שמתם לב

תמרר2

New member
את לא רוצה להאמין

אני חרדית מאד ושוב- יש לי רק ילדה אחת, ואני חושבת שאף אחד (גם אם הוא רב מאד חכם ) לא יכול להחליט בשבילי אם אני יכולה ומסוגלת להיכנס להריון, רק אני!! בעלי היה מת שאני יביא מלא ילדים כי הוא מאד אוהב ילדים (לא שהוא בא ממשפחה מרובת ילדים) אבל בחיים הוא לא יגיד לי כזה דבר, סליחה? זה הגוף שלי והבחירה שלי, לא סתם נתנו את המתנה הזאת לנו הנשים. וחוץ מזה בעלי בשביל להרגיש טוב עם עצמו (כי אני הרגשתי מעולה עם עצמי) הלך לשאול רב והוא אמר לו שאנחנו יכולים למנוע שנתיים, לא שזה שינה לי משהו אבל הנה הוכחה שגם רבנים בעיניין.

לפי מיטב ידיעתי

כמעט אין רבנים שמתירים בלי סיבה מיוחדת לשנתיים. אין זה אומר שאין אתם חרדים, רק זה מראה שאתם מעגלים פינות לנוחיות שלכם, לי בודאי אין שום בעיה עם זה. אבל אי אפשר לומר אח"כ אני חרדית מאוד.

סוג ב

New member
בוקר טוב גם לך

חרדית מאוד ומניעה שנתיים- לא הולכים ביחד. לא תצליחי לשכנע אחרת. מאמי, אין בעיה- תמנעי גם מאה שנה. הלוואי על כל הנשים, לקבל את השכל שלך, אבל תדייקי בהגדרת מגזרך. כי חרדית מאוד- את לא.

תמרר2

New member
אני מדייקת במגזרי

אני חרדית ליטאית ושוב, אני חרדית מאד אבל מה לעשות שחרדית מרגישה, ה' ישמרנה, שהיא לא מסוגלת להיכנס להיריון? זה מפחיד אותה, כואב לה, ואולי גם לא בא לה אז מה? היא תיכנס בכוח? תביא לעולם ילד בכוח? ילד זה לא חפץ, לא הייתי רוצה ללדת ילד בלי לרצות בו מאד, בשבילי ילד זה עולם, לא עוד בגד שמצאתי בחנות ונראה אם אני אלבש אותו או לא ואני לא מכירה אף אחת ליטאית בסביבה שלי (כי שכנותי החסידות באמת יולדות כל שנה) שיולדת כל שנה, לא מכירה!

סוג ב

New member
חרדית יקרה

לא יצא אליכם מכתב האוסר שימוש באינטרנט? חרדית מאוד אמורה להקשיב לכללים. ברגע שאת מפרה אותם ומכבדת רק חלקי דברים, את לא חרדית מאוד. כבר אמרתי לך שלא תצליחי לשכנע אותי שאני טועה? בעניי, השכן- כיפה סרוגה שלי- הרבה יותר חרדי ממך. והוא לא ליטאי. אין להם טי.וי או אינטרנט אשתו לא הולכת עם פאות גם לא עם חצאיות קצרות הם לא מצאו את הרב שלכם להיתר (יש להם 7 ילדים קטנים) הוא מתפלל 3 פעמים ביום במניין הוא אוכל כשרות מהודר (הילדים שלו, לא שותים אצלי אפילו מים) לפי הגדרתך- הוא בטח חוסיד, רק עם כיפה סרוגה... אני בעדך, שלא תביני לא נכון, את צודקת במיליון אחוז וילד הוא לא חפץ, תביא כשתרגישי מוכנה. אבל אל תקראי לעצמך חרדית ועוד מאוד. את סה"כ חפיפניקית.

תמרר2

New member
הכל תלוי בהגדרה

מה זה חרדים לדעתך? אצלי חרדים זה חרדים לדבר ה' לא לשום דבר אחר ואם החליטו בדור האחרון להשריץ ילדים זה לא הבעיה שלי, כמה ילדים יש לסבתא שלך? וכמה היה לאמא שלה? אני עושה את מה שכתוב בתורה (לא קראית חלילה) לא חידושים שנוצרים כל יום אנחנו מאמינה באמונה שלימה, אנחנו מקריבים את חיינו בשביל התורה ואנחנו מקיימים את כל המצוות בדבקות ( בכל אופן משתדלים ומתאמצים ) ולכן אני אומרת שאנחנו חרדים מאד בקשר לאינטרנט - אין לי בבית אפילו מחשב אני עובדת עם מחשב אז בזמני הפנאי אני קצת גולשת, אני לא יגיד לך שאני חושבת שזה הדבר הכי טוב שאני עושה בחיים אבל אני מרגישה שאני די חזקה בדעותי וזה לא משפיע עלי

אל תהיי כל כך בטוחה

רק טיפשים או מקובעים לא מושפעים בכלל מעובדות חדשות ועולמות חדשים שנגלים להם, ואת, יקירתי, לא נשמעת לי טיפשה או מקובעת במיוחד. בקיצור תשמרי את נפשך ותפסיקי לגלוש, או שתהיי מוכנה לכך שכנראה דברים יחלחלו וישפיעו. אל תגידי שלא הזהרנו!

אני חיפשתי וביררתי מי הרבנים הכי 'מקילים'

ואף אחד לא אישר לי יותר מחצי שנה, חוץ מאחד שאישר לי למנוע היריון שנה, בגלל שאמרתי לו שאחרת לא אהיה מסוגלת לשכב עם בעלי (וכנראה התעוררו רחמיו על המסכן שאישתו לא נותנת לו). וזה היה אחרי שני ילדים, לא אחד. אז אין לי מושג איזה רבנים מצאת או מה סיפרת להם, אבל את מספרת משהו שפשוט לא קיים בציבור החרדי. רבנים לא מתירים דבר כזה. עכשיו - אם לך היה אומץ להחליט שכאן הרב לא אמור להתערב, וזו החלטה פרטית שלך על גופך ועל חייך, כל הכבוד לך. אני מסכימה איתך לחלוטין. אבל, וזה ההבדל הענק, צורת החשיבה שלך נדירה מאד אצל החרדים האדוקים - בטח אצל אלו שמאמינים שהבעל צריך לשבת וללמוד כל היום. אני חיה איתם, ויודעת בדיוק על מה אני מדברת.

mister xy

New member
מתי שאלת ?

בתקופה האחרונה ? כי שמעתי שבשנים האחרונות הרבנים נפתחו קצת בעניין אחרי שקלטו (באיחור) את המצב והתחילו לחשוש מאיבוד שליטה.

למה שאלת?

מכירה מספיק חרדים וחרדיות טובים וטובות שלא רצים לשאול כל דבר. וכן, הם חרדים גם. מקובלי שכשיש ספק שואלים. בנושא זה לא היה לי צל של ספק שאין מקום למשהו נוסף להתערב בתוכנית משפחתי ולכן גם כן לא שאלתי מעולם... בעצם, שאלתי מישהו שידעתי בוודאות שיגיד לי לעשות את אשר על ליבי.

לפעמים קורה

שהבעל או האשה אדוקים ואחד מהם רוצה לשאול דוקא רב אדוק, ואז זה בעיה. כששני בני הזוג באותו ראש, אז חלק גדול מהבעיות יורדים.

אז הייתי עדיין בין העולמות מבחינה נפשית

ובן זוגי כמובן לא ידע עלי כלום, אז לא היה ספק שאני שואלת. איך שחונכנו, החלטות כאלה לא לוקחים על דעת עצמנו.

ולי את נשמעת כמו....

איזה כיף שבעלי לומד תורה, לי אמנם אסור ללמוד תורה אבל זכיתי שיש לי בעל תלמיד חכם... ועל זה בדיוק אנו מדברים. אין לי ענין לשכנע אותך שאת אומללה, ואם את מאושרת מכך שבעלך תלמיד חכם זה בסדר גמור, יש גם נשים חילוניות שמתפארות בבעל, אלא שבניגוד אליך נשים חילוניות עושות את זה מבחירה ולך אין שום אפשרות אחרת ועל דא קא בכינא.

תמרר2

New member
כנראה שאתה קשה הבנה

אם לא הבנת את מה שכתבתי לא יצאתי עם בחורים שלא רצו ללמוד אחרי החתונה ודיברתי עם בעלי על הלימוד שלו עוד לפני שהתחתנו אף אחד לא הכריח אותי לשום דבר אחותי לדוגמה ממש לא היתה בקטע וחיפשה דוקא בחורים שלא ילמדו אחרי החתונה אפשר לחשוב שכל החרדים לומדים חסר אנשים שעובדים? חסר חרדים שהולכים לצבא? בשנים האחרונות זה מאד מקובל אולי גם עליהם תגידו שהם לא מוגדרים כחרדים? הגדרה של חרדים אצליכם זה שהבעל חייב ללמוד בכולל, אשה חייבת ללדת כל שנה ולהיראות כמו סמרטוט רצפה? מי חינך אותכם ככה, איזה עיוות.

גבעון 1

New member
אני מאמין לך

אני מאמין לך , ויודע שיש חרדיות כאלה כמוך. אם זה טוב לך יופי.... אני יודע שיש רבנים שמתירים שנתיים במקרים מסויימים פה הבנות פשוט לא מפרגנות לך... תביני מאוד קשה להן לפרגן למישהוא שמצליח לו בחיים... עלי והצליחי את ובעלך, אל תשימי לב פה לכל המלעיגים עלייך, שאת לא מספיק חרדית, זה לא מגיע מהחלק הטוב שבהם...

מי שמך דובר?

קודם ידעת מה אנו חושבות, עכשיו גם מה אנו מרגישות. לאט לך. אני מאמינה לתמר, כוונתי היתה שאני מאמינה לה כמו שאני מאמינה לכל מילה שכתובה כאן על ידי מי שאיני מכירה מקרוב. מאמינה שקיימת התופעה, גם אני חייתי בתוכה בדיוק. מיהו חרדי יותר ומיהו פחות? מי מכניס את הרב עד חדר המיטות ומי עד הדלת? כל זה שייך עדיין לכותר חרדי. התגובות המגמתיות שלך על כל מילה שלי בכלל, עם ירידה לפסים אישיים בפרט, מחמיאה לך מאוד.

גבעון 1

New member
אני לא דובר

אני לא דובר ולא כלום, אני רואה בחורה חרדית נשואה שמנסה לדבר ולהגיד מה שהיא מרגישה, והתגובות כאן לא מפרגנות לא שלך ולא של בנות אחרות. אם היא כן קבלה היתר מרב חרדי או לא, זה נושא חשוב מכדי לעשות ממנה צחוק.... את לועגת לה שהיא לא מספיק חרדית, למה היא לא מספיק חרדית? כי היא לא פועלת לפי דפוס ההתנהגות שאת מכירה בחוג שלך? אין לי שום תגובות מגמתיות. פה , אני פשוט רואה שהפירוגן למי שמצליחה ליישב את הבעיות בחייה, לא ממש פורץ כאן החוצה... כחרדי "אנוס" ציפיתי פה לפחות, שתשילו מעליכם את ה"רוע החרדי" לפסול כל מי שלא בחוג שלי... או בתפיסת העולם שלי... אני הצלחתי לברוח מהמגמה הזאת, אני מוכן לקבל היום כל אחד ואחת....

למעלה