שליטת האשה בגופה?

צימעס

New member
../images/Emo26.gif אני מתנצלת, טעיתי

הנה קישור לנייר של מרכז מידע ומחקר של הכנסת: http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00825.doc (הוא מלפני מעל לשנה, אני משערת שאם החקיקה היתה משתנה מאז, היינו יודעים מזה). אני מעתיקה ממנו את הקטע הרלבנטי: 1. המצב החוקי המחוקק הישראלי קבע הגבלות וקריטריונים לביצוע הפסקות היריון יזומות. חוק העונשין, התשל"ז–1977, קובע כי בטרם ביצוע הפסקת היריון יינתן מראש אישור מטעם ועדה להפסקת היריון וכי על הפסקת ההיריון להיערך במוסד רפואי מוכר. החוק קובע מאסר של חמש שנים או קנס של חמישים אלף לירות לאדם שהפסיק ביודעין הריונה של אשה. רופא לא יישא באחריות פלילית בשל הפסקת הריונה של אשה אם עמד בתנאים לעיל. יצוין כי החוק קובע שאשה שבוצעה בה הפלה לא תישא באחריות פלילית בקשר להפלה שבוצעה בה. הוועדה רשאית לתת אישור להפסקת היריון לאחר שנתקבלה הסכמתה המודעת של האשה וכאשר מתקיימת אחת מן העילות האלה: "(1) האשה היא למטה מגיל הנישואין או מלאו לה ארבעים שנה; (2) ההיריון נובע מיחסים אסורים לפי החוק הפלילי, או מיחסי עריות, או שהוא שלא מנישואין; (3) הוולד עלול להיות בעל מום גופני או נפשי; (4) המשך ההיריון עלול לסכן את חיי האשה או לגרום לאשה נזק גופני או נפשי." בפועל, אשה נשואה המעוניינת לבצע הפלה, והיא אינה מעל גיל ארבעים, אין סכנה לבריאותה הפיזית או הנפשית כתוצאה מן ההיריון, או לבריאות העובר, והעובר הנו מבעלה, לא תוכל (ברוב המקרים) לקבל אישור לבצע הפלה. ת'אמת? מרגיז. לא כי אני מצדדת בהפלות (אני לא, ונוטה להסכים עם רוינסרה בענין האחריות), אלא כי "מי שמכם?".

אבל סעיף 4 משאיר הרבה מקום להתדיינו

להתדיינות. נניח שאישה נשואה בת 32 לא מעוניינת בעוד ילד. זו לא בעיה לארגן חוות דעת פסיכיאטרית/פסיכולוגית או אפילו רפואית לגבי יכולתה להרות וללדת ולגדל את התינוק. הסעיף הזה משאיר הרבה רצות פתוחות. ושוב.זוג נשוי צריך לדעת לקבל אחריות על חיי המין שלו.

צימעס

New member
ברור

אמי הפילה, בתחילת שנות ה 70. אני משערת שאישרו לה משיקולים כלכליים.

XUXA141

New member
רגע אחד, זה כיף להפיל?

הפלה היא הליך כואב ומזיק פיזית ובטח שלא חוויה נפלאה וכיפית. נראה לך שנשים בכוונה יעשו פנצ'רים כדי לדרוש הפלה?

בוודאי שלא אבל מאידך

יש איזושהי "קלות" של הפלות. הרבה נערות ונשים צעירות למשל נכנסות להריון בגלל חוסר אחריות; לא לוקחות גלולות, לא משתמשות בקונדום, עדיין סומכות על הפרטנר ש"יגמור בחוץ", לא מודעות לימי הביוץ שלהן. ויש איזו מין חשיבה תת מודעת של "טוב מקסימום אני יעשה הפלה". אבל זה לא כל כך פשוט. זו טראומה לרחם לכל החיים. ואני לא בטוחה שיש הבנה בסיסית של העניין הזה בקרב נשים. יש ,עדיין, הרבה התכחשות.

XUXA141

New member
זה כבר ענין של חינוך.

ברגע שיש בורות, יש מספיק נשים שפשוט לא יודעות איך נכנסים להריון. ראי את ברונה קרוליין, הילדה שחזרה לברזיל. היא בת איזה עשרים ויש לה כמה ילדים מאבות שונים, כשרק אחרי הילד השלישי , העובדות הסוציאליות בכלל לימדו אותה איך להזהר שלא יהיו עוד ילדים. אם ברונה היתה ממשיכה לגור בארץ, רוב הסיכויים שזה לא היה קורה. הנוער מתחיל לקיים יחסים הרבה יותר מדי מוקדם והידע שלו מבוסס על פורנו ומינימום חינוך, וזו התוצאה.

אז את מצדדת בגידול דור שלם של נשים

שיחשבו שלעשות הפלה ואולי אפילו כמה במהלך חייהן זו דרך נכונה? כי אם המדינה תומכת בהפלות לכל נפש-זה מה שעלול לקרות.

ט ו ש ה

New member
למה לזלזל באינטלגנציה הנשית ככה?

את באמת חושבת שאם הפלה תהיה אופציה לגיטימיתי חוקית כל אישה תרוץ לעשות אחת (או יותר בכזה כיף? לא נראה לי. אני חושבת שמי שהגיעה לסיטואציה של הפלה עוברת חוויה פיזית ונפשית לא פשוט הבכלל, ואני רוצה לקוות שמי שעוברת את החוויה הזאת לומדת ממנה ומפיקה לקחים. לא ממש נראה לי שמתן לגיטימציה להפלות תגרום לתורים משתרכים לפני הקליניקות של נשים שמפילות פעם בשנה על בסיס קבוע.

שוב מוצאים דברי מהקשרם

"לא ממש נראה לי שמתן לגיטימציה להפלות תגרום לתורים משתרכים לפני הקליניקות של נשים שמפילות פעם בשנה על בסיס קבוע" אבל זה עלול לתת לגיטימציה לנשים,במיוחד צעירות(דווקא על ה"קהל" הזה אני חושבת ופחות על נשים נשואות)לקיים יחסי מין ממקום שלא מכבד אותן,את גופן ובעיקר את רחמן. יש לי הרבה כבוד לאינט' הנשית, רק שלי אישית לעיתים נראה שהיא מנותבת למקומות לא הכי נכונים. לא חושבת שיש כאן נכון/לא נכון או אמת אחת אבסולוטית. זה עניין של השקפה ודרך חיים.

ט ו ש ה

New member
למה מוצא מהקשרו?

ולמה נראה לך שנשים צעירות מכירות פחות את גופן? ולמה דווקא אצלן זה כן ייצור לגיטימציה בעוד שאצל נשים נשואות לא? לא ברורה לי הנקודה שלך. אני מעדיפה פי מליון, במידה ואקלע לסיטואציה הזאת (ואני מקווה מאד שלא, ועושה את כל מה שצריך כדי להימנע ממנה) ללכת לבית חולים ולעבור הפלה בצורה מבוקרת תחת פיקוח רפואי, ללמוד את הלקח שלי ולא לחוות את זה יתר לעולם, מאשר (וזה באמת עם כל הכבוד לשיטות שלך) ללכת ולקטוף שומר בר ולהפיל בצורה ספונטנית בבית בלי פיקוח רפואי, בלי בדיקות, בלי רופא במידה והתפתח איזה מקרה חירום (דימום, בעיות לחץ דם, מגרנות - כל מיני תופעות לוואי "נעימות" שקשורות בהפלה). אני חושבת שאישה בכל גיל צריכה לקיים יחסי מין מתוך אחריות, ומתוך הבנה של המערכת הנשית - הפיזית והנפשית. לא חושבת שהאופציה של הפלה "חופשית"תיצור הבדל משמעותי בגישה של נשים למין.

Kalla

New member
עברתי גרידה מסיבות רפואיות.

(לא של הריון) ואני חייבת לציין שזו פעולה רפואית פולשנית לא נעימה תחת רדמה מלאה וזה די מפחיד וממש ממש לא נעים, שלא לדבר על כך, שכמו לכל פעולה רפואית שחודרת לגוף החי, היא אינה נטולת סיכונים ותופעות לוואי. אני לא יודעת מי צריך להיות בשביל לרצות לעבור הליך כל כך לא נעים בלשון המעטה פעם אחר פעם.

XUXA141

New member
נשים הן עד כדי כך טיפשות?

הפלה זה קל כל כך כמו לפתוח שקית ביסלי? נראה לך שנשים אדיוטיות כל כך שיעדיפו הליך רפואי כואב ובעל תופעות לוואי כמו הפלה סתם ככה בשביל הכיף? אני מצדדת בגידול דור שלם של נשים שמודע לאמצעי מניעה ואיך לגרום לזה שלא יהיה הריון, אבל שאם קורה להן פנצ'ר, שידעו איך לא להפוך אותו לטרגדיה יותר גדולה. עדיפה בעיני הפלה מאשר לידת עוד ועוד ילדים שאף אחד לא רוצה בהם ואף אחד לא יכול לטפל בהם.

השעועית

New member
אני עברתי הפלה מאד מאוחרת

אני עברתי הפלה-לידה בשבוע ה22 להריוני, מחבר לשעבר (שכבר נפרדתי ממנו שגיליתי על ההריון) ובגיל יחסית מאוחר, 23 ויום. בבית שלנו דיברו על סקס (כלומר דיברתי עם אמא שלי על זה) וזה בית חילוני ויחסית ליברלי ובכל זאת קיימתי יחסים למרות שהקונדום נקרע לנו כמה שניות לפני שהתחלנו לקיים יחסים (השתמשנו בו בכל אופן). למרות שידעתי שעם קונדום קרוע אסור לקיים יחסים ופחדתי מאד מהריון, עשיתי את זה. למה? לא יודעת. אבל תהליך של ההפלה (שזו למעשה לידה, בכל זאת סוף חודש חמישי) זה אכן מאד טרואמתי בכל מובן. לא רק פיסית (פיסית זה בהחלט כאבים, כי יש צירים) אלא גם נפשית, זה משהו שלא שוכחים כל החיים. מאז יש לי ילדים (ילד מאומץ אבל לא בגלל שלא נקלטתי) וילדה ביולוגית, ועשיתי עוד הפלה לפני שלוש שנים וחצי כי לא רציתי עוד הריון (ילד), אבל את ההפלה הזו לא שכחתי. עד היום אני לא יודעת למה אני, שכ"כ פחדתי מהריון, שגדלתי בבית פתוח, שידעתי שחובה להלביש קונדום ושאמא שלי דיברה איתי על מין מגיל 14 (למרות שהתחלתי לקיים יחסית רק בגיל 20), דווקא אצלי זה קרה. והכי מצחיק (או עצוב) שגיליתי שאני בהריון רק 3 ימים לפני ההפלה. אי אפשר לשפוט, לפעמים קורים דברים גם שיודעים משהו על מין ויחסים.

prizman

New member
מדינת רווחה

אני לא חסיד גדול של מדינת רווחה,למעשה אני הרבה יותר קפיטליסט. מצד שני אני לא ממש במקום שאני יכול להיות אובייקטיבי מאחר ואני נמצא בצד שמשלם את המכסימום ונהנה במינימום. אם הייתי במקום אחר מין הסתם הייתי חושב אחרת כך שהפיתרון האידיאלי כנראה נמצא אי-שם באמצע. מה שחורה כנראה לנשות הפורום וגם לי בוודאות בדיון הזה זו העובדה שמדינת הרווחה הזו נותנת ביד רחבה מענקי לידה, סיבסוד לתלמידי ישיבות, 3000 אלפים ש"ח לשנה לח"כ ללימודי שפות (עד השבוע הסכום לא היה מוגבל) ורק כשזה מגיע לגוף האשה פתאום כל אחת צריכה לעבור ועדה ולהמציא סיפורים כדי לקבל אישור להפלה. ונכון, יש כאן גם אלמנט דתי אבל זה לא הופך את הנושא לפחות שוביניסטי אלא דווקא ליותר. הדת לא ממש ידועה בפלורליזם המיגדרי שלה. וזה בפירוש עיוות.

Ella5

New member
מזלי ש"הטעות" שלי קרתה בארה"ב

הריתי ברביעית כשהתינוקת שלי הייתה בת 8 חודשים , ולא בגלל התנהגות מינית לא נכונה , או חוסר אחריות, קיבלתי גלולות מיוחדות להנקה (אשה שמניקה לא יכולה לקחת גלולות רגילות) (ואומרים שאשה שמניקה לא יכולה להיכנס להריון - בולשיט) ויחד עם זה הריתי, אני חייבת להגיד שהייתי במצב נפשי קשה, לא יכולתי לסבול את העובדה להיות שוב בהריון כשייש לי שלושה קטנים בבית , שהקטנה מביניהם בת 8 חודשים. אז כן, אני בגירה ואני נשואה , אבל אני לא רוצה להיות שוב בהריון ואין לי את הכוחות לגדל ילד רביעי, ובנוסף מצבי הכלכלי לא מאפשר לי . למזלי זה קרה בארה"ב , וכאן אף אחד לא מתערב בהחלטותייך (כל עוד יש לך ביטוח רפואי - אין לי מושג מה לגבי אלה שאין להם) . כשסיפרתי לרופא שלי שאני בהריון ואין לי שום רצון להחזיק בו, הוא אפילו לא הניד עפעף , ובלי שביקשתי כבר נידב לי מידע ש"הכי טוב" זה להפיל בשבוע 17 שאז אפשר לראות בבירור ובלי לטעות. ושהביטוח הרפואי שלי בטוח יממן את ההפלה , כי זה יותר זול להם מאשר לממן הריון ובדיקות . אני לא גאה במה שעשיתי ולקח לי זמן להשלים עם המעשה, אבל אני שמחה שהייתה לי את האפשרות להחליט על גופי , בלי לערב אף גורם (כולל משפחתי)

יקירה שלי אם היית בארה'ב ללא ביטוח

רפואי-שזה לוקסוס להרבה אנשים גם שם. לא היית זוכה להפלה כל כך מהירה ופשוטה.

Ella5

New member
אני מסכימה איתך בהחלט!

לכן אמרתי שאין לי מושג לגבי אלה שאין להם ביטוח רפואי, אני כאן בשליחות ככה שהחברה שבעלי מועסק בה מספקת לנו ביטוח מלא. וזו גם הסיבה שאמרתי ש"מזלי" שזה קרה כאן

Ella5

New member
וגם מהסיבה....

שבעצם לאף אחד לא אכפת מה את עושה בגופך, ואף אחד לא שולח אותך לועדות ואישורים ושאר מיני ירקות כבוד האדם וחירותו בפירוש עובד כאן, בוודאי שגם כאן יש את כל העמותות למניעת הפלות , אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלך...

מדינת ישראל שולטת בנו באמצעות...

חוקים. את החוקים מחוקקים חברי הכנסת. את חברי הכנסת אנחנו בוחרים. כדאי שנזכור את זה ביום הבחירות...

למעלה