שרשורי לימודים אקדמיים

the new L

New member
ראיתי בזמנו

דירוג של האוניברסיטאות בבריטניה, ואם אני זוכר נכון מתוך 96 אוניברסיטאות דרבי דורגה במקום ה-91.

BenZino

New member
עוד שאלה..

זה שזה לא מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה. מה זה אומר? שאני אלך לחפש עבודה לא יעדיפו אותי?

Defragt

New member
זה אומר

זה אומר שלא רק לא תהיה לך העדפה במציאת עבודה אלא ש99% אף אחד לא יקח אותך, יש עכשיו בעיה ענקית לכל מסיימי האוניברסיטאות הממוצעות והמכללות במדעי המחשב(המצב כל כך גרוע שחלק הולכים ללמד בבתי ספר בשביל לפחות איזושהי עבודה שזאת עבודה עם תנאים גרועים) אז אני מציע שאם את רוצה תואר במדעי המחשב תעשה אותו במקום מוכר וכך שתהיה מעל הממוצע

המצב גרוע? תלוי את מי שואלים...

מי שלמד במקומות יוקרתיים ממש לא מתקשה למצוא עבודה...

DNile

New member
שטויות.

גם לבוגרי טכניון קשה למצוא עבודה בימינו. קצת פחות בזמן האחרון, אבל תואר היום לא נותן כלום אם אין לך נסיון גם.

ממש לא יפה מה שכתבת (וגם לא נכון)

מאוד לא מנומס להגיב להודעה בפורום עם הכותרת "שטויות", במיוחד כשאתה הוא זה שדווקא מפזר אמירות לא מבוססות, טועה ומטעה. לא מסכים? - תברר, תשאל למה אני חושב אחרת, ואולי אפילו תלמד משהו חדש. השבוע נפגשנו כל החברים מהאוניברסיטה (ת"א) וכולם סיכמו שממש לא קשה למצוא עבודה (בערך 3-4 שבועות למצוא עבודה טובה) והמשכורת הממוצעת היא 13 ברוטו לבוגר ללא ניסיון (למרות שאני מאמין שהיא יותר גבוהה, אנשים פשוט לא רצו לחשוף כמה הם באמת מרוויחים) אני אישית חזרתי מחו"ל לפני חצי שנה וללא כל ניסיון קיבלתי 4 הצעות עבודה בתוך שבועיים כולן מענינות במשרות פיתוח בשכר גבוה מהממוצע שהוזכר. פעמיים שמתי לב שבקורות החיים שלי שהיו אצל המראיין, השם "אונ' ת"א" היה מודגש בשני קווים תחתונים. כנראה הראיון היה רק וידוא למה שהם הניחו לגבי ע"פ המקום בו למדתי. מי שהולך ללמוד מדעי המחשב שילמד את זה באוניברסיטה נחשבת, אחרת החיים הרבה יותר קשים במציאת עבודה.

DadleFish

New member
עם כל הכבוד לאת"א,

היא לא מהנחשבות במיוחד למדעי המחשב. יש לפניה שלושה מוסדות אחרים, והיא באמצע, ומקדימה בסה"כ את בר אילן ואת חיפה (לא לקחתי בחשבון את המכללות כרגע). אני מכיר מספיק אנשים חסרי נסיון שלוקח להם חודשים רבים לחפש ולמצוא עבודה. אז נכון, היום לא 2002, ויש סיכוי גם לחסרי נסיון - אבל זה עדיין לא אומר שקל למצוא. התמזל מזלכם ומצאתם תוך 3-4 שבועות עבודה? סבבה לכם. אגב, אני סקפטי שזה "הזמן הממוצע" שלכם. זה הזמן הממוצע שלי, בתור בוגר ממר"מ, תואר ראשון וחצי תואר שני, ו-12 שנות נסיון בתעשיה הצבאית והאזרחית - וגם זה רק אם אני אמהר להחליט לגבי המקום שבו אני רוצה לעבוד. אני מכיר אנשים עם 3 שנות נסיון שלוקח להם מספר חודשים עד למציאת עבודה, אז על אחת כמה וכמה אנשים חסרי נסיון. נטיעת ציפיות שווא הינה עבירה שלצידה עונשים חומרים

vinney

Well-known member
תלוי את מי אתה שואל

אבל הטכניון, בן גוריון, העברית והאו"פ - סביר שיופיעו לפניה ברוב הדירוגים.

vinney

Well-known member
לא הגזמתי בכלל

זה שבן גוריון עולה בכל קנה מידה על אוניברסיטת תל אביב זה לא סוד, ולגבי האו"פ - מנסיון שלי, כבוגר המוסד, לא רק שלא זילזלו בי, העדיפו אותי על פני בוגרי כל שאר המוסדות, גם בקבלה לעבודה, וגם בקביעת תנאים.

gil levi

New member
טוב,

עם טיעונים כמו "זה לא סוד" באמת אי אפשר להתווכח. ולגבי הנסיון שלך, אתה כל כך בטוח שהעדיפו אותך על בוגרי מוסדות אחרים אך ורק בגלל המוסד שבו למדת ולא בגלל ממוצע הציונים, נסיון, הרושם בראיון העבודה וכו'? האם באמת ידוע לך על מועמד אחר לקבלה למשרה כלשהי בעל אותם נתונים (אותו נסיון, אותו ממוצע וכו') בדיוק כמו שלך שהותיר בדיוק אותו רושם שאתה הותרת בראיון העבודה והעדיפו אותך על פניו רק בגלל שאתה למדת באו"פ והוא במוסד אחר? מה שאני מנסה לומר זה שהעובדה שהעדיפו אותך על פני בוגרי כל שאר המוסדות לא מחזקת את הטענה שהאו"פ מועדפת על פני את"א בקרב מעסיקים (באמת בלי קשר לזה שאני לומד באת"א, אני די מסתייג מויכוחים על איזה מוסד טוב יותר).

vinney

Well-known member
שמע

"זה לא סוד" כי אני יודע גם את רמת ההוראה בבאר שבע וגם את רמת ההוראה בתל אביב, יותר מזה, סביבת הלמידה בבאר שבע הרבה יותר תומכת מהמחנה הכפיה ברמת אביב, וגם העלויות שם נמוכות יותר, מה שמשאיר לסטודנטים שם יותר זמן באמת ללמוד - כל זה משפיע על איכות הבוגרים. יותר מזה, עברתי בכמה וכמה עבודות, היחס בין בוגרי אב"ג בתפקידים איכותיים אל מול בוגרי את"א היה לטובת הדרומיים ללא כל ספק. והרי בסופו של דבר - זה מה שקובע. לגבי איך התקבלתי לעבודה... הממוצע שלי בכלל לא משהו, לגבי הרושם בראיון - לא יודע. אבל אין הרבה בוגרים באו"פ, אבל אלה שישנם - מתברגים בהרבה מקומות טובים. שוב, מהסתכלות מסביבי, לא מכל סטטיסטיקה רשמית, ראיתי יותר בוגרי או"פ עובדים מסביבי מבוגרי את"א. ואני עובד בחברה מאוד מקצועית והכי חשוב - בררנית. נסיון? לבוגרי או"פ יש נסיון. כמעט לכולם. למה? כי בניגוד לכל אוניברסיטה אחרת, הם לא נענשים על זה שהם עובדים, לא רק זה, האוניברסיטה בנויה לכך שנעבוד. אז כשאני סיימתי את התואר הייתי עם 5 שנים נסיון. קשה להתחרות בזה? כן, קשה. בוגר את"א - לא יכול להתחרות בזה, ולו רק בגלל זה את"א תהיה נחותה אל מול האו"פ. שלא לדבר על היתרון ברמה המקצועית (המם... לפי איזה ספרים אתה לומד בספריה? תסתכל, תגלה על רובם סמל של האו"פ), ובאיכות ההדרכה.

היי vinney

מצטער שככה התפרצתי לפורום בלי להגיד אפילו מזל טוב - אז מזל טוב -
אני לא אגיב למה שכתבת למרות שאני מאוד מאוד לא מסכים, אבל אני חייב להגיב למשפט האחרון "לפי איזה ספרים אתה לומד בספריה? תסתכל, תגלה על רובם סמל של האו"פ" אז רק רציתי לשאול אותך אם אתה יודע איפה אפשר למצוא את כל המרצים שרשמו את הספרים של האו"פ? (אל תענה, זה פשוט מתבקש
)

vinney

Well-known member
הו ! שאלה מצוינת!

לא באת"א. לא את כולם, יותר מזה - לא את כולם אפילו בארץ. קורמן מרצה לך? טננבאום מרצה לך? לא. לי כן. זה הרי מתבקש
אבל זאת נקודה חשובה, אתה צודק (לא במה שהתכוונת להיות צודק, אבל הנקודה חשובה) - או"פ זה מוסד שמאגד אנשי מחקר והוראה מכל האוניברסיטאות בארץ, חלקם אפילו ממוסדות שלכשעצם לא מכינים לתואר ראשון (מכון ויצמן). עוד יתרון בולט לאו"פ
טוב, די, לא נריב למי גדול יותר

DadleFish

New member
נקודת המרצים היא החוזק של האו"פ.

באו"פ מתבססים על חומר מעולה של הטובים ביותר. באוניברסיטאות הסגורות מתבססים על מרצים, שלא כולם טובים - למעשה, רובם גרועים, אם זה בגלל שאינם יודעים ללמד, או בגלל שאינם שולטים היטב בחומר. אם היית לומד ב-MIT הייתי אומר - וואלה, כנראה שרוב המרצים שלך ראויים; אבל באת"א?
אגב, אני בכלל למדתי ולומד במוסד עוד פחות מוצלח מאת"א - במכללה האקדמית של ת"א-יפו. העניין הוא שכתוצאה מכך אני מכיר את כל מרצי את"א, את כל התוכנית של את"א, את החומר הנלמד שם, את רמת המבחנים וכן הלאה. היה נחמד, אבל חסרי נסיון מאת"א יצטרכו לעבוד קשה כדי להוכיח לי שהם יודעים לתכנת. מה שאני יודע על בוגרי או"פ זה שהם לפחות יודעים ללמוד לבד, ושהם למדו מהספרים הנכונים. (עוד הערה - המכללה נחותה מאת"א רק בגלל השם; היא עדיפה על את"א בכל פרמטר אפשרי כמו יחס מהסגל המקצועי והשירותי, גודל כיתות הלימוד, היחס האישי וכו' - ואם מישהו רוצה לעשות מדמ"ח במרכז - זה המקום ללמוד בו)

למעלה