שרשורי לימודים אקדמיים

vinney

Well-known member
אני לא אשלח פה את תלוש השכר

שלי לכולם, אבל אני לא רעב, תודה רבה, אני מרוויח לא רע בכלל. אני התחלתי לעבוד בתחום במקביל לתחילת הלימודים שלי, כך שלשאלה הראשונה שלך - זה היה 5 שנים, עם סימן מינוס
לשאלה השניה - אני עובד במגוון תפקידים, אני משתדל להמנע מתכנות, ובעיקר מתעניין באינטגרציות וארכיטקטורה. כמובן שכרגע זה בעיקר אינטגרציות, עם נסיון נתח הארכיטקטורה יגדל
לגבי מבנה שכונתי... שמע, אוניברסיטה הפתוחה שוכרת כיתות בכל הארץ במבנים שונים ומשונים. קמפוסים משל עצמה יש רק ברעננה (הקמפוס החדש), בתל אביב (הקמפוס הישן, ליד את"א) ובירושלים (בגן הטכנולוגי), כל השאר - שטחים שנשכרו מבתי ספר ומכללות. למה? כי מטרת האוניברסיטה זה שוויון הזדמנויות, ולאילתי וקרית שמונתי מגיע ללמוד בדיוק כמו לתל אביבי, גם אם אינו יכול להרשות לעצמו ללכת לאת"א או כל מקום אחר, בין אם בגלל נטל כספי, בין אם בגלל נתוני קבלה לא מספיקים. יחד עם זאת, לסיים את התואר אפשר רק אם אתה באמת מסוגל לסיים את התואר, ומי שמסיים את התואר באו"פ, מסוגל לסיים את אותו התואר בכל מקום אחר. רק שבאו"פ הוא עושה את זה לבד, וזה בין היתר מה שמקנה לבוגרי או"פ את היתרון שלהם. אם אתה שואל אותי, כן, זה יהיה רציני לעשות שם תואר. הבוגרים של או"פ מתחילים כבר לתפוס תפקידים ניהוליים, וזה רק מראה כי א. הם יעדיפו בקבלה בוגרי או"פ אחרים, וב' - אחרים יסתכלו עליהם, ידעו מה זה בוגר או"פ ויחפשו כאלה גם. אבל תזהר לך, כי זה קשה, רוב האנשים שמתחילים ללמוד באו"פ - לא מצליחים לסיים.

vinney

Well-known member
חופשי - זה לגמרי לבד

או"פ מאפשרת לך להיות בלי מסגרת, לטובה ולרעה. מצד אחד אתה לא תלוי באף אחד, לומד בקצב שלך, מקבל את כל חומר הלימוד עד הבית, ומופיע באוניברסיטה פעם בקורס למבחן מסכם, וזהו. אתה מפסיד כמובן את כל החוויה החברתית, ואינטרקציה שלך עם הסטודנטים האחרים היא בעיקר באינטרנט, ולזה התכוונתי שאתה לומד "לבד". כמובן, שזה הקצנה, לא כולם לומדים ככה (אם כי חלק מהקורסים שלי היו בדיוק במתכונת הזאת), יש תירגולים (לא חובה, אבל לפעמים כדאי) לכל הקורסים, יש אפשרות ללמוד במסגרת מרוכזת תחת קורת גג של מכללות אזוריות, וגם להנות מהחיים בקמפוס וגם מהחופש של האו"פ, ואם ממש רוצים, אפשר ללמוד באו"פ בדיוק כמו בכל אוניברסיטה אחרת - עם הרצאות כל שבוע וקמפוס מסודר (זה בעיקר במקומות מרכזיים - ירושלים, חיפה, רמת גן במרכז, באר שבע, וכד').

אורןן22

New member
ו...

המחיר גם בהתאם? זול יותר משאר האוניברסיטאות. ומה זאת אומרת בקצב שלך, אין לך דד ליין ומועדי בחינה ? או שאת קובע את המועדים? לפי מה שאני מבין באו"פ יקח לך לפחות שנה יותר להשלים את התואר . החומר שהם נותנים לך שווה להרצאה באוניברסיטה רגילה?

אופ' יקר יותר משאר האונ'

אם אני לא טועה קורס עולה 2200 .. או 2000 .. באופ' לא יקח לך יותר.. אם תקח בקצב של אונ' רגילה (6 קורסים לסמסטר), אתה תסיים תואר לפני אונ' רגילה, באופ' יש פחות קורסים שצריך לעשות כדי לסיים תואר במדמ"ח.. אני לא יודע אם באופ' יש הנדסת תוכנה או הנדסת מחשבים, אבל מדמ"ח תלת שנתי, ספרתי את הקורסים, באופ' יש פחות.. מי שעושה את זה כמו אונ' רגילה יכול לדחוס תואר בשנתיים/שנתיים וחצי.. אבל יוצא יקר יחסית..

vinney

Well-known member
קצת יותר זול מאוניברסיטה סגורה

אם אתה משלים את התואר אתה משלם רק על 18 קורסים, תעשה את החשבון לבד.

vinney

Well-known member
אוף... יצא ארך

למה בהתאם? המחיר אחיד בכל האונברסיטאות הממשלתיות. תכל'ס - אם אתה מסיים את התואר באו"פ - יצא לך יותר זול (כי הקורסים האחרונים יהיו בחינם). יש דדליין ומועדי בחינה, אבל זה פר קורס. כמה קורסים אתה לוקח - תלוי אך ורק בך, אין "שנים" או תוכניות מובנות, קורסים של שנה א' אפשר למרוח חמש שנים ואף אחד לא יגיד לך כלום. לגבי כמה זמן זה יקח לך בסופו של דבר... התואר במדעי המחשב באו"פ הוא שווה ערך לתואר תלת שנתי של אוניברסיטה סגורה. אתה יכול לעשות אותו 5 שנים (לי לקחת 4 וחצי), אתה גם יכול לעשות אותו שנתיים. אמרתי - בקצב שלך. אם אתה מסוגל לקחת 5 קורסים בסמסטר, ולקבל ציונים סבירים, אתה יכול לסיים אותו בשנתיים (כולל סמסטרים קיץ). כמובן, זה ללמוד במשרה מלאה, לעבוד לא תוכל. החומר זה הרבה יותר מהרצאה באוניברסיטה סגורה. את ההרצאה אי אפשר לדףדף, לקרוא שוב, לקחת לרכבת, לקרוא 5 פעמים עד שקולטים, וכו'. אפשר סיכומים, אבל את ההרצאה - לא. ספר גם לא חולה בד"כ, גם לא מדבר במבטא מוזר או בקול חלש מדי, וגם הכתב שלו יחסית קריא, והכי חשוב - אתה יכול לקרוא אותו בכל שעה ובכל מקום, לא רק בשעתיים בשבוע שהמרצה בכיתה. ובד"כ בספר יש הרבה יותר ממה שמקבלים בהרצאה. כמעט בכל הספרים שקיבלתי, היו פרקים שלא היו חובה, ואפשר היה להרחיב עוד קצת וללמוד טיפה מעבר למינימום הנדרש (בחלק מהקורסים מעודדים את זה עם בונוסים, בחלק אחר - לא). הספרים של או"פ נבחרים לפי היקף ועומק החומר, וגם לפי התאמה ללימוד עצמי, כך שרובם מאוד טובים (לא כולם, אבל רובם המוחלט), ואחרי כל הספרים המתורגמים/מקוריים (בעברית) תרים ורצים כל הסטודנטים מכל המוסדות - ספרים של אלגוריתמים, אינפי, חדווא, דיסקרטית, לינארית - שם דבר בכל המוסדות

אני חייב להבהיר לך משהוא קריטי

גם בטכניון לומדים לבד, ויותר לבד ממה שבאופ'.. באופ' נותנים לכם ספרים וסה"כ צריך לקרוא מהם.. לנו גם ספרים לא נותנים ,כלום .. אל תגיד שיש לנו הרצאות ותירגולים, מה שקורה בהרצאות זה בדיחה, חצי כיתה עוד כמה משחקים בלפטופים וכל השאר מנסים לגלות על מה הוא מדבר.. אני כבר מתחילת הסמסטר לא הולך להרצאות... אצלכם גם יש את ההרצאות בוידאו, גם בטכניון יש חלק מההרצאות בוידאו, אבל זה פריבילגיה שאונ' בן גוריון או תל אביב לא מקבלות .. אז אצלהם הלבד הוא ממש לבד.... בכל אופן, להגיד שאופ' לומדים לבד וזה יתרון זה מצחיק, גם בטכניון אני לומד לבד, מוריד חומר מהאינטרנט כי אין ספרים, מחפש אנשים שיעזרו, טוחן פורומים כדי שיסבירו לי (אתה תעיד כמה אני טוחן פורומים
) ככה שכולנו לומדים לבד, לא רק אתם..

DadleFish

New member
גם אם נניח לרגע שזה נכון,

עדיין עדיף ללמוד לבד מספרים איכותיים מאשר משיטוט אקראי ברשת. וחוץ מזה, אני פשוט לא מסכים עם הטענה הבסיסית שלך. בכל אוניברסיטה סגורה ההרצאות הן העיקר. אם חצי כיתה משחקת בלפטופים ועוד חצי לא מבינים את המרצה, זה מעיד רק על רמת התואר.

לא זה לא מעיד על כלום

המבחנים הם אותם מבחנים, המרצים מלמדים ,אבל סתם בסיס כל מני הוכחות שלא צריך למבחן וכדומה.. אני לומד כבר שנה, כל מה שלמדתי זה לבד מקריאה של מחברות באינטרנט ולראות וידאו .. מעט מאוד אנשים תופסים על מה המרצה מדבר בהרצאה.. אני מסעים שעדיף ללמוד מספרים איכותים, כי זה הרבה יותר קל.. אבל אין מה לעשות ,בטכניון בחרו בדרך הקשה.. מה שמעיד על הרמה בעיקר בתכנות ,זה התרגילי בית .. כי מבחן מה זה ? 3 שעות של שטויות וכל מני טריקים שבחיים לא תפגוש בחיים האמיתיים.. שיעורי בית זה יכול להגיע ל100 שעות להגשה.. (מביאים 3 כאלה בכל הסמסטר). בכל אופן אני לא מתווכח מה יותר טוב ,אבל זה לא נכון להגיד שבאופ' לומדים לבד, ואילו אצלינו מאכילים אותנו בכפית.. אני רואה את זה הפוך לגמרי, באופ' יש ספרים ללמוד מהם , ואצלינו גם את זה אין

vinney

Well-known member
בחיים לא תפגוש בחיים אמיתיים???

חחח... איזה בדיחה טובה! חכה עד שתגיע לחיים אמיתיים, אתה לא תאמין איזה טריקים תצטרך לפגוש
ואגב, ממתי תכנות זה תחום חשוב בתואר במדעי המחשב? תכנות זה אולי החלק הכי פחות חשוב בתואר. נו טוב, סמוך על טכניון לשים דגש במקומות הלא נכונים. אני מציע שלא תראה שזה יתרון גדול שטכניון לא יודע ללמד, כי זה הרי הטענה המרכזית שלי מלכתחילה. אני לא מבין איך אתה במשפט אחד יכול לטעון שהתואר שלך שווה משהו ושהמוסד שנותן אותו לא יודע ללמד.

המוסד לא יודע ללמד לא אומרים שהסטוד

המוסד יודע שהוא לא יודע ללמד, בגלל זה הוא בוחר סטודנטים עם ממוצע גבוה, כאלה שיכולים ללמוד לבד.. הטכניון לא השיג את היוקרה שלו מהאוויר, היא באה מאיפשהוא.. בכל אופן הם לא יודעים ללמד בהרצאות , אבל הש"ב שהם נותנים מאוד טוב, והמבחנים גם.. ככה שבאופן כללי זה נחשבת אונ' טובה .. ואף יותר מזה.. כנראה זה לא סתם..

vinney

Well-known member
תגדיר "נחשבת"

אחרי שתסיים נמשיך את הדיון העקר הזה.

DadleFish

New member
אני לא חושב שבטכניון מאכילים בכפית,

מצד שני המצב שאתה מתאר הוא קיצוני ביותר ונשמע לי לחלוטין לא קשור למציאות. במכללה שלי, בכל אופן, המצב שאתה מתאר לא מתקיים. אנשים מגיעים לשיעורים ולומדים בהם מהמרצים, שחלקם טוב מאוד.

לפי מה ששמעתי

ידוע שבמכללות מלמדים הרבה יותר מפורט ומובן.. אולי זה רק המרצים שלי, אבל באופן כללי, אלא אם כן אתה תלמיד חרשן ושקדן שכל שניה מקשיב לו יהיה קשה לך לעקוב אחריו.. אם לרגע אני מאבד אותו, הלך עליי עד סוף ההרצאה..

DadleFish

New member
זה נכון לכל מקום,

וזה נכון גם לאו"פ אם "תדלג על שתי פסקאות". אז? ברור שצריך להיות עירני וקשוב בשיעור. זה לא בית ספר שבו כל החומר נטחן שוב ושוב ושוב ושוב.

vinney

Well-known member
ידידי

אמרתי לא פעם ולא פעמים שטכניון זה מוסד גרוע ללמוד בו, אתה לא צריך להסביר את זה שוב. מי שיוצא את שערי טכניון עם ידע - ברור שלמד לבד, רוב הסיכויים שמספרים של האו"פ, גם. רוב בוגרי טכניון יוצאים בלי שום ידע, כי הסתפקו בהרצאות.

לא רואה מצב לעבור מבחן לפי ההרצאות

הקשר בין ההרצאות למבחנים מקרי בהחלט, ההרצאות זה כמו "רקע תאורטי" לא מדברים שם על התאחלס.. בכל אופן מי שהסתפק בהרצאות ואיכשהו כן סיים תואר, אני לא חושב שאתה יכול לצפות ממנו למשהו

DadleFish

New member
האמת ויני? לא נראה לי שדימה פה

מייצג את הסטודנטים של הטכניון נאמנה. מעניין מה ahab היה אומר על דבריו.

למעלה