שליטת האשה בגופה?

בקיצור,

מי לעזאזל אתה שתקבע מה אישה אחרת תעשה בגופה???????? מי אתה? כלום. עוד אחת מהסיבות למה העולם נראה כמו שהוא נראה, הצדקנים הגדולים שיודעים הכול ויש לה החוצפה לכפות על אחרים את אמונתם-איכס.

Kalla

New member
מי שישלם בסוף זה התינוק התמים!

הרבה פחות אכזרי לעשות הפלה בשלבים מוקדמים של ההריון מאשר ללדת ילד לא רצוי. מה שלא אנושי הוא לראות מדינות עם בתי ילדים מלאים במיליוני ילדים בלי בית, משפחה, אהבה וטיפול הולם שבגיל ההתבגרות נזרקים לרחובות! לקרוא להפלה "אקט לא אנושי, זו התחסדות לשמה ששמה עקרונות צדקניים מעל זכותו של אדם על גופו ומעל זכותם לחיים נורמליים של ילדים שנולדים מההריונות האלה.

ט ו ש ה

New member
קודם כל...

זוגות שעוברים טיפולי הפריה מקבלים מימון מהמדינה, וכשהנושא עלה לכותרות כיוון שרצו לקצץ בתמיכה הזאת קמה זעקה אדירה של נשים שעמדו בפני הטיפולים ש"המדינה שוללת מהם את הזכות להיות אימהות" - אם ממנים לאישה X טיפולי פוריות, למה לא לממן לאישה Y הפלה? אחד על אחד - טיפול פוריות אחד לכל אישה, על כל הפלה אחת לכל אישה אחרת. בצבא דרך אגב, ממנים יפה מאד - גם היום - הפלה אחת לכל חיילת.... הענין של כן או לא אנושי - הוא לא רלוונטי פה כיוון שזו דעתך הסובייקטיבית ולא דעה אובייקטיבית. אתה אומר "לא אנושי", ואני אומרת - הכי אנושי, עבור האמא. אולי בעולם האידיאלי שבו אתה חי כל הגברים דואגים ל"טעויות" שלהם ולכל בחורה שהם הכניסו להריון - המציאות מראה תמונה קצת אחרת. נכון, לכניסה להריון יש שני שותפים, אבל בחלק גדול מהמקרים, מי שנושאת באחריות, בנטל הכלכלי, וברדיפה המוסרית היא האישה ולא הגבר.

אין מה להשוות

אין מה להשוות בין זוג שרוצה ילד משלהם-שזה זכות אנושית בסיסית לזוג שמאוד רוצה ומשתוקק לילד אחד לפחות, לבין אישה שרוצה להפיל את הילד שלה, שהיא רוצה לזרוע מוות והרג לעומת האחרים שרוצים לזרוע חיים ושימחה. אומנם המדינה משתתפת בטיפולי ההפריה לאחר עמידה בקריטוריונים מאוד נוקשים,אבל עדיין הכסף שמשלמים בני הזוג הוא יותר מהפלה חד פעמית באופן פרטי, קחי בחשבון שהפלה את משלמת פעם אחת וזה ניגמר. הפרייה יש זוגות שעברו 8 פעמים ולא ניקלט להם..וכל פעם צריכים להתחיל מחדש... כנסי לפורום פוריות באתר תפוז ותביני כמה כסף וסבל עוברים זוגות אלו. אין מה להשוות בכלל!!! והאחריות של האישה היא גדולה מהגבר כי זה הגוף שלה, ובעיקרון היא צריכה לדאוג לעצמה אם היא לא רוצה את התינוק יותר מהגבר שמידת אחריותו על הגוף של הפרטנרית מעטה.

ט ו ש ה

New member
לדעתך- אין מה להשוות

מי אתה שתחליט מהי "זכות אנושית בסיסית"? אולי בשבילי הזכות האנושית הבסיסית היא לא לגדל ילד שאני לא רוצה? אולי בשבילי הזכות האנושית הבסיסית היא להיות אדונית לגופי ולא להיות כפופה להחלטות של אנשים כמוך? מכיר את חופש הבחירה, את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו? הרגע שללת ממני זכות נאושית בסיסית שלי. הדעה שלך מנווטת את כל הדיון - העיניך מי שמפילה זורעת מוות והרג - בעיני לא. את מטיף מתוך עמדה ברורה שלך - זה סבבה, זו רק לא העמדה שלי, ולא ברור לי למה את חושב שהעמדה שלך "שווה" יותר. אני לא צריכה להכנס לפורום פוריות כדי לדעת כמה סבל כרוך בענין - אבל אנשים עוברים אותו כי זה מה שהם רוצים! ומוכנים לעבור את הסבל הזה, ואני מאחלת להם הצלחה מכל הלב, אבל מה שאתה עושה זה איפה ואיפה בין הצרכים הפיזיים והרגשיים של אשה X לבין הצרכים הפיזיים והרגשיים של אישה Y - ואת זה אני לא מקבלת. ולגבי ענין האחריות - שטויות במיץ! האחריות לגבי יחסי מין היא משותפת לגבר ולאישה - כמו שאמרו גדולים וטובים ממני "צריך שניים לטנגו" - אני לא מוכנה בשום פנים ואופן לקלב את הרעיון שהאישה צריכה לקחת אחריות על המכלול של יחסי המין והגבר פטור כי לא הוא זה שנכנס להריון - זה גם סותר לחלוטין את האמירה הקודמת שלך, על זה שגבירם לוקחים אחריות על הריונות לא רצויים של הפרטנריות שלהם - אז תחליט, או שלגבר יש אחריות או שלגבר אין, לא יכולה להיות לו אחריות כשנוח לו, וכשזה לא מתאים זה פתאום הופך להיות "בעיה של האישה".

טושה תדברי מהשכל שלך

תנסי לדבר מהשכל שלך ולא מהרגש, הרצון להביא צאצאיים זה יסוד קיומו של האנושות כולה, גם בעל חי מרגיש צורך להביא צאצאיים לעולם, אני מכבד את הגברים והנשים שלא רוצות ילדים, זה לגיטימי, זה זכותן, ואין לי שום בעיה עם גברים ונשים כאלה. הבעיה מתחילה שהאישה הרתה כתוצאה מפנצ'ר, (ובואי לא נתמקד דווקא בהריון כתוצאה מאונס) האם המדינה צריכה להישתתף בפנצ'ר שלה? לדעתי-לא. אני לא שולל מימך זכות אנושית בסיסית שלך, כי אני ודיעותי לא טובות יותר מימך ומדיעותיך, אבל גם הפוך לא... האחריות לגבי הריון בטעות היא על הגבר ועל האישה. אבל מידת האחריות על האישה הרבה יותר מהגבר! (ואני לא פוטר את הגבר מאחריות) אם נחלק באחוזים את מידת האחריות אז 20 אחוז על הגבר ו80 אחוז על האישה. אבל שניהם אחראים על מעשי ידיהם. האישה יודעת שבמקרה של טעות היא זאת שתישא עובר בתוכה, צריכה להגן ולשמור על עצמה יותר מאשר הגבר (שנוהג בחוסר הגינות ובטיפשות) שיודע שמבחינה פיזית בכל מיקרה הוא לא יצא עם יצור חי בתוכו... כשאת יודעת שאת תיפגעי מכל דבר שהוא בעולם,את צריכה לעשות את כל מה שאת יכולה כדי לא להיפגע! וכרגע במצב שהאישה נתונה בו,הגבר עימו קיימה יחסי מין ללא אמצעי הגנה הוא "פגע רע" הוא מנסה לפגוע בה! ולכן היא צריכה לקחת את המושכות לידיים שלה. ולהגיד לו: סטופ!

karnity

New member
שוב אתה חוזר לטיעון של "המדינה"

כל עוד אתה חי במדינה הזו אתה צריך להשתתף במימון של טעויות/מעשים של אנשים אחרים... ככה זה במדינת רווחה... אני משלמת (וגם אתה משלם) את משכורותיהם של אנשים שמחליטים על מדיניות שלעיתים קרובות מנוגדת לדיעותיי, אני משלמת על חינוך ילדים (למרות שלא יהיו לי כאלה...)... אז, אתה לא יכול לבחור מה לממן... כפי שאני לא יכולה... אתה יכול להמשיך להתנגד בחריפות להפלות אבל אל תפיל (חה! חה! חה!..) את זה על המדינה...

בינתיים דעתי היא כדעת הרוב

כל עוד דעתי היא כדעת הרוב במדינה, מירב הסיכויים שדעתי תקבל עדיפות על דעת המיעוט שלך. את משלמת על חינוך לילדים כי ככה רוב אזרחי מדינת ישראל רוצים. למרות שאני ואת (עדיין) ללא ילדים. את יכולה לבקש מימון מהמדינה לכל מקרה של הפלה,אבל עדיין הרוב לא חושב כמוך,ולכן דעתך הוא במיעוט,אנחנו מקשיבים לדעתך ומכבדים אותה,אבל לא יכולים להיענות לה.

הסיבה היחידה שדעתך היא כדעת הרוב

האי שמדובר במדינה בעלת מדיניות חשוכה ופרימיטיבית ,בהתאם למדינות אחרות שהן הדת והמדינה מעורבבים .

Arfilit

New member
בארה"ב יש הפרדה בין דת למדינה

ועדיין נושא ההפלות שם הוא לכל הפחות חם מאוד...

לא נכון.

בארה"ב הפרדת הדת מהמדינה היא ע"פ חוק-אולם הלכה למעשה הפוליטיקאים משתמשים בדת מידי יום ביומו כדי לעשות מניפולציות על התושבים. שימי לב רק כמה פעמים בוש הזכיר בדבריו בשנה האחרונה את המילה אלוהים, שטן,גן עדן וגיהנום.

Arfilit

New member
לא הבנתי מה לא נכון.

לא נכון שיש שם הפרדה בין דת למדינה? כן נכון. אמרת בעצמך - זה על פי חוק. מובן שזה לא אומר שהדת לא מצויה בשיח הציבורי. מובן שזה לא אומר שפוליטיקאים לא יעשו מניפולציות הקשורות באמונות ובפחדים של בוחריהם. אבל זה שבמדינת ישראל הפלות הן לא חוקיות לא קשור לשאלה אם יש לנו משטר חשוך - ולעובדה שהדת שולטת אצלנו בחלקים שונים בממסד.

גם אישה ש..

גם אישה שנכנסת להריון לא רצוי היא נוהגת בצורה פרימיטיבית. בנוגע לדת ומדינה שמעורבבים יחד...אני מסכים איתך

ומי אתה שתשפוט מה זה

ואיך זה..האם נכנסת פעם להיריון לא רצוי?? אחרי שתיכנס- מכל סיבה שהיא- נדבר. עד אז אין לנו על מה לדון.

ט ו ש ה

New member
אתה לא תגיד לי מאיפה אני מדברת

חצוף! אני מדברת בדיוק מהמקום הנכון של הדברים - שזה שילוב של שכל ורגש, כי כאשר אתה מדבר על האישה וגופה, אתה לא יכול לקבל החלטה שמבובססת רק על הגיון קר, ואסור לך לקבל החלטה שמבוססת על רגשנות נטו. תואיל בבקשה לשמור על רמת דיון נאותה ולא לזלזל באינטלגנציה שלי וביכולת שלי להפריד רגש משכל. רק לצרוך הענין, אני שורדת אונס - נכון, אבל אני גם מתנדבת לשעבר במרכז לנפגעות תקיפה מינית, מה שאומר שעברתי קורס הכשרה של שמונה חודשים כדי ללמוד להתמודד עם קורבנות תקיפה - מספיק שכלתני בשבילך? הרצון להביא ילדים הוא יסוד קיומה של האנושות כולה - אבל לא כל פרט מתוך האנושות הזאת מוכרח ליישם. בטח שלא בכפיה. מעולם לא טענתי שהדעה שלי יותר טובה, אבל אם המדינה מממנת םעוהל מסויימת שנעשית על השחלות והרחם של שנים בישראל (במסגרת טיפולי פוריות) למה שלא תממן פעולות אחרות? זה כל מה שאני אומרת, למה הדחף לעשות ילדים הוא יותר מוצדק מהדחף להיפטר מאד לא רצוי? אתה עדיין מעמדי את הרצון לעשות ילדים מעל הרצון *לא* לעשות אותם, ולא רואה מעבר לזה כלום. ולא, נאי לא מסכימה איתך - האחריות מתחלקת חצי וחצי בין הגבר לאישה, זה שברוב המקרים הגברים תופסים רגלים קרות ומשאירים את האישה עם 100% אחריות - זה מה שדפוק פה.

למעלה