שמאל חדש ושמאל ישן

meetAmeet

New member
נעים יותר לשמוע שנשים וגברים הם זהים בדיוק

וכוח פיזי גרידא הוא שייצר את ההבדל במהלך ההיסטוריה. גם אם העובדה זאת נכונה ב-100%,מחקרים רבים הוכיחו כי האבולציה גרמה למוח האנושי ל"התמקצע" בעיסוקו... במבחנים הכוללים תפיסה תלת מימדית נשים מצליחות פחות מגברים. במבחנים הכוללים כישוריים ורבליים נשים מצליחות יותר מגברים. אישה כמובן יכולה להיות יותר מוצלחת בתחום זה וגבר יותר מוצלח בתחום אחר בניגוד לציפיות... כפי שכבר אמרתי כולנו snowflakes או כפי שאתה אמרת "כל אדם ואפיוניו שלו . כל אדם ונטיותיו שלו"... גן אנוכי, אם אבחר לצאת להגנתו, תומך בשוויון הזדמנויות ולא בשוויון בתוצאות... דבר שאני מצדיק לחלוטין... העדפה מתקנת הינה גם סוג של אפלייה וזו מדיניות שיש לה יתרונות וחיסרונות... לעומת זאת, יסכים איתי שנשים יכולות לעסוק בפוליטיקה בדיוק באותה מידה כמו גברים ועם זאת אין אנו רואים מלבד קמצוץ של נשים בפוליטיקה וחבל... לכן, סינתטית אפרורית ו"חבריה" ממהרים להפיל כל דבר על אפלייה חברתית נצחית... בעוד גן אנוכי לעיתים מקצין לצד השני... בכל מקרה, גם אם גן אנוכי טועה, מדבריו ממש לא הגעתי למסקנה שהוא שוביניסט, מצד שני, אני לא אישה... ואסיים בבדיחה: גבר: "נשים לוקחות הכול אישי" אישה: "אני לא!"

כמה דברים

קודם כל, אני שמח על כך שמישהו יוצא להגנתי, ומבין שאינני שוביניסט... לגבי נשים בפוליטיקה – אני לא יודע. נדמה לי שבשוודיה או נורווגיה מחצית מחברות הכנסת הן נשים, ולכן אני מנסה להימנע מלהסיק מסקנות על נשים בפוליטיקה. צריך גם לזכור שההריון מונע מחלקן, שלא בצדק, להתקדם. מצד שני, מלבד הריון, אני לא רואה מה מונע מאישה ישראלית להתקדם לפוליטיקה. ואל תגידו לי צבא, כי יש הרבה פוליטיקאים שאינם אנשי צבא. אולי לנשים יש בממוצע קצת פחות שאיפות מגברים – אך מצד שלישי אולי יש להן פחות שאיפות בגלל השפעות תרבותיות... בקיצור לדעתי אי אפשר להכריע לא לכאן ולא לכאן. אני לא קראתי בכל המחקרים דבר לגבי נשים בפוליטיקה. כן קראתי לגבי נשים בתפקידי ניהול, נשים בתפקידים טכנולוגיים, נשים כזוכות בפרסי נובל למדע, וכו'. בכל מקרה, צריך להפריד בין "חוכמה כללית" לבין הצלחה במקצועות ספציפיים, על מנת להבין שאין מין שהוא טיפש יותר מהמין השני, ולזכור שגם אם לעולם לא תהיה זוכת פרס נובל לפיזיקה, העולם עדיין מלא בעשרות אלפי פיזיקאיות צעירות ומבריקות, שאסור לנו למנוע מהן להתקדם, או לנסות לשכנע אותן לעבור לביולוגיה רק כי זה מקצוע יותר נשי...

wxyz2006

New member
העדפה מתקנת לא תסייע אלא רק תזיק לנשים

בכל מקרה בו מקום עבודה בוחר להעסיק מישהו, ישנה אפשרות שהעובד החדש יהיה מתחת לרמה הנדרשת. אם ה-'עובד' החדש, היא בעצם עובדת שנקלטה בשל העדפה מתקנת, אזי הסיכוי לאי התאמה הוא כמובן גבוה יותר. כלומר יהיו הרבה יותר מקרים בהם המעביד לא יהיה מרוצה מהעובדת החדשה, הדבר יגרום לסטיגמה נגד העסקת נשים. במקומות זאת צריך לאפשר לנשים לצאת מעבודות משק בית ע"י סיבסוד מעונות יום, לדוגמא. צריך גם לבטל מיני מוזרויות בתחום המיסוי, לאפשר ניהול תיק מיסוי עצמאי, וכו'.

אז על פי דברייך אי אפשר לומר

שגברים יותר טובים בכדור סל? שלגברים כוח פיזי יותר חזק? שכלבים יותר חכמים מחתולים? שעצים יותר גבוהים מפרחים? למה? ככה, כל עץ ונטיותיו, כל פרח ונטיותיו... הטיעון שלך נשמע אבסורדי רק כי לא ניסחת אותו נכון. את רוצה לגעת בנקודה האמיתית? תשאלי אותי אם אפשר להסיק ממבחני איי קיו ששחורים פחות חכמים מלבנים. על זה אפשר להתווכח. לבנים בארה"ב אכן מקבלים ציונים יותר גבוהים, אבל לכי תוכיחי שזה לא תלוי תרבות... אבל זה לא המקרה כשמדובר בגברים ונשים, פשוט מכיוון ששם הממצאים מובהקים סטטיסטית לגבי כל הגזעים וכל השבטים הנידחים וכל המדינות וכל התקופות וכל התרבויות בעולם. גברים, באופן עקרוני, עוסקים פחות במשק בית מאשר נשים בכל מקום ובכל עידן על גבי הכוכב הזה. לטעון שזה לא נכון, זה כמו לטעון שכוח הכבידה אינו מוכח סטטיסטית כי אי שם יכול להימצא משהו שאינו נכנע לו.

לגבי הפטרנליזם

נראה כי אין לי וויכוח של ממש איתך. אני מסכים שאפליה על רקע גזעני מהווה אחוז גדול מהסיבות שתרמו לעוני אצל יוצאי עדות המזרח כיום, ואולי אפשר רק להתווכח אם מדובר ב 20%, 50% או 80%. אני חושב שהיום כבר אין אפליה כזו, ושעוד כמה עשרות שנים מהיום המוכשרים ובעלי המוטיבציה יפרצו את מעגל העוני, כך שאחוז השונות בשכר המוסבר סטטיסטית על ידי שיוך אתני ירד, ואחוז השונות בשכר המוסבר סטטיסטית על ידי יכולות יעלה.

לא, בישראל.

ואם אתה חושב אחרת, אשמח אם תתרום לדיון קצת עובדות, ופחות התלהמויות.

לגבי היחס ההומניטרי

שוב, תקראי את הטיעונים שכתבתי יותר לעומק, ותראי שאין בהם שום דבר גזעני. אני רק הבאתי דוגמאות. איני שוביניסט, ואיני חושב שמוצאם של אנשים קשור למידת האינטיליגנציה שלהם. זה מצחיק, אבל היחידים שמדברים על השד העדתי הם אנשי השמאל הרדיקלי, כמו "הקשת המזרחית", או עמיר פרץ שמנסה לתלות את כל הכשלונות שלו במוצאו. ייטב לשמאל השפוי אם הוא ישכיל להתרחק מהשטויות האלה, ולהתמקד בסיבות האמיתיות לאי השוויון באוכלוסיה.

TAINTED SAINT

New member
וזאת איננה התנשאות עדתית ? ! או גזענות ?.....

אצטט מה שכתבת.... " זה מצחיק, אבל היחידים שמדברים על השד העדתי הם אנשי השמאל הרדיקלי, כמו "הקשת המזרחית", או עמיר פרץ שמנסה לתלות את כל הכשלונות שלו במוצאו. ייטב לשמאל השפוי אם הוא ישכיל להתרחק מהשטויות האלה, " הם היחידים ? תתעורר ! ! ! אתה משכנע בקושי את עצמך ! ! ! מאיפה אתה כותב את השטויות שלך ? מרמת אביב או מהרצליה פיתוח ? ! TAINTED SAINT

לא, זה שימוש ציני בסבלם של אלפי אנשים

כדי לתרץ את חוסר כישרונם של מעטים. מי עוד מדבר על השד העדתי מלבדם? אפילו הליכוד כבר הפסיק להשתמש ברעיון הנדוש הזה כדי לסחוט קולות מעיירות הפיתוח.

ne ro

New member
הפאתטי והביזארי הוא ש..

רוב הישראלים "ממוצא אירופי"( וכאן אני משתמש במושגים שלך הסינתטית) משתייכים לשמאל הציוני ולא לשמאל הרדיקלי , מה שאומר שהם בהחלט סולדים מיוצאי המזרח.

השמאל הציוני סולד מבני עדות המזרח?

אני לא מסכים איתך לגבי זה... אני חושב שרק חובשי הכיפה הסרוגה הימניים, וכמובן החרדים האשכנזים, סולדים מבני עדות המזרח.

ne ro

New member
חחחחחחחחחחחח

ועוד איך סולד... לא מהם אישית, אלא , איך נגיד זאת, מהתרבות שלהם. אבל למה אתה חושב שבני עדות המזרח הם כ"כ ימניים?

ne ro

New member
ומה עם ה"רוסים"?

הם גם ימניים מאוד. ובטח שונאים את הערבים והמזרחים.

לא אמרתי שבני עדות המזרח הם ימניים

השאלה היא למה אתה מתכוון ב"סולד". יש הרבה מאוד אנשים ששונאים ערסים, אבל זה לא אומר שהם סולדים מבני עדות המזרח. אני גדלתי בראשון לציון, וגם בבתי הספר וגם בצבא היו המון בני עדות המזרח, ולא נתקלתי בגזענות כלפיהם מצד הדור הצעיר. סבתא שלי אכן סולדת מעדות המזרח, כמו גם משחורים (למרות שהיא אוהבת את מייקל ג'קסון... אולי בגלל שהוא כבר לא שחור...). ההורים שלי קצת מרגישים לא בנוח איתם. אבל הדור שלנו? לא ראיתי סלידה כזו, רק בקרב האליטות של חובשי הכיפה הסרוגה שלא מתערבבים עם אנשים שאינם אשכנזים כמוהם.

ne ro

New member
בדיוק

רוב המצביעים למפלגות הימין הם מזרחיים, ולכן אני לא חושב שיש להם על מה להלין, כי הם אחראיים למצב שלהם.

אני מאמינה לך

אבל אתה לא יכול להכריז שאתה הומניטרי ולא גזען ולנסח את טיעונייך בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים. הניסוח שלך צריך להיות מאוד זהיר, בלקסיקון שאינו עדתי . אין מה לעשות , לא לחינם טען דרידה שהכל תלוי קונטקסט ומישל פוקו טען שלמילה , כולל הכתובה יש כוח.

למילה הכתובה יש פחות כוח

מאשר לאנשים שמפרשים אותה. אבל את צודקת, צריך להיזהר...

למעלה