שרשורי לימודים אקדמיים

vinney

Well-known member
המטרה שלי דומה

וזה עניין. רק שהעניין שלי הוא בתחום הנדסת תוכנה, בדיקות ווריפיקציה (כמו שאתה יודע, זה גם התחום שאני מתעסק בו בעבודה), שפות תכנות, ושטויות מהסוג הזה, ודווקא כן יש לי כמה ראיונות למחקר, שהייתי רוצה לפתח. אבל - עניין, לא מאמין שיצא לי מזה משהו מעבר לסיפוק אישי.

vinney

Well-known member
דווקא יש בה מחקר

תסתכל באתר האו"פ, יש לה רשות המחקר, תקציבים וסגל בכיר שמנצל את התקציבים האלה למחקר, גם במדמ"ח. אומנם אין הרבה מחקר, כמו נגיד בטכניון או מכון ויצמן, אבל יש. בתחומי מחקר הוראה האוניברסיטה הזאת בחוד החנית, ולא רק בארץ. והאו"פ גם לא יקרה יותר, בתור אוניברסיטה ממשלתית, שכר הלימוד בה הוא אותו שכר לימוד כמו בכל מקום אחר, ולמי שמסיים את התואר, יש אפילו החזרים משמעותיים (עשינו את החישוב הזה בפורום או"פ, הגענו למסכנה שזה הפרש של כמה אלפי שקלים לטובת האו"פ דווקא). אם האופציות זה בר אילן, חיפה או המכללה שלך - ברור שהמכללה שלך לוקחת את שתי האוניברסיטאות בסיבוב בתחום המדמ"ח. אבל לא את האו"פ. אבל כן, האו"פ זה לא מוסד רגיל, ואי אפשר לשים אותה בשורה אחת עם שאר האוניברסיטאות, אתה צודק בזה, ואם מוציאים את האו"פ מהמשוואה - אז צריכים באמת לחשוב על אלטרנטיבות אחרות - המכללה האקדמית ת"א, הבינתחומי, המכללה להנדסה בירושלים, מכללת הדסה - אלה ראויות להמלצה בעיניי. אבל בלי לדעת אם הבחור מסוגל או לא ללמוד באו"פ - אני קודם כל ממליץ לנסות.

the new L

New member
איך יש הפרש לטובת האו"פ?

אם כל קורס עולה 1600 ש"ח וצריך ללמוד 18 קורסים אז התואר עולה 28,800, לא? שזה יוצא מעט יותר יקר מבאוניברסיטאות אחרות.

vinney

Well-known member
באמת?

לפי מה שאני יודע, תואר באוניברסיטאות זה סדר גודל של 9.5-10 אלף לשנה, כך שתואר תלת שנתי זה אותם ה30 אלף (בלי להוסיף עלויות עקיפות). תואר של 4 שנים יעלה הרבה יותר.

the new L

New member
אין באו"פ

תארים 4 שנתיים (למעט הנדסת תעשייה וניהול ובאמת התשלום שם שונה). לגבי שנה"ל תשס"ו לפחות - שנת לימודים באוניברסיטת בן גוריון עולה בדיוק 8,383 ש"ח. (אני מניח שצריך להוסיף לכך 322 ש"ח שירותי אבטחה).

vinney

Well-known member
באת"א זה 9.5 אלף

במקרה אני יודע ממקור ראשון
אבל אל תשכח - הספרים, השכר דירה, העבודה שאתה לא יכול להרוויח בה כסף כי אתה לומד וכו, אלה גם חלק משכר הלימוד באוניברסיטה סגורה. היה איזה חישוב, בידיעות, אם אני לא טועה, שבפועל עלות הלימודים לתואר ראשון באוניברסיטה בישראל היא כ50 שאלף שקל, 50 אלף

DadleFish

New member
מה? איזה שטויות!

אולי אם לוקחים בחשבון שכ"ד, מזון, כלי כתיבה, צילומים וכו'. מצד שני, לך תסמוך על ידיעות שיפיקו משהו ששווה התייחסות. שכר הלימוד לתואר נורמלי צריך להיות שכר לימוד של 3 שנות לימוד, וזה לא משנה בכלל איפה לומדים, אם זה במכללה האקדמית של ת"א, באו"פ ובאת"א.

vinney

Well-known member
אוף איתך

ברור שאם לוקחים בחשבון שכ"ד מזון כלי כתיבה וכו', אחרת מה זה מעניין, לכפול בשלוש זה לא חוכמה גדולה

DadleFish

New member
אבל זה די מטופש, לא?

אם ככה, בוא נחשב את עלות העבודה שלי
הרי ברור שאדם צריך להתקיים. מה הקשר לתואר? ומה, סטודנטים בטכניון לא מתקיימים? או שאולי עולה להם פחות מבאו"פ? מה זה השטויות האלו? שוב פעם לידיעות אין על מה לכתוב?

vinney

Well-known member
לידיעות אף פעם אין מה לכתוב ../images/Emo13.gif

אבל הנקודה היא שהאו"פ היא האוניברסיטה היחידה שמאפשרת ללמוד תוך כדי עבודה במשרה מלאה. במקרה שלי (ושל רבים מאוד שאני מכיר) - זה יתרון מכריע. אני לא הייתי מסוגל להרשות לעצמי את העלות הזאת של 50 אלף, וגם כנראה שלא הייתי עומד בלחץ של ללמוד במשרה מלאה ולעבוד תוך כדי.

DadleFish

New member
כאן אני כבר חולק עליך

עובדתית, עשיתי תואר ב-4.5 שנים תוך כדי הקבע והעבודה, ב-120% משרות
זה נכון שבאו"פ אתה ברמה התיאורטית לא חייב בכלל לבוא, לעולם, לשום שיעור - אבל המערכת במכללה גמישה, ויש ימי שישי, ו... זהו, עשיתי את זה, ועכשיו פעם שניה תוך כדי עבודה... הם פשוט מתחשבים באנשים שעובדים. אולי בגלל שיש להם הרבה ממר"מניקים במכללה, ויש את מסלול מעו"ף שמיועד במיוחד בשבילם. כנ"ל אגב גם לבר אילן, אני מכיר הרבה שעשו שם תואר תוך כדי הצבא. את"א קצת יותר בעייתית כי הם לא שמים זין על הסטודנטים שלהם, בטח לא על אלו שבתואר הראשון.

vinney

Well-known member
אתה שוכח משהו קטן

אני ירושלמי במקור. המכללה שלך - במרכז תל אביב. בעיה.

DadleFish

New member
איך אפשר לשכוח משהו שלא ידעת? ../images/Emo8.gif

בכל מקרה, סבבה, אתה צודק, למרות שרוב ההייטקיסטים שאני מכיר פשוט הגיעו למסקנה הבלתי נמנעת שאם אתה רוצה מגוון רחב של תעסוקה, אתה צריך להיות בתל אביב. ברור שבתור ירושלמי לא הייתי נרשם למכללה במרכז ת"א

ELIELI22

New member
אך אך איזה קבע אהה..

רק אני ועוד כמה חברים עשינו סדיר של חירניק טמבל .

האו"פ מחזירה לך כסף אם אתה חורג

מהתשלום לסטנדרט של תואר. ומלכתחילה אם יש לך כמה קורסים כדי לסיים תואר וכבר חרגת מהסטנדרט (שאני לא יודע להגיד לך כמה הוא, תתקשר ותשאל אותם) אז נדמה לי שהקורסים חינם, אבל אולי רק נדמה לי וזה קודם לשלם ואז החזרים... בכל אופן- בסיכום הכולל- האו"פ לא יקרה יותר מאוניברסיטאות אחרות, ובתור סטודנט מתחיל שם אני יכול להגיד לך שזה מקום ידידותי, אם כי אני לא הייתי מתנגד ליותר לימודים פרונטלים בתיכנות שמאד מהנים אותי (משום מה, דבר מפתיע לכשלעצמו- שלימודים פרונטלים יהנו אותי) ושזה די קשה לצלוח את החומר התיאורטי בספרים אם אין לך קצת רקע בתיכנות ואתה מכיר את הקונספטים העיקריים שלו. בתכלס הספרים שם הם די מריחה אחת גדולה וזה מעצבן כי כשאתה מגיע לעיקרים אתה מתייחס לזה בתור מריחה, מתוך הרגל, ומפספס את זה. כך שהשיעורים הפרונטליים הופכים לחשובים כי רק מהם אתה יכול להסיק מה הנקודות החשובות, וזה קצת הופך את זה לאוניברסיטה לא ממש פתוחה... אבל ניחא... החומר בכלליותו מעניין מאד ומגיע לפרטים. אבל שוב, המריחה שלהם איומה כי הם כאלו מומחים בהוראה של הנושא עד שמרוב אסטרטגיות הוראה והקדמות לעיקר- לא מבינים מה הם רוצים בכלל. ועוד חיסרון- אין פרוייקט שימרכז את הלימודים. המקסימום המעשי הוא לפתור תרגילים מהספרים ולהגיש מטלות. זה לא משהו. אבל אני מניח שכל האוניברסיטאות האחרות גם כן לא ממש מבינות את החשיבות של פרוייקט, אז ניחא... צריך לבחור את הרע במיעוטו...

DadleFish

New member
דווקא אצלנו הפרויקט חשוב וגדול,

ובשנה השלישית משקיעים בו לא מעט זמן. כמובן שזה גם תלוי במי שעושה את הפרויקט, וכמה הוא לוקח אותו ברצינות, ובכל זאת...

vinney

Well-known member
לירן צודק

באו"פ משלמים על 18 קורסים לתואר BA, לא משנה כמה קורסים בפועל זה יקח.

the new L

New member
אתה לא צריך לספר לי ../images/Emo13.gif

על האו"פ... אם זה לא ברור - אני בוגר האו"פ במדעי המחשב

למעלה