

לאמצעי מניעה אין צורך באישור המדינה. אני אבהייר שאני לחלוטין נטרפת מזה שלא ניתנת לנשים זכות על גופן ומכך שעדיין קיימות הועדות השערורייתיות האלה - זה מרגיז ומתסכל ומעציב בעיני. אבל אנחנו לא המדינה המערבית היחידה שבה אין לאישה אוטונומיה על גופה בענין זה.

efroch99

New member
אני מסכימה איתך לגמרי

שזה מאוד מקומם. יחד עם זאת - אני לא לגמרי מתמצאת בנושא, אבל נראה לי שעל ידי חתונה, את בעצם מזמינה את הדת להתערב בהחלטותייך, שכן חתונה בארץ היא דתית, ואז את נתונה לעול החוקים הדתיים שמסדירים את נושאי האישות. השאלה היא אם אי אפשר לעקוף את ההתערבות הזאת של הדת והמדינה בחיינו על ידי בחירה לא לכבול את ידינו על ידי חתונה דתית. וזה לא רק בנושא ההפלה, אלא בכל החוקים שמסדירים את נושאי הממון והגירושים. האם אי אפשר להחליף את החתונה בחוזה אצל עורך דין? (למי שמעוניין בכך). סורי אם קצת סטיתי מנושא הדיון.

marish

New member
אפשר ורצוי

אבל את במלכוד: אם את לא מתחתנת, לא תקבלי כל-מיני הטבות שהמדינה נותנת לזוגות נשואים, בעיקר משכנתא (אם כי החל ב-1 בינואר 2005 ההטבות האלה לא שוות הרבה). חלק מהחוקים מכירים בידועים בציבור לצורך זכויות שונות, אבל אם לא - הסכם אצל עו"ד לא יעזור.

inbal76

New member
דווקא העלית נקודה חשובה מאוד!

נישואים זה עירוב מרצון של המדינה בחיי הזוגיות/משפחה - לטוב ולרע. זו עסקת חבילה. היא מזכה בכל ההטבות שהמדינה מציעה לזוג נשוי (מבחינת מיסים, משכנתאות, ועוד), ובתמורה לכך המדינה מקבלת ממכם זכות התערבות מסוימת בעניניכם האישיים כזוג/משפחה. (ואם אתם במקרה גם חיים במדינה שבה כל ענייני האישות מופקדים על פי החוק בידי הממסד הדתי, אז להזמין את המדינה להתערב לכם - פירושו להזמין את הממסד הדתי להתערב לכם.) מסקנה: מי שלא רוצה שהמדינה תדחוף את אפה לחיי הזוגיות שלו - שלא ימסד אותם בטקס רשמי עם חותמת של המדינה. אפשר להיות זוג מבלי לבקש הכרה רשמית של משרד הפנים בכך. אבל ברגע שהפכתם ל"זוג על פי החוק", הזוגיות שלכם כפופה לחוקי המדינה הנוגעים לעניין, יהיו אשר יהיו.

efroch99

New member
יפה

ולכן אני גם לא מתכוונת להתחתן. יש מספיק מחוות רומנטיות אחרות....

Arfilit

New member
חוקית - אי אפשר

המדינה לא תכיר בך כנשואה, ובעיני רבים יש חשיבות, גם סמלית (ואל תזלזלו בערכם של סמלים) לסטאטוס המוצג כלפי העולם כולו. על מנת שהמדינה תכיר בנישואין צריך להתחתן בארץ כדמו"י או בחו"ל באופן בו מכירה המדינה בה את מתחתנת ולהביא אישור על כך (ואפוסטיל לפחות מחלק מן המדינות). בנוסף - אם התחתנת בנישואין המוכרים על ידי המדינה, כי אז לא תוכלי להתגרש באותה דרך על מנת להיות מוכרת כגרושה - שכן כיהודיה בדרישה היא שתתגרשי בגט כריתות. אם לא כן - ילדייך מגבר אחר יהיו ממזרים. כך שמסתבר שלא כל כך קל לברוח מהממסד הדתי בארץ. לגבי נושאי הממון - הם לא מוסדרים בדיוק על פי ההלכה היהודית. חוק יחסי ממון בין בני זוג מסדיר את חלוקת הרכוש במקרה של מוות או פרידה (מוות - יש חלוקה, ולגבי החלק של הנפטר חלים הכללים שבחוק הירושה). מזונות - הם רק עד לגירושין - גם לפי ההלכה היהודית. בפרידה מסתיימת חובת הגבר לזון את אשתו. חובתו היא רק כלפי ילדיו עד גיל 18.

XUXA141

New member
טענת המדינה, ובעיקר הדת..

שאת יכולה להחליט על גופך אבל אסור לך להחליט על חייו של העובר.. זה שהעובר הוא רק אוסף תאים קטנטן בלי מודעות ובלי כמעט כלום, לא תופס אצלהם. למדינה אכן לא אכפת כי אם תלדי את הילד הזה, את זו שצריכה לפרנס אותו אחר כך..

XUXA141

New member
ובהמשך לזה..

למדינה לא אכפת מהרבה דברים - מהזקנים שצריכים לחיות על 1300 שקל קצבת זקנה, שלא מספיקה לתרופות ואוכל ביחד, מההורים של תינוקות מעוותים שבדיקת האולטרסאונד של 10 דקות בצורה חפיפית לחלוטין לא מבחינה שאין להם ידיים, וכו'. הרי יכלתי לטעון גם - למה לא מממנים בדיקות יותר טובות, ואם אני רוצה אולטרסאונד יותר נורמלי אני צריכה לשלם לרופא פרטי אלפי שקלים? הרי אם אלד ילד פגוע, בסופו של דבר הוא יהיה נטל על המדינה, לא?

inbal76

New member
אכן מקומם ועצוב מאוד.

זכות האישה על גופה אינה דבר מובן מאליו בחברה שאנו חיים בה
.

למעלה