שקר או אמת?

התלבטתי האם להגיב..

בסוף החלטתי להתעכב על דבר אחד: איך נראה לך המשפט "לאלקודס רוחין שוהדא אלמלאין".............? כי מה שאני מבין ממנו הוא המסר הבא: "אני מוכן לקחת כרגע מליון איש, אשה, ותינוקות יונקים, בני העם שלי, ולהניח לכולם למות - העיקר שכתוצאה מהמעשה הזה ירושלים תהיה בידינו". לא נולדתי אתמול ואני מכיר את החירטוטים הידועים כמו "אתם לא מבינים את התרבות הערבית" ו"המשפט הזה בכלל לא מתכוון לזה" אבל עד היום לא קיבלתי שום פירוש שפוי למשפט הזה, שכזכור הפך להימנון של ערפאת. אז נכון, כואב לי שכ"כ הרבה פלסטינים סובלים. הסיפור של הפליטים מטריד אותי. אבל איך אפשר לצפות שאני אדאג להם יותר ממנהיגיהם שלהם?? (לפי המשפט הזה של ערפאת, זה בדיוק מה שקורה!) ומדוע אנחנו הקניבלים ולא אלה שצועקים בהתלהבות שהם מוכנים להקריב מליוני אנשים בשביל אדמות ואבנים? (גם אם לפני 60 שנה האדמות האלה היו שלהם.... תסלחו לי, זה לא תירוץ מספיק טוב. לא בשביל מליון(!!!) הרוגים).

ביטוי מטאפורי אפשר היה לומר לפני שהתחילו

להתאבד בהמוניהם.. ובאמת זה מה שאמרתי אז למי שהתווכחו איתי. הלוואי וזה היה ביטוי מטאפורי שלא ראוי להתייחסות. הלוואי. זה ביטוי אותנטי שמביע את הרצון להקריב כלומר להרוג מספר בלתי מוגבל של אנשים, העיקר להשיג את המטרה. מה היא תופעת ההתאבדות אם לא מכונת מוות ממוסד וידוע מראש? אם ראש ממשלה בישראל היה אומר דבר כזה, מטאפורה או לא, זה לא היה משנה, הוא היה עף כלאחר כבוד הביתה.

אין לך ולאף פלשתיני את הזכות או היכולת להטיף

או ללמד אותנו על מוסר וצלם אנוש, יש לנו מספיק צלם אנוש לחלק לכל בני האדם בעולם ועוד להשאר עם עודף אדיר. מעולם לא נלחמנו הנשים וילדים, מעולם לא "גבינו מחיר" (וזו אולי בעיה), הביטוי הזה לא מזעזע אם הוא היה יעיל, הרג של תינוק הוא מקרה מצער ואם הוא נעשה לא במתכוון אז זה לא במתכוון וככה צריך לקבל את זה להניח לזה. הכיבוש כפי שאתה קורא לו זו מילה סתמית וחסרת משמעות, ממש כמו "זכות" או "צדק", מילת קוד, מה זה כיבוש? 48'? זה כי נלחמתם בנו והפסדתם - NEXT!, ב67' זה כי נלחמתם בנו והפסדתם - NEXT!, זה שלכם? היה, אתם רוצים את השטח, שנצא משם? PAY UP!, אתם בעד 2 מדינות ל2 עמים? לא, אז בבקשה על תבלבלו לי את המוח על "כיבוש"!

אין שום "עם כובש" וחלאס עם בדרמטיות בגרוש

ישראל כבשה שטחים ב48' כי פתחו עליה במלחמת שמד והיא נצלה את ההזדמנות להגדיל את השטח, לגטימי לחלוטין. ישראל כבשה שטחים ב67' כי פתחו עליה במלחמה, היא נצלה הזדמנות להגדיל את השטח. "עם כובש"? רוב ירדן היא פלשתינית, אני לא אותם יוצאים בקריאות לירדנים "עם כובש", הם לא מעיזים... זה לא "עם כובש" זה ישראל והשנאה לישראל. אין "צדק", ,"צדק" הוא סובייקטיבי ויחסי, רק אלוהים קובע מהו "הצדק", אתה לא אלוהים ולא שליחו, אין לך שום מושג מהו ה"צדק" ועם כל הכבוד, הצדק שלך הוא לא הצדק שלי! ישראל מעולם לא נלחמה בילדים ונשים, הפלשתינים השתמשו בילדים ונשים כדי לחוס על עורם שלהם, הילדים והנשים הם התעודת ביטוח חיים שלהם, השתמשו בהם גמגן וזו עובדה, עובדה מתועדת היטב (ירי מבתי ספר, איחוסון קסאמים בגני ילדים, בניית מחרטות בבתי מגורים...לא חסרות דוגמאות!). "גביית מחיר" עלק...אם היינו רוצים "לגבות מחיר" היינו מוחקים שכונות בעזה, זה מעולם לא קרה ככה שכל העיניין הזה של "גביית מחיר" לא היה ולא נברא. השטיפת מוח רוויות השנאה וההגזמות הדרמטיות על כלום היא שהרסה לכם את הצלם אנוש!

למעלה