שליטת האשה בגופה?

את שונאת אותי?

טושה, את שונאת אותי בגלל דיעותי? אם כן,תהיי כנה איתי בבקשה. אין לי שום כוונה לפגוע בך, ואני באמת מצטער לשמוע שעברת מה שעברת. אני בכל זאת מקווה ומאחל לך שיהיה לך רק טוב, אני קורא את ההודעה שלך,ות'אמת אני חושב שאני לא מבין כלום בענייני אונס. בזה את צודקת, אין ספק שמה שאת עברת אני עם כל הסימפטיה והצער לא אצליח להבין. אבל טושה-לא ניתן בגלל מה שעברת לכפות עלי את דעתך שהפלה היא דבר לגיטימי. אולי אני טועה, אבל אני מוכן להקשיב לטיעון שיוכיח לי את הטעות שלי, בואי נעזוב את ההריון כתוצאה מאונס. על כך אין חילוקי דיעות קשים. החילוקי הדיעות הם על רוב מיקרי ההפלות. שבחורה נכנסת להריון כתוצאה מקיום יחסי מין בהסכמה מלאה אבל ללא אמצעי מניעה מתאימים.

ט ו ש ה

New member
אני לא שונאת אותך

אני פשוט חושבת שאתה בור, מוגבל מחשבית וצר אופקים. שונאת אותך? לא מכירה אותך וטוב שכך. ושוב, לא צריכה את הצער או האמפתיה שלך, אני לא מנסה לכפות עליך את דעתי - אה זה שמנסה לכפות עלי את דעתך. מה אם אתה תעשה מה שטוב לך, ואני אעשה מה שטוב לי, והמדינה - מהיותנו שנינו אזרחים שווים בה - תעניק לשנינו את הלגיטימציה לעשות מה שטוב לנו?

טושה--

מפאת כבודך אני אמנע להגיב על המילים של בור,מוגבל מחשבית וצר אופקים. אני מעדיף לא להגיב להודעות שלך בגלל שאת לוקחת את הדברים כאישיים, ואין לי דבר נגדך, אני לא יודע באיזה צורה להיתבטא כדי שאת או אחרות שעברו מה שעברו לא יקחו את הדברים כאישיים. אני יודע שאת לא מאמינה לי, אני יודע שאת השלמת עם המצב שאני אהבל טיפש וגם מנייאק לא קטן...אבל בכל אופן אני רוצה לאחל לך שהלוואי שיהיה לך רק אושר בחיים, (קבלי ברכה גם מאידיוט כמוני) ומקווה שתצליחי בכל מה שתעשי בחיים.

ט ו ש ה

New member
"כבודי" לא הפריע לך עד עכשיו

ואם לא נאה לך להשיב לי, אין לי שום בעיה עם זה בבחינת "ברוך שפטרנו מעונשו של זה". אני לוקחת את אישית - אבל לא בצורה שאת חושב, אני לוקחת את זה אישית, כי בניגוד אליך אני מבינה את הסיטואציה - ואתה לא, הדבריםש אני כותבת לך נאמרים לא בגלל שנאי קורבן אונס, אלא בגלל שאני אישה, וככזאת אני מודעת הרבה יותר למוגבלויות שלנו, לדילמות שלנו ובעיקר - למקומות שבהם אנחנו אוכלות אותה בגלל אנשים שחושבים כמוך (גברים ונשים). ותודה על האיחולים, היום יש לי באמתת רק אושר גדול.

מה זה "בטעות נכנסתי להריון"?

אם את בחורה מסביבה נחשלת, חסרת חינוך מיני וחסרת אמצעים(לצערי בדרך כלל זה הולך יחד)-הוועדה תאשר לך הפלה. אם את בחורה משכבת אוכלוסין טובה אז גם רוב הסיכויים שיהיה לך ולבחור שמעורב את הכסף להפלה פרטית. ואין כזה דבר "טעות".

karnity

New member
מההההההה?

אין דבר כזה "טעות"?? איפה את חיה? טעויות קורות... אין ילדים שהגיעו לעולם כתוצאה מ"טעות"???? אפילו יש לזה מושג טיפשי: "פנצ'ר"... ומה קשור סביבה נחשלת או אמידה, חינוך או חוסר חינוך... טעויות אנוש לא פוסחות על אף אחת/אחד ... עשיר או ענייה, חכמה או טיפש, גבוהה או נמוך, דתי או חילונית וכן הלאה... חוץ מזה, כשהתחלתי את הדיון בכלל לא דיברתי על העניין הכספי... אלא רציתי שהדיון יסוב על נושא "גוף האשה" ואי-ריבונותה עליו בעיני מדינת ישראל...

ריבונות על גוף האישה?

ריבונות זה חינוך לכל אישה לדעת להכיר את גופה. לדעת לזהות מתי היא מבייצת. ללמד אותה על המחזור הנשי(לא רק בכוונה לווסת). ללמד אותה על כל אמצעי המניעה שקיימים בשוק ומה מתאים לאיזו תקופה בחייה של אישה. ללמד אותה לומר "לא" אם לא מתאים לה לקיים יחסי מין. ללמד אותה שאין כזה דבר "לגמור בחוץ". ללמד אותה שגם אם שוכחים גלולה אחת-יכולה להיות פדיחה. זו,לטעמי, ריבונות של אישה על גופה. אני עד היום זוכרת אותי,בת 18,רצה בכל לונדון עם החברה הכי טובה שלי. מישהי ששכבה עם בחור והקונדום התפקשש לה בתוך הואגינה.היה לנו ברור שהיא הולכת לקבל את גלולת היום שאחרי כי האלטרנטיבה לא באה בחשבון. עניין של חינוך מיני ומודעות של נערה לגופה. מותק, אין כזה דבר פנצ'ר. פנצ'ר מבחינתי זה אישה שלא מודעת לגוף שלה. אישה שלא מודעת לביציות שלה ולרחם שלה. אישה שלא מודעת למחזוריות שמקיים הגוף שלה. ואת יודעת מה? מי שקורת לה טעות כמו מה שאת מתארת-שתשלם על הפלה.עניין של קרמה.

inbal76

New member
לא. ריבונות האישה על גופה פירושו

שגופה של האישה שייך לה בלבד וכל החלטה מה לעשות איתו היא שלה בלבד. לא משנה באיזה עניין ההחלטה, לא משנה מה הביא אותה למצב הזה, לא משנה אם זו "אשמתה"/"לא אשמתה"/אחריותה/לא אחריותה, לא משנה אם היא "מודעת לגופה" ויודעת לזהות מתי היא מבייצת ומתי היא ביצה מקושקשת, לא משנה אם היא יודעת על כל אמצעי המניעה ומה מתאים לגופה בכל רגע ורגע, או מזדיינת כל לילה עם גבר אחר ללא כל הגנה. כל הדברים שכתבת על מודעות אכן חשובים מאוד, והחינוך אכן צריך להיות כזה, אבל זה לא רלוונטי לעניין, (וממילא מי שלא קיבלה חינוך כזה אינה אשמה.) שום חוסר מודעות, או חוסר זהירות, או אפילו חוסר אחריות מודע, אינו משנה את העובדה שגופי שייך רק לי ולאף אחד אין זכות להגיד לי מה לעשות בו במצב נתון. נקודה. השאלה האם המדינה צריכה או לא צריכה לממן משהו היא אחרת, וחבל לי שהדיון נגרר לכך כי זה בכלל לא העניין. העניין הוא שהועדה קובעת האם לאישה יש זכות לעשות הפלה, כלומר היא מפקיעה מאיתנו את זכות האדם הטבעית והבסיסית ביותר - זכות הריבונות על גופנו. היא קובעת שבמקרים מסוימים, על פי שיקול דעתם של זרים, אישה חייבת ללדת בניגוד לרצונה. זה פשיסטי. וזהו אונס. חד וחלק. העובדה שבפועל ניתן לבצע הפלה באופן פרטי בניגוד להחלטת הוועדה (ובניגוד לחוק) מנחמת, אבל אינה משנה את העניין העקרוני.

את לא צריכה את המדינה בשביל לתת

את הזכות על גופך. את יכולה לצאת לשדה, למצוא שומר בר, לאכול ממנו ולהפיל תוך כמה שעות. את יכולה גם להשיג תמצית של קוהוש שחור ולהפיל תוך שעות. כל האשליה הזו שלמדינה יש ריבונות על הגוף שלנו-זו פיקציה שקיימת בראש של אנשים שמחפשים מלחמות על עקרונות.

inbal76

New member
כמובן, ואני גם יכולה לדחוף מסרגה...

מאוד רציני... ולמה שלא תהיה לי הזכות לעשות זאת אצל רופא, אם אני מסכימה והרופא מסכים? למה שהמדינה תגיד לי שזה פשע? את צודקת מבחינה מסוימת, כיוון שהאחריות הפלילית מוטלת על הרופא ולא על האישה, כלומר לי יש זכות לעשות הפלה אצל הרופא, אבל לרופא אין זכות לעשות לי אותה, אבל ברמת העקרון אין הבדל גדול. המטרה בפועל היא למנוע את הזכות הזו מנשים.

מה קשור סביבה נחשלת לסביביה מפותחת?

שבסביבה נחשלת בדרך כלל לא נותנים לאישה את ההזדמנות לידע. וידע זה כוח וכוח זה שליטה על התליכי חייה. אין ידע לגבי תהליכים פיזיולוגים ולגבי אמצעי מניעה. אין ידע לגבי הזכות לומר "לא" ליחסי מין. אין ידע לגבי גלולת היום שאחרי. אין כסף לגדל ילדים. עזבי אותך מכוח לגדל אותם. אני מדברת על כסף להאכיל אותם. אישה כזו זכאית להפלה בכספי המדינה. וכן. יש הבדל בין אחת כזו לבין אחת מתל אביב, לצורך העניין. או חיפה. או הרצליה. את מבינה לאן אני חותרת...את בחורה חכמה.

צימעס

New member
יש פה חוסר הבנה

הועדה לא "מאשרת הפלה", אלא "מאשרת הפלה על חשבון הקופה הציבורית". המדינה (במקרה זה) לא מתערבת לך ברחם, אלא בכיס. עכשיו בואי נתחיל את הדיון מחדש.

XUXA141

New member
אבל ברגע שהפלה פרטית..

עולה המון המון כסף, אז הוועדה בעצם מאשרת את ההפלה או לא.

marish

New member
את בטוחה?

כי עד כמה שידוע לי, הפלה ללא אישור של הועדה היא עבירה פלילית של הרופא.

XUXA141

New member
ברמת העיקרון כן..

בפועל לא בעיה לעשות אצל רופא פרטי. רק הרופא והמטופלת יודעים מה היה בחדר , ולשניהם יש אינטרס שזה לא יתגלה. גם להחזיק מנקה עובד זר זה לא חוקי. אז?

marish

New member
כי אז זו לא בעיה של כסף בלבד

הועדה לא מאשרת רק שימוש בשרותי רפואה ציבורית לצורך הפלה, אלא את עצם ביצוע ההפלה. זאת בניגוד לכל ניתוח אחר, שאת יכולה לבחור לעבור בבי"ח פרטי. עם האישור של הועדה את יכולה עבור הפלה גם בבי"ח פרטי מאושר. יוצא שהמדינה לא רק מתערבת לך בכיס, אלא גם בשליטה על גופך. כי רופא הגון שרוצה לשמור על הרשיון שלו לא יבצע הפלות שלא אושרו. ורופא שכן מבצע הפלות כאלה הוא בהכרח בעייתי יותר - ויש יותר סיכוי שייגרמו לאשה נזקים, שאח"כ יהיה גם קשה יותר לתבוע אותו - כי כשהאיום הפלילי (עד 5 שנות מאסר) ירחף מעליו, הוא מן הסתם לא שומר מסמכים רפואיים. מה יותר פשוט מלומר שהוא לא ראה אותך בחיים? ההשוואה עם העסקת עובד זר נכונה במובן זה, שאחרי שמשטרת ההגירה באה לבקר בהרצליה פיתוח, אז הפסיקו להעסיק עובדים זרים. אם תהיה פשיטה על הקליניקות גם הן ייסגרו. אם אין אכיפה זה לא הופך את המעשה לחוקי.

גם אני רוצה לחדד נקודה מסויימת

אני תומכת בהפלות מבחינה מוסרית. אבל לא ברורה לי הנקודה הזו של "טעות". נניח שבחורה, נקרא לה שירי לצורך העניין. לשירי קרתה "טעות". היא שכחה לקחת 2 גלולות ונכנסה להריון. למרות ששירי באה מרקע סוציואקונומי עמיד פלוס ומשתכרת יפה, המדינה, במקרה האוטופי, תממן לה הפלה. אחרי שנתיים, לאותה שירי, תקרה שוב "טעות". הפעם זה one night stand עם ידיד וותיק. כן קונדום או לא קונדום. הקונדום נקרע. אוי, שוב קרתה "טעות". האם על המדינה שוב לממן לשירי הפלה? בואוא נאמר ככה. אתן תמיד כועסות שעל משלם המיסים באשר הוא לשאת בעול הילודה במדינה. מדוע על משלם המיסים לשאת בעול כל אותן "טעויות" שקורות? האם לא צריכה להיות קריטריה לקבעית זכאות להפלה? אני יודעת(כי אימי ישבה בוועדה כזו)שנשים שנאנסו, שלא נדע, זכאיות להפלה. אבל אני בתור אישה, לא חושבת שעל המדינה לממן לכל הנשים באשר הן הפלה. זה מעודד התנהגות מינית לא נכונה.

למעלה