שעונים, רובוטים ובימבות - סיבוב שני!

BravoMan

Active member
שעונים, רובוטים ובימבות - סיבוב שני!

השרשור הקודם בנושא שעונים ומכוניות משתכפלות המכילות DNA (בימבה, נא לגגל למי שלא מכיר) הגיע ליותר מ-300 הודעות, אורך מכובד, אך קשה למעקב.

כדי לסכם:
הצד הבריאתני המיוצג בעיקר ע"י אריה ופינוקי ניסה להעביר את הטיעונים הרגילים:
1. לשעון \ מכונית \ רובוט \ טלפון יש מאפיינים שמאפשרים לנו לקבוע בוודאות שהם נוצרו ע"י יישות תבונית.
2. לגוף האדם יש אותם מאפיינים מה שמוכיח שגם הוא נוצר ע"י יישות תבונית.

הצד האתאיסטי הכולל את מנהל הפורום ועוד מספר רב של משתתפים שאין לי כוח למנות (אתכם הסליחה) ניסה להעביר טענה פשוטה אחת:
אם קראת למשהו "שעון" סימן שהחלטת מראש שהוא נוצר ע"י יישות תבונית, אז אתה לא יכול להתשמש בו כהוכחה לשום דבר.

אבל השאלה שלא נשאלה היא:
אם אתה הולך ביער ורואה חפץ, איך אתה יודע בכלל שהוא שעון, ולא אבן או זאב?

זו שאלה שפיילי, שהיה כומר ולא מדען, היה צריך לשאול את עצמו, לפני שניסה לעשות מדע בעזרת "חכמת רחוב".

התשובה כמובן, פשוטה למדי: הורים ו\או מורים מלמדים אותנו על עצמים שונים ומקורם, וכשאנחנו הולכים ביער (או בכל מקום אחר) אנו משווים כל עצם שאנו רואים לעצם שלמדנו עליו, ולפי התאמה מחליטים לשייך אותו לאותה קטנגוריה.

כלומר, אין אנחנו מודעים לשום "מטרה" או "מאפיין" של חפץ כלשהו אך ורק לפי התכונות שלו.
אנחנו מודעים למטרות, מאפיינים, ולמי שמתעקש "סדר", אך ורק לפי השווה לידע שיש בידינו.

ואם אין בידינו ידע מראש?
בחיים לא נראה את המטרה, ובחיים לא נדע במה מדובר. הנה כמה דוגמאות חביבות:
https://www.youtube.com/watch?v=PF7EpEnglgk
https://www.youtube.com/watch?v=XkuirEweZvM
https://www.youtube.com/watch?v=Uk_vV-JRZ6E
https://www.youtube.com/watch?v=vfxRfkZdiAQ

בכל המקרים, מדובר בחפצים שנוצרו ע"י בני אדם למטרה ברורה וקבוע, אך ללא היוצר המקורי, או אדם שלמד מהיוצר המקורי על המטרה, לא ניתן היה לזהות את המטרה.
וזה לא רק ילדים: בעבר, היית בערוץ ההיסטוריה פינה קצרה שנקראה "זהה את העביזר", והציגה "חפיצים" מהמאה ה-19 וה-18, שסביר להניח שאף משתתף בפורום לא יוכל לנחש את מטרתם, למרות שמדובר בחפצים לשימוש די בנאלי בתקופתם.

מטרה אינה מאפיין מובנה בחפץ - היא רק שימוש שבני אדם עושים בו.

אך בעוד ששיטת "חכמת הרחוב" בה אנו משווים עצמים בסביבה שלנו לדברים שאנו מכירים משרתת אותנו היטב בסביבה בה גדלנו, היא חסרת שימוש במדע, ומאוד מטעה בסביבות זרות.
פינוקי ניסה מספר פעמים להביא תמונה של פרארי מוויקיפדיאה ולשאול מה היינו חושבים אם היינו מוצאים כזו על מאדים.
התשובה היא, שאם היינו חושבים שזו פרארי, היינו טועים, והיינו מדענים גרועים, בדיוק כפי שקרה עם הדבר הזה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cydonia_(region_of_Mars)

ואם היינו מניחים שיש רצף שבנה את העריכים האלה, בגלל הקווים היישרים והסדר המופתי שלהם, גם אז היינו טועים והיינו מדענים גרועים:
http://en.wikipedia.org/wiki/Giant's_Causeway

אז, הטענה שלי היא כזו:
אין אנו יכולים לדעת דבר על מקורו ומהותו של חפץ זר או חפץ בסביבה זרה בלי לחקור אותו לעומק.
השוואה פשוטה לחפצים מוכרים יכולה לשמש אותנו בחיי היום יום, אך לא במדע, ובטח שלא על מאדים או כוכב מרוחק.

כל מי שמנסה להשתמש בידע שלו על שעונים להוכיח דבר, עושה פעולה חסרת תוכן.

ולסיום, יש עוד שאלה שעלת באותו שרשור:
האם שעון \ טלפון \ רובוט יכול להיווצר באקראי?
התשובה האמתית לשאלה הזו היא, שאיננו יודעים. ייתכן, שאי שם ביקום יש תנאים פיזיקלים שגורמים למולקולות של חומרים שונים להסתדר במבנה שנראה בדיוק כמו שעון כיס מהתקופה של פיילי, ואף זז באותו אופן, וכל זה ללא מגע יד אדם, ואף ללא מעורבות מיצור אחר בעל תבונה.
היות ושעון הוא חפץ שמיוצר בכפוך לחוקי הפיזיקה ואינו על טבעי, אי אפשר באמת לפסול שתהליך כזה מתרחש היכן שהו.

אך מה הטעם לפסול זאת? כיצד זה מסייעה לנו?
עד כה, אנחנו יודעים את מקורם של כל השעונים, רובוטים, מכוניות וטלפונים על כדור הארץ.
אם אי פעם נתקל בחפץ שמזכיר לנו אחד מאלה על כוכב אחר, הדבר הגרוע ביותר שנוכל לעשות הוא להניח עליו את מה שאנו יודעים על דומיו הארציים.

ממש לא. כל מי שרוצה לדבר עם הקיר מוזמן

aryeh201444

New member
לא מתאים לך...

עד שמצאתי שאתאיסט שאפשר לדבר איתו באופן בוגר ובכבוד הדדי. אל תהרוס לי את זה....

עם רובנו אפשר לדבר באופן בוגר ובכבוד הדדי,

אבל אפילו הסבלנים ביותר בינינו מתייאשים כאשר הם מנסים להסביר את אותו רעיון בכמה דרכים שונות וההסברים נופלים על אוזניים ערלות.
באמת שאין לי שום דבר אישי נגד מאמינים בכלל ובטח שלא נגדך בפרט, אבל נראה שבראיתנים, כאשר אתה מעמיד אותם מול העובדות, באיזה שהוא שלב חייבים לטמון את הראש בחול ולהפסיק להקשיב. זה קורה בשלב שבו הם ניצבים בפני הברירה האם להשאר בריאתן או להודות בעובדות. לרוב, הם יעדיפו להשאר בריאתנים גם במחיר היושר האישי שלהם, ובכדי שלא יאלצו לוותר עליו (לפחות למראית עין), הם טומנים את הראש בחול ופשוט מפסיקים להקשיב לעובדות.

pozetiv

New member
כמה שאין לך מושג

שאתה פשטני וחושב בצורה פרימיטיבית שאינה מחמיאה לך .
אתה מתבסס על הפרכת טיעון השעון שניתן על ידי מאמינים בבריאה מתוכננת באמצעות חוסר יכולת הוכחה של הצד השני וכן לפי דברייך ש*התשובה האמתית לשאלה הזו היא, שאיננו יודעים*.
סלח לי, אבל זו אינה תשובה שמובילה לאנשהו.

טיעון השעון כבר ממזמן אינו רלוונטי מפני שאי אפשר להביא הוכחה מדימוי כלשהו (דהיינו בגלל ששעון הוא כך וכך אז גם אדם הוא כך וכך ).
אולם אם באמת תבחן את הפיזיולוגיה לגופה תראה שמדובר במערכת מורכבת פרופר שמחייבת תכנון משום שהיא עובדת על מנגנון שנקרא פוטנציאל פעולה.

זהו מנגנון מורכב שמחייב מתכנן מפני שיחסים ביוכימיים חשמליים אינם יכולים להתקיים באיזון מתמיד בלי מערכת שתפקח באופן תדיר על ההיזון החוזר,
משום שמחד לכל קבוצת תאים יש פוטינציאל פעולה שונה שפועלים לפי דפוסי חשיבה שנמצאים במוח, ומאידך
מיקוד /הסרת הפרעות והגברת האות החשמלי שנותן עדיפות לפעולה אחת על אחרת נעשה על ידי דופמין שמיוצר בבלוטת יותרת המוח וכן סרטונין שתפקודם על אף חשיבותם במערכת העיצבית לא נלקחה בחשבון בכתבה.

בהנחה שחידשתי לך משהו
איך זה יכול להיות שגם לאחר שאתה רואה שגם במיקרו וגם במקרו יש אינטראקציה איזון והיזון חוזר באמצעות מערכת המקיימת אינטראקציה בין הסביבה החיצונית לבין פעילות התאים בגוף באמצעות המערכת העיצבית עדיין אתה אומר שאין פה שום תיכנון ?

pizi33

New member
לפי כמות האנשים שקבלים סרוטונין ודופמין

ועוד אלף ואחד דברים ממקור חיצוני כי הרמות בדם שלהם לא טובות.
אני מסיקה שהתכנון אם הוא בכלל קיים לוקה בחסר. מאוד מאוד לוקה בחסר.

BravoMan

Active member
רגע, אתה רוצה לומר לי שאתה בעצם חושב

שאמונה דתית היא תוצאה של חוסר איזון כימי במוח?
כלומר, סוג של מחלה?
&nbsp
הייתי בטוח שאתה נגד אתאיזם, ולא אתאיסט בעצמך

BravoMan

Active member
ההודעה שלי באה בתגובה לאנשים בפורום שמבלים זמן רב

בניסיון להוכיח את טיעון השעון.
&nbsp
האמת, מאוד מפתיע אותי שאתה מבין שהוא טיעון שגוי ופרימיטיבי.
כל הכבוד לך!
&nbsp
אם זאת, חבל שאתה ממשיך את ההודעה שלך עם שטויות.
ברור שאין לך כל מושג בכימיה, פיזיקה, וביולוגיה. איך בכלל הגעת לקישור על אופן פעולת המערכת העצבית?

corrector

New member
לא הבנתי,מה אתה רואה כאן במערכת שצריך להיות תוצאה של מתכנן?

לא הבנתי,מה אתה רואה כאן במערכת שצריך תוצאה של מתכנן?
מי אמר שרמות מורכבות כאלה לא יכולות להיות תוצאה של אבולוציה,או רמת מקריות של הווצרות מבנה,
אומנם אני לא מכיר את כל עניין השעון הזה,אבל כבר מלמעלה,אני רואה ברברת לא רלונטית
שבאה לבטא רק התפעלות יתר,שחרגה לטענה שגויה שמתחייב מתכנן,
האם בראבומן טען שהמערכת של הנוירונים יכולה לפעול ללא מערכת מוחית מתערבת נוספת?
האם אתה טוען שמשהו בכלל התפקוד האנושי הוא מחייב מערכת שנוצרה על ידי מתכנן
האם אתה טוען שיש התערבות מתכנן בתפקוד המערכת האנושית?
ככל יש מכאניזם עבור כל סוג של תפקוד,בלי מיסטיקה וניסים
אלו סהכ הבהרות,של האבחנות הכלליות,כדי שאנשים לא יטבעו בים התיאורים,
ובלי להבין יקפצו לאיזה תבנית לא רציונלית

pozetiv

New member
אבולוציה היא תוצאה של מוטציות .

שינוי ברצף גנטי שמתחיל כתכונה כלשהי של יצור חי שמתאימה לסביבה מסויימת ואחרי רווח זמן השתנתה .
המערכת שתיארתי - בתיאור כללי וגם בעזרת הכתבה שצירפתי ותוכל אם יש לך סבלנות למצא עוד המון חומר בנושא - בכלל לא דומה להגדרת אבולוציה.
ובטח שלא בסטנדרט של מקריות, זה כמו להכין עוגה אבל ברמת דיוק שיורדת לחישובים בסביבה משתנה שכל שינוי זעיר בערך של כל פרמטר משנה את התפקוד כולו בהתחשב בסך כל הגורמים הסביבתיים.

*האם אתה טוען שמשהו בכלל התפקוד האנושי הוא מחייב מערכת שנוצרה על ידי מתכנן?*
שאלה טובה אבל נקדים תשובה לשאלה הבאה בתור
*האם אתה טוען שיש התערבות מתכנן בתפקוד המערכת האנושית?*
אם תסתכל על תפקוד של גוף האדם בפני עצמו לפי התיאור הנירולוגי השאיפה להשלים את החסר היא אוטונומית והיא זו שמפעילה את שאר החלקים הנפשיים שכל רגש ולפי זה תוכל לומר אין שום התערבות של גורם מתכנן .
אבל אם תסתכל באופן גלובלי על כל ההשפעות שמופעלות על האדם תהיה חייב לומר שההשפעות הללו אינן בשליטתו של האדם והוא כפוף להשפעתן .
כל זה עדיין אינו מורה על מתכנן ובטח שלא מחייב אותו אבל אם נסתכל על הסביבה המשפיעה על האדם באופן גלובלי מה שנקרא *הטבע*, נראה שהיא בנויה כמו תיארתי למעלה *זה כמו להכין עוגה* כי בכל מה שקשור לטבע תמצא ספרה כמו גלגל או גלגול אנרגיה וכן הלאה .
אז חזרנו לנקודת ההתחלה שגם במיקרו וגם במקרו יש מורכבות אבל עדיין לא הוכחתי שיש לכל העסק הזה מתכנן בצורה של מערכת שתפקח באופן תדיר על ההיזון החוזר.

בשביל להוכיח זאת נחזור לשאלה שלפניה האם זה בכלל מחייב שיהיה מתכנן ?

מה בסך הכל יש לנו? גוף אדם שמתפקד כמערכת סגורה ופתוחה וביוספירה שמתפקדת כמערכת פתוחה וסגורה ויש אינטראקציה בין שתי המערכות .
כדי להרכיב את שתי המערכות ושיסתדרו אחת עם השניה בלי שאחת תגרום לשניה לקרוס חייב לבנות את שתי המערכות בו זמנית כלומר שבתוכנית שתיהן תהיינה מוכנות יחד עם כל המורכבות של כל אחת מהן וברגע ההוצאה לאור של התוכנית לחשוף את שתיהן ולקוות שיתקשרו אחת עם השניה בצורה הדדית.
חישובים בסביבה משתנה של כמויות ברמת המיקרון שמחייבים היזון חוזר, מעידים על מערכת שתפקח על כך, גם אם אין לנו שום מושג לגביה. כמו שענפים של עץ זזים ואנחנו מסיקים שיש רוח .
אבל כדי להשלים את המערכת חייב להימצא בה גורם נוסף , בעצם שני גורמים

אולי פעם שמעת על אנרגיה חור שחור שבולע כל דבר כולל אור ואולי אתה מדמיין איזושהי מערבולת שמסתובבת סביב נקודה מרכזית אחת , זוהי רק תיאוריה .
מה שגורם לנו להיות זקופים הוא חור שחור כפול בספר בראשית נקרא תהום כשבעצם יש שני תהומות אחד בשמים שסביבנו חור שחור שמקיף אותנו וחור שחור שנמצא במרכז כדור הארץ שבגלל התדר הגבוה שלו נחשב *חם* , היחס בין שני התהומות שבארץ ובשמים גורם לכוח משיכה .

אז בסיכומו ש עניין יש לנו כאן ארבעה דברים- מערכת הטבע, מערכת האדם, תהום בארץ ותהום בשמים.
אם אני יכול לחשוב על זה, כל אחד יכול לחשוב על זה .

aryeh201444

New member
והצד הבריאתן נתן תשובה...

אמרת ואני מצטט: הצד האתאיסטי ניסה לומר ש: אם קראת למשהו שעון סימן שהחלטת מראש שהוא נוצר על ידי יישות תבונית.... וכו'

נתתי תשובה לטענה הזו לא פעם ולא פעמיים.
חבל שאתה לא טורח לציין זאת.

לגבי המשך דבריך על שעון. אנחנו מנהלים דיון על שעון כבר במקום אחר. אני לא אוהב להתפזר.

BravoMan

Active member
אני גם לא ציינתי את כל התשובות שקיבלתם לטענת

"מורכבות מחייבת תבונה" שהצגתם.
&nbsp
כי זו לא היית הנקודה. רק סיכמתי את הטענות שהועלו בשרשור הקודם, לא היית לי כוונה להמשיך ספציפית איתן, אלא דווקא עם השאלה שלא זכתה להתייחסות ראויה:
כשאתה רואה עצם מסוים, איך אתה קובע מה הוא?
&nbsp
אם אינך רוצה לדון בזה, אתה לא חייב.

aryeh201444

New member
אנחנו כבר דנים בזה...

אמנם מזווית שונה, אבל הטענות קשורות זה בזה וזה הכל חלק מטיעון השעון שאנחנו כבר מקיימים בו דיון. אתה רוצה שאני אענה לך פה במקום שם? אין לי בעיה...

למעלה