למה לא מסכים?
אני חושב ששנינו מסכימים שלא ניתן למדוד איזו אונ' הכי נחשבת. רק הערתי שהתגובה שלך עסקה בשאלה "איזו אונ' הכי טובה?" ולא בשאלה "איזו אונ' הכי נחשבת?", ובכל מקרה נראה לי יותר חכם לעסוק בשאלה הראשונה או פשוט להצביע על האונ' שלבוגריה קל יותר להתקבל לעבודה. לגבי ממוצעים (ופה אני סתם נותן קונטרה, העניין לא היה חלק כל כך מרכזי בהודעה שלי, לפחות לא התכוונתי שהוא יהיה, רק רציתי להדגים משהו) , אתה קצת מגזים. אני מסכים שבעיקרון פקטור הופך את הציון לפחות אמין (בא לידי ביטוי במיוחד במקרים שהממוצע הוא 26 ונותנים פקטור מטורף ואז ההבדל בין 20 ל10 הופך להיות מאוד משמעותי) אבל הציון בטח לא הופך לבלתי אמין בעליל. לגבי הנקודה השניה: ראשית הציון בודק את מידת ההשקעה של אותו סטודנט. אולי את הידע שלו בחומר של הקורס הוא בוחן פחות טוב בגלל שהוא בוחן את הידע על חלק ניכר מהחומר ולא על כל החומר, אבל זה לא צריך לגרום להבדלים מאוד משמעותיים בין מחזור למחזור. יתר על כן, סביר להניח שלא יווצר מצב שכל המרצים של בוגר ממחזור אחד לימדו את החלקים הקשים מהחומר בכל הקורסים וכל המרצים של בוגר ממחזור אחר לימדו את החלקים הקלים מהחומר בכל הקורסים, הפיזור הוא פחות או יותר אחיד, לכן הנקודה הזו קצת קלושה. כאן גם אפשר להכניס את הנקודה שיש (אצלנו לפחות) מרצים שנותנים מבחנים קלים ומרצים שנותנים מבחנים קשים, לכן אם אתה בוחר באקראי שני סטודנטים ומשווה את הציונים שלהם בקורס מסוים, יכול להיות שאחד נדפק עם מרצה רשע ששוחט במבחנים שלו ולשני התמזל מזלו והוא נפל על מרצה שנותן מבחנים קלים, אבל כאשר בוחרים באקראי שני סטודנטים משנה ג' ומשווים את הממוצע שלהם, אפשר להניח ששניהם נפלו על מספר שווה, פחות או יותר, של מרצים שנותנים מבחנים קלים ומרצים שנותנים מבחנים קשים. לגבי התרשמות, אני עדיין סטודנט ואין לי מושג איזו אונ' הכי נחשבת. מה שכן, חבר שלי קורא המון בפורום מובטלי היי טק והוא אומר שלפי מה שאומרים שם הדירוג הוא (יכול מאוד להיות שאני מתבלבל): טכניון, עברית, את"א, אונ' אחרות (יכול להיות שגם ביניהן יש דירוג). אולי אני אשאל שם אם יהיה לי כח.