שמאל ימין שמאל..

מותר לי

New member
בלי מספרים ../images/Emo103.gif

אני אומרת שמי שרוצה להתגייס- שיתגייס, מי שלא רוצה- שלא יתגייס... מהמדינה הזאת כבר מזמן נואשתי, מה יהיה העתיד שלה זה כבר לא מה שמעניין אותי ולא מטריד אותי בכלל, הרי גם מי יהיה ראש הממשלה בעוד שנה זה אף אחד לא יודע... את הילדים שלי לא אשלח לצבא, ואני לא חושבת שכדי לתרום לחברה (כי לתרום למדינה זה כבר הפך למילה גסה מידי) חייבים להגיע לשירות לאומי. הם יכולים להתנדב על דעת עצמם לכל מקום שירצו, גם בלי לקבל אח"כ את ה"זכויות" וה"תמורה" של איזה שהוא שירות... תרומה. אם זה היה נתון בידי הייתי עושה הכל כדי שסוף סוף נוכל לחיות יחד כחברים ולא כאוייבים (ואני לא מדברת רק על הסביבה הקרובה שלי איתה אני מסתדרת יופי, אני כן מדברת על כלל הישראלים שלא חסרים ביניהם מחרחרי מריבות וקוראי תיגר כאשר הסיבה היחידה לכך היא דת) בפועל? אני לא אוותר על משהו, כי הקרע עמוק מידי, ישן מידי, כואב מידי... ואלו דברים שכבר לא ניתנים לאיחוי... צריך רק להשתדל לא להעמיק את השסע, לא ליצור חדשים...

THE WIZARD 55

New member
אהבתי גלגלי..

הקרע עמוק מידי, ישן מידי...לא ניתן לאיחוי..הצלקת תמיד תשאר.. לא ליצור קרעים חדשים!!!

respecta1

New member
../images/Emo31.gif האמת אז תרדי מהמדינה.

תשאירי אותה לאלה שמאמינים בה לא צריך פה אוכלי חינם.. את אומרת שמאסת מהמדינה לא אכפת לך ממנה אז תעברי לארה"ב או כל ארץ אחרת למה את סתם פה עם דעות כאלה? המדינה הזו היא מדינה נהדרת.. אפשר לחצות אותה ב8 שעות אבל ב8 שעות האלה אתה תראה נופים כמו שאין בשום מקום בעולם ים ליד מדבר גבעות דשא ליד דיונות חול כל נוף שאפשר לרצות יש פה במדינה הקטנה הזו שחוצה בין אפריקה לאסיה הממשל לא כזה גרוע, הדבר הגרוע במדינה הזו זה התקשורת את באמת חושבת שבמשך שני עשורים בחרנו פעם אחרי פעם רק ראשי ממשלות גרועים ומושחתים? לא!..זו התקשורת שעל כל טעות הכי קטנה שוחטת בנאדם..אותה תקשורת שכל יום מספרת רק מה רע במדינה...ש99 אחוז מהמהדורות חדשות הם על מה שרע פה...והאחוז הקטן שמדבר על מה שטוב בא בתוספת של אין סוף ציניות התקשורת צריכה לבקר את הממסד אין ספק, אבל מה שהתקשורת בארץ עושה זה פשוט לשחוט את הממסד ולשחוט את המדינה בכלל...מראים כאילו כל דבר שיש פה הוא מגעיל ורע..אין אף מדינה אחרת עם תקשורת כזו לא פטריוטית.

מותר לי

New member
וזאת גם התקשורת...

שמצביעה אי- אמון? ובגלל התקשורת ראשי ממשלה לא מסיימים קדנציה? אין לך שום זכות לקרוא לי "אוכלת חינם" מבלי להכיר אותי ומבלי לדעת אפילו פרט אחד על חיי. והאמת? אני נותנת משקל כבד לאופציה לעוף מכאן... הרבה יותר כבד ממה שאתה נתת. למה אני "סתם" פה עם דעות "כאלו"? כל עוד אני חיה במדינה הזאת וכל עוד אני חיה במציאות היומיומית שלה- אף אחד, כולל אתה, לא ילך לסתום לי את הפה בגלל דעות שלא עולות בקנה אחד עם ה"עסקים כרגיל" שמנסים לשדר, והזבל שמנסים להכניס בכל הכח מתחת לשטיח... אבל יום אחד השטיח יזוז והאמת תתגלה...

respecta1

New member
כן בדיוק בגלל התקשורת

שכל יום אומרים לך אין סוף פעמים כמה בן אדם מושחת גם בן אדם רמאי כמה בן אדם זבל...גם אם זה לא קשור למציאות...בסוף מה לעשות אתה תאמין שהבנאדם בן רמאי זבל ומושחת...וזה מה שהתקשורת עושה לכל ראש ממשלה שהיה בשתי עשורים אחרונים יש לי זכות לקרוא לך אוכלת חינם כמו שיש לך זכות להגיד "את הילדים שלי לא אשלח לצבא" (למרות שהאמתי אין לך מי יודע מה זכות להגיד את זה כי זה עבירה על חוקי המדינה לא להתגייס לצבא) לא צריך להיות גאון בשביל להבין שזה מה שאת לפי ההודעה שלך... מי בדיוק מנסה לשדר עסקים כרגיל? לא אני לא יכול לסתום לך את הפה, אבל אני כן יכול להגיד ובצדק שאת מתנהגת בצביעות שאת אומרת כאלה דברים ולמרות זאת את עדיין מקבלת את כל ההטבות שיש לאזרח במדינת ישראל ועדיין גרה פה אמרתי לך לסתום את הפה? אמרתי לך תזמיני טיסה לכל ארץ אחרת, למה את ממשיכה לגור פה?

מותר לי

New member
לך לגן תשחק בחול ../images/Emo103.gif

1. הצבעת אי-אמון לא מתבצעת ע"י האזרחים. 2. מסתבר ש"לא להתגייס" זאת לא עבירה על חוק מדינה, ע"ע בני מיעוטים. 3. אם הייתי צבועה לא הייתי כותבת את מה שכתבתי. 4. את ה"הטבות" (?) שלי אני מקבלת בזכות ולא בחסד, אבל אתה ממילא לא מכיר אותי ולמרות זאת קובע קביעות. 5. אשמח אם תממן לי כרטיס טיסה זוגי לכיוון אחד כדי לזרז את העיניינים.

respecta1

New member
לא דיברתי על ההצבעת אי אמון..

שפעם אחת קרה שעברה נגד יצחק שמיר בגלל פרס ולא בגלל מושחתות או משהו כזה. 2.זו עבירה, יש לדתיים וערביים פטור מיוחד(זה שצריך לבטל אותו זה משהו אחר) אבל כל שאר האזרחים מחויבים. 3.מה הקשר בדיוק? את צבועה כי אלה הדעות שלך ואת פועלת בניגוד אליהם. 4. בזכות? את לפי ההודעה שונאת את המדינה לא פחות אין זכות שיכולה לחפות על זה 5. כן, אני בטוח שתרצי בזה כמו תמיד לקבל בחינם.

dragon74

New member
תשובותיו של הדרקון

1. האם הייתם רוצים לראות ערבים מתגייסים לצבא? כן, ורצוי למודיעין - חסרים דוברי ערבית 2. מעדיפים את הערבים בשרות לאומי? למה לא 3. מה תצפו מהערבים לעשות בכדי שתוכלו לאמר שהם נאמנים למדינה? לומר את זה, במקום 'י צדאם, יא חביב, אטבח אטבח תל אביב' 4. לערבים: מה היה גורם לכם להרגיש שייכות למדינה? נינט עם חיג'אב 5. לערבים וליהודים: מה הייתם מוכנים לעשות, על מה הייתם מוותרים כמחווה של רצון טוב על מנת שנוכל לחיות כאן כחברים ולא כאוייבים. על שולמית אלוני.

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif חחחח יא דני...

אני מוכנה להתגייס למודיעין

תשובות:

1. בשום פנים ואופן לא. 2. כן, אפילו רצוי מאד. 3. אני לא מצפה שהערבים יהיו נאמנים למדינה כמו שאני לא מצפה מהמדינה שתייצג את הלאומיות שלהם, מספיק לי שיכבדו את החוק וישלימו עם העובדה, גם אם היא לא מוצאת חן בעיניהם שזו מדינה יהודית, מי שרוצה עדיין לערער על הסטטוס קוו הזה, שיתמודד עם ההשלכות...והם יהיו קשות, יהדותה והלאום של המדינה הם נושאים סגורים לחלוטין מפני וויכוח ושינוי. 5. אני לא חושב שאי פעם נהיה חברים, ועל מה שאני מוכן לוותר זה לא כדי להיות חברים או לעשות שלום או "מחווה של רצון טוב" אלא רק מתוך נאמנות מלאה לאינטרסים שלי בתוך המציאות הקיימת היום. זה אומר 2 מדינות לאום מובהקות לשני העמים על בסיס רציפות דמוגרפית וטריטריאלית העכשוויות, השכונות הערביות של מזרח י-ם לפלשתינים, וואדי ערה והמשולש - על יושביהם כמובן בריבונות פלשתינית, פינוי חלקי של המתנחלים, סיפוח של גושי ההתנחלויות הגדולים לישראל. אפס פשרות בכל הקשור ל"זכות" השיבה, מה שהיה ב48' מת מזמן, אין טעם להתעקש על זה, זה לא הולך לקרות, עכשיו זו מציאות אחרת, זמן לחלומות חדשים, לא פנטזיות נוסטלגיות. בישראל כמובן אני חושב שצריך לפעול לצימצום הפערים בין ערבים ליהודים ולהאבק על זכויות פרט, זה כמובן לא תלוי רק במדינה, זה תלוי במידה שווה גם בפלשתינאי ישראל עצמם.

THE WIZARD 55

New member
אהלן יובל

זה גם תלוי בנכונות של היהודים לא רק של הערבים. כי האפליה המדוברת היא בחברה. החברה צריכה להשתנות. מרבית הערבים נאמנים מאוד למדינה, אם לא כולם..בכל חברה יש עשבים שוטים. והרבה אנשים שאני מכירה מכירים אכן במדינה היהודית, אך יחד עם זאת דורשים שיתייחסו אליהם בשוויון זכויות מלא.

aviadbarel

New member
מרבית הערבים נאמנים - מילא

אבל כולם? אם כולם נאמנים איך תסבירי את עזמי בשארה? ראאד סלאח (ועשרות אלפי האנשים שבאים לכנסים שלו). איך תסבירי את פרעות אוקטובר 2000?

השאלה היא כיצד את מגדירה נאמנות

על פי מה שאני יודע ומה שאני מכיר, רוב פלשתינאי ישראל אינם מסכימים לזה שישראל תהיה מדינה יהודית, עוד יותר מזה, הגישה הרווחת ממנה יוצאים רוב פלשתינאי ישראל היא "אנחנו הילידים המקוריים של השטח כאן - אנחנו אדוניה הבלעדיה של הארץ הזו ואילו אתם, היהודים, הציונים הם סתם פולשים קולוניאליסטים-אימפריאליסטים ששדדו לנו את האדמה והקמתם מדינה על חשבונינו שבכלל לא מייצגת אותנו". האירגונים שלהם (וועדת המעקב ועדאללה למשל) חותרים ומנסים לחתור ללא הרף תחת יהדותה של המדינה תחת סיסמת "מדינת כל אזרחיה" שזו בעצם מילה נרדפת למדינה פלשתינית, למה? כי זה אומר שינוי חוק האזרחות וחוק השבות - איזרוח של מיליוני פלשתינים והפיכת היהודים כאן למיעוט. זו לא נאמנות! שיוויון מלא יכול להיות כאן רק בתחום האזרחי, והוא בא מתוקף היות פלשתינאי ישראל אזרחים של המדינה הזו, לפלשתינאיות שלהם אין חשיבות ואין תוקף אלא רק במדינה הפלשתינית. על מה מתעקשים יותר מכל פלשתינאי ישראל? הקטע הלאומי, כאן הם מחפשים את השיוויון, מקום שבו לעולם זה לא יקרה, במדינת ישראל יש זכות קולקטיביות אך ורק ללאום אחד והוא הלאום היהודי/ציוני. מי שאינו חלק מלאום זה יקבל את מלוא זכויות הפרט שלו, מעבר לזה זו כבר חוצפה, זה לא שיוויון, זה חתרנות, זה עירעור סטטוס המדינה היהודית, מבחינתי זה זו הכרזת מלחמה.

THE WIZARD 55

New member
לי זה לא מפריע באופן אישי

אני חושבת שהספקת להכיר את דיעותיי. לא מעניין אותי שהמדינה יהודית, העיקר שאזכה לשיוויון..אני נאמנה למדינה ואני יודעת שרבים רבים מחבריי גם נאמנים ואין להם בעיה להכיר במדינה היהודית. גם לי היו טענות נגד הוועדות והאמנות למינהן.. אז אולי אם ירצו שירדו מזה, יתחילו לפתור את בעיית הגזענות והאפליה, וככה יותר ערבים ירגישו שייכות למדינה.

רוב הערבים לא ירגישו שייכות למדינה כל עוד

היא מדינה יהודית, כל עוד היא לא מבצעת 100% מדרישות הפלשתינים (כולל זכות השיבה), כל עוד יש את חוק באזרחות כמו שהוא שמונע "איחוד משפחות" פלשתינאיות בתוך ישראל, כל עוד חוק השבות כפי שהוא בו פלשתינאים ובכלל מי שאינו יהודי אינו יכול להפוך לאזרח בישראל. כל עוד ההמנון הוא "נפש יהודי הומיה" ודגל ישראל הוא כפי שהוא. דברים אלה לא הולכים להשתנות, וזה אכן אומר שישנם תחומים, כמו אלה שבהם לא יהיה שיוויון מוחלט. מילא אם כל מה שהיה מעניין את ערביי ישראל היו אך ורק זכויות פרט אבל זו לא המציאות, כלל וכלל לא. לצערי הרב, גם אם היה שיוויון גם בפועל ולא רק לפי החוק היבש בזכויות הפרט, זה לא היה מוסיף לתחושת השייכות והנאמנות של ערביי ישראל וזה גם, אם להיות הוגנים, בצדק מסויים. אם דיעותייך הם אחרות מהרוב, סבבה, רק שתדעי, את במיעוט.

respecta1

New member
אם הם נאמנים למדינה כל שהיא

זה לפלסטין, לישראל? בטוח שלא.

THE WIZARD 55

New member
אני נאמנה, מוחמד נאמן, מייק נאמן, זאוס גם

ובוא עוד אראה לך המוני ערבים שנאמנים במדינה זה שאנחנו מטיחים את הביקורת כי זאת זכותינו! הסקטור הערבי הוא סקטור שסובל מאפליה, כמו הנשים החד ההוריות שמרימות את קולן, או הזקנים שהושלכו ע"י המדינה, לכל אוכ' שמרגישה שמדכאים אותה, או מפלים אותה לרעה, יש את הזכות להרים קול צעקה!

למעלה