שרון הזקן בפאניקה

לא...

הוא לא רק אמר את אשר על ליבו.. הוא גם פעל בכל מיני דרכים חוקיות על מנת שזה ייצא לפועל. הוא עשה דברם חוקיים לחלוטין, אך מסריחים. הוא פעל בניגוד מוחלט למצע שהציע, ושעל סמך זה נבחר. המעשה שביצע, במיוחד כאשר בא על הרקע הנוכחי - הוא בלתי אנושי בעייני. טוב - בלי להיכנס להגדרה של "אנושי", u get the point. יום טוב!
 

Theherod

New member
הוא לקח אותם, הוציא אותם מהבתים שהם

קיבלו בחינם, נתן להם בוחטה של כסף ונתן להם דירות משלהם (הבני זונות עוד דרשו אחרי זה את ניצנים, ימך שמם...) אני עובר דירה בכלל שהבעלים פה לא רוצה אותנו יותר, ואני לא מקבל פיצויים, והבית הזה נשכר כל חודש בהרבה כסף. אני יוצא לרחוב כותב סיסמאות חוסם כבישים וצועק שזה לא אנושי? לא. אלה החיים. בסה"כ זה כולה לעבור דירה בתנאים גרועים משל המתנחלים. הסיבה שהחיים של הרבה אנשים נהרסו זה בגלל המתנחלים, הם עשו מזה כזאת טרגדיה, לחצו על החיילים נפשית, עשו להם צלקות לכל החיים. אם הייתם לוקחים את הפיצויים והולכים בשקט, שום טרגדיה, שום טראומה כלום, לא היו קורות...
 
תגובה

oh yea.. זה בדיוק מה שהוא עשה.. את הבתים קיבלו בחינם, והוא גם נתן להם בוחטה של כסף.. אה כן גם דירות. לא אחי, הם לא קיבלו את כל זה. אם אתה בוחר לעבור דירה - זה מרצונך, אני גם עברתי דירה הרבה פעמים.. אז מה? אני אוהבת את זה. מעבר דירה לא מקביל למעבר דירה בכפייה. זו טרגדיה.. הרס וחורבן של יישובים שנבנו וטופחו במשך שלושים שנה - זוהי טרגדיה. פירוק הקשרים החברתיים (חיים ביישוב..) זו טרגדיה. התמוטטות ערכים זו טרגדיה. תחשוב קצת על האנשים האלו, על התחושות והרגשות שלהם כרגע.. יום נעים!
 

Theherod

New member
כן, גם אני עובר בכפייה

של בעל הבית, ש"מגרש" אותנו. יש לי גם ידידה שעברה דירה אם אני לא טועה 7 פעמים, בכפייה של ההורים שלה, היא מצידה לא רצתה. אז כמו שאמרתי, לא נעים, אבל חיים עם זה, זה לא טרגדיה. אגב, אחרי המעבר הזה (שהוא עוד בתוך המושב, כן, גם אני גר במושב) מתוכנן עוד מעבר, מחוץ למושב. כרגע, אני לא רואה הרבה הבדל ביני לבין ילד מתנחל, חוץ מזה שאני לא מסכן את חייהם של חיילים, ושאני לא עולה למדינה המון כסף, יותר נכון שהמדינה מוציאה ו/או הוציאה עלי המון כסף
 
תגובה

כפייה של הורים - אינ ה מקבילה לכפייה של ראש ממשלה. בהנחה שאתה מספיק חכם על מנת להבין מדוע, אחסוך ממך את ההסבר. אתה לא רואה הבדל בינך לבין ילד מתנחל? הילד המתנחל מגורש מביתו - ללא אשמה כלשהיא מ צידו. אתה, לעומת זאת - לא שילמת את שכר הדירה שלך, מצטערת. לילד המתנחל התמוטטו ערכים עליהם החיים שלו מבוססים. האידואולגיה שלו - הפטריוטיות למדינה - בגדה בו, בכך שפינתה אותו מביתו. הילד המתנחל (חלקם) לא הלך לבית הספר היום, כי לא היה לו היכן ללמוד. לאימא ואבא לאו דווקא יש עבודה - שלא באשמתם, למרות שעד עכשיו הייתה להם. לילד המתנחל אין את החפצים האישיים שלו כרגע, כי הם נמצאים במכולה שהפתיחה שלה לא מתאפשרת בחופשיות. אתה יכול לומר לי את אותם דברים על עצמך - אבל ההבדל הוא - שאצל הילד המתנחל, זו לא אשמתו. הוא היה בסדר גמור עד עכשיו. (בלי להיכנס לוויכוח אידואולוגי בקשר להתיישבות). get it? לילה טוב!
 

Theherod

New member
ומי אמר שלא שילמתי?

ועוד איך שילמתי, יותר נכון ההורים שלי... ולא מעט! אבל מה? פתאום הבעלים של הבית החליט שכבר לא בא לו להשכיר, אז יאללה, תחפפו. הילד אולי לא יכול לגשת אליהם עכשיו בחופשיות, נכון קצת קשה, לי המכולה נשרפה עם הרבה דברים חשובים לי, ולהורים שלי, עבודות של סבא וסבתא שלי ז"ל נהרסו, כנ"ל מכתבים של חשובים (נושא אישי, אני לא אפרט, אבל זה היה מאוד מאוד חשוב), דברים שחברים של סבא וסבתא שלי ז"ל עשו, של אנשים שכבר מתו, זה הרבה יותר טראגי, שאיבדת את זה לעולמים, ואני לא מדבר על כלי כסף יקר שקניתי, שאת הערך שלו הביטוח יכול להחזיר, דברים שעוברים במשפחה דורות, יצירות של חברים וקרובים שמתו נהרסו שם, אלה דברים שערכם לא יסולא בפז. אבל ממשיכים. לאנשים קשה בחיים, אני הסתובבתי שלוש שנים בין רופאים גרועים שלא ידעו לפתור מה יש לי, לא הלכתי בכלל לבית ספר, ברזל הייתה לי כמות כל כך מזערית שזה היה פלא שאני לא שוכב "גוסס" במיטה (ברצינות!), היו חסרים לי עוד הרבה ויטמינים ומינרלים, להסחב עם זה שלוש שנים! עברתי בדיקות נוראיות שלמרות הטשטוש באחת מהן (השנייה הייתה בהרדמה כללית), אני זוכר חלקים, ואני רוצה להגיד לך שזה ממש לא נעים... תחשוב שאתה כל הזמן מקיא, אבל אין לך מה להקיא כי הייתה בצום מוחלט 24 שעות לפני הבדיקה, וצום חלקי שלושה ימים לפני הבדיקה. גם אחותי, סיפור דומה. ויש עוד, אני ילד בעייתי:), אבל אני לא אספר כי זה כבר באמת לא רלוונטי, מה שאני מנסה להגיד זה שכן, החיים קשים, אבל אסור לשכוח שזה עדיין רק מעבר דירה.
 

יוטו

New member
עלק דמוקרטי. . מי שעובר על החוק

על תצפה ממני שאקבל את ה"חוקים" שלו. .
 

יוטו

New member
בקיצור בגלל חוסר בזמן - הפסד

בהצבעה בליכוד שהתחייב לקבלה , פיטורי כול השרים וראשי הצבא המתנגדים לתוכנית , ארחיב בערב. .
 

Nimst

New member
בינתיים שומדבר לא דמוקרטי.

אתה מוזמן להמשיך.
 
לפטר שרים שדעתם לא כדעתו,

ואז הם יכולים להשפיע על ההצבעות, זה דמוקרטי? אולי הוא לא עבר על החוקים, ובכל זאת הוא ראש ממשלה ומותר לו לפטר שרים, אבל זה לא דמוקרטיה.
 
זה בדיוק דמוקרטיה!

מהו שר? שר זה מעין קידום לח"כ. את מי יקדם ראש הממשלה? את מי שתומך בו ויעזור לו בהחלטות הממשלה. מי שלא נאמן לראש הממשלה - יפוטר. כמובן שהוא עדיין ישאר חבר כנסת. אך לא שר בממשלה. זה לגיטימי ודמוקרטי לחלוטין. ראש הממשלה צריך שיהיה לו רוב בממשלה שלו.
 

TheOrion

New member
אתה מוזמן לצרף פרק על זה לספר שלנו

כנראה שאם זה לא כתוב בספר אז הם לא מבינים
 
כנראה - אני אעשה זאת.

באמת כבר מזמן לא פירסמנו איזה פרק עם כמה ניסים ונפלאות שעשינו לאחרונה. אני אתחיל לכתוב אותו.......
 
זה לא דמוקרטיה.

השרים שנגד ההתנתקות היו צריכים להצביע בעד רק כדי שראש הממשלה לא יפטר אותם? איפה חופש הביטוי? למה הם צריכים לפחד להביע את דעתם? תסלח לי מאוד, זה לא דמוקרטיה.
 
למעלה