שליטת האשה בגופה?

XUXA141

New member
רואים את זה בצורה צורמת גם כש..

נאנסת מישהי, ואז תמיד הסנגור של האנס יתחיל לתת דיווחים על חיי המין של הנאנסת, ואם היא חס ושלום שכבה עם כמה גברים בעברה אז זה מצדיק את האונס... שהרי היא "שרמוטה".. גופה לא שייך לה, היא במילא "נתנה"...

זה דבר מחריד

ולי אישית, מזכיר משטרים של מדינות חשוכות. לאישה בחברה הישראלית אין זכות על גופה. כן, זה נשמע רע,אבל זה החל בהפלות וכלה בניתוחי צריבת חצוצרות. במילים אחרות, כל מה ששייך לרחם שלך- שייך למדינה. את הגישה ההנ"ל יש לזקוף ל"זכות" התערבות הדת במדינה ומוסדות הדת שעבורם האישה היא סוג של כלי וגופה אינו ברשות ה אלא ברשותם. נורא ואיום.

Arfilit

New member
אמרתי כבר קודם

ואומר שוב - זה לא רק בישראל ויש מדינות מערביות נוספות בהן זה לכל הפחות "אישיו". בארה"ב יש שורה ארוכה של פסיקות ופסיקות שכנגד של בתי המשפט, בדבר השלה בו מותר ואסור לאישה להחליט להפסיק את הריונה. וזה לא רק ענין של דת. שמרנים משלל סוגים מתנגדים להפלות בכל מקום - וחלק מן ההנמקה מתייחס לעובר כאל יצור חי (הפסיקה בארה"ב מתייחסת לשלישים השונים של ההריון וקובעת על פיהם את מידת "הבנאדמיות" של העובר, קרי - מתי זה מפסיק להיות הפלה ומתחיל להיות רצח).

marish

New member
את יודעת מה עוד מעצבן?

כדי לקבל מרשם לגלולות למניעת הריון, את צריכה לעבור בדיקה תקופתית אצל גניקולוג פעם בחצי שנה. לכאורה, זה לטובתך, שאם יש בעיות שיגלה אותן מוקדם. נשאלת השאלה, למה לגבי האיברים האחרים בגופי המדינה לא כופה עלי להבדק? הרי אני יכולה לקנות משחת שיניים בלי להבדק אצל רופא שיניים. אבל לגבי איברי הרביה מכריחים אותי לעבור בדיקה, אחרת את לא יכולה לקבל אמצעי מניעה. אפילו אם אין לך בעיה עם הגלולות ואין לך סיבה מיוחדת להבדק, וגם לא רצון (רצון אף פעם אין, בעצם). וזה לא דת ומדינה, זה רק מדינה.

ט ו ש ה

New member
דווקא פה אני לא מסכימה איתך

יש הבדל בין משחת שיניים לבין כדורי הורמונים. הרי גם כדי לקבל אנטיביוטיקה לטיפול בגרון את צריכה מרשם רופא, ואם חלילה היית סובלת מבעיה קבועה בגרון שמחייבת מתן תרופות קבוע ייתכן שגם כאן היו מחייבים אותך בבדיקה שגרתית אצל רופא, לא? מגיוון שלגלולות יש השפעות לוואי על הגוף בנוסף להשפעה הרצוייה שלהן, אני נוטה לחשוב שהבדיקה פה באמת נועדה למטרות בריאותיות ולא כקונספירציה של המדינה או קופות החולים לעקוב אחרייך, בניגוד למשחות שיניים, שאי שימוש בהם ישלחו אותך במקסימום להעשיר את כיסו של רופא השיניים שלך.

marish

New member
אבל זה בדיוק העניין

קיום יחסי מין זו לא בעיה רפואית. ככל הידוע לי גלולות לא גורמות לשינויים באיברי הרביה. לפי המחקרים, הן אולי גורמות לסרטן וגם זה עליה קטנה בסיכון לסרטן השד, ובסרטן השחלה הן דווקא מקטינות את הסיכון. אם הוא דואג לנזקים מההורמונים בגלולות הוא צריך להפנות אותי לבדיקות דם. אז אם אין לי תופעות לוואי מהגלולות והן לא יכולות לגרום לפגיעה פיזית שהוא יכול לחוש בה בתחיבת אצבעות - למה לתחוב אותן? פשוט כי זו הזדמנות טובה לבדוק שהכל בסדר אצלי?

ט ו ש ה

New member
כן, אבל את לא יודעת את זה...

תראי, יחסי מין זו לא בעיה רפואית, אבל יש סדרה שלמה של בעיות רפואיות שקשורות או ביחסי מין או בכל אחד מהפטנטים שאנחנו משתמשות בהם לצורך מניעה. זה לא רק ענין של סרטן, יש נשים שאצלן הגלולות יוצרות בעיה של קרישיות יתר (שיכוהל לבוא לידי ביטוי גם בקרישות יתר של רקמות נרתיק ורקמות שומניות אחרות - מאד לא נעים, מניסיון), חלק מתופעות הלוואי ההורמונאליות באות לידי ביטוי גם באופן פיזי - במיוחד בנרתיק ובשדיים. יכול להיות שזו ההעדפה האישית שלי בלבד, אבל אני מעדיפה פי מליון ללכת לרופא שלי פעם בחצי שנה, להיבדק על ידו ולסגור ענין, מאשר ללכת כל חודש (או כל חצי שנה) לבצע בדיקת דם מקיפה, בדיקת שתן, תפקודי קרישה ואיברים, משטח פאפ ועוד כל מיני חולרות שיאבחנו בעיות שלעיתים קרובות ניתנות לאיבחון כבר במישוש פשוט. לא יודעת, אולי זו רק אני.

marish

New member
את צודקת 100%

אבל זו הנקודה שלי - זו ההעדפה שלך. אולי גם אני מעדיפה את זה ככה, ואולי לא - אבל הבחירה לא ניתנת לי בכלל, כי אני חייבת את המרשם. אני מספיק היפוכונדרית כדי להבדק גם אחת ל-3 חודשים, אבל עצם העקרון "אין בדיקה - אין גלולה" מטריד בעיניי.

ט ו ש ה

New member
האמת היא...

טוב, אולי זה מקרה לגופו, אבל הרופא שלי לא בודק אלא אם אני מבקשת או שעבר פרק זמן ניכר מהבדיקה הקודמת, בדרך כלל הוא פשוט חותם ונותן לי. אבל, כן - מסכימה עם העקרון שמאחורי דברייך.

MazeE

New member
תמיד יש אפשרות

להבדק אצל רופאה ולא רופא. אז איזה מן תירוץ יהיה לה? מלבד זאת, יש מחלות רבות להן רובכן ודאי אינן מודעות. בתור מי שחלק נכבד משירותה הצבאי העבירה במרפאות מומחים (כחובשת), אני מצטערת לבשר לכן בנות, שאתן הרבה יותר חשופות מגברים למחלות מן. ומחלות שיכולות לפגוע בשני המינים פוגעות בד"כ באופן חמור יותר בנשים. לא רוצה להפחיד, אך כדי להמחיש לך סיבה טובה, אפרט בקצרה על מחלה הנקראת condiloma המופיעה על גבי איבר המין הזכרי כמו "טלולה" שאתן מכירות, ובאמת אצלם ניתנת לטיפול ע"י אותו אופן. לעומת- זאת אצל נשים מחלה זו מופיעה בחלק הפנימי, ולכן לא ניתן לזהותה בקלות. אי טיפול בה עלול לגרום לסרטן צואר הרחם. תאמינו לי או לא, לקופות החולים אין שום אינטרס לבזבז עליכן כסף או זמן. מצטערת אם הפחדתי מישהי, שיהיה לכולנו לבריאות.

marish

New member
לפני שנפרדנו לשלום מהקונדום

שנינו עברנו בדיקות מקיפות לגילוי כל מחלות המין הנפוצות (עד כדי כך מקיף שהרופא שלי צחק עלי שאני לחוצה). אני לא חולקת עלייך שזה חשוב להבדק, אני רק אומרת שזה לא מוצדק לקשור בין הבדיקה למרשם לגלולות.

habubnik

New member
הא??

אני לוקחת גלולות מגיל 17, משמע 6 שנים, והפעם הראשונה האחרונה והיחידה שהייתי אצל גניקולוגית הייתה בגיל 16 בערך. ככה שאני לא יכולה להסכים בנושא הזה.

habubnik

New member
ובכן

קודם כל, כל מרשם שאני מקבלת תקף לשנה (וזה לא משהו מיוחד בשבילי. לא ביקשתי. פשוט ככה אמרה לי הרוקחת). מעבר לזה, אני מקבלת את המרשם בכלל מרופא המשפחה שלי...

נגד הפלות!

יש זכות מלא למדינה להגביל את ההפלות במדינה, מדיניות המפלגה הרפובלקנית שבראשה מכהן בוש גם נגד המתירנות בהפלות, ביננו-אישה שרוצה להפיל עם מעט כסף במרפאה פרטית יכולה לבצע את זה בלי שום קושי, ואת המסרגה את יכולה להניח בצד... מבחינת הערכים והמוסר,הפלה זה דבר חמור מאוד, והמדינה צריכה בהחלט להתערב בדיוק כמו שאם אמא בא לה להטביע את הבן שלה באמבטיה, מה איכפת למדינה? זה בן שלה-היא תעשה בו מה שהיא רוצה! ואם היא רוצה לזרוק את התינוק שהרגע יצא מהרחם שלה דרך החלון,זה זכותה. למה שהמדינה תעצור אותה? את מבינה את האבסורד בדברים שלך?!? המדינה חייבת להגביל את הנשים שרוצות סתם ככה להפיל, (למעט מיקרים של סכנת חיים לאישה)

ט ו ש ה

New member
סליחה? אתה משווה?

בוא נתחיל מהדבר הכי שולי - ה"קצת" כסף שאתה מדבר עליו יכול להגיע לסכומים של כמה אלפי שקלים במרפאה פרטית שכוללת רופא, מרדים, חדר ניתוח, זמן החלמה של המטופלת, ימי עבודה - לא ממש סכום שכל אחת יכולה להרשות לעצמה. דבר שני, ממתי לעזאזל ל"מדינה" יש זכות להחליט משהו על השחלות, הרחם או הנרתיק שלי, ולמה נראה לך לגיטימי לתת ל"מדינה" (שנכון להיום מיוצגת על ידי 120 אנשים, שמיעוטם הוא נשים, ורובם הם גברים, שחלקם הגדול מתנגד להפלות מסיבות דתיות ולא מדיניות...) כזה כוח על חמישים אחוזים מהאוכלוסיה? בטח לא תסכים איתי, אבל ההחלטה לגבי מהותו של העובר כאדם נתונה לפרשנות אישית - יש אנשים שמתייחסים לעובר כאדם מרגע ההפרייה, יש כאלה שמחודש X או Y, ויש כאלה שמתייחסים אליו כאדם רק אחרי שהוא נולד. בעיני יש תהום של הבדלים בין מקבץ תאים בן 3 חודשים, לבין עובר אנושי מתפקד לחלוטין בסוף חודש תשיעי, או תינוק שהוטבע על ידי אימו. אני מתעבת את הרעיון שמישהו כמוך ושכמותך תקבעו בשבילי מה הוא הדבר המוסרי לעשות, ועוד יותר אני מתעבת את ההשווה של נשים שמצאו את עצמן בסיטואציה של הפלה לרוצחות.

אני מכבד את דיעותייך

בואי נסכים בדבר אחד: ה120 אנשים שאני ואת מיוצגים על ידם, הם השילטון, הם הנבחרים שלנו. את מעדיפה שילטון לא דמוקרטי? אנחנו תמיד נוטים לזלזל ב120 הניבחרים לכנסת, אבל מה יותר טוב? בנוגע לחברי כנסת ממין זכר או נקבה, זה לא רלוונטי לנושא כמו הפלות. לא כל חברת כנסת תתמוך בהפלות,כמו שלא כל חבר כנסת יתנגד להפלות. בכל זאת לא כל הדברים נמדדים לפי ה"מין" של נבחר ציבור. אנחנו כמדינה,צריכים להציב נורמה מסויימת שעל פיה נוכל לחיות באותה מדינה. אחת מהנורמות זה לא לאפשר הפלות סידרתית. יש כל כך אפשרות איך לא להגיע למצב של הריון, וגם לאחר שכבר האישה בהריון יש את הגלולה שאחרי... ואם למרות ה-כל האישה המשיכה בחוסר אחריות בהריונה-אז שתלד ותישלח אותו לאימוץ. תאמיני לי יש תור ארוך של זוגות חשוכים ילדים שרוצים ילדים בני יומם. לא יתכן שהמדינה תממן לכן את ההפלות!! שזה פרי טעויות שלכן! ואכן האפשרות להפיל קיימת,והיא עולה כסף. ולדעתי האישה צריכה לשלם את מלוא המחיר הכספי (כולל הפרטנר) כדי שנשים אחרות לא ינהגו בצורה מרושלת כזאת. ותיסלחי לי על החוצפה-אבל כשאישה קיימה יחסי מין,היא לא שאלה את המדינה איך ולמה וכו' אז למה שמשלם המיסים יממן לה את רשלנותה? לא מדובר על הפלות של סכנת חיים שאז גם כך המדינה נותנת אישורים לבצע את ההפלות בצורה מהירה.

ט ו ש ה

New member
אז עוד משהו קטן

לא פותחת פה דיון על "דמוקרטיה - כן או לא". אני לא חושבת שהתרת הפלות הייתה יוצרת אצלנו "הפלה סדרתית" - גם נשים שרוצות להפיל "סתם" לא חושבות שזה בילוי מגניב ועושות את זה בשביל הכיף. ביום שאתה תוכל ללדת, אני חושבת שתהיה לך הזכות להגיד לי האם ללדת את הילד שלי או להפיל אותו, אבל מכיוון שזה לא המצב אתה לוקח לעצמך את הזכות להחליט משהו על הפעילות הפיזית שלי. בוא ניקח לדוגמא מקרה שבו לצערי נקרע הקונדום, לא שמתי לב (היו דברים מעולה, אין מה לעשות) ונפל לי האסימון רק אחרי ארבעה ימים והגלולה שאחרי כב רלא תקפה - "חוסר אחריות"? זהו? גמרתי את הסיפור? אני לא אחראית וצריכה ללדת את הילד? ורק עוד דבר אחד - אם מדינת ישראל הייתה מאפשרת הפלה מכובדת לנשים שנאלצו לבצע אותה מסיבות רפואיות - המצב היה הרבה יותר נסבל, אבל מכיוון שגם נשים עם עוברים פגומים נאלצות לעבור מסכת ייסורים בדרך להפלה הנכספת שלהן, רק כי הנורמה במדינת ישראל לא מעודדת הפלות - פה מתחילה הבעיה האמיתית.

את שוכחת שמדובר על אחריות!

תיראי,אם אני עושה טעות כלשהיא, האם את כמשלמת מיסים צריכה לסבסד את הטעות שלי? אני לא מאשים אותך על מה שעשית,טעויות יכולות לקרות לכל אחד, אבל על טעויות צריך לשלם. ואם את נכנסת להריון,גם אם זה מסיבה של שגגה,את ורק את צריכה לשלם! גם זוג נשוי צריך לשלם עבור הפלה. למה זוג שעובר הפריות מבחנה משלם המון כסף עבור הטיפולים וזוג שרוצה לעבור הפלה,משלם המיסים יסבסד את הזוג. הנורמה ברוב מדינות העולם-נגד הפלות! מדינה לא צריכה לתמוך באקט לא אנושי כזה! (אף אחד לא יתערב שתעברי הפלה פרטית) למעט הריון של סכנת חיים או הריון בגיל צעיר כתוצאה מאונס וכו' המדינה לא צריכה לאפשר שום הפלה שהיא. וזה שאני לא יכול ללדת-לא נותן לך עדיפות לדעתך. אין זה קשור ממין העניין! אם אני אכניס מישהי בהריון-אדאג לעובר! הן אם יהיה צורך חלילה להפיל! הן לגידולו הטיבעי. אבא זה לא דבר וירטואלי!

למעלה