שליטת האשה בגופה?

לא רק במובן הזה ../images/Emo13.gif

כי גם אני נטע זר. אני מתכוונת ספציפית לעניין ההפלות. אני כן בעד הפלות אבל לא כמו שמגדירות את זה כאן חלק מהפמניסטיות.

karnity

New member
תשובה ושאלה

..."אתן תמיד כועסות שעל משלם המיסים באשר הוא לשאת בעול הילודה במדינה. מדוע על משלם המיסים לשאת בעול כל אותן "טעויות" שקורות? האם לא צריכה להיות קריטריה לקבעית זכאות להפלה?..." - אם באמת את שואלת, אזי התשובה חבויה בשאלה; בדיוק מאותה סיבה! עול הילודה ועול ההפלה אחד הם! ברגע שאני משלמת מיסים - אני משלמת על ה-כ-ל! גם על אותם שירותים שאני לא משתמשת בהם... אני שוב אומרת, זו מדינת רווחה.. ולכן אם אני משלמת על החינוך של יואב, אשלם גם על ההפלות של שירי.. גם אם אני חושבת ששירי היתה צריכה ללמוד מהטעות הראשונה אני לא "אעניש" את שירי.. ... אני לא שולחת את יואב לבי"ס פרטי רק בגלל שלהוריו יש כסף, נכון? יואב לומד בבי"ס ציבורי, שממומן מכספי... אה... ועוד משהו...למה את מתכוונת ב .." התנהגות מינית לא נכונה.."????

"התנהגות מינית לא נכונה"

התשובה שלי חבויה בכל השרשור שלי מלמעלה נכון לאתמול בערב. אני בתור אזרחית מעדיפה לשלם על החינוך של כולם. כולל חינוך מיני הולם לכל אישה. חינוך מיני הולם ימנע במקרים רבים את הצורך בהפלה.

karnity

New member
אידיאל מול מציאות

אני מסכימה איתך שהכל מתחיל בחינוך בין אם מדובר בחינוך מיני ובין אם בהתנהגות יומיומית עם הזולת. אבל, יש ראוי ויש מצוי - ולפי דברייך נראה כי את לא סולחת על טעויות ומבחינתך אין כזה דבר... את רצינית? לא נראה לך טעות אנושית סבירה לשכוח גלולה? והריון בטעות כתוצאה של שכחה זו? או אפילו רגע של תשוקה שבה שוכחים להשתמש בקונדום? ועכשיו קלישאה: לטעות זה אנושי - לסלוח זה אלוהי... ברור שמצב שכולם יקפידו ויהיו מודעים לעצמם, לזולתם ולגופם בכל עת הוא אידיאלי - אבל המציאות היא אחרת...

"רגע של תשוקה בו שוכחים לשים קונדום

לא רואה את עצמי מחוייבת כאזרחית לשלם על הפלה עבור רגעי תשוקה שכאילו. בוודאי שאני סולחת על טעויות אבל אני גם לא אלוהים ככה שזה לא משנה למי ואם בכלל אני סולחת. במערכת הציפיות שלי מעצמי, לפחות, אני חושבת, שאם הייתי נכנסת להריון בגלל רגע חפוז של תשוקה-הייתי מבינה שעליי גם לשאת בתוצאות. סוג של בגרות אולי.

prizman

New member
אני מניח שאת מוכנה

לשלם קיצבת לידה ובהרבה מיקרים גם קיצבה סוציאלית למי שברגע של תשוקה ייצר את הילד השמיני שאין לו במה להאכיל אותו, את מוכנה לשלם קיצבת נכות לנהג שברגע של תשוקה עישן איזו צינגלה לפני שעלה על הכביש והכל ניגמר כשמדובר בהפסקת הריון. אם את מוכנה להפסיק לכל אלה, הטענה שלך מקובלת. אם לא, זו לא שאלה של בגרות אלא של דעות קדומות.

חביבי

בקצבת לידה לא מאכילים ילדים ואל תערבב נושא בנושא. יש הרבה דברים במדינה הזו שלא מוצאים חן בעיני. כרגע הדיון נסוב סביב הפלות. לתחושתי יש התייפיות נפש לגבי "הפלה לכל דורשת". זה לא מיטיב עם המין הנשי. אולי אני סוג אחר של פמיניסטית. לא הולכת עם הזרם.

prizman

New member
אהמממ

את קיצבת הלידה את שמה במלואה בתוכנית חיסכון ואת הילד מקיצבת הזיקנה. הדיון לדעתי הוא על הנושא "האם מימון הפלה אמור להיות חריג בסל התיקצוב של הסעד הציבורי". ככזה, מה שכתבתי רלבנטי לחלוטין. ונחמד שאת מגדירה את הדיון כראות עינייך.

XUXA141

New member
אבל את גם משלמת על עוד דברים!

את משלמת על מנקי רחובות שמנקים בדלי סיגריות ולכלוך שאנשים לא מחונכים משליכים שם! אז למה שלא תגידי לאנשים הללו לנקות בעצמם או להענש? למה אני צריכה לממן את המנקה שינקה אחרי איזה ערס שמכבה סיגריות על הרצפה ומפצח גרעינים על המדרכה?

ולמה אני צריכה לממן

סליחה על הישירות על הטעויות של זיונים? אל תוציאו את דבריי מהקשרם. אני בעד שהמדינה תממן הפלות למי שאין לה יכולת להכיל את העובר, ללדת ולגדל את הילד-וזהו טווח רחב. אני לא בעד מימון הפלה לכל נפש מבלי להבדיל בין מקרה אחד למשנהו. ואל תשוו הפלה-הליך כירורגי בסופו של דבר,לבדלי סגריות ברחוב(והלוואי שגם תופעה זו לא היתה קיימת).

prizman

New member
כי הטעויות של הזיונים כהגדרתך

עולות לי הרבה יותר כאשר ההפלה לא מיתבצעת.

XUXA141

New member
את יודעת כמה מהארנונה שלך..

הולך לתיקון וונדליזם ? את יודעת כמה מהמיסים שלך הולכים לפרזיטים שרק עושים ילדים ולא עובדים יום אחד, שלא לדבר על צבא? מה הכוונה "ללדת ולגדל את הילד"? ואם אישה נשואה שלא רוצה את התינוק , יכולה "לגדל את הילד"? איזה מין גידול זה יהיה? של ילד לא רצוי? מעבר לזה שמדובר לא רק בזיונים לא בטוחים אלא גם בתאונות, אם זה קונדום שנקרע, אם זה מליון ואחד פשלות שיכולות לקרות. אז מה? גם אז יש מין סולם שיפוט של האם את ראויה לקבל הנחה או לא? המצחיק הוא שעוד לא הגענו בכלל לענין הזה של כסף, כי בכלל הפלה גם אם האישה רוצה לשלם זו עברה פלילית ובעצם הדרך החוקית היחידה היא דרך הוועדה...

אני אגיד לך מה אני כן יודעת

אני יודעת שכאן אוהבים מאד להתווכח. ויש מעט מאד סובלנות כלפי דיעות שונות. אני יכולה להמשיך ולענות לך מה דעתי על זוג נשוי שמשתמש בקונדום כאמצעי מניעה. מה דעתי על סרבני הצבא. מה דעתי על הגשם שיורד עכשיו בחוץ אבל זה לא באמת משנה או מעניין אף אחד. אז כל טוב

עינת12

New member
שאלות לרווינסרה:

מה דעתך על זוג נשוי שמשתמש בקונדום כאמצעי מניעה? מה דעתך על סרבני הצבא? מה דעתך על הגשם שיורד עכשיו בחוץ? זה באמת משנה. למה אף אחד? אותי זה מעניין מאד. אז כל טוב

למעלה