שנת שמיטה - עין תחת עין

שפן1

New member
כי לא כל מה שנראה לך, מותר. נכון

המחירים יקרים,אבל אפשר לקנות מאירופה במחירים זולים, במצבנו היום מה שלפני 50 שנים היה קשה והצטרכו להתיר היתר מכירה, היום המצב פי אלף יותר טוב מבחינה זו, אז למה להקל, והיתרים נועדו לחלשים

ששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש

אנחנו עשירים עכשיו. למה ליפתוח את הפה ל-
?

שפן1

New member
כבר ציינתי שמצות השמיטה חמורה בדרגת

קיומה,ואין ספור עונשים נאמרו בגין אי קיומה, המצב הקיים של הפקעת מחירי הירקות והפירות, אינו מוצדק אני מסכים, אבל יש פתרונות מעולים, מה עוד שעל פי התורה כל השדות החקלאיות הם הפקר גמור בשנת השמיטה והאדמה נתונה לציבור כדי לאכול פירות שביעית אלו בקדושה ובטהרה, ומי שאינו מקפיד על זה אז שיקנה תוצרת חו``ל למהדרין. שמחירם זהה לארץ ולא יקר כלל,לדוגמא באירופה משווקת הפירות הבלעדית היא מדינת הולנד, שפירותיה איכותיים וברמה גבוה. לא חסר פתרונות יש הסכמי סחר שווק וכד`. ואז לפתור את ייקור הפרי, ולא לסרס את ההלכה האותנטית מצביונה המקורי והטהור. בברכה

natan7

New member
שטויות.. מה שאתה עושה זה..

מה שאתה עושה זה להשמיץ את היהדות כי חזרת בשאלה (בגלל סיבה משונה שגורמת לך לעשות הכללה ולשנוא את היהדות) הפורום הזה שמו "יהדות לחילונים" כלומר לתת מידע על יהדות לחילונים ולא לתת מושגי כפירה לכן מקומך אינו כאן. צר לי על הטראומה שעברת אך אנא ממך בלשון יפה אומר ; עזוב את הפורום הזה, יש מספיק פורומים ששוטפים את המוח כנגד היהדות לך לשם.

natan7

New member
צר לי אבל

אדם שחזר בשאלה כמוך אינו יכול לומר לי שאני בתור שומר תורה רחוק מלהיות יהודי ההפך הוא הנכון. אתה הוא הוא הרחוק. ולכן אתה הוא הוא שצריך ללמוד מהי יהדות. ובנוסף אתה צריך להפסיק לאלתר מלכתוב דברים המנוגדים בפורום אחרת יאלצו לחסום אותך. זכור הפורום הוא "יהדות לחילונים" ולא "כפירה לחילונים" כפי שאתה עושה

מספיק לנכס את היהדות לדתיים

אתה דתי לכן אני ממליץ לך ללכת מפה אחרת יחסמו אותך. זה פורום יהדות לחילוניים לא לדתיים אין לך מה לחפש פה...... מצד שני, אולי תישאר ותנסה לילמוד סופסוף יהדות מהי.

natan7

New member
לא אומר יותר מזאת:

1. איך ישאבו החילוניים יהדות?? מהדתיים. לכן חבר'ה דתיים נחוצים פה בדיוק כפי החילוניים (ולא האפיקורסים כמוך שמנסים לזרוע הרס וקריעה בין החילוניים לדתיים וזה בדיוק ההפך ממטרת הפורום) 2. הודעות נוספות דומות מצידך יגררו חסימה 3. איני מתכוון להזהיר עוד

במידה ומישו יחסום אותי עקב ההודעות הנוכחיות

שלי הפורום יסגר. ממליץ לך להגדיר את עצמך ולא אותי. בוש והיכלם.

גלבטרון

New member
חסימה על מה?

זה שאתה לא מסכים אם דבריו?! האם הוא עבר על כללי הפורום? לא. האם הוא עבר על חוקי תפוז? לא. אתה לעומת זאת שולח מסרים תמוהים לכל מי שלא חושב כמוך בעלי תוכן איוולי שלא קשור לשום דבר ובכך מטריד עשרות משתתפים בתפוז. לפי פעולה זו בלבד אתה הוא זה שצריך להיחסם. וכבר הוכחת כי אינך מבין גדול בדת היהדות וכי יש לך עוד הרבה מה לילמוד אליה ובעיקר מאנשים לא מאמינים.

נקודת מבט סובייקטיבית על היהדות:

השם "יהדות לחילונים" יכול להתפרש בכמה צורות וחבל להיגרר להעלבות: - יהדות למען חילונים שמעוניינים להכיר מהי, דרך אנשים שמכירים אותה כדוגמת הדתיים. - יהדות כפי שתופסים אותה החילונים השם לא ברור חד משמעית....ולכל אדם בעולם יש מקום. כל אדם הוא עולם קטן - דברי בעל הסולם.

../images/Emo13.gifזה הוא התחיל.................

כמה טוב שבאת והסברת לו את הרעיון המרכזי. אני אישית בפרסומת שקפצה לי לפתע קיבלתי הזמנה להגיע לכאן. רק מה, נראה לי קצת עד מאד יבש כאן. לחלק מחברי הפורום הזה יש נטייה להשתלח או להבריח כל מי שאינו מבני מינם. רובם ככולם מייצגים את הצד הדתי של המטבע ולא למדו מעולם סובלנות מהי. לעומת זאת הם נהנים עד מאד לישרוץ בפורום אתאיזם וחופש. זו גם הסיבה שהפורום הזה סופו להסגר (אם עוד אחד או שניים כמוני יברחו מכאן).

לבינתיים הפורום חי וקיים../images/Emo13.gif

ניתן להגיע לדו שיח, אם נעזוב את ה"מובן מאליו" ונעבור ל"הזרה" (מושג מהאנתרופולוגיה) האומרת שיש להוציא את המוכר ולהפכו לזר על מנת לחקור אותו באופן כמה שיותר אובייקטיבי, לנסות להבין מה המשמעות האמיתית של הדברים דרך נקודות מבט תרבותיות שונות.....כמובן שמעבר לכך, יש לנסות למצוא סיבתיות הגיונית לדברים הנראים לנו מיסודם לא הגיונים. הכל תלוי בפרספקטיבה של האדם, איך הוא תופס את הדברים, המציאות היא רב גוונית ויכולה להתאחד למשהו עצום ואינסופי...בהצלחה.

בסיידר, אז בואי נשכיב אותו לישון לאיזה שבוע..

אולי נתן ילך למקום בו מקבלים חברים כמותו במאור פנים, פורום חופש אולי? מה 7?

שמואל מה נשמע.?

מהו "חופש"? האם האדם שתופס את המציאות מראיית המבט או המח שלו יכול לדעת אם הוא נמצא בחופש? עוד שאלה: האם קיים סוף ליקום? מהו "סוף"? האם ההכרה האנושית מסוגלת לתפוס את המושג שנקרא "סוף"? ואולי יש בכלל...אינסוף..? מהי המציאות הזו, החוקיות המשוכללת שבה נמצא הטבע והגוף החי שכל תאיו פועלים במטרה אחת: לשמר את כוחו של גוף האדם? מדוע? איך קיים מצב כזה הרמוני בין חלקי הטבע, שכל אחד משלים בפשטות את השני? מהיכן החשיבה הזו? האם החשיבה הזו הגיעה מהחומר? אולי היא הגיעה ממשהו שאנו לא מסוגלים לתפוס?

גדול עלי

כל אדם ואדם מגדיר לעצמו את החופש. אצל החרדי עבודת ה' (ואולי סתגפנות) היא שיא החופש. אצלי חופש מעבודה הוא חופש אך החופש האמיתי יגיע ככל הנראה רק במוות. אנחנו כל הזמן עסוקים במשהו, אפילו אם זה רק חלום בהקיץ, לכן אין בדיוק חופש. אולי החופשה הבאה שלי בצרפת תהיה סוג של חופש למרות שמוחי בודאי לא ינוח לרגע. האין סוף, מציאות, חוקיות, מהיכן הגיע החומר וכדומה לא מעניינים אותי עד כדי כך שאייגע את מוחי בחיפוש אחריהם.

למעלה