שרשורי לימודים אקדמיים

BenZino

New member
שלום

רציתי לשאול לדעתכם לגבי לימודי מדעי המחשב באוניברסיטת דרבי. יתרונות/חסרונות וכד'. תודה.

האם זה אפשרי ?

היי ! רציתי לדעת האם אפשרי ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה עם 3 יחידות במתמטיקה (100) וציון טוב בפסיכומטרי או זה בלתי אפשרי וכדאי למצוא משהו אחר מה ללמוד ? תודה!

vinney

Well-known member
../images/Emo31.gif

לא ממליץ ללמוד במקום שלא מאושר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.

אבל השאלה היא..

האם אני עושה בגרות של יולי, האם אני אוכל להתקבל ללימודים של אוקטובר או להמתין עוד שנה, או אולי להילחם על מקומות פנויים ? זה לא שאני לא יודע... סתם טעות של בית ספר... אין שום סיכוי ששום אוניברסיטה לא תקבל אותי ?

vinney

Well-known member
יש סיכוי מצוין

שהאוניברסיטה הפתוחה תקבל אותך, היות ואין שום תנאי קבלה שם. אתה גם לא צריך לחכות ליולי, אתה יכול להרשם לאוניברסיטה כבר לסמסטר אביב הבא שנפתח בפברואר, ולחסוך זמן. באוניברסיטה הפתוחה אתה יכול לעשות תואר במדעי המחשב, או להחליף את ציוני בגרות / פסיכומטרי בגליון הציונים האקדמי שלך מהאו"פ ולעבור לאוניברסיטה אחרת למסלול שמעניין אותך (דרך אפיקי מעבר), מבלי שום צורך לבזבז זמן או כסף על שיפורי בגרויות או פסיכומטרי. לפרטים : פה. כמובן שיש גם אופציה ללמוד במכללות ולא באוניברסיטה, אבל זה פחות מומלץ.

אם אתה רוצה גם להתקבל לעבודה אח"כ

אז תתאמץ להתקבל לאחת האוניברסיטאות היוקרתיות - ת"א עברית או טכניון - תלוי במקום מגוריך. אין מתנות חינם, חייבים פסיכומטרי גבוה בגרות טובה כדי להתקבל לאונ' טובה ולהצליח. על מכללות אני מאוד לא ממליץ - זה פשוט נראה רע בקורות חיים ואחרי התואר מוסד הלימודים שלך זה הדבר היחידי שיהיה לך בקו"ח. שיהיה בהצלחה

vinney

Well-known member
תרשה לי לתקן אותך../images/Emo13.gif

אם לטכניון עוד יש יוקרה, למרות רמת ההכשרה הירודה, אז לאת"א גם יוקרה אין, ודיברנו על זה כבר.

ראיתי אותך !

אמרתי לך הטכניון יוקרתי, טכניון ברזומה, זה כמו גיבור מלחמה.. רק הטובים שורדים

DadleFish

New member
שטויות

1. שכחת את המוסד שהכי טוב ללמוד בו מדמ"ח בישראל - אוניברסיטת בן גוריון. 2. יש מספר מצומצם של מכללות שנראות בסדר גמור ברזומה, ואין שום הבדל בין תואר אצלן לתואר ברוב האוניברסיטאות.

"שטויות"

אשמח אם תגיב בצורה ענינית ולא ב "שטויות", זה מאוד לא מנומס ומוריד את רמת הדיון ומוציא את כל החשק להתיחס ברצינות להודעתך. 1. מאוד לא מסכים - אבל זה לא רלוונטי בכלל לדעתי. אני ממליץ לתלמידים שלי שמתענינים במדמ"ח לבחור קודם את האיזור הגיאוגרפי בו הם רוצים ללמוד ורק אח"כ את האוניברסיטה, כי גם במרכז בצפון ובדרום ובירושלים יש מקומות טובים לעשות את התואר. 2. "בסדר גמור" זה מונח גמיש... לא יודע מה איתך, אני ללא ספק אעדיף לצאת לחפש עבודה עם תואר של כל אוניברסיטה בקו"ח (חוץ מהאו"פ) מאשר עם של מכללה. האו"פ והמכללות הטובות לא מוערכות מספיק במרבית מקומות העבודה וחבל.

DadleFish

New member
תעדיף מה שאתה רוצה,

אני יודע את מי אני מראיין, ומכיר מראיינים אחרים. אני מגיב בצורה עניינית ככל האפשר בהתחשב בעובדה שאני יודע על מה אני מדבר מנסיון של שנים ואילו אתה זה עתה סיימת תואר ראשון ועושה את צעדיך הראשונים בתעשייה. אתה לא חייב להגיב, אבל נסה לפחות לבסס את הדברים שאתה אומר על מציאות ולא על דמיונות שווא.

ברור שאני לא אגיב

אני לא ארד לרמת הדיון והטיעונים שלך מה שנשאר לי זה רק לתת לך

vinney

Well-known member
אתה מזמן לא עשית סבב ראיונות עבודה

אני רואה
כי אני עשיתי ב5 שנים האחרונות סבב כזה פעמיים, ואחרי כל ראיון קיבלתי הצעה. טובה. מאוד. אחרי כל ראיון. ב2004 ו2002. עוד לפני שסיימתי בכלל את התואר. ולא, אני לא גאון, בכלל לא. אני בוגר או"פ. לא שמעתי מאף מעסיק שמכיר בוגרי או"פ אף מילה שלילית על המוסד. כמה בוגרי או"פ אתה מכיר שאתה מזלזל? כמה מעסיקים אתה מכיר, שאתה יודע מה הם מעריכים? מסופקני שהרבה. ולגבי הטענה הראשונה שלך - קבל שלילי. קודם כל בוחרים אוניברסיטה. בשביל אוניברסיטה טובה שווה לעבור לגור מבקום אחר. יש אנשים שנוסעים ללמוד בחו"ל. זה לא כי הם החליטו ללמוד אומנות באיטליה, אלא כי באיטליה הכי טוב ללמוד אומנות.

למעלה