שמחתי שיש פורום כזה

שמחתי שיש פורום כזה ../images/Emo6.gif

שמחתי לראות שיש פורום של דיבור בין דתיים וחילונים, כי באמת אין מושג כזה דתיים וחילונים כולנו יהודים בני הקב"ה ובכולנו מתנוצצת נשמה שהיא חלק אלוה ממעל.

eviv

New member
יש מושג כזה אתה מוזמן לפתוח מילון..

חשתי שכל בני האדם נבראו בצלם ה' ולכן כל בני האדם הם בני הקב"ה ובכול בני האדם יש נשמה שהיא חלק אלוה ממעל... כדי לאזן את ההודעה שלך: לפי דעתי שהיא מנוגדת לשלך דת היא כמו אופיום להמונים. עוד דרך לאנשים לתרץ עובדות קיימות. היא מספקת תשובות בילתי מוכחות כדי שהאנשים ירגישו שהם שולטים בעניין ולא להיות בחוסר ידיעה

י צ ח ק י

New member
ביום חמישי שמעתי קלטת של הרב אמנון

יצחק והוא אמר שם בקלטת כשהוא היה חילוני המורה לטבע אמר לו שהיום הולכים ללמוד שאנחנו קופים שהבן אדם נברא מהקוף או נהיה מקוף כבר לא זוכר מה הוא אמר ובשיעור של תנך המורה הסביר לו שהבן אדם נברא מהקדוש ברוך הוא אז הוא מספר שם כשהוא חזר בתשובה הוא התקשר לכל המשפחה שלו לשאול אם הם קופים או בני אדם
בקיצור זה משהו יפה חייבים לשמוע את זה ואם כבר דיברתי על הרב אמנון יצחק אז יש לי שאלה אתם מאמינים בו
מה אתם חושבים עליו

mayakol

New member
מאמינים ברב יצחק? כן ברוווור... ../images/Emo5.gif

להאמין ברב אמנון יצחק? אני מאמינה בקב"ה!!! ובקשר לשאלתך מה אני חושבת עליו- אני חושבת שהרב יצחק מחזיר בתשובה בדרך לא נכונה. הפחדה מבחינתי היא לא השיטה לשכנע אדם בנכונותה של דרך מסוימת, וכך בעצם הוא פועל.

Vdrums

New member
../images/Emo31.gif כל המחזירים בתשובה

האלה ממש מגעילים, מנסים להפחיד וללחוץ על אנשים לחזור בתשובה, אמונה לא קונים במכולת!!! זה צריך לבוא מתוך הבן אדם ולא משטיפות מוח עלובות, עם כל הקלטות והוידאו ולא יודע מה. גועל נפש!!! ולעשות את כל זה בשם האלוהים! חוצפה!!!

mayakol

New member
זה אכן צריך לבוא מהאדם

אבל אדם שמחפש תשובות צריך לקבל אותן, ויש מצבים שבהם אותם מחזירים בתשובה מספקים לו את התשובות!

מצטערת לאכזב אותך! אני דתייה רק

בגלל שטיפת מוח.....וגם אתה! שנולדת אמרו לך יש אלוקים...האמנת....גדלת ככה....להם עשו שטיפת מוח אין אלוקים-לא מאמינים! אתה לא מאמין בקב"ה רק בגללך! ז"א...בכלל לא בגללך! אם אתה חוזר בשאלה זה בגלל החינוך..אבל אתה דתי בגלל שההורים שלך עשו לך שטיפת מוח!

mayakol

New member
שטויות!!!!!

אני מאמינה בקב"ה בגלל הרבה בדיקות שעשיתי עם עצמי, ובגלל שאלות ששאלתי (ואני מגדירה את זה עכשיו בצורה מאוווד פשטנית אבל ניחא) איך את יכולה לומר שזה בגלל שטיפת מוח??? ואם זה אכן כך- איך זה שיש אנשים שגדלים בבית חילוני וחוזרים בתשובה מרצונם החופשי??? (ולא כי "החזירו אותם בתשובה"...) ואם גדלתי בבית עם אב דתי ואם חילונית ובחרתי בדת, זה אומר שה"שטיפת מוח" של אבא הייתה יותר חזקה??? נו באמת!!! עשי לי טובה!!!

זה לא שטויות ותני לי להסביר

אם היית גרה בבית רק עם הורים חילוניים, עדיין היית דתייה? כשתינוק בא לעולם, אין לו דעות... אם הוא יגדל בבית חילוני-סופו חילוני בבית דתי-סופו דתי! זאת עובדה! יש מיעוט של חוזרים בתשובה/שאלה. אבל כל השאר בגלל שחינכו אותם שיש אלוקים, אני מאמינה בקב"ה--לפחות אני חושבת ככה....אבל אם הייתי נולדת בבית חילוני הייתי חילונייה ואפילו לא היה בי הרהור קל לחזור בתשובה... ובקשר אלייך...בואי נתערב שלא היה לך קל בחור בן דתייה לחילונייה, ולפי דעתי בחרת בדת בגלל שיותר קל להאחז במשהו מאשר לא להאמין בכלום! אני לא אומרת (חס וחלילה) שאת לא מאמינה בקב"ה! אל תביני אותי לא נכון...כאילו....בלי לפגוע באפ'חד....בחרת בדרך הנכונה! אבל אני אומרת מה אני הייתי עושה-אני הייתי בוחרת בדת--מהסיבה שיהיה לי משהו להאמין בו, לבסס עליו ת'חיים...ולא לחיות סתם בלי תוכלת! אני לא רוצה להעליב אבל אני חושבת שלחילוניים אין ת'תוכלת כמו שיש לדתיים כי דתיים כל הזמן חושבים על הדת כל מה שהם אומרים או עושים מתקשר לדת! חילוניים סתם עושים מה שבא להם בראש...לנו יש יותר מסגרת! יש הקשר בין משפט למשפט?

בת יפתח

New member
שאלה לי אלייך...

האם אף פעם לא הייתה לך נפילה רוחנית \ הרהורי כפירה שמהם חזרת לדת ? האם האמונה הדתית שלך אף פעם לא עמדה במבחן ?

eviv

New member
זאת לא הנקודה

החינוך בבית מתבטא בחינוך לערכים ובסידור שלהם וסידור זה משפיע על האמונה כן או לא לכל אחד יש שלב שהוא אומר האם זה הכלל טוב והאם אני בכלל רוצה להמשיך עם זה גם חילונים וגם דתיים. אבל הבסיס שאיתו את עושה את ההחלטה הזאת הוא בסיס שחונחת אליו בבית ולכן הבית ההוא בעל השפעה גם נתונית זה מוכיח את עצמו יש רק כמה אחוזים בודדים של חוזרים בתשובה וגם אחוזים מועטים של חוזרים בשאלה... אם אחת ההנחות יסוד שלי מהילדות היו שיש אלוהים היה קשה לי להתמודד עם השאלה הזאת. ברור שהדת זו אמונה היא דבר שהוכיחו אותו וגם לא הוכח שהיא לא אמת, אין הוכה לכיוון זה ולכיוון ההפוך. דת זה דבר שאתה מאמין בו אלו לא עובדות. ולכן החינוך לדת/לחילוניות הוא חינוך שקשה לצאת ממנו.

בת יפתח

New member
לא נכון

לי יש את ההוכחות האישיות שלי . אני יודעת בדיוק מה אני מרגישה , ולכן אני יכולה להוכיח לעצמי את קיום הא-ל אבל לא לאחרים. (ולא נעמיק את הדיון על זה , אולי בהזדמנות אחרת) ברגע שההרגשה קצת נוטשת אותך כביכול , אז מגיעים למצב של נפילה רוחנית ואז מתחילים לתהות ולהכנס להרהורי כפירה בדת . החוכמה היא לצאת מזה ע"י החזרת הרגש והתשובה . אולי אצלי היו את הקטעים האלה יותר כי אני חוזרת בתשובה , אבל נראה לי שזה יופיע בשלב כלשהו אצל כל אחד.

סליחה???

לכם יש יותר מסגרת, לנו יש יותר חופש. מה יותר טוב, זה לא לך להחליט, אלא כל אחד לעצמו. מה זה לחיות סתם בלי תוכלת? וזה גם לא נכון שחילוניים לא מאמינים בשום דבר. אני למשל מאמין בעצמי, בכוח שיש לאדם מעצם היותו אדם, היור הכי חזק והכי חכם שיש בטבע. ויש לי ועוד איך תוכלת. נכון שאני חושב לפעמים שבמילא אני אמות בסופו של דבר- אבל מצד שני, ובדיוק מאותה הסיבה צריך לנצל את החיים בדרך הטובה ביותר כל עוד הם בידיך!

לא אמרתי שאין לכם תוכלת!

פשוט הרבה יותר קל לחיות שאתה מאמין במשהו ואתה הולך בדרך שמסומנת לך...במקרה שלנו המצוות!

את לא יכולה להגיד את זה כעובדה

כי אני למשל חושב שהרבה יותר קל לחיות בחופש, כשאתה בוחר לעשות מה שאתה רוצה ויכול בדרך לשנות את החלטותייך...הרבה יותר קל ונוח מאשר להיות כבול במצוות הדת.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, כאן נגעת בנקודה

נכונה מאוד, האם המצוות שאנו מקיימים זו כבילה או לא? אז לדעתנו זו ממש לא כבילה, וההפך אנחנו עושים את זה מתוך רצון, וישנם כאלו מהציבור החילוני שרואים את זה ככבילה... ולגבי החזרה בתשובה, גם אני בדעה שאסור להחזיר בתשובה בכפיה, אבל אם מגיע אליך אדם ורוצה לחזור בתשובה ויש לו שאלות בפיו, אז כשאני עונה לאותו אחד ומקרב אותו, זו לא כפיה, כי זהו הרצון שלו... ואסיים בסיפור שקראתי השבת, בוודאי כולכם זוכרים את הפיגוע בגבעה הצרפתית שהייתה לא מזמן, ושני אנשים סיפרו שהם היו על האוטובוס אחד מהם חייל דתי, שהוא סיפר ששניה לפני שארע הפיצוץ הוא התכופף לתיק בכדי להוציא את התהילים, שבקביעות כל בוקר הוא נוסע בקו הזה וקורא תהילים, ובזכות זה שהוא התכופף הוא ניצל ולא קרה לו אפילו שריטה אחת, והסיפור השני זה של אדם חילוני שישב סמוך למחבל ולא קרה לו כלום לא והוא ניצל ואפילו לא נפגע... ועכשיו לשאלתי האם אתה לא רואה את זה כנס?

סה"כ הבעתי את דעתי.

ידעתי שתגיד את זה. ברגע שראיתי שהגבת, ידעתי שתיגד שאתם מקיימים מצוות מרצון, ואני מסכים. בינתיים אתם מקיימים מרצון. אבל עד כמה יש לכם רצון? האם אתם חושבים שזה באמת הכרחי? למה אני צריך לראות את זה כנס? אני בטוח שאם היינו מנתחים את מבנה הפצצות של המחבל יחד עם זווית ההתפוצצות וכל שאר דברים מדעיים היינו מגיעים לתשובה מדוע הוא לא נפגע. דבר שני הוא לא הבנתי מה ניסית לומר? שקרה נס הן לדתי והן לחילוני? לא הבנתי את הנקודה שלך בסיפור הזה.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, ואנחנו באמת

מקיימים מצוות מרצון ללא כל כפיה, ואני אומר לך את כל האמת... ואיך היו מנתחים את זה? כשהחילוני יושב סמוך מאוד למחבל ולא קרה לו כלום לא, איך היו מנתחים דבר כזה? וסיפרתי את הסיפור הזה בכדי לשמוע אותכם, האם אתם מאמינים בניסים? או לא?

כאחד שאמר בהודעת הפתיחה שלו

שהאדם מעצב בעצמו את עתידו וגורלו, אני בהחלט לא מאמין בניסים, אבל כמובן זה פתוח לדיון אצלי, בדיוק כמו קיומו של כוח עליון כלשהו. הנה משהו שקראתי בספר מסוים(ועזבו את ההקשר אליו נרשמו הדברים): אומר החכם: "האייל מגשים את ייעודו בחיים בכך שהוא מספק מחיה לצייד- בין אם הוא זאב או אדם. איננו מתאבלים על מותם של אלו המגשימים את גורלם". שואל האדם הפשוט: "אם כך, כיצד נוכל לדעת, אם מי מן היצורים בעולם הגשים את ייעודו בחיים? הכרתי זקנים שמתו במרירות נואשת. ראיתי ילדים רכים מתים בטרם עת, אך עם זאת מותירים מורשת של שמחה ואהבה, עד כי הצער על אובדנם בידיעה שחייהם הקצרים הם העניקו אושר לרבים אחרים". עונה החכם: "בעצמך השבת על שאלתך, טוב מכפי שיכלתי אני. מוטב שנאמר שחיינו נמדדים לא במה שהרכשנו במהלכם אלא במה שהענקנו". אני יודע שהדברים קצת נוגדים את אמונותיי, ושהדיאלוג נבנה בכוונה כך, אבל עדיין לדעתי יש בו מן המאיר עיניים.

למעלה