שרשורי לימודים אקדמיים

DadleFish

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאני אישית עצלן ומפונק ולא הייתי עובר מקום בשביל לימודים, אבל זה רק אני ולמזלי אני בת"א
.

תלמידים?

אתה מורה או משהו? האו"פ לא מוערכת מספיק במרבית מקומות העבודה? עשית סקר במרבית מקומות העבודה או שזה רק מה שאתה חושב?

MorphZ

New member
תעשה בדיקה לגבי האו"פ

בוגרי האו"פ מאוד מוערכים. הם נחשבים בתור אנשים אשר יש להם יכולת למידה עצמאית גבוהה ויכולת הבנה גבוהה. מאוד לא פשוט להוציא תואר באו"פ... אני הייתי בודק דברים לפני שסתם הייתי זורק נתונים.

vinney

Well-known member
פחות או יותר...

זה נע וצף ותלוי בחגי ישראל, השנה זה באמת יותר מאוחר.

DadleFish

New member
המכללות שיקבלו אותו עם 3 יחידות,

הן מכללות יקרות ולא טובות, ולחלוטין לא מומלץ ללמוד בהן.

vinney

Well-known member
אני לא ממליץ על מכללות באופן

עקרוני, גם אם אלדד יכעס עליי.

DadleFish

New member
לא כועס, אני רק לא מבין למה.

אכפת לך לשתף אותי בדעה? זה באמת מעניין אותי. למה אתה חושב שהבינתחומי, המכללה למנהל, או המכללה שלי נחותות מאוניברסיטה?

vinney

Well-known member
המם...

לא אמרתי שהן נחותות. אבל גם לא יותר טובות, ואם יש אופציה ללמוד באוניברסיטה - אני ממליץ ללמוד באוניברסיטה. והודות לאוניברסיטה הפתוחה - תמיד יש אופציה ללמוד באוניברסיטה.

DadleFish

New member
האוניברסיטה הפתוחה אמנם נקראת כך,

אבל מכיוון שאין בה מחקר, ולא תארים שלישיים, אני בכלל לא מחשיב אותה ל"אוניברסיטה". בהיבט של מדעי המחשב, למשל, אין הבדל בין האוניברסיטה הפתוחה לבין המכללה האקדמית. שתיהן מעניקות B.Sc ו-M.Sc במדמ"ח, ותו לא. בעצם יש הבדל אחד - המכללה עולה כמו אוניברסיטה, והאו"פ יותר יקרה (אני חושב, תקן אותי אם אני טועה - יח"ל עולה ~250 ש"ח באו"פ?) אם האופציה היא בין בן גוריון לבין המכללה, גם אני ממליץ על ב"ג. אם האופציה היא בין המכללה לבין את"א/בר אילן/חיפה - אני ממליץ על המכללה. האו"פ אינה מוסד רגיל, ולדעתי אי אפשר להתייחס אליה כך. לא כל מי שיכול לעשות תואר באוניברסיטה מסוגל לעשות תואר באו"פ. לא לכל אחד הייתי ממליץ ללמוד באו"פ, כי פשוט חבל לדעתי לבזבז אלפי שקלים ואז לגלות שצורת הלימוד הזו לא בשבילך. יש אנשים שזה מתאים להם, ואז כדאי להם לעשות את התואר בפתוחה (מכל מיני סיבות), ויש אנשים שזה לא מתאים להם. לרוב האנשים זה לא מתאים.

the new L

New member
יש הבדל

באו"פ יש תואר שני עם תיזה, למיטב ידיעתי באף מכללה אין תואר עם תיזה.

DadleFish

New member
אתה טועה.

ישנן מכללות עם תיזה (אריאל למשל), והמכללה האקדמית הגישה בקשה דומה שככל הנראה תאושר בשנה"ל הנוכחית.

the new L

New member
אתה טועה.

מכללת אריאל אינה מעניקה תואר עם תיזה, ראה כאן למיטב ידיעתי, כבר הרבה זמן המרכז הבינתחומי מתחנן למל"ג שתאשר לו להעניק תואר עם תיזה והוא אינו זוכה לאישור כזה

DadleFish

New member
חסר לי תאריך על הכתבה

למיטב ידיעתי כבר יש מכללות שבהן אפשר לעשות תיזה. כמו שאמרתי קודם, אני לא ממש רואה את ההבדל בנקודה הזו בין האו"פ לבין המכללות המתקדמות. אגב, גם כיום אפשר לעבור לאת"א ולעשות בה תיזה. אישית בתור מסטרנט במכללה האקדמית קיבלתי כבר הצעה כזו מאחד הדוקטורים שלמדתי תחתיו.

vinney

Well-known member
אפרופו תיזה

אני לא יודע איך זה במכללות ואוניברסיטאות אחרות, אבל או"פ לא מגבילה אותך במנחים - אתה יכול לבחור כל מנחה מכל מוסד (כל עוד הוא מוכר), ולעשות תיזה בכל נושא שבא לך, בתנאי שיש לך מנחה. לדעתי ברוב מקומת אחרים (אם לא בכולם), אתה חייב לבחור מנחה מהסגל הבכיר של המוסד הספציפי, ולכן מוגבל בנושאים עליהם המנחים האלה עובדים...

DadleFish

New member
זה נכון,

אבל מצד שני, איך (בתור מסטרנט באו"פ) אתה מגיע למרצים ממוסדות אחרים, שלא לדבר על לשכנע אותם לקחת אותך בתור מסטרנט לתיזה?

vinney

Well-known member
אני עוד לא הגעתי לשלב הזה ../images/Emo13.gif

אבל ממה שהבנתי מאילו שכן הגיעו - בקלות. הרי כל פרופסור מפרסם את תחומי העניין שלו באתר שלו במוסד שלו, כך שזה לא בעיה. לי יש כבר רשימה של כמה אנשים שארצה לפנות אליהם, בבינתחומי ויצמן וטכניון, ומקורות יודעי דבר מוסרים שלפחות זה שבבינתחומי וזה שבויצמן משתפים פעולה עם מאסטרנטים באו"פ.

DadleFish

New member
../images/Emo45.gif סבבה, טוב לדעת ../images/Emo13.gif

האמת שהתלבטתי בין שני באו"פ לבין שני במכללה, והלכתי על המכללה כי השני באו"פ תיאורטי מדי בשבילי - כל הקורסים כמעט באלגוריתמיקה! הם לא נורמלים! ואני בכלל רוצה AI
.

vinney

Well-known member
זה בעיה עם או"פ

אין שם מבחר גדול של קורסים בתואר שני (גם בתואר הראשון, האמת), כך שאין הרבה ברירה... בינתיים אני לוקח קורסים, אבל אם אני אחליט ללכת על תואר שני ברצינות, זה יהיה או בטכניון או בירושלים, כנראה. או בויצמן, אם יפטרו אותי מהעבודה

DadleFish

New member
חיפה... ירושלים... רחוק!

השאלה היא מה המטרה (אגב, נושא הסקר הבא - למה הלכתם ללמוד מדמ"ח). המטרה שלי הייתה פשוט עניין, ובגלל זה בחרתי במכללה, יש לי איזה 7 קורסים ב-AI שיהיו בערך כל התואר השני שלי, חוץ מ-3 קורסי חובה ועוד 2 תיאורטיים. גם פרויקט הסיום שלי יהיה AI (כנראה שאלך על סוכנים אוטונומיים שלומדים להילחם בשדה קרב זר). המטרה שלי לא הייתה כניסה לאקדמיה, וזו אחת הסיבות שלא מפריע לי היעדר התיזה, למשל. אין לי כוונה כיום להמשיך לדוקטורט וכו', ככה שזה בסדר. הרמה של הקורסים שלקחתי עד כה הייתה מצוינת, מרצים מצוינים שאת חלקם הגדול אני מכיר... לא רע בכלל

למעלה