שמע
"זה לא סוד" כי אני יודע גם את רמת ההוראה בבאר שבע וגם את רמת ההוראה בתל אביב, יותר מזה, סביבת הלמידה בבאר שבע הרבה יותר תומכת מהמחנה הכפיה ברמת אביב, וגם העלויות שם נמוכות יותר, מה שמשאיר לסטודנטים שם יותר זמן באמת ללמוד - כל זה משפיע על איכות הבוגרים. יותר מזה, עברתי בכמה וכמה עבודות, היחס בין בוגרי אב"ג בתפקידים איכותיים אל מול בוגרי את"א היה לטובת הדרומיים ללא כל ספק. והרי בסופו של דבר - זה מה שקובע. לגבי איך התקבלתי לעבודה... הממוצע שלי בכלל לא משהו, לגבי הרושם בראיון - לא יודע. אבל אין הרבה בוגרים באו"פ, אבל אלה שישנם - מתברגים בהרבה מקומות טובים. שוב, מהסתכלות מסביבי, לא מכל סטטיסטיקה רשמית, ראיתי יותר בוגרי או"פ עובדים מסביבי מבוגרי את"א. ואני עובד בחברה מאוד מקצועית והכי חשוב - בררנית. נסיון? לבוגרי או"פ יש נסיון. כמעט לכולם. למה? כי בניגוד לכל אוניברסיטה אחרת, הם לא נענשים על זה שהם עובדים, לא רק זה, האוניברסיטה בנויה לכך שנעבוד. אז כשאני סיימתי את התואר הייתי עם 5 שנים נסיון. קשה להתחרות בזה? כן, קשה. בוגר את"א - לא יכול להתחרות בזה, ולו רק בגלל זה את"א תהיה נחותה אל מול האו"פ. שלא לדבר על היתרון ברמה המקצועית (המם... לפי איזה ספרים אתה לומד בספריה? תסתכל, תגלה על רובם סמל של האו"פ), ובאיכות ההדרכה.