שיטת 7 החודשים
לחסידי שיטת 7 החודשים שלום. (גם לאחרים שלום, אני מקווה...) כפי שציינתי, איני מכיר את תיאורית שבעת החודשים, ואשמח לקרא עליה במקור בספר של און זית. עד שיגיע הספר לידי, מישהו מיודעי התיאוריה יכול להסביר לי - טכנית – איך העסק עובד? כפי שציינתי, השיטות היחידות הידועות לי לחישוב שנים מסתמכות על גרמי שמים, שמש או כוכבים כדי לספור שנת שמש , וירח כדי לספור שנת ירח (חודשים). ברור לכולנו כי לא היתה בימי קדם שום שיטה נוספת למדידה מדוייקת של זמן – לא הסתמכות על מועדי צמיחה וקמילה שמשתנים בימים עד שבועות משנה לשנה, ואפילו לא הסתמכות על מועדי נדידת עופות , למרות שהם די מדוייקים. כיוון שחברה אנושית , מראשיתה, חגגה חגים וביצעה פולחנים, ואילו הוקפדו ביותר להיחגג במועדם, ברור שהשיטה לחישוב שנה חייבת להיות מדוייקת ב100% , ואינה יכולה להסתמך על זיכרונם של אנשים וספירה ידנית בידי אדם. חייבת להיות נקודה ארכימדית, אירוע מחזורי שמתרחש באופן קבוע באותו תאריך כל שנה. לי לא ידוע על אירוע כזה שאינו מבוסס על גרמי השמיים, ואני לא מכיר אירוע מחזורי שמתרחש אחת לשבעה חודשים. אז על מה מבוססת השיטה. ואם תאמרו שהיא לוקחת שנת שמש ומחלקת ל7 במקום ל12, לא עשינו כלום, כי אם הבנתי נכון, השיטה נועדה לפתור בעייה של צמצום שנים, ולא טיפול בחודשים...