שנה טובה

פולספגן

New member
ומה לגבי 10 המכות?

פפירוס אפיאור (עדות כתובה לעשרת המכות) וד"ר ויליקובסקי

"פפירוס איפואר" היא קינה של מקונן מצרי בשם זה, המתאר אסונות יוצאי דופן המתרחשים לעמו המצרי, שהוא עד להם. הקינה מזכירה באופן ברור את עשרת מכות מצרים לפרטיהן, בדיוק כפי שמתואר בתורה. וגם, הוויכוח הגדול על שיטת התיארוך של ד"ר ויליקובסקי לפפירוס זה. (ארכיאולוגיה והתנ"ך).

BigBadWolf

Member
את מנסה להשוות ממצא ארכיולוגי מדעי לקשקוש הזה?

אם תחפשי תמצאי כל דבר, תמיד אפשר לעקם קצת כאן וקצת שם בשביל שהכל יתאים. העובדות הן שאין שום ראיה אמינה לעשרת המכות, לעבדים שבנו את הפירמידות או לעם שיצא ממצריים, והמצרים רשמו הכל!
אם אני מאמין באלוהים או שלא בכלל לא קשור לויכוח כאן, אותי היה מעניין לראות ראיות כאלו בדיוק כמו שהיו מעניינות אותך. העובדה שבתנ"ך מפרשים דברים מסויימים כדבר אלוהי לא אומר שאני בראיה מודרנית הייתי מפרש אותם כך ובהחלט היה מעניין לראות השוואה בין התנ"ך למציאות. אבל לשלבים מוקדמים של סיפור הבריאה והקמת עם ישראל אין שום אחיזה ארכיולוגית. לשלבים המאוחרים יותר דווקא כן. להרבה דברים שנכתבו בספרי מלכים ואלך נמצאו ראיות ארכיולוגיות (אם כי כמובן לא לכולם). אין לי שום סיבה לאמונה סלקטיבית במקרה הזה, אני רק מסתכל על מה שנמצא ומה שלא נמצא. פשוט.

BigBadWolf

Member
א. לא, בטח שלא ויקיפדיה בעברית. כל אחד יכול לשנות

ב. תקראי את הערך
[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%AA_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C#.D7.9E.D7.A9.D7.9E.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.94.D7.9E.D7.A6.D7.91.D7.94[/URL]
קודם כל, לפי התיארוך לא מדובר על תקופת יציאת מצריים אלא תקופה מאוחרת יותר - תקופת השופטים לפי הספירה המצויה כאן:
[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94_%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA_%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7%99%D7%AA[/URL]
שנית כל, זהו האזכור הראשון של המצרים של משהו שבכלל קשור לעם ישראל ולפי הערך באזכור זה לא מדובר על יישות מדינתית או על ארץ כלל אלא על שבט. גם לא לגמרי בטוח שמדובר על ישראל מכיוון שיש כאן פרשנות בקריאת השם.

יתר על כן, אם תקראי כאן [URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Merneptah_Stele#Line_27[/URL]
בניגוד למה שרשום בתנ"ך על אותה תקופה, המצרים כנראה התייחסו לשבט הזה כאל שבט נומדי, כלומר כזה שאין לו מקום מושב מסויים אלא זז ממקום למקום. בכל מקרה מדובר באיזכור היחיד בתקופת מצריים העתיקה. של עם שכאילו היה שכן ו\או נשלט לפי הסיפור המקראי.

נ.ב. אין במצבה הזו שום קורלציה לסיפור מקראי כלשהו מלבד האולי שם 'ישראל', ומי יודע מתי השם הזה הומצא ומה בדיוק היתה משמעותו בתחילת הדרך.

פולספגן

New member
המצרים שלטו בכנען מאות שנים, חלק מהנצחונות שלהם היו על ישראל

שישבו בשומרון.
&nbsp
אגב, הקישור הראשון שלך הוא הקישור שאני שמתי בתגובתי הקודמת.

Nachmanides

New member
לא עוזר, ואינני מבין מדוע.

הדפדפן שלי הוא כרום, ומערכת ההפעלה שלי סטנדרטית, וכל מה שאני מקבל הוא:

Parse error: syntax error, unexpected T_VAR in /olive/online/11/ART2,715,748.html on line 147

Nachmanides

New member
לא הצלחתי לקרא דבר מאתר "מעריב".

חפשתי מקורות אחרים ומצאתי אתר המצטט את "מעריב", אלא שמקריאת הכתוב בו עולה בבירור כי פרופ' גרפינקל לא העלה בכברתו דבר זולת חרס, חרסית וחול זך...

קולומין

New member
תקראי את הספר

Reincarnation: A Critical Examination by Paul Edwards
הוא מפריך אחת לאחת את כל הטענות של סטיבנסון ומוכיח שהוא שרלטן ושקרן.

פולספגן

New member
אבל הוא היחיד, אתה מוזמן לקרוא סקירה בנושא מאתר הידען -

האם גם פרופ' טיאנו, מנהל ביה"ח גהה שרלטן ושקרן?
האם גם ד"ר בריאן וייס, פסיכיאטר יהודי ממיאמי שרלטן ושקרן?

בקיצור, ד"ר בריאן וייס, פסיכיאטר ממיאמי, מציג בספרו האחרון את הסיפור המופלא של אליזבט ופדרו. גם לממשיכיו בישראל יש הוכחות משלהם בניגוד לעמדת הממסד הרפואי.

Nachmanides

New member
מה שכתוב בשורת הפתיחה - מסביר הכל.

נכתב שם "ד"ר בריאן וייס, פסיכיאטר ממיאמי, מציג בספרו האחרון את הסיפור המופלא של אליזבט ופדרו. גם לממשיכיו בישראל יש הוכחות משלהם בניגוד לעמדת הממסד הרפואי".
ראשית - יש לעקור מן השורש טעות קונספטואלית.
הוכחות זה משהו הקיים רק במתמטיקה.
בעניני טבע - יש רק הפרכות.
זאת מכיוון שהטבע הוא אמפירי, בעוד מתמטיקה נשענת על הגדרות מופשטות של האדם.
אין לבראיין וויס ולממשיכיו בישראל שום הוכחות.
מה שיש להם הן "ראיות לכאורה".
ראיה (evidence) היא הסבר אפשרי לתצפית (אך אולי קיימים הסברים אחרים - שאחר מהם מוצלח יותר).

שנית - לא מדובר ב- double-blind controlled study, שנערך על פי דיסציפלינת מחקר מדעי, שתוצאותיו הדגימו מובהקות (מובהקות - קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות).
מדובר ב"ספר פופולארי", להמונים, הנושא בשורת נחמה למסרבים להאמין בחידלון מוחלט, וכל הכותב ספר כזה - מובטח לו שיצחק כל הדרך אל הבנק, וכאשר יקפוץ לביקור בבנק - יקדמו מנהל הבנק ועוזריו את פניו בשטיח אדום ובתשואות.

האם ברייאן וייס וממשיכיו בישראל הם שרלטנים.
אם רווחיהם מתבססים על מכירת ספרי נחמה בלבד, ולא על הולכת מטופלים פרטיים שולל - לא, אינם שרלטנים.
נחמה ועידוד תקווה הם משהו חשוב. בלא תקווה - מרים היאוש את ראשו המכוער, ואנשים חלשים עלולים להיות מאוכלים ונמקים בסיוטיהם...

פולספגן

New member
כשיש ראיה מבחינה משפטית ומאמתים אותה, קוראים לזה הוכחה

שנית, הפרכה של טענה מהווה גם היא הוכחה
&nbsp
שלישית, אין לי מושג אילו הוכחות ממשיכיו הביאו.
ההגיון אומר שהם הביאו מקרים דומים.

Nachmanides

New member
הטענה הנדונה היא טענה בנוגע למציאות, ולא אישום בבית משפט,

בו תובע צריך להוכיח אשמת נאשם, מעבר לכל ספק, על פי סדר הדין ודיני הראיות בתחום הנדון (פלילי, אזרחי, תעבורה, וכיו"ב), ובעניני מציאות - אין הוכחות, מפני שהמציאות, הטבע, הוא אמפירי, וחוקיו לא נחקקו בידי אדם.

הפרכה אינה אלא הדגמה כי טענה (או תיאוריה) אינה נכונה.
אלף נסויים מוצלחים - אינם הוכחה.
הפרכה אחת - מבטלת תיאוריה שהיתה מקובלת עד כה.
הטענה כי הפרכה היא בעצם "הוכחה" לאי-נכונות - אינה אלא הנדסת מלים...

פולספגן

New member
בדיוק עלית על זה, זה נקרא מכבסת מילים או "הנדסת מלים"

כפי שכתבת ובשפה העברית ניתן לקרוא לזה הוכחה.
&nbsp
אם יש לך טענות, אתה מוזמן להגיש קובלנה לאקדמיה ללשון.

Nachmanides

New member
"מכבסת מלים" היא אמצעי המשמש ליפוי ביטוי שאינו על פי

כללי תקינות פוליטית.
"הנדסת מלים" היא הצבתן במקום לא להן, בנסיון לאקלמן שם.
אין הוכחות בעניני טבע, מכיוון שהטבע הוא אמפירי, ולא אכפת לו אם נתקיים או נחדל...

Nachmanides

New member
ואם הגעת עד הלום בלא להבין כי אין הוכחות בעניני טבע,

אזי כנראה כבר נסגר חלון הזדמנויות למידת משהו חדש אצלך...

פולספגן

New member
ברור ראיתי את הידע שלך "בעניני טבע"

"אינני ביולוג במידה מספקת כדי להסביר כל בעיה"

למעלה