שמחתי שיש פורום כזה

בת יפתח

New member
הערה מיותרת ../images/Emo4.gif

ובלי לפגוע : נבובה. אולי נפתח על המשפט הזה שרשור ? נראה לי שיהיה מעניין. מי מתנדב ?

eviv

New member
זו דעתי בשיא הרצינות

סמים זה לא "רע" אין בזה משהו שיותר רע מלעשן סיגריות מלעשות מין ומללכת ברחוב מלהתגייס לצבא ובכלל מלקום בבוקר ולצאת מהבית...

סלח לי, אבל אתה מופרע

סמים יכול להרוג אותך. מנת יתר אחת ואתה מת. כל השאר לא הורג אותך, חוץ מסגריות שזה מקרה אחד לאלף בערך שנגרם סרטן ריאות.

בת יפתח

New member
סמים ממכרים...

ולכן הם יגבילו אותך תמיד מבחינה כל שהיא כי אתה תהיה משועבד לסם. התמכרות , לכל דבר בין אם זה שוקולד , אינטרנט , או הרואין , תגביל אותך . ( נו , עכשיו נראה אותי מסתדרת שבוע בלי הנט...)

eviv

New member
ולמה זה רע?

אם זה נותן לך הנאה למה זה רע? תתמכר לכיף? עדיין לא הבנתי מה רע בזה ובקשר לבריאות גם הצבא מסוכן לבריאות אבל יותר חמישים אחוז מהמחזור השנתי מתגייסים וגם מסוכן לשתות אלכהל אבל זה חוקי ואין הגבלה על זה...

בת יפתח

New member
זה כיף מזויף.

זה מגביל את החושים ואת הדעת . ( ולא, זה שנדמה לך שאתה סנאי או זה שאתה שומע טראנס באיכות טוב יותר , זה ממש לא מחדד את החושים) זה שורף תאים במוח. זוהי הנאה מזוייפת . לדעתי , יותר שווה להגיע לתחושה של "היי" בלי סמים. עצם התלות במשהו , עצם ההתחייבות למשהו גשמי , תגביל אותך. לא חבל ? אם תתמכר הפוטנציאל שלך , בכל תחום , לעולם לא יתממש במלואו וכך לא תוכל להגשים את עצמך. אגב בדת היהודית , זה בדיוק ההפך.

eviv

New member
כמובן שההשוואה לא באה במובן ההתמכרו

ת קודם כל חשוב לציין שאני לא משתמש בסמים אבל לא בגלל שזה לא בריא! כל דבר הואר לא בריא וכל דבר הוא ממכר אגב גם אלכהל ממכר... דת בכלל באה כדי לארגן את האנשים במסגרת ובאה לספק לאנשים את הצורך שלהם לא להיות בחוסר ידיעה מה הולך כאן כמו סמים שאת לוקח ואז אתה מרגיש בטוח בעמך ככה אני רואה את הדת...

mayakol

New member
אם כך לא הבנתי אותך אביב-

אם הסמים הם לא דבר שלילי בעינייך, ואתה מוצא בהם רק טוב- למה אתה לא משתמש?! (אין בשאלה שלי כל עידוד חלילה, לשימוש בסמים אלא שאלה רטורית אך מצפה לתשובה... כי הרי, אם אתה לא משתמש זה מן הסתם כי אתה יודע בתוכך שזה מזיק!)

Huan

New member
הסמים מוצאים מחוץ לחוק מסיבה אחרת..

בעיקרון, תעשה לגוף שלך מה אתה רוצה. סמים משבשים בצורה מאוד חמורה את תפיסת העולם של המשתמש, וכאשר הוא בהשפעה, אין לו כלל שליטה על הגוף שלו. אני כבר רואה אותך קופץ וכותב "אלכוהול". נכון, תתפלא, אבל יש איסור להשתכר עד אבדן חושים בחוק, וגם כל ההגבלות המוכרות [אסור לנהוג ובלה בלה...]. ההבדל הוא שסמים מכניסים אותך למצב של אבדן חושים במהירות, ואילו בשביל אלכוהול צריך לעבוד חזק... [או לשתות הרבה]

אני:

1)חילוני 2)לא מבין את הביטוי. בכל מקרה, חשבתי הרבה על קיום כוח עליון כלשהו, ואין לי החלטה בנושא הזה, אני משאיר הכל פתוח. 3)אפשר לומר רק חילוניים...למרות שיש פה ושם דתיים(כמו המנקה שלנו) וגם לא רחוק יש שכונת דתיים אדוקים. 4)יהודים. היחס שלהם לאמונה? כמו שלי אני מניח. כל פעם שאני מנסה לדבר עם אבא שלי ברצינות(לאו דווקא בנושא הזה) הוא מתחיל להתבדח. ואמא פשוט אומרת שאין לה כוח ולא אכפת לה.

אביב...יש לי שאלה...אה...לכולם../images/Emo70.gif

אתה חילוני או דתי? והאם לך גם היו הרהורי "נפילה רוחנית"? שאנשים יענו לשאלות הבאות: 1)דתי/חילוני 2)אם היו הרהורי "נפילה רוחנית" 3)סביבה-רק דתיים/חילוניים/מעורב 4)הורים-מה הדת שלהם ומה היחס שלהם לאמונה

Vdrums

New member
אני...

חילוני לא היו שום הירהורים. שהייתי בכיתה א' ו-ב' הייתי בבי"ס דתי כי זה הבי"ס היחיד שהיה באיזור. אבל אח"כ עברנו דירה והלכתי לבי"ס רגיל. אולי בגלל זה אני לא בעד הדת כל כך... אני זוכר ששנאתי את התפילות ואת העובדה שהייתי צריך לשים כיפה, כי חוץ מהבי"ס לא הייתי הולך עם כיפה בכלל. יש בעירי המון דתיים ושומרי מסורת, אבל החברה שאני מסתובב איתה כולל המשפחה היא חילונית. הורים יהודיים חילוניים.

בת יפתח

New member
תראי...

יכול להיות שזה אף פעם לא יקרה לך , אבל נראה לי שהבסיס לאמונה חזקה באמת , שאחרים לא יוכלו לשבור , זה לעמוד בנסיונות כאלה . מצד שני , אני לא מאחלת נפילה רוחנית לאף אחד. גם בגלל הבאסה הקשה שכרוכה בה , וגם בגלל שאולי הוא לא יוכל לעמוד בה ...

בת יפתח

New member
../images/Emo12.gif שירשרתי למקום הלא נכון...

זה מכוון להודעה של משועממת " אם גדלת בסביבה דתית 99 אחוז שזה לא יקרה לך..."

shira g

New member
אני...

אני חילונית והרבה פעמים עשיתי חושבים עם עצמי ורציתי לבדוק במאה אחוז אם אני לא מאמינה באיזשהו כח עליון....אפילו לא כיניתי אותו "אלוהים" והחלטתי שבתור אדם שאוהב לשאול שאלות ובתור אדם שמסתמך רק על עובות מוצקות ומדעיות זה לא במקום להאמין בכח הזה...ואז שאלתי את עצמי במה אני כן מאמינה והחלטתי שבטבע... שהאדם הוא חלק מהטבע וכל הדברים האלה... אני חיה בסביבה חילונית וכשאני אומרת חילונית יש גם הרבה שומרי מסורת.... אפילו רוב החברים שלי....אבל אני לא וגם ההורים שלי ממש לא....וכאן מגיע העניין של "השטיפת מח", זה כל כך נכון.... אני בטוחה שאם הייתי בסביבה דתית....לא הייתי חושבת אפילו על לעזוב... נולדתי להורים חילונים- וככה אני אשאר...

אמנון יצחק איננו רב...

שמעתי מספר הרצאות שלו וכן קראתי מאמרים באתר שלו ולדעתי רוב הדברים שאומר הם שטויות... אבל אין זה משנה שהרי הוא מנסה להחזיר בתשובה בדרך ריגשית...

כל אחד מאמין בכוח עליון-השאלה היא

איך הוא מגדיר אותו-אלוקים?רוחות שמסתובבות? אנרגיות? כל אחד מאמין שהעולם לא נברא סתם ככה...מישהו יצר אותו...אין דבר כזה לא מאמין? אתם מאמינים שהעולם היה קיים מאז שהגלקסיה הייתה קיימת? מי ברא אותה? מאז שהיקום? מי ברא אותו? מישהו היה חייב לעשות ת'זה....השאלה היא מי! אנחנו היהודים נוטים להאמין (לפחות חלקינו) שזה הק"בה.

Vdrums

New member
אלה שאלות פילוסופיות

שאין להן סוף. האדם חשב על השאלות האלה וניסה לענות ולא מצא תשובה כי זה בלתי אפשרי, או שהדרך לפיתרון היא ארוכה מאוד. אז הוא יצר לעצמו אלוהים/יישות/כוח עליון איך שלא תקראו לזה ופיתח אמונה ודרך מחשבה מסויימת. פיתרון פשוט ונוח. אבל את התשובה האמיתית לעולם לא נדע. כי אין מצב להוכיח שום תשובה שתינתן.

למעלה