שמתם לב

לדעתי

לימונינה, אם רוצים למגר את התופעה של תגובות כאלה, פשוט אל תתייחסי ואל תגיבי, זה קשה, אבל שוה המאמץ.

גבעון 1

New member
הלוואי היה לי חצי מהשכל שלו...

הלוואי היה לי חצי מהשכל שלו, ועסק כמו שלו . לא הייתי עכשיו תקוע פה עם חבורת המסריחים לובשי השחורים...

גנדרן

New member
חבל מאוד...

לידיעתך סדנאות כאלה מתקיימות בכל הארץ, לגברים ונשים כאחד. חרדים דתיים וחילונים, נשואים ושאינם נשואים זה דבר שעובד מצויין ואפילו משלמים כסף... מה יש את חושבת שאם את נשואה את מושלמת.... תמיד ניתן להשתפר, ואלו שגרושות כאן באמת , הכל אשמת המערכת? אין להם תיסכולים שונים? בעיות אישיות שהן הלבישו לזה סיבה "מוצדקת" בואי נדבר על השולחן הרי לא כל מי שעזבה את בעלה, זה רק כי הוא דוס... פאנט... אז אולי יש לה מה לתרום...

מאוד נחמד לקבל ממך תוכחה על כבוד.

ולעצם העניין, איפה ראית בתגובה שלי חוסר כבוד אליה??\ מה שאמרתי, ואני עומד מאחורי דבריי, שאמנם קיימים נשים ומשפחות כאלו, אך הם לא מעידים על הכלל.

תמרר2

New member
תלוי על איזה כלל

יכול ליהיות שזה מתחלק למגזרים לפי התגובות הרוב נשמעים מהמגזר החסידי ושם אני לא כ"כ יודעת מה קורה אצלינו הליטאים זה הכלל, אני רואה את זה אצלי במשפחה ואצל חברות.

תמרר2

New member
סדנה בשתי מילים

לשמור על שוויוניות ועל הכבוד! ובשיויוניות- אני לא מתכוונת שנשים ילמדו גמרא כמו גברים או שגברים ילדו, אלא תקחו את הזמן שלכם ותחלקו אותו שווה אם הוא עכשיו לומד ואת בבבית ברור שאת יכולה לטפל בילדים והוא לא, אבל כשהוא בא להפסקת צריים מהכולל אין לנוח, ישר לעבודה. וכבוד- זה חשוב, תחליטי לפי הראש שלך לא לפי מה יראה לבעלך טוב, תעשי דברים שאת אוהבת אפילו אם זה לא מקובל בסביבתך וכמובן אף אחד לא מחליט בשבילך שום דבר, את בן אדם מבוגר שיכול להחליט בעצמו. אני אישית חושבת שאם אשה מכבדת את עצמה ומעריכה את עצמה גם הסביבה מתנהגת בהתאם יש נשים שלא בטוחות בעצמם ויכול ליהיות שאנשים בסביבתן מנצלים זאת.

את תופעה נדירה בציבור החרדי

הלוואי והיו יותר נשים כמוך. ואני מגיעה ועדיין חיה בתוך ציבור ליטאי.

יש פה טעות בתפיסה!

יש הרבה נשים שהם חרדיות ולא בתיאורים האלה!! חרדיות שטוב להן במקומן. . אף אחת לא מחוייבת לבעלה ולא מחוייבת להשריץ ילדים פעם בשנה.. הגוף של האישה בשליטתה והיא תחליט מתי ללדת ומתי לקחת הפסקות. הנשים שמשריצות כל שנה ומשתחוות לבעליהן אלו נשים שלא יודעות שזה קיצוני כי ככה הם חיות. וזה מה שהם ראו בביתן..חיי צמצום מטורפים בלי טיפת מושגים. אני בעצמי פגשתי לא מזמן מישהי שיש לה 2 ילדים ולא היה לה חצי מושג מזה מניעת הריון. היא חשבה שאישה שרוצה שיהיה הפסקה פשוט לא טובלת כמה חודשים! היא פשוט חסרת מושגים בצורה קיצונית.. והיא לא אישה עם מטפחת או באה מבית בסגנון מאה שערים אלא חסידה של חסידות מפורסמת ולא כזאת מצומצמת. . אז אם תקראו לזה אנוסות זה טעות! כי אנוס זה בנאדם שכופים עליו התנהגות מסויימת ואלו הם נשים שפשוט לא יודעות שיש דברים אחרים חוץ ממה שהם יודעות. אז לא אנוסות אלא מסכנות..

L0LiTa 2O

New member
עוד לא

הגעתי למסקנה אם אתה חרדי בעל כורחך/חרדי שאוהב את הדת..

הסיבה האמיתית

שיש יותר גברים כופרים מנשים כופרות היא שהגברים מאוננים והנשים לא כל כך לפי התורה פגמי הברית גורמים להרהורי כפירה לפי ההגיון גבר חרדי נחשף מגיל צעיר לעובדה שהחינוך החרדי הוא לא מציאותי

הופה. הנה זה בא.

איך לא חשבתי על זה קודם.. נשים לא כל כך? אה ואם כן, זה לא פוגע בניצוצות של נשמות................ יפה יפה.... הגיון? אותו הגיון יש. צא מזה.

שלא עשני אשה

לעולם לא תביני איזה שוק חוטף בחור שמקבל חינוך חרדי כשהוא מבין שבעצם הוא עשה עושה ויעשה נצח סלה את החטא הידוע שאין לו כפרה זה אחד הדברים הכי לא הגיוניים בחינוך הזה

סליחה שכחתי

כל הכבוד לך מאיפה הידע הזה אגב שמעתי פעם אידיוט אחד ששאל למה אין לנשים רוח הקודש הרי הם לא פוגמות ותירץ כי הם מחטיאות את הגברים וסופגות את הפגמים שלהם וכו' וכו' ובאלציונגועל ונאמר אמן

גבעון 1

New member
נראה לך?

תשמע צמא, בישיבה בה למדתי כולם אוננו, כולל הבחורים הצדיקים וכולם הרגישו אח"כ רגשי אשם.... פעם חשבתי שאם הייתי תורם את כל הזרע הזה ל"בנק הזרע" הייתי היום מיליונר. מה הקשר בין השניים, אתה חושב שהחבר'ה הצדיקים הללו, לא התחתנו וחלקם נהיה רמי"ם, ונותני שיעורים. והם אוננו כמו כולם.... כפירה קשורה לחופש מחשבה, שהבן אדם פתאום מתחיל לשאול שאלות, כנראה שבנות פוחדות יותר לשאול שאלות... פן יבולע להם...

moshe010

New member
יש סיבות רבות

1) החינוך שלהם הוא הרבה יותר שמרני ולא עצמאי ולכן הם לא מרגישות מספיק עצמאיות לצאת 2) אין לא מכירות את התורה כמו שהיא (רק עם שיפוצים) ולכן אינן נחשפות לחוסר הגיון שבו ולסתירות הרבות וגם מי שנחשפת, בטוחה שלגברים ולרבנים יש תשובה, כי שטפו להם את המוח שבנות לא יכולות להבין תורה ולכן דין המלמד בתו תורה כמלמדו תפלות 3)הן יותר רגשיות ולכן יותר קשורות למשפחה ולחברה וקשה להם לעזוב אותן כמו כן זה גם מספק אותן ומחפה על הקשיים 4)למרות השילטון המוחלט של הגבר בחיים הציבורים בציבור החרדי ,והשלטון התיארטי של הבעל הפרטי על אשתו, בכל זאת בכל הקשור להקלות דתיות ולמודרניות החברה בכלל והבעל בפרט מקבל יותר את רצון האשה להיות מודרני ולהקלות בדת מאשר ההפך לדוגמא אשה שלא מתפללת לא תיתקל בהתנגדות למרות החיוב המפורש שלה להתפלל כמו כן אשה שאוכלת לפני קידוש או לא צמא לא תתקל בהתנגדות בדרך כלל ואילו גבר שמאחר זמן ק"ש יתקל בזעזוע ובכלל הדת יותר מחייב את הגבר גם מבחינת חיובו ללמוד כל רגע פנוי והאיסור לעסוק בתרבות הפנאי לעומת האשה שמותר לה ללכת לראות סרט/הצגה ומותר לה להשתעשע בשעות הפנאי ומותר ל ללכת לקניונים ועוד רבות

mister xy

New member
לפי דבריך

זה אמור להשפיע גם על הרכב היוצאים בשאלה כך שיהיו גברים הרבה יותר מנשים דבר שבמציאות לא נכון. לדעתי יכולה להיות סיבה אחרת לכך, החיים הכפולים האלו מאלצים את האנוס/ה לשקר על ימין ועל שמאל כולל בן/ת הזוג, קרובי משפחה, שכנים, ואפילו לילדים. ובכלל כל החיים האלו הם שקר אחד גדול ומטבע הדברים נשים מרגישות פחות נוח עם שקרים... ועוד נקודה למחשבה, זה שכאן יש מעט בנות לא מחייב שאנוסות יש פחות מאנוסים כי אולי פשוט הן עסוקות יותר (עם הילדים והטיטולים כמובן כפי שכתבו למעלה) מה שבאמת מתאר את מצב האשה החרדית.

למעלה