שמתם לב

לא ראיתי כאן טענה שאין נשים כמוך.

דובר כאן, ובצדק, על אותן נשים שאין באפשרותם בכלל לחשוב על דרך בחיים בגלל אורח חייהן. כמאמר פרעה "תכבד העבודה על הנשים (השמטת ה"א" בכוונה) ויעשו בה".. נכון גם שישנם הרבה אברכי כולל שבאמת לומדים ורוצים בזה, ויש אחרים שלא רוצים לדרוך שם, אך מאימת השווער אין להם ברירה.

גנדרן

New member
חבוב תלמד לכבד

חבוב תכבד את תמר. היא באמת "אשת חיל מי ימצא", אשה כזאת אינה שפחה של אף אחד. אוהבת את בעלה ואת התפקיד שלו ורוצה לעזור לו אשרייך אחותי... אולי תעבירי כאן סדנה לבנות? (אולי גם הבנים יצטרפו)

אין כל פוטנציאל לסדנא לבנות

רק לבנים, למערכת, לדת הלוקה בשובניזם. להזכירך, מדובר על בנות נשואות. החיות במערכת זוגית בה, הבעל, המלך, קובע, מחליט, אוהב, לא אוהב, שונא, מתעב, קיים. זה קלאסה. תמר מתארת משהו חריג, חדשני ולוואי שיפוצו מעינותיה.

זה לא כ"כ נדיר

לראות זוגות (אפילו מאוד דוסים) שמחליטים ביחד וקובעים ביחד, ולא רק הבעל הוא הקובע והמחליט. אני גם מאוד מכבד את אשתי, ועוזר בעבודות בבית וגידול הילדים וכו'. אבל בכל זאת בהחלט יש דיכוי אצל הנשים החרדיות, וזה לא כ"כ תלוי בבעלם, אלא בסביבה המדכאת.

נכון. וגם באופי של הבני אדם.

אבל היות והדת מטפחת קו מסוים, ודרך חיים שבה הבעל קובע ונותן את הטון של הבית, יוצא שזו צורת החיים שכל דור מראה לבא אחריו (ובלי עין הרע שיירה משתרכת...) בקיצור. מחול שדים. זו לא המצאה של החרדים או אנשי הדת, זו היתה פעם התפיסה, וציטוט מהספר בו אני קוראת ממש עכשיו, (עולמה של סופי) ...תולדות הפילוסופיה היא תולדות המחשבה של גברים. הנשים היו משועבדות בעבר, הן כמין והן כיצורים חושבים. מה שגרם כמובן להפסד גדול של ניסיון חשוב ביותר...

זה נכון

שהדת מטפחת קו מסוים, אבל מה שקורה הוא שאפילו אם קורה שהבעל רוצה חיים יותר שפויים, האשה לא מסכימה כי היא משוכנעת מהדת מהסביבה, ומהחינוך שהיא קבלה.

זה הכל מראה על האבסורד הגדול

שששכנעו אותן שהו הכי שמחות ומאושרות בעולם, זה המסנות הכח גדול, אפילו לא לדעת מה חסר.

תמרר2

New member
טוב שאתה עוזר

מזה עוזר? למה אתה עוזר לאשתך? למה אתה לא עושה איתה ביחד את מה ששניכם צריכים לעשות? מכאן זה מתחיל, כאילו כל ענייני הבית והילדים קשורים לאשה, והבעל הוא בעל מאד טוב, הוא עוזר לה, סליחה? זה הילדים והבית שלך בדיוק כמו שלה

moshe010

New member
הבעיה לפעמים גם הפוכה

היות שכל העבודה אמור להיות על האשה והבעל אמור לעזור יוצא שהאשה מנחיתה פקודות לבעל מה לעשות ודורשת לעשות זאת מיד כי הוא אמור לעזור לה, ואילו הבעל לא יכול לבקש כלום כי היא טוענת " אל תתערב לי מה לעשות" כך יוצא שאני עושה את מירב העבודה ומקבל הרגשה שאני לא עושה כלום כי אני לא תמיד עושה מיד מה שהאשה מבקשת כמו כן כשהנשים לא רוצות להביא ילדים הן הרבה יותר מסוגלות לעשות זאת, החל מזה שהרבנים מקילים להם,סוג של התחשבות של הנשלט והמסכן, וממש לא מתיחסים לאב שיאמר שהוא לא רוצה עוד ילדים ובודאי לא אם יגיד שהבעיה כלכלית כי יגידו לו לך תתמודד בכל מקרה יכולה האשה לקחת כדורים מבלי ידיעת הבעל או לחילופין להגיד שהיה לה דם ולאחר את הל"ט ולגבר אין כמעט אפשרות אלא להשריץ ילדים כל שנה ולהתחייב לדאוג ל14 ילדים ול14 אלף ש"ח לחודש

תמרר2

New member
כל עוד גברים לא יכולים ללדת

המפתחות אצלינו, ברור שאישה תחליט אם היא רוצה ללדת או לא, מה, תחייב אותה להיכנס להיריון? אבל אני לא חושבת שיש מישהי שרוצה להיכנס להיריון בלי שבעלה רוצה ילד ואל תישמע כזה מסכן כאילו אונסים אותך אם אתה לא רוצה, יש דרכים, אולי יהיה קשה לך להתמודד עם זה אבל יש

כן?

אל תהיי בטוחה... יש נשים שרוצות ילדים כי יש לחץ מהסביבה (ההורים, הדודים, האחים והאחיות כולם מביאים הרבה, מה פתאום שרק היא תביא קצת), או בעצם לא משנה למה, למרות שהבעל לא רוצה! צחוקים, אה? (ואם הבעל עושה קצת פרצוף חמוץ, הוא מקבל כזאת מנה הגונה, שהוא כבר מפחד להביע דעתו בנידון...) יש כאלו!

יש לי גיסה כזאת

בעלה רצה שלושה ילדים, היא רצתה שבע. היום יש להם שש. אין לו מילה - הרב אמר לו 'שמע לאישתך, צער גידול בנים זה עליה'. מה שכן, הצער באמת נופל עליה. הבנאדם לא יודע להחזיק תינוק בידיים ובטח שלא להחליף טיטול, ואפילו הפרנסה מגיעה מהסבא והסבתא (במקרה שלהם) אז אולי באמת יש לו פחות זכות להביע דעה.

זה הסיפור שלי

אני רציתי אולי שני ילדים והיא רוצה בלי סוף .והיא הודתה שזה קשור ללחץ חברתי ! כמעט התגרשנו על רקע הויכוח הזה .והעול במקרה שלי הוא עלי, לא פחות ממנה ואולי יותר . הקטע שהויכוחים האלה היו עוד לפני שיצאתי בשאלה.

moshe010

New member
דבר ראשון יש ויש

דבר שני מה הם הדרכים? אם הכונה מניעה מקיום יחסי מין זה לא כ"כ פשוט כיוון שהאשה מאמינה שיש חיוב לקיים יחסי מין בל"ט ויש חיוב ללכת למקווה בל"ט

סוג ב

New member
את מאמינה לתמר?

או שהיא לא מצליחה להכנס להריון, או שהם לא כאלה חרדים ונוטים יותר לכיוון 'המודרני', או שיש לה חמש ילדים והיא מנסה לשכנע את עצמה שיש לה רק אחת... צריך לזכור שחרדים- ועוד כאלה שלומדים בכויילל, שואלים כל דבר את הרב. הם לא עושים כלום בלי לקבל אור ירוק מהרב שלהם. לא נירא לי שאפשר למצוא רב חרדי ירא שמיים, שייתן לזוג חרדי, לעשות הפסקת ילדים במשך 3 שנים. ואני לא טועה. הפסקה כזאות זה רק על דעת עצמם ואם זה כך, אז היא ובעלה, לא כאלה חרדים...

אם אני מאמינה לתמר? לאו דווקא

אבל בהחלט ניתן לראות אנשים שפויים פה ושם. יש גם חרדים שלא שואלים את הרב האם לקחת גלולות למניעת הריון. האם הם חרדים או לא? הם חרדים, רק בענין זה בוחרים לעשות כרצונם. אני הייתי חרדית, לא שאלנו את הרב מידי הרבה שאלות, (בעצם שאלנו אותו קצת יותר מידי, המבין יבין) זו הכללה יותר מידי גסה לאמר, הם לא כאלה חרדים. כל חרדי בוחר במה הוא נוהג יותר ובמה פחות. בעיני, חרדי-אדם המשתייך למגזר החרדי, בניו / בנותיו לומדות במוסדות חרדיים, והוא לבוש כחרדי. אה, וגם יש לו פלאפון כשר. קורא המודיע/יתד נאמן. תורם לוועד הרבנים לענייני צדקה. מבטיח לפרסם אם יוושע. אוכל טשולנט בשבת. מתנדנד בתפילתו. מגרד בביציו. מעשן את נשמתו היתירה בשבת. ועוד היד נטויה.

גבעון 1

New member
ומי מאמין לך

את הרי לא מאמינה לה.... למה שנאמין לך... מה את קוראת מחשבות, מכירה את כל חוגי הרבנים... אז גדלת בחוג מסויים. ואני באחר, אני דווקא כן מאמין לה... ובהחלט יש רבנים כאלה שהרב התיר לאשה(לאו דווקא גלולות, יש אמצעים אחרים יותר טובים מבחינת ההלכה) בכלל את חושבת שאת כל כך חכמה....., אבל נראה לי שתמר חכמה ממך יותר, וגם נשית יותר

אני מאמין לתמר כי יש לי הכרות קרובה עם חרדים

] כאלו, שהם חרדים בהחלט, ושומעים לכל דברי הרבנים, אך הפסקות עושים גם ]עושים. \אין בכך כל ראייה לאי חרדיות. אני לא בקי בפרטי ההלכה מתי רב יתיר ומתי לא, אך ידוע לי שזה קיים. אני גם לא יודע אם תמיד שואלים רב בעניין.

למעלה