שמחתי שיש פורום כזה

מתנדב

New member
Knight of Darkness, הבנתי את מה

שאתה אומר, ובוא אני אסביר לך משהו... נס פירושו, דבר שבדרך הטבע זה לא היה יכול לקרות, וקרה נס שזה מעל דרך הטבע... עכשיו השאלה היא אם אתה מסכים איתי לגבי זה או לא?

האם אני מאמין ב"על-טבעי"?

לא. אבל בקשר להגדרת נס- כן, אני מסכים, ועדיין זה נשאר אצלי פתוח לדיון בדיוק כמו קיום כוח עליון. דרך-אגב, עדכנתי את החתימה שלי(עדכנתי, לא שיניתי)!

מתנדב

New member
אז ברגע שאתה אומר שלהגדרת נס כן

והרי נס הוא דבר שמעל דרך הטבע, כי דבר שזה בדרך הטבע זה דברים שקורים יום יום, ומציאותיים, אחרת מה זה נקרא אצלך נס? מה משמעות המילה אצלך נס? איך אתה מגדיר אותו?

לא הבנתי דבר וחצי דבר מדברייך

בוא נגיד ככה- המילה "נס" לא קיימת בלקסיקון שלי. כל דבר שהוא לכאורה "נס", ניתן להוכיח בדרך מדעית, אם רק להסתכל בזה מהזווית הנכונה ולחשוב בצורה הנכונה- כך אני מאמין.

ה מוזה

New member
רק למען הדיוק בסיפור השבת

החייל שהתכופף להוציא משהו מתיקו התראיין לרדיו ביום הפיגוע רצה הגורל ושמעתי את הראיון עימו מדובר באיש קבע הנוסע בקביעות בקו הזה והוא התכופף להוציא מהתיק את המשקפיים שלו . לאחר מכן ירד מהאוטובוס אך היות ומשקפיו נשמטו לא ראה היטב ולכן לא היתה באפשרותו לסייע לאנשים אחרים . למען הדיוק. הוא לא קרא תהילים. אולי הוא נוהג לקרוא אך באותו הבוקר ובאותה הדקה הוא התכופף לתיק להוציא משקפיים. אז נכון ניתן לומר - גורל צירוף מקרים ותו לא וניתן לומר השגחה עליונה איש כראות עיניו .

מתנדב

New member
ה מוזה, אם יהיה באפשרותי לעלות

את הסיפור לכאן ע"י בריקה אני אעשה זאת, ואראה לך שהחייל אמר במפורש שזה בגלל התהילים, ונכון שהיה גם משקפיים בסיפור הזה שחכתי את זה, מצטער, אך בגלל התהילים הוא ניצל.... איך אמרת? איש כראות עיניו...

מה לא ברור? היא רשמה שטויות

רשמתי שזה לא שטויות! אתה אמור להבין לבד למי זה מיועד,לא?

בת יפתח

New member
תומר ומשועממת ../images/Emo26.gif

פשוט תשרשרו למקום הנכון , וככה כולנו נבין למי זה מכוון...

טיפוסית

New member
מה שמגעיל בהם

זה שהם מביאים כל מיני הפחדות על גוג ומגוג ומה סופם של הכופרים. ולמיטב ידיעתי יש לחזור בתשובה מהאהבה וקצת מיראה ולא רק מיראה. אבל יש לי חברה שחזרה בתשובה והיא חושבת שאולי הם מחזירים מפחד אבל אחר כך זה מתחיל להיות מאהבה- זה נכון לאנשים מסוימים ולא לכולם לכן אני חושבת שלכל בן אדם יש דרך אחרת לחיזור בתשובה- לאחד מאהבה לאחד מיראה ולאחד גם וגם אבל בסופו של דבר יש גם יראה וגם אהבה

דברת אלי../images/Emo35.gif אם כן...תשובה../images/Emo70.gif

לא, אפ'עם לא היו לי...אבל עם כל הכבוד, זאת רק ההתחלה. כל עוד אני יושבת לי בבית ילדה מפונקת שלא חסר לה כלום (ברוך ה') לא יהיו לי הרהורי חרטה...או כמו שאת קוראת לזה "נפילה רוחנית" הפעם היחידה שכעסתי על הקב"ה הייתה שהייתי בכיתה ד'! והסיבה הייתה סיבה מטומטמת של ילדה בלי דאגות...אבל זה לא אומר כלום...עוד שש שנים בערך-שהחיים יהיו קשים כמו שאומרים...אני אחזיר לך תשובה הולמת!

בת יפתח

New member
אז זה מחכה גם לך...

ככה כל אחד מאיתנו נבחן מחדש כל כמה זמן. אז בעצם בכל אחד מאיתנו יש חוזר בתשובה קטן , אם הוא הצליח לעמוד בניסיון. אז למרות שאת צודקת , והחינוך הוא שקובע את רוב הדברים , ואחוז היוצאים בשאלה \ חוזרים בתשובה הוא נמוך , אין כאן שטיפת מוח , כי כל אחד בוחר לעצמו כל תקופה מסויימת את דרך החיים שלו מחדש.

אבל אם חינכו אותך ממש חזק לדת

וכל הסיבבה שאת חיה בה דתייה חזק 99% שלא תהרהרי על זה...

אביב...יש לי שאלה...אה...לכולם../images/Emo70.gif

אתה חילוני או דתי? והאם לך גם היו הרהורי "נפילה רוחנית"? שאנשים יענו לשאלות הבאות: 1)דתי/חילוני 2)אם היו הרהורי "נפילה רוחנית" 3)סביבה-רק דתיים/חילוניים/מעורב 4)הורים-מה הדת שלהם ומה היחס שלהם לאמונה

בת יפתח

New member
אוקיי...

א)דתיה ב) הרבה ג) חילונית ד) מסורתיים מינוס. ( דתיים בלב \ מאמינים. )

eviv

New member
אני...

אני חילוני היתה לי תקופה של הרהורים בנושא הדת אני חיי בסביבה חילונית אבל אני גם בקשר באופנים שונים עם סביבה דתית ההורים שלי מאמינים באלוהים אמא שלי מגדירה עמצה כמסורתית= לפי המנהגים אבא שלי יותר הוא משתדל להניח תפילין וכל הסיפור... אם הכוונה לשאול את הדעה שלי ביחס אליהם אז אני הרבה יותר קיצוני מהם בנושא הדת...

eviv

New member
לכיוון הלא מאמין

בלי לפגוע דעתי היא שדת היא כמו אפיום להמונים ושיהיה ברור אני לא נגד סמים...

למעלה