שרון הזקן בפאניקה

hornyman73

New member
לך לב"ס ללמוד קצת

רמטכ"ל. כן העיפו את בוגי כי הוא שידר נרפות בקשר להתנתקות. הרמטכ"ל מתחת לראש ממשלה. אני אכתוב שוב: הצבא הוא גוף מבצע של הממשלה. לא פוליטי. אם הרמטכ"ל לא עושה מה שהראש ממשלה אומר לו הוא צריך ללכת הביתה. חסר לנו שהצבא יעשה מה שהרמטכ"ל אומר. קוראים לזה משטר צבאי כמו שהיה בארגנטינה שם הצבא שלט במדינה, לא היתה דמוקרטיה והעלימו אלפי אנשים, זה מה שאתה רוצה? הבוס הוא הרוה"מ. הרמטכ"ל רק עושה מה שאומרים לו, לא עושה? הולך בבית. קשה קשה אין עבדה.

TheOrion

New member
אני לא צריך ללכת לבית-ספר ללמוד

עשיתי את זה 12 שנים בהצלחה רבה. אמרתי ששום >>רמתכל<< לא פיטרו. רמטכ"ל פיטרו ועוד איך. אבל רמתכן לא פיטרו. אני מאלה שאוהבים עברית נכונה ומאויתת כהלכה.

{כן|

עברית נכונה ומאויתת כהלכה! טוב נו - גם לי יש פאשלות.. אבל שגיאות כתיב זה כזה מעצבן.. האא - משפט לא תקין
לילה טוב!

מתי תבינו

חוקים נחקקים בבית המחוקקים, קריא: כנסת ישראל. שרים אינם מצביעים מתוקף היותם שרים, אלא רק מתוקף היותם חברי כנסת. אף ח"כ לא פוטר מהכנסת. שר שאינו חבר כנסת אינו משתתף בהצבעות הכנסת בשום מקרה. הכנסת היא זו שהצביעה על חוק ההתנתקות כך שלכל השרים, שהם גם חברי כנסת, היתה ההזמנות שלהם להתנגד. ההחלטה התקבלה עפ"י הרוב של חברי הכנסת, שמייצגים את התפלגות יחסי הכוחות בקרב המצביעים בבחירות הכלליות - מה שאומר שלהתנתקות היה רוב גם בעם!!!

או קיי. בוא נשאל את זה ככה

כשראש ממשלה נבחר - מייד אחרי הבחירות, הוא מרכיב קואלוציה ומבטיח תיקים למי שיצביע בעד חוק התקציב שהוא מציע. מי שלא מוכן להצביע בעד - לא יהיה שר. אז אני יכול לשאול אותו דבר, מה צריכים להיות בעד ראש הממשלה כדי להיות שר?? אז התשובה היא: כן כן כן ושוב פעם - כן. שר הוא חבר כנסת שתומך בדעותיו של ראש הממשלה ומצביע לפי דעותיו ורצונותיו של ראש הממשלה (בד"כ בגלל שאלה אותם דעות, אבל חלקם עושים זאת רק בשביל המינוי של שר) ולכן קיבל על זה את ה"בונוס" של להיות גם שר ולא רק חבר כנסת. אם מישהו קיבל את ה"בונוס" הזה, אבל אחרי זה החליט "לבגוד" בראש הממשלה ולא להצביע כפי שהוא רצה - הוא פשוט לא לא יקבל את הבונוס והקידום הזה. עוד דבר - אף אחד לא צריך לפחד להגיד את דעותיו כדי שראש הממשלה יפטר אותם - חוקים מתקבלים בכנסת לא בממשלה. ראש הממשלה לא יכול לפטר חברי כנסת. אם רוב חברי הכנסת יהיו נגד חוק מסוים - הוא לא יעבור. זה כן דמוקרטיה. שר הוא חבר כנסת שמבטיח נאמנות לראש הממשלה ומקבל ממנו "צ'ופר". זה כל רעיון הדמוקרטיה. מקווה שהבנת.

One Echoe

New member
אוקיי אם צדקת.

זה פשוט זוועה. מה שאתה אומר, נכון? זה מאומת, זה בטוח במאה אחוז?

רולדההה

New member
בהחלט. ../images/Emo98.gif

ושתדע לך שזה בעצם הבלם של הדמוקרטיה על מנת שלא תהרוס את עצמה. הכנסת היא מחוץ לידיו של ראש הממשלה ומורכבת מכל הדעות והם גם מקבלים ומעבירים חוקים. הממשלה לא מעבירה חוקים, אלא השרים אחראים כל אחד על כל הנושא שהוקצב לו והם מנהיגי המדינה שלרוב מחזיקים בדעה אחת, כי ראש הממשלה מרכיב בעצמו את הממשלה שלו. תחשוב על זה ככה- אם זה לא היה ככה וכל המפלגות היו זוכות ליצוג שווה בממשלה, איזה אפליות היו הולכות פה, איזה בלאגן.

TheOrion

New member
כי...

מפלגה שזכתה לקול השווה לשני מנדטים תקבל אותו מספר משרדים כמפלגה שקיבלה קול השווה ל-20 מנדטים. נראה לך הוגן?

Theherod

New member
לי, עברית רעועה (אשמתי, מודה)

בסוף החתימה זה עשרה ילדים, לא עשר...

כן... זה נכון ומאומת.....

איפה חיית בתקופה האחרונה.....? ככה זה מתנהל - זוהי דרכה של הדמוקרטיה........

One Echoe

New member
כבר כתבתי פה,

שאני לא מתעניין בפוליטיקה כ"כ הרבה זמן. אז הרבה דברים חדשים לי
תודה.

One Echoe

New member
כלומר,

זה מוזר לי, שרים לא נבחרים ע"פ כישורים?(לפחות בין היתר?)

One Echoe

New member
לא לא לא!../images/Emo13.gif

פוליטיקה זה נושא חשוב ואני חושב שזה היה די צפוי שזה יעניין אותי כ"כ. זה תמיד עניין אותי. רק שבתור ילד לא יכלתי להתעסק בזה כ"כ מסיבות שונות.

למעלה