שנת שבעת החודשים

פלגיה

New member
בפעם הבאה תכתוב "../images/Emo45.gif לשולה"

ליתר ביטחון, ואז לא יהיו אי הבנות.

סמיאגול

New member
דוקא בגלל שלא קיימים

12 חודשים ניתן להוסיף חודש שמיני. הרי לא ניתן להוסיף חודש שמיני אם קיים כבר חודש כזה. האפשרות היחידה להוספת חודש שמיני היא במקרה בו קיימים רק שבעה חודשים.

הבורות חוגגת

כמה מלל שפכת פה, ואת כולו אני מבטל כהרף עין. הטענה (השיקרית) שלך (שאתה עוד מכנה ברוב חוצפתך "עובדות" במקום "ספקולציות" או לכל היותר "השערות") היא שהשנה בתקופת התורה והנביאים הראשונים היית בת שבעה חודשים. ובכן, כדי לקעקע טענה זו מכל וכל יהיה מספיק להראות מקרים בהם בתורה מציינים חודש הגבוה משבע. ספר דברים פרק א פסוק ג:"ויהי בארבעים שנה בעשתי-עשר חדש באחד לחדש דבר משה אל-בני ישראל". כמו כן התכבד ופתח פרשת נח (פרקים ז ח) שם יש ספירה מושלמת של חודשים (וימים) שמסתכמים לשנה. וראה זה פלא שניים עשר חודש הם שנה. אולם הדוגמא הפשוטה ביותר שמציגה את כל התיאוריה הזו כאוסף דברי להג וטירוף נובעת בפשטות מחג הפסח. לפי שיטתך, חג הפסח אמור להיות נחגג בערך פעמיים בשנה (לפי השנה השמשית) והלא נכתב "שמור את חדש האביב ועשית פסח לה' אלהיך כי בחדש האביב הוציאך ה' אלהיך ממצרים לילה" כלומר החודש הראשון בשנה מיוחס לעונה בשנה -כלומר מחזוריות שמשית!!! זה גם המקור לעיבור השנה - יש לשמור תמיד על כך שהחודש הראשון (ליציאת מצרים) כלומר חודש ניסן יהיה באביב. קיימות עוד דוגמאות רבות-גש וחקור בעצמך במקום לצטט אחרים. כמה אופייני לשיטת המחקר (אם ניתן לכנות זאת בכלל בשם המחייב הזה) המפוקפקת של "פרשני" המקרא המודרניים, מעלים תאוריה שניתן להסביר בדוחק על סמך מס' מקרים, אך מתעלמים לחלוטין מעובדות ברורות שסותרות אותה. זו הפריבילגיה של "חוקרים" במקצועות ההומניים - ניתן תמיד לשחק עם העובדות כדי שיאימו לתיאוריה כזו או אחרת. גם שיטת התיארוך בה משתמשים חוקרים כאלו ואחרים לוקה בחסר וסובלת מאי דיוקים אינהרנטיים. להבא אני מציע שלפני שתציג תיאוריה של מישהו אחר - בדוק אותה, ולעומק!

פלגיה

New member
מסכימה עם התוכן

בעיקר עם ההוכחה מחג הפסח, אבל חייבת להסתייג מהבוטות שבו נאמרה התגובה. אפשר היה להביע את אותו רעיון ללא המילים "חוצפה", "דברי להג" ו"טירוף". דברי חכמים - בנחת נשמעים.

ואם אני אגיד לך

שאם תצא למסע בין כוכבי במהירות הקרובה למהירות האור למשך 5 דקות, אז כשתחזור האנשים בכדור הארץ יזדקנו בכמה שנים לעומתך זה לא יראה לך מפוקפק (לפחות ללא הכירות עם תורת היחסות הפרטית)??? העובדה שמשהו לא ברור לך אינה סותרת את נכונותו. גם אם זה לא ברור לכלל האנושות... האנושות התקדמה בצעדי ענק מאז שפלנק שבר את אחת מאבני היסוד של המדע שהיתה "אין קפיצות בטבע", והעלה את השערת הקוואנטום, לצורך פתרון הבעייה של "הקטסטרופה של האולטרה סגול" בקרינת גוף שחור. יתכן בהחלט שבני האדם הקדמונים חיו מאות בשנים, גם אם זה נראה לך (ולי) מוזר.

ע מ י ש

New member
פלנק שמנק...

מה זה שייך? האחד מאמין שהשנה היתה בת שבעה חדשים והשני מאמין שהיה גן עדן ושהאדם חי מאות שנים. אני לא מוצא הבדל בין אמונות מוזרות

אלי ו.

New member
יסלח לי כבודו

אבל הקושיות שהעלית עולות רק מפרשנות מסורתית-אמונית לתנ"ך. פרשנות חילונית המוכנה לקבל שהתורה היא אוסף כתבים ממקורות שונים יכולה לתרץ שימושים בשני לוחות שנה במקביל. (ראה כיום בישראל את הלוח העברי מול הלועזי) גם אני איני מקבל את תאורית שבעת החודשים אבל כמו תאוריות רבות מאוד קשה לבטל אותה מכיון שזו תאוריה גמישה הרבה יותר מפרשנויות מסורתיות ויכולה להתאים את העובדות בקלות לתאוריה. (כפי שציינת בעצמך)

אלי ו.

New member
בקשר למצבת מישע

40 הוא מספר מאוד טיפולוגי ובד"כ כשנתקלים במספרים טיפולוגיים חושבים פעמיים אם לקבל אותם כרונולוגית או לייחס להם כונה אחרת. "40 שנה" לעתים זו פשוט דרך לומר "שנות דור" או "תקופה ארוכה".

יוסי ר1

Active member
שיטת 7 החודשים

לחסידי שיטת 7 החודשים שלום. (גם לאחרים שלום, אני מקווה...) כפי שציינתי, איני מכיר את תיאורית שבעת החודשים, ואשמח לקרא עליה במקור בספר של און זית. עד שיגיע הספר לידי, מישהו מיודעי התיאוריה יכול להסביר לי - טכנית – איך העסק עובד? כפי שציינתי, השיטות היחידות הידועות לי לחישוב שנים מסתמכות על גרמי שמים, שמש או כוכבים כדי לספור שנת שמש , וירח כדי לספור שנת ירח (חודשים). ברור לכולנו כי לא היתה בימי קדם שום שיטה נוספת למדידה מדוייקת של זמן – לא הסתמכות על מועדי צמיחה וקמילה שמשתנים בימים עד שבועות משנה לשנה, ואפילו לא הסתמכות על מועדי נדידת עופות , למרות שהם די מדוייקים. כיוון שחברה אנושית , מראשיתה, חגגה חגים וביצעה פולחנים, ואילו הוקפדו ביותר להיחגג במועדם, ברור שהשיטה לחישוב שנה חייבת להיות מדוייקת ב100% , ואינה יכולה להסתמך על זיכרונם של אנשים וספירה ידנית בידי אדם. חייבת להיות נקודה ארכימדית, אירוע מחזורי שמתרחש באופן קבוע באותו תאריך כל שנה. לי לא ידוע על אירוע כזה שאינו מבוסס על גרמי השמיים, ואני לא מכיר אירוע מחזורי שמתרחש אחת לשבעה חודשים. אז על מה מבוססת השיטה. ואם תאמרו שהיא לוקחת שנת שמש ומחלקת ל7 במקום ל12, לא עשינו כלום, כי אם הבנתי נכון, השיטה נועדה לפתור בעייה של צמצום שנים, ולא טיפול בחודשים...

סמיאגול

New member
אני מסכים שזוהי שיטה מאוד מוזרה

על פי שיטה זו אי אפשר לחגוג חג חקלאי ו/או עונתי במועד קבוע ד"א עד היום קיים לוח שנה עם תכונות דומות אצל הערבים.

פלגיה

New member
הבעיה היא עם הטענה הזאת

שהחגים בתנ"ך - הוגדרו כחגים חקלאיים במועד הקציר והאסיף. ולכן כל הטענה נראית לי מוזרה מאוד.

סמיאגול

New member
נכון

ובספרים מסויימים כתובים גם מספרי החודשים ולעומתם בספרים אחרים כתובה רק עונת השנה ועכשיו גם קל להבין מדוע, מספר החודש לא אומר דבר והוא למעשה משתנה.

פלגיה

New member
אבל זה עושה מהפכה ענקית

כדי לנסות להסביר באופן "טבעי" גילאים. ואז יש שתי בעיות - קודם כל מה ההיגיון בשיטה כזאת, בפרט עבור עם חקלאי? ובעיה חמורה יותר - גם עם שנה של 7 חודשים עדין לא הסברת את מתושלח.

יוסי ר1

Active member
מהפכה

מסכים עם פלגיה בעניין מהפכה במעבר מלוח ללוח. כדוגמא נוספת למה שנאמר, אחת הסברות לפירוד בין אנשי כת מדבר יהודה לפרושים היא על עניין הלוח - לדעת פר' טלמון (דעת מיעוט אמנם) אנשי הכת עברו ללוח שנה במקום שמש, מה ששינה את מועדי החגים, וגרם לנידויים מכלל הפרושים.

סמיאגול

New member
נכון, מדובר במהפכה

אבל פתירת תסמונת הנפיחות (למתושלח אני אתייחס בהמשך) והעובדה שיש לכך סימוכין בתנ"ך מראים לדעתי שמהפכה זו משרתת את האמת. כמו שציינתי בהודעות קודמות בעיה זו לא נפתרה כראוי ע"י מאות אנשים, חלקם מאוד חכמים ופתרון כולל שלה הנסמך על התנ"ך כמו שנת שבעת החודשים הוא ייחודי. לגבי מתושלח, את יכולה להמשיך להאמין שפעם היו אנשים שחיו עד גילאים אגדתיים (ד"א גם אם כל התורה ניתנה למשה בסיני בזמן כתיבתה היה מתושלח היסטוריה עתיקה)אני אישית מאמין שמדובר באגדה ממקור שומרי שהתגלגלה איכשהו לתנך.

פלגיה

New member
לגבי גיל 80

"אדם העומד לעבור מהעולם" כדבריך, אבל הוא גילו של ראש ממשלתנו היום.

סמיאגול

New member
ולכן הוא לא מתכוון

להסתובב עם העם 40 שנה במדבר. האם היית סומכת על כך ששרון יהיה כאן גם בעוד ארבעים שנה?

למעלה