שמאל ימין שמאל..

respecta1

New member
דעות שמאל קיצונית\ ימין לאומני פלסטינאי

זה לא נאמן.. יש הבדל בין ביקורת לבין למשל מה שמוחמד אמר פה ועשה (ולא רק בהודעות האחרונות) סובל מאפליה? אני לא רואה את האימהות החד הוריות או את הזקנים מקימים אוטונומיה וזורקים אבנים על כל מישהו אחר שנכנס מי שסובל פה מאפליה זה הסקטור היהודי מהסקטור הערבי, למה אם אני ארצה לגור בכפר ערבי יתנו לי? למה אם אני ארצה לשים את ילדי בגן של כפר ערבי יתנו לי? למה אם אני ארצה לעבור ליד כפר ערבי עם המכונית אין סיכוי טוב מאוד שיזרקו עלי אבנים ויהרסו לי את המכונית? המדינה לא מפלה אף אחד, הציבור המפלה הוא בעיקר הערבי! (לפחות היהודים שככה לא מתגאים בזה אלא מנסים להיות מנומסים וממציאים תירוצים וסיבות, אתם גם זה לא) אבל בהחלט יש גם אפליה חזרה מחלק מצומצם מאוד בסקטור היהודי אבל ממסד המדינה לא מפלה אף אחד אם הוא עושה משהו זה אפליה מתקנת, תראי לי פעם אחת שממסד מדינה הפלה בצורה כל שהיא את המגזר הערבי.

THE WIZARD 55

New member
אם אני ארצה להשכיר דירה בת"א..

או בירושליים יתנו לי...? או שאצטרך לסמוך על טוב ליבם של אנשים שרואים מעבר לאפליה?.. אז בכלל אין מה לדבר על בני ברק, או מקומות של דתיים..

respecta1

New member
בירושלים אם תחפשי תמצאי

ותל אביב בכלל אין ספק שתמצאי, ובשני הערים בתור אישה אין ספק שתמצאי בני ברק ומקומות של דתיים לא יתנו לך כי אלה קהילות של חרדים ולא בגלל שאת ערביה, גם נוצרים בודהיסטים כל דת אחרת לא יתנו...וגם לחילונים בספק אם יתנו אז לטעון לגזענות אי אפשר..

רק בבקשה אל תבלבלי בין שמירה על החוק לנאמנות

שני דברים שונים. גם בנאדם שומר חוק יכול להיות אדם שהוא אינו נאמן למדינה, במקרה שלנו מי שפועל למען ביטול המדינה היהודית להפיכתה ל"מדינת כל אזרחיה" (פלשתין ב') הוא כזה, אחד שפועל לשינוי חוקי האזרחות השבות ההמנון והדגל באמצאות תנועות ומפלגות הוא כזה, כאלה שרואים בחיזבאללה גוף לגיטימי ובפעילות החמאס נסבלת הם כאלה.

THE WIZARD 55

New member
אני לא מבלבלת..

פעם פתחתי שרשור במקום אחר, אולי גם אתה השתתפת ושאלתי על נאמנות.. אני חושבת שבעת מלחמה היתה מתבטאת הנאמנות של ערביי מדינת ישראל.. תתפלא כמה מהערבים היו קמים ונלחמים עם היהודים בעת מלחמה. נאמנות מתבטאת בשעת צרה..

respecta1

New member
ממש לא

אם מישהו יקום זה לא בגלל איזה נאמנות למדינה זה בגלל שהם יודעים מה יהיה פה אם יהיה שלטון מוסלמי

היכן? איפה התנועה שלהם? מסמך של גילוי דעת?

אולי קולות למפלגה ציונית? בבחירות האחרונות מרצ והעבודה קיבלו ביחד הרבה הרבה פחות ממנדט מהערבים, שאר הקולות התחלקו בין בל"ד, רע"מ תע"ל וחד"ש מפלגות שהן לחלוטין לא נאמנות למדינה ורעיונותיה, הם מציעים אלטרנטיבה רדיקלית ושונה לגמרי, אג'נדה פלשתינית טהורה. במקרה של מלחמה בין ישראל לערבים הערבים או שהיו בוחרים בפאסיביות או תמיכה מילולית הצד הערבי או עזרה אקטיבית לצד הערבי, בשום מצב הם לא היו עוזרים ל"יישות הציונית".

THE WIZARD 55

New member
אני כן, ותתפלא לשמוע שיש עוד כמה כמוני.

זאת הבעיה של הערבים במדינת ישראל.. מיעוט מפולג, ואין ח"כ שמייצגים מהימנה את דעות הרוב.

גידעון1

New member
אם עכשיו ישראל הייתה יוצאת למתקפה נרחבת

נגד החמאס עקב פיגוע כלשהו(חס וחלילה) והיו נותנים לך נשק, את באמת היית הולכת להלחם לצד חיילי צהל נגד אנשי החמאס?

THE WIZARD 55

New member
נו באמת

תסתכל קצת בהיסטוריית ההודעות שלי ותבין מה אני חושבת על החמאס.. ברור שאוייב המדינה הוא האויב שלי

גידעון1

New member
אז את אחת הבודדות

תראי למשל את מרים טוקאן כדוגמא. היא המעודדת הראשית של החמאס

THE WIZARD 55

New member
האמת שאני לא מכירה אותה

אז לא יכולה להגיב בשמה, אלא רק בשמי.. ואגב עוד תראה כאן דעות כמו שלי מהרבה אנשים.. תתחילו להקשיב במקום להאשים, ואז אולי תראו שיש פרטנרים אמיתיים לשלום..

aviadbarel

New member
תשובותיי

1. לא הייתי רוצה לראות ערבים מתגייסים לצבא, לפחות לא בעשרים שנה הקרובות. הסיבה - אני חושב שעד שלא ייושב הסכסוך הישראלי פלסטיני יש בעיתיות רבה בגיוסם של פלסטינים לצה"ל תוך ציפיה מהם להילחם בבני דודיהם. זה גם לא הוגן כלפי הערבים, וגם לא בטוח שיניב את התוצאות הרצויות במחינתנו. 2. כולם חייבים לשרת את המדינה. כולם. חילונים, דתיים, חרדים, ערבים וכל שאר המיעוטים. זו ראייתי. כמובן שיש להתאים את אופי השירות לאוכלוסיה, וניתן להתחשב ברצונותיהם בבניית המסלול, אבל כולם חייבים לשרת. למה שלמשתמט תהיה נקודת פתיחה טובה משלי? למה כשאני מסיים להגן עליו, הוא מסיים את התואר הראשון? שילך ויעשה משהו מועיל, ואח"כ ישקיע בפיתוח עצמי. 3. כדי לאמר שהם נאמנים למדינה, הייתי מצפה שישנו את הגישה. אני מאמין שרובם נאמנים, אבל כדי שנוכל להרגיש את זה הם צריכים לומר בריש גלי שהם מתנערים מאותם מחבלים שפרעו ביהודים באוק' 2000, ושהם מודים למשטרה על שטיפלה בהם (כמו שמוחמד הגיב להודעתי בנושא הפשיעה - שהמשטרה תבוא ותטפל). ברגע שהם יפסיקו לעודד אלימות, אני חושב שכולנו נרגיש טוב יותר. 4. כמחווה של רצון טוב, הייתי הופך אותם לשותפים משמעותיים יותר בהחלטות שרלוונטיות אליהם. למשל - בנוגע לשירות לאומי שאני חושב שהם חייבים לעשות. הייתי אומר להם חבר'ה לכו תקימו ועדה, תחליטו איך הולך להיראות השירות הלאומי שלכם. במקום לכפות עליהם החלטות, אם ניתן להם את הכח אני חושב שהם ירגישו טוב יותר כשותפים אמיתיים.

fifanowftw

New member
*

1. האם הייתם רוצים לראות ערבים מתגייסים לצבא? כ/ל תלוי מי כמה ולמה. בתכלס כן 2. מעדיפים את הערבים בשרות לאומי? כ/ל כן 3. מה תצפו מהערבים לעשות בכדי שתוכלו לאמר שהם נאמנים למדינה? שישירו "מוות לערבים!"
4. לערבים: מה היה גורם לכם להרגיש שייכות למדינה? יותר קנאפה במקום ארומה 5. לערבים וליהודים: מה הייתם מוכנים לעשות, על מה הייתם מוותרים כמחווה של רצון טוב על מנת שנוכל לחיות כאן כחברים ולא כאוייבים. הייתי מותר על הרבה דברים. הבעיה היא שכשאנו מוותרים יש יותר בלגן

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif מוות לערבים, יא הבול../images/Emo6.gif

ואגב, אתה גאון, אתה יודע למה:)

THE WIZARD 55

New member
ערבים מעדיפים להיות אזרחים סוג ב'?../images/Emo12.gif

תראו במה נתקלתי.. בתוך הויכוח והשיח שמתנהל בענין השירות הלאומי , הייתי מצפה לשמוע גם קולות אחרים מן הציבור הזה, קולות שמבקשים מן המנהיגים שלהם להפסיק לבחוש, וקוראים להתנדב לשירות הלאומי. בתי החולים ומוסדות הסיעוד משוועים לידיים גבריות ומסייעות. ומד"א שירותי הכיבוי והמשטרה יקבלו את הערבים בזרועות פתוחות. המוסדות האלה אינם פועלים רק עבור "היישות הציונית" אלא נותנים שירותים גם לחברה הערבית. ועד שלא ימלאו את חובותיהם האזרחיות אני מצפה מהממשלה שתפסיק לשריין לערבים 10% ממקומות העבודה בשירות הציבורי, שתחדל מאפלייתם לטובה במוסדות להשכלה גבוהה ובמעונות, ותשלול את הסיבסוד והמענקים שמאפשרים להם ללמוד כמעט בחינם. צריך להעניש את הסרבנים הערבים ולמנוע מהם קיצבאות ילדים, וכשם שנשקלה האפשרות למנוע מסרבני גיוס יהודים, רשיון נהיגה, צריך להחיל זאת גם על הערבים סרבני השירות הלאומי. אסור להפלות בין יהודים לערבים כשזה נוגע לזכויות, קל וחומר כשמדובר בחובות אולי תבינו כבר, שאם יהפכו זאת לחובה לאף אחד לא תהיה ברירה...למה להפיל הכל על הערבים?..

מוחמד5

New member
../images/Emo179.gif

1. האם הייתם רוצים לראות ערבים מתגייסים לצבא? כ/ל כן בהחלט , לאחר שהמדינה תעניק שוויון מוחלט לערבים ,עוד לפני הגיוס 2. מעדיפים את הערבים בשרות לאומי? כ/ל כן, כשיתמלאו התנאים מהשאלה הראשונה 3. מה תצפו מהערבים לעשות בכדי שתוכלו לאמר שהם נאמנים למדינה? הם כבר נאמנים למדינה ,לגזעניים קשה לקבל עובדה זו 4. לערבים: מה היה גורם לכם להרגיש שייכות למדינה? שיוויון 5. לערבים וליהודים: מה הייתם מוכנים לעשות, על מה הייתם מוותרים כמחווה של רצון טוב על מנת שנוכל לחיות כאן כחברים ולא כאוייבים. אני לא רואה ביהודים כאויבים שלי ,אני רואה אותם שותפים שלי, אבל עם חילוקי דיעות בסוגיות שונות.

למעלה